Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Reaction score
69
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Τις τελευταίες μέρες μου κάνει νερά το Smart D1.Πάω να τρέξω xVid με κατάληξη AVI και MKV και μου βγάζει Error: Format not supported. Αν τα αλλάξω με το TsMuxer σε ts παίζουν...
Επίσης το ίδιο μήνυμα μου έβγαλε και σε MP3 και σε multichannel Flac.
Τι παίζει?Και το κυριότερο,τι μπορώ να κάνω?

Reaction score
1

Ετσι το ξεκοιλιάζω, όπως στις πρώτες φωτογραφίες στα πρώτα ποστ του Λεωνίδα...μια χαρά έκατσε ο δίσκος μέσα :410:

Reaction score
1

Επιτυχέστατη η επέμβαση :116: τώρα έχει και εσωτερικό σκληρό το εργαλείο...

Reaction score
1

Οποιος έχει ανοίξει τον υπολογιστή του για να αλλάξει drive ή σκληρό δίσκο, τότε μπορεί πανεύκολα να ανοίξει και να περάσει σκληρό δίσκο στο Prime.Oτι χρειάζεται από καλώδια SATA μέχρι δεματικά υπάρχουν στη συσκευασία του.Το μόνο που δεν υπήρχε ήταν ο αντάπτορας USB/SATA που δείχνει η φώτο στα πρώτα post αλλά δεν με χάλασε αφού ακύρωσα την εξωτερική SATA βγάζοντας το βύσμα της από το mainboard.Στην αριστερή πλευρά είδα και βασούλα έτοιμη για μικρό ανεμιστηράκι με αναμονή για ρεύμα από το τεράστιο τροφοδοτικό του, θα πάω σε ένα κομπιουτεράδικο να πάρω ένα και με την πρώτη ευκαιρία θα το βάλω...

Reaction score
403

Στο SETUP > MISCELLANEOUS > SYSTEM > fast SMB access τι εχετε;
το default ειναι disable και σε παραπεμπει να μην το ενεργοποιησεις..

εχω καποια κολληματα σε αναπαραγωγη bluray μεσω δικτιου και δεν εχω βρει ακομα τι φταιει..
Δεν ειχε κανενας προβλημα με το δικτυο;

Με το αλλο προτοκολο NFS απο που βλεπουμε τα περιεχομενα που εχουμε στο δικτυο μας μεσω του DUNE;

Στο NETWORK BROWSER παντως εχει μονο SMB και UPnP..απο UPnP πως μπορω να δω τα αρχεια που εχω στο pc; καμια βοηθεια κανεις...

Reaction score
403

Βρηκα και αυτο το βιντεο αλλα κολλαει οταν παει να μπει μεσω ΝFS στο φακελο.
μηπως θελει να κανω τιποτα και απο το PC; κανα firewall...

Reaction score
1.458

Στο SETUP > MISCELLANEOUS > SYSTEM > fast SMB access τι εχετε;
το default ειναι disable και σε παραπεμπει να μην το ενεργοποιησεις..

εχω καποια κολληματα σε αναπαραγωγη bluray μεσω δικτιου και δεν εχω βρει ακομα τι φταιει..
Δεν ειχε κανενας προβλημα με το δικτυο;

Με το αλλο προτοκολο NFS απο που βλεπουμε τα περιεχομενα που εχουμε στο δικτυο μας μεσω του DUNE;

Στο NETWORK BROWSER παντως εχει μονο SMB και UPnP..απο UPnP πως μπορω να δω τα αρχεια που εχω στο pc; καμια βοηθεια κανεις...
1.Στο disable το έχω κι εγώ και δεν έχω πρόβλημα με το δίκτυο.Με καλώδιο συνδέεται το dune στο δίκτυο ή με wifi?

2.Για το NFS αφού είδες το βιντεάκι θα κατάλαβες πως λειτουργεί.Πιθανόν να πρέπει να ανοίξεις κάποια πόρτα στο router γιατί σου μπλοκάρει τη σύνδεση.Επίσης για το nfs καλό θα είναι να δώσεις static ip στον υπολογιστή σου.Αν έχει επιλογή UPnP το ρούτερ θα πρέπει να την ενεργοποιήσεις.Επίσης δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τυχόν firewall στον υπολογιστή και δοκίμασε να δεις πως πάει το nfs.

3.Για stream αρχείων από τον υπολογιστή με UPnP θα πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα γι αυτή την δουλειά στον υπολογιστή σου.Υπάρχουν πολλά όπως το Twonky Media Server,TvMobili,PS3 Media Server και πολλά άλλα.Τα προγράμματα αυτά όμως υποστηρίζουν σε ματρόσκες μόνο εσωτερικούς υπότιτλους.Αν έχεις εξωτερικούς υπότιτλους δεν τους παίζουν.Μόνο με το PS3 Media Server αν το σετάρεις σωστά θα βλέπεις εξωτερικούς υπότιτλους στο Dune με UPnP.Είναι λίγο πολύπλοκο το σετάρισμα του και έχει και άσχημο GUI αλλά θα σου κάνει δουλειά.

Reaction score
403

ευχαριστω για την απαντηση.

1) με καλωδιο ethernet cat5e, αυριο θα εχω και ενα gigabit switch μπας και δεν εχω σπασιματα.

2) απο οτι διαβασα πρεπει να τρεχω και ενα προγραμμα server στο pc μου για να εχω nfs, θα το ψαξω στο mpcclub..
δυστυχως δεν εχω γνωσεις δικτυων και ειναι αρκετα πολυπλοκα..θα επρεπε να εχουν οδηγιες στο manual step by step (και οχι απλα πως το ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις) ή τουλαχιστον στο site της η HDI..

το 3 το αποκλειω γιατι χρειαζομαι εξωτερικους srt.

και παλι ευχαριστω

Reaction score
1.458

Για nfs server να υποθέσω ότι έχεις windows?Δες στο google μήπως βρεις λύση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.133
@ ma3stro

Πού έχεις αποθηκευμένα τα αρχεία σου στο δίκτυο?

Reaction score
403
Απάντηση: Re: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

@ ma3stro

Πού έχεις αποθηκευμένα τα αρχεία σου στο δίκτυο?
Τα εχω σε εσωτερικους σκληρους στο pc μου το οποιο τρεχει win7 32bit, καποια ειναι χυμα σε καποιο σκληρο πχ D: και οι φακελοι με τις ταινιες

Αλλα ειναι σε φακελο μεσα πχ Ε:/Bluray και μετα οι φακελοι με τις ταινιες.
Τα εχω κανει share κανονικα για ολους τους χρηστες οχι μονο administations και μεσω SMB τα βλεπει κανονικα..
εχω σπασιματα ομως σε μερικες..ενδεικτικα αναφερω rabbit hole, red cliff.

προσφατα εβαλα σε λειτουργια και ενα νας (Synology ds411j) που ειχα παρει αλλα ακομα προσπαθω να το δει το dune..

αν και το εχω σεταρει για ολα τα αλλα..πχ το διαχειριζομαι απο το ιντερνετ, ακουω την μουσικη που εχω αποθηκευμενη οπου εχει ιντερνετ (ακομα και εκτως του δικτυου μου) μεσω του κινητου μου κτλ.

Reaction score
1.458

Ο υπολογιστής σου πως συνδέεται με το router?Και το router τι μοντέλο είναι?

Reaction score
403
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Ο υπολογιστής σου πως συνδέεται με το router?Και το router τι μοντέλο είναι?
το pc συνδεεται στο ρουτερ, το οποιο ειναι ενα firelli, αυτο που δίνει η on telecoms. εχω και ενα fritzbox 7140. Μόλις μου ήρθε το gigabit switch θα δω πως θα τα παει με αυτο και θα επανέλθω.

Reaction score
1.458

Δοκίμασε λίγο το fritzbox.Εχω ακριβώς το ίδιο κι εγώ.Πρόκειται για πολύ καλό router,πιθανόν να σου λύσει τα προβλήματά σου!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.133
Ακριβώς με το ίδιο router Pirelli της On, έχω συνδέσει 2 είδη δικτυακών: κάποιους WD, τους οποίους βλέπω στο δίκτυο μέσω nfs, και ένα NAS Qnap, που δεν κατάφερα να τον κάνω να δουλέψει μέσω nfs, παρόλο που του έχω δώσει σταθερή ip address.

Λογικά ο synology θα πρέπει να έχει την ίδια συμπεριφορά με τον Qnap. Αφού λοιπόν έδωσα static ip στον Qnap (192.168.1.xx), δημιούργησα στην αρχική σελίδα του Dune ένα φάκελο με όνομα "public" (που σίγουρα σαν φάκελος θα περιλαμβάνεται και στον δικό σου synology) ως εξής: Ας πούμε ότι το user name και το password για να μπεις στο interface του symology είναι admin και admin, όπως και στο δικό μου Qnap. Αν όχι, τότε βάζεις τα username, password που έχεις δώσει εσύ στο Synology.

Πατώντας το πλήκτρο pop up menu του Dune, επιλέγουμε "Νέος φάκελος δικτύου" και στην οθόνη που θα εμφανιστεί γράφουμε:

Όνομα: Public
Τύπος: SMB
Server: 192.168.1.xx (η ip του NAS)
Φάκελος: Public
Χρήστης: admin
Password: admin

Έτσι δημιουργείς ένα φάκελο στην αρχική σελίδα του Dune, απ' όπου μπαίνεις απ' ευθείας στον φάκελο Public του Synology, όπου προφανώς θα έχεις αποθηκεύσει τα αρχεία σου.

Μην ξεχάσεις, στις ρυθμίσεις του Synology, αν υπάρχει επιλογή "Wake up on LAN" να την ενεργοποιήσεις, ώστε κάθε φορά που θα μπαίνεις στον φάκελο Public να ανοίγει και ο Synology.

Reaction score
911

Δοκιμάστε να συνδέσετε όλες τις συσκευές πάνω σε ένα 1000αρι switcher και όχι κατευθείαν στο μόντεμ-ρουτερ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.133
Μάλιστα, πατώντας το πράσινο πλήκτρο, μπορείτε να επιλέξετε από 8 διαφορετικά skins!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88