ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ

Reaction score
239
Tixaio einai oti ta kalitera home cinema xrisimopoioun energa ixeia kai kiriws Genelec isws i pio dianti etaireia se active speakers gia spiti twra gia studio einai me makra ta kalitera

Reaction score
1.380
g.kar,

Τα ηχεια μου ειναι ενεργα και μαλιστα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Μη μου βαζεις ιδεες γιατι ειμαι και αφραγκος αυτη την εποχη. Παντως το επετειακο της ATC ειναι απο τα ομορφοτερα ηχεια που εχω δει. Εχεις κανει πολυ καλη επιλογη. Μακαρι να το φερεις. Που το ακουσες; Και απο περιεργεια: Ειναι πολυ φθηνοτερα στην Αγγλια;

Reaction score
1.380
Tixaio einai oti ta kalitera home cinema xrisimopoioun energa ixeia kai kiriws Genelec isws i pio dianti etaireia se active speakers gia spiti twra gia studio einai me makra ta kalitera
Πρεπει να ακουσεις H.T. setup με πεντε Avantagrde Solo & sub της ιδιας εταιρειας...

Reaction score
0
Η επίσημη τιμή του ενεργού ATC scm50 ASL Tower είναι 12.720 λίρες Αγγλίας , περίπου 18.500-19.000 ευρώ.
12.000 ζεστά μετρητά θα ήταν τιμή όνειρο κι από Ελλάδα έτσι g.Kar;

LIMITED EDITION 30TH ANNIVERSARY SIGNATURE SCM50 ASL TOWER’

ATC’s 30th Anniversary SCM50-ASL Signature Tower will be the first version of this famous loudspeaker to be produced as a floor standing model. Made in a Limited Edition of only 30 pairs, the already outstanding bass performance of the standard SCM50A is considerably enhanced by an increase of approximately 15% in the internal cube of the tower enclosure.

The Anniversary Active 50 Tower’ speaker incorporates a new ultra low noise fully discrete version of ATCs grounded source topology 350 watt three-way amp pack operating in class A up to 2/3rds of output, giving 200watts to bass driver, 100watts to mid-range driver, and 50watts to HF driver. The noise floor of minus 90dB, gives this speaker exceptional dynamic range and is probably the lowest noise level achieved by any domestic loudspeaker in production today.

The Anniversary Active 50 Tower is fully veneered in a beautiful honey coloured multi-grained American Burr Magnolia with a rich ‘piano’ high gloss finish. Removing the dark blue front grille, reveals a titanium finished baffle, and dome wave guide, this finish also applied to the amp pack on the rear of the speaker. The clear opalescent non-resonant bass plate incorporates optional three point heavy duty polished steel spiked feet for firm coupling to concrete or wooden floors. The supplied matching 1” circular, centred polished steel discs are felt padded, to protect polished floors, where required. These speakers are supplied with a unique ATC embossed real leather wallet, containing an authenticated certificate signed by Billy Woodman. Price per pair including VAT and shipping is £12,720.

http://www.hifiplus.org/forum/printthread.php?t=213&page=1&pp=40

Μερικές τιμές για ATC:

http://www.britishhifi.com/atc/

http://www.lasvegasproaudio.com/atcstmo.html

http://www.britishhifi.com/atc/amps.htm

Reaction score
0
Αυτά μάλιστα για όσους δεν έχουν προκαταλήψεις και γνωρίζουν. Το μόνο μειονέκτημα η εμφάνιση κατά τα άλλα έχουν λίγους αντίπαλους ηχητικά.

Reaction score
3.566
Οι τιμές Αγγλίας που φαίνονται στα links που ανέβασε ο SomeoneElse είναι όντως πολύ υψηλές.
Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό πάντα με την Αγγλία. Οταν πας εκεί όμως επί τόπου και πληρώσεις cash, πετυχαίνεις πολύ καλύτερες τιμές.

Ασε, θέλει ακόμα αρκετό ψάξιμο.

Πρέπει να ακούσουμε λίαν συντόμως και τα αντίστοιχα της Genelec.

Αν τα βάλετε όλα κάτω τι έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα για το χόμπι μας θα καταλάβετε ότι έχουμε κάνει πολλές βλακείες. Σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχει το marketing και τα περιοδικά που διαβάζαμε.

Reaction score
1.380
Εγω για Αγγλια εχω εμπειρια απο μαγαζια με μουσικα οργανα, οι τιμες τους ηταν χαμηλοτερες απο Ελλαδα και cash οι τιμες χαμηλωνουν κατακορυφα! Να μη μιλησω καλυτερα για το stock που εχουν και οτι μπορεις να ακουσεις ολο το μαγαζι ανενοχλητος. Αλλες τιμες, αλλη εξυπηρετηση, γι'αυτο και κανουν διεθνεις πωλησεις!

Reaction score
239
Paidia oi times stin Agglia einai ontws pio akives alla se porinta hifi kai hime cinema alla otan pas ekei peftoun - o logos einai oti ta katastimata tetoiou eidous stinAgglia einai eksidikevmena dld mporei ena pelatis na zitisei na tou feroun sto spiti tou ena sistima twn 20000 apla gia na to akousei se periptwnsi pou den to aforasei den exei kamia ipoxrewsi, etsi oi times pou dinontai sta site tous einai gia tetoies periptwseis opou kai epi to pleiston oi Aggloi agorastes etsi kanoun

Reaction score
239
Tis proalles eixa steilei email se mia etaireia gia agora kaopoiou prointos kai ti mou leei den stelloume sto ekswteriko giati den sou to kalipsoume me eggiisi - an ita allo online store pistevetai etsi tha ekane

Reaction score
1
Ρε παιδιά παρακολουθώ την συζήτησή σας και αναρωτιέμαι τι ετήσιο εισόδημα εχετε που το 9 με 10 χιλιάρικα σας φαίνονται τοσο "λογικά"!!! :shock: :shock: :shock:

Reaction score
1.380
Οι τιμες ειναι λογικες μονο αν υπολογισεις ποσο κοστιζουν ξεχωριστα ενα ζευγαρι ηχεια και 6 ενισχυτες, μιας και ενα τριδρομο ενεργο ηχειο, εχει απο 1 ενισχυτη για καθε μεγαφωνο. Αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις οτι ολοι συμφωνουμε οτι ειναι ακριβα, αλλα αυτο δεν μας εμποδιζει να συζηταμε.

Reaction score
1
Αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις οτι ολοι συμφωνουμε οτι ειναι ακριβα, αλλα αυτο δεν μας εμποδιζει να συζηταμε.
Φυσικά. μην παρεξηγηθώ κιόλας απλά όπως και να το δεις πρέπει να εχεις μία άνεση οικονομική....

Reaction score
1.380
Αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις οτι ολοι συμφωνουμε οτι ειναι ακριβα, αλλα αυτο δεν μας εμποδιζει να συζηταμε.
Φυσικά. μην παρεξηγηθώ κιόλας απλά όπως και να το δεις πρέπει να εχεις μία άνεση οικονομική....
Δε νομιζω. Μπορεις να βρεις ενεργα ηχεια απο 300 ευρο. Απλα ακριβοτερα μοντελα, προσφερουν περισσοτερα.

Reaction score
3.566
Παιδιά δεν τίθεται θέμα ετησίου εισοδήματος.
Αλλοι κάνουν οικονομία για να αγοράσουν χαλιά και κουρτίνες .
Ενα απλό αυτοκίνητο κοστίζει πολύ περισσότερο. Αμα τρακάρει χάνει και το ήμιση της αξίας του, την άλλη μέρα.
Χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην πόλη μας ενώ επετειακά ATC κανένα.

Ακου τι λέω, ερωτευμένος είμαι ?

Τα 12.000 χιλιάρικα είναι τελικά πολύ λίγα για ένα καλό ηχείο, όταν ένα μέτριο CD player έχει 3.000 Ευρώ και μία καλή κεφαλή της ClearAudio ή της VDH για πικάπ έχει γύρψ στα 5.000 Ευρώ.

Ενεργά με 300 € μόνο για το PC.

Reaction score
1.380
Τα 12.000 χιλιάρικα είναι τελικά πολύ λίγα για ένα καλό ηχείο, όταν ένα μέτριο CD player έχει 3.000 Ευρώ και μία καλή κεφαλή της ClearAudio ή της VDH για πικάπ έχει γύρψ στα 5.000 Ευρώ.
Ενταξει, μη τα παραλεμε. Αν υπολογισεις τα υλικα, θα δεις οτι παλι ονομα και R&D πληρωνεις. Και τα μεταφορικα, και το κερδος του dealer και διαφορα αλλα.

Ειχε ενδιαφερον ενα απο τα link που διαβασα. Δυο Αγγλοι που πηγαν στην ATC και ακουσαν ενα ζευγαρι Anniversary με το ενα ηχειο να ειναι out of phase. Επισης οι ενισχυτες που ειδαν τους φανηκαν πολλοι φθηνοι για να μπαινουν σε ενα ATC...

Reaction score
3.566
Kostas, δηλαδή τι συμπέρασμα βγάζεις εσύ για τους Αγγλους που άκουγαν εκτός φάσης ?

Ουτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι.

Reaction score
1.380
Ποτε δεν μπορεις να ξερεις αν δεν εισαι μπροστα. Εγω εμπιστευομαι τα αυτια μου οπως και αρκετος κοσμος. Αν διαβασεις το link θα δεις οτι και οι δυο επεμεναν οτι το ενα ηχειο ηταν εκτος φασης, αλλα ο τυπος της ATC που τους εδειχνε τα ηχεια, δεν το παραδεχοταν. Μετα αρκετοι βγηκαν και ειπαν τις κακες εμπειριες με τα ΑΤC, πως φευγουν τα ηχεια απο το εργοστασιο χωρις ακουστικο ελεγχο. Και ενταξει, αυτοι ειναι Αγγλοι, ειναι διπλα. Φανταζεσαι να πας Αγγλια και οταν γυρισεις εδω να εχεις ενα τετοιο προβλημα; Και αν εσυ μπορεις να το ανοιξεις και να φτιαξεις μονος σου, καποιοι αλλοι δεν μπορουν. Να αγοραζεις καινουργιο προιον και να σου βγαινει προβληματικο, ειναι μεγαλο "σπασιμο"!

Reaction score
0
Χρησιμοποιώ τα ενεργά ATC SCM20-2 μαζί με τα παθητικά 5.1 SCM7 όταν χρειάζομαι home cinema. Συμφωνώ με όλους ως προς την ποιότητα του ήχου που βρίσκω πολύ καλή αλλά κυρίως ξεκούραστη μετά από πολλές ώρες ακρόαση.

Τα ενεργά 20άρια εκρός ότι διαθέτουν το signature tweeter που έχουν και τα 100άρια, έχουν και μοντέρνα εμφάνιση που περιέργως αρέσει και σε γυναίκες!

Μερικά ενοχλητικά είναι η έλλειψη εισόδου απομακρυσμένου ανοίγματος/σβησήματος ή αισθητήρας σήματος για τον ίδιο σκοπό, η έλλειψη ρύθμισης ευαισθησίας εισόδου, η έλλειψη εισόδου RCA καθώς και τον πολύ ενοχλητικό θόρυβο που κάνουν όταν σβήνουν. Άσε που αν τα ξεχάσεις ανοικτά όλη τη νύκτα ζεσταίνεται το δωμάτιο...

Κατά τα άλλα έχω βρει την ησυχία μου με αυτά τα ηχεία και το μόνο που ασχολούμαι είναι η πηγή και ο προενισχυτής (+ καλώδια). Δυστυχώς τα ATC δεν χαρίζονται σε χαμηλής ποιότητας μηχανήματα και καλώδια, αλλά αν πετύχεις καλό συνδυασμό τότε το απολαμβάνεις πραγματικά. Η προτίμησή μου ως τώρα είναι προενισχυτής και DAC της Goldmund σειράς SR με καλώδια VDH First Ultimate και Second.

Reaction score
3.566
Γιάγκο Α, με αυτά που έγραψες καταδικάστηκες μόνος σου. Η ποινή είναι να μας καλέσεις (3 συγκεκριμένα άτομα) στο σπίτι σου για ακρόαση, όποτε μπορέσεις, κατά προτίμηση (Παρσκευές βράδυ ή Σάββατα πρωί ).

Ελπίζω να μένεις στην Αθήνα.
Εγώ μένω στο Π.Φάληρο.

Μας ενδιαφέρει πολύ το θέμα των ενεργών ATC. Tα μειονεκτήματα που ανέφερες είναι για μένα πλεονεκτήματα. Τα extra κυκλώματα αυτοματισμών με τους ρελέδες προστασίας κάνουν κακό στον ήχο.

Στείλε p.m με τα στοιχεία επικοινωνίας.

Reaction score
1.380
Κατά τα άλλα έχω βρει την ησυχία μου με αυτά τα ηχεία και το μόνο που ασχολούμαι είναι η πηγή και ο προενισχυτής (+ καλώδια). Δυστυχώς τα ATC δεν χαρίζονται σε χαμηλής ποιότητας μηχανήματα και καλώδια, αλλά αν πετύχεις καλό συνδυασμό τότε το απολαμβάνεις πραγματικά. Η προτίμησή μου ως τώρα είναι προενισχυτής και DAC της Goldmund σειράς SR με καλώδια VDH First Ultimate και Second.
Αυτο προσπαθω να εξηγησω τοσο καιρο. Οταν το καιριο προβλημα της σωστης οδηγησης εχει λυθει μετα κοιτας τα υπολοιπα. Σε περιπτωση μιας πηγης, εγω δεν θα εβαζα προ. Το εχω δοκιμασει και δουλευει αψογα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.945
Members
38.521