Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ρε παιδιά το βίντεο στο in.gr λέει ένας τύπος οτι θέλει απλα εναν αποκοδικοποιητη κόστους 40-60€!!!

Mπας και το MPEG4/H.264/AVC κομμάτι που γράφει το in.gr είναι απο λάθος εκει; ή μπας και στέλνει mpeg4 + mpeg2?
Όλοι οι mpeg4 αποκωδικοποιητές είναι ταυτόχρονα και mpeg2...

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Τώρα το να μας βάλουν σε τέτοιο μπελά (πχ μια και θα πάρω νέα TV να βρώ να έχει οπωσδήποτε H.264) και τελικά να μας δίνουν κανα Low-def σήμα του στύλ 600Χ400 το σκέφτικε κανένας; Ερε γέλια (ή κλάματα)
Άρχισε να γελάς (ή να κλαις) από τώρα...
Το σήμα που θα δώσουνε θα είναι SD, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση ανάλυσης 720x576 και με "αξιοπρεπές" για mpeg-4 bitrate της τάξης των 2-4MBps(μάξιμουμ) , άντε να είναι και progressive (576p δηλαδή)....
Στην χειρότερη, θα δούμε και κανάλια με 544x576 (ή και χαμηλότερα) , interlaced, με bitrate 1-2Mbps....

Για HD εκμπομπές, θα περιμένεις , όπως όλοι μας...:121:

Reaction score
786
Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

Υπαρχει παντως αναφορα σε ελληνικο φορουμ οτι το Star στις δοκιμες που κανει, εδωσε για καποιες μερες σημα 1080p (upscale απο το δικο του SD προγραμμα) και στη συνεχεια σημα 720p (καποια HD ντοκιμαντερ)

Reaction score
6

ναι, το είδα και εγώ.. από το να δείξει όμως μια εκπομπή σε hd, μέχρι του να έχει native πρόγραμμα hd , απέχει πολύ....
Θα δείξει πάντως, είναι νωρίς ακόμα.... ;-)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!

ναι, το είδα και εγώ.. από το να δείξει όμως μια εκπομπή σε hd, μέχρι του να έχει native πρόγραμμα hd , απέχει πολύ....
Θα δείξει πάντως, είναι νωρίς ακόμα.... ;-)
Πάρα πολύ νωρίς...

Reaction score
425

Το Star να θεωρήσω ότι εκπέμπει με κωδικοποίηση mpeg4;
Είναι σίγουρο αυτό;

Reaction score
1

Οι υπάρχοντες (κομπιουτερικοί-καρτες PC δηλαδή) δέκτες mpeg2 τί πιθανότητες έχουν να γίνουν mpeg4; Με ένα firmware ισως;

Reaction score
0

Οι υπάρχοντες (κομπιουτερικοί-καρτες PC δηλαδή) δέκτες mpeg2 τί πιθανότητες έχουν να γίνουν mpeg4; Με ένα firmware ισως;
Χλωμό, διότι συνήθως κάνουνε hardware decoding.

Reaction score
20.677

Οι κάρτες για pc δεν κάνουν hardware decoding (στη μεγάλη πλειοψηφία τους), οπότε γι αυτές είναι απλά θέμα software (που υπάρχει ήδη).

ΥΓ. Πρόβλημα για τις κάρτες θα προέκυπτε αν οι εκπομπές γινόντουσαν σε DVB-T2, το οποίο σχεδόν καμία δεν υποστηρίζει (ακόμα). Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τις δορυφορικές σε DVB-S, όταν ξεκίνησαν οι εκπομπές σε DVB-S2.

Reaction score
4

να ρωτησω και εγω κατι?οσες τv εχουν ci module μπορουν να δειξουν mpeg4?

Reaction score
6

να ρωτησω και εγω κατι?οσες τv εχουν ci module μπορουν να δειξουν mpeg4?
Δεν είναι υποχρεωτικό, εξαρτάται από το μοντέλο...
Η ύπαρξη CI απλά θα βοηθήσει αν κάποιος εκπέμπψει κωδικοποιημένα (nova) και χρειαστείς κάρτα...

Reaction score
0

απο το paron.gr
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA
Σήμερα έγιναν οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές, αύριο είναι η επίσημη έναρξη. Το σήμα θα μεταδοθεί στο Ξυλόκαστρο, από τα κανάλια 37 και 43.
http://www.paron.gr/typologies/?cat=24

αρα εκει οφειλεται η αλλαγη της συχνοτητας του mega και αλλωστε ηταν κατι που ο εκπροσωπος της digea ειχε δηλωσει την προηγουμενη εβδομαδα,δηλαδη οτι ηρθαν σε συνενοηση νε το mega για τη συχνοτητα του στην κορινθια καθως και με την netmed.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Reaction score
0
Ήρθε και η ώρα της δοκιμής!

"Νέα μοντούλα Neotion FTA NP4 δίνει λύσεις Mpeg-4, σε δέκτες DVB-T/Mpeg-2;"
http://greekdigitaltv.blogspot.com/2009/09/neotion-fta-np4-mpeg-4-dvb-tmpeg-2.html
http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=10&id=1387

Όποιος έχει διάθεση και βρίσκεται κατά Ξυλόκαστρο μεριά, ας κάνει κανένα τεστάκι...Άντε μπας και γλυτώσουμε τον extra αποκωδικοποιητή... :123:

Reaction score
0

απο το paron.gr
Γεγονός είναι , εδώ και δύο ώρες, οι πρώτες ψηφιακές εκπομπές της Digea από το Ξυλόκαστρο, στις συχνότητες 37 και 43.
http://www.paron.gr/typologies/?p=609

περιμενουμε screenshots απο φιλους στην κορινθια

Reaction score
293

Σήμερα έστρεψα την κεραία προς Ξυλόκαστρο και έκανα μια αναζήτηση απο την τηλεόραση στα ψηφιακά με την τηλεόρασή μου όπου έχει και δέκτη με mpeg4. Δυστυχώς δεν βρήκε τίποτα αν και στις συχνότητες 37 και 43 σταμάτησε για αρκετή ώρα.
Έπειτα έκανα αναζήτηση από την κάρτα τηλεόρασης του pc. Εδώ τα πράγματα πήγαν καλύτερα μιάς και βρήκε 8 κανάλια απο το πακέτο DIGEA και 4 απο ΕΡΤ. Φαίνεται όμως οτι το σήμα δεν είναι σταθερό, μάλιστα απο κανάλι σε κανάλι διαφέρει. Το MEGA με το SKAI εχουν ισχυρότερο σήμα και είναι απο τα πιο σταθερά σε σχέση με τα υπόλοιπα , δεν ξέρω γιατί, ίσως γίνονται ακόμα δοκιμές.
Παραθέτω και κάποια screenshots....

Reaction score
0

ευχαριστουμε φιλε indy.πολυ καλα τα screenshots.παντως ειναι ανησυχητικο οτι με την τηλεοραση σου που εχει τuner mpeg4 δεν μπορεσες να κανεις ληψη

Reaction score
1

Δοκίμασα να δω τα ψηφιακά και παρατήρησα ότι δεν έπαιζε τίποτε στις συχνότητες που είχα ήδη από παλιά. Χρειάστηκε να ξανασκανάρω για να δώ τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Σε ένα σημείο όπου παλιά μου έβγαινε η 4Ε το σκανάρισμα σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα και συνέχισε χωρίς να αναγνωριστεί σταθμός. (Θεσσαλονίκη - Έχω mpeg2 τηλεόραση)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88