- Reaction score
- 5.360
οκ ευχαριστωωωωΜια χαρά και αυτός.
Τα volts δεν σε απασχολούν με αυτόν τον ενισχυτή. Αντέχουν μια χαρά οι πυκνωτές.
οκ ευχαριστωωωωΜια χαρά και αυτός.
Τα volts δεν σε απασχολούν με αυτόν τον ενισχυτή. Αντέχουν μια χαρά οι πυκνωτές.
κατσε να το ξανακανω και θα ποσταρω φωτο ανα διαστηματα....Για να δω αν θα μπορέσω να σε βοηθήσω.
Στην πρώτη φωτογραφία απλά ξαναγράφω (πάνω στη φωτό σου αυτή τη φορά) ποιες επαφές είναι οι είσοδοι και ποιες πάνε στην πλακέτα.
Τα κόκκινα είναι είσοδος, τα άσπρα πάνε στην πλακέτα.
View attachment 94175
Στην επόμενή φωτό νομίζω βλέπω κάτι που δε μ αρέσει .... στην πλακέτα θα πάνε μόνο τα άσπρα καλώδια που έρχονται από το ποτενσιόμετρο.
Τα κόκκινα τι είναι;
View attachment 94176
Για να δουμε αυτη τη φορα... ευτυχως η σταυρουλα δεν ειναι εδω...Για να δω αν θα μπορέσω να σε βοηθήσω.
Στην πρώτη φωτογραφία απλά ξαναγράφω (πάνω στη φωτό σου αυτή τη φορά) ποιες επαφές είναι οι είσοδοι και ποιες πάνε στην πλακέτα.
Τα κόκκινα είναι είσοδος, τα άσπρα πάνε στην πλακέτα.
View attachment 94175
Στην επόμενή φωτό νομίζω βλέπω κάτι που δε μ αρέσει .... στην πλακέτα θα πάνε μόνο τα άσπρα καλώδια που έρχονται από το ποτενσιόμετρο.
Τα κόκκινα τι είναι;
View attachment 94176
Οκ εγιναν και οι αγορες...αλλα το πηνιο δεν το βρηκα... το βρηκα ομως ιντερνετικα και θα το παραγγηλω...Καταρχάς ξεχνάς αυτά τα on-line calculators για τον διαχωρισμό των μεγαφώνων.
Ελάχιστη αξία έχουν τα αποτελέσματα τους.
Για να βγάλεις λίγο χαμηλό βάλε ένα πηνίο τουλάχιστον 15 mH στο woofer με έναν πυκνωτή 68 μF στους ακροδέκτες του και δυο πυκνωτές 68 μF στα μεγαφωνάκια.
Η σύνδεση τους να γίνει ανάποδα, δηλαδή το + του ενισχυτή στο - από τα μεγαφωνάκια.
Θεωρώ δεδομένο πως έχεις χωρίσει την καμπίνα στα τρία, δίνοντας τον μεγαλύτερο χώρο στο woofer εεε!!!
Τα Α και Β είναι ή είσοδος της όλης κατασκευής, εκεί θα βάλεις 2 θηλυκά RCA και θα συνδέεις την πηγή σου.
Κέντρο Μεγαφώνου τηλέφωνο, για να σου φτιάξουν ένα πηνίο με πυρήνα, ή ακόμα καλύτερα με οπλισμό μετασχηματιστή, για χαμηλό κόστος και αντίσταση.Οκ εγιναν και οι αγορες...αλλα το πηνιο δεν το βρηκα... το βρηκα ομως ιντερνετικα και θα το παραγγηλω.
αμάν ντροπηηηη...!!!Τα Α και Β είναι ή είσοδος της όλης κατασκευής, εκεί θα βάλεις 2 θηλυκά RCA και θα συνδέεις την πηγή σου.
Τα Γ και Δ θα πάνε στην πλακέτα του ενισχυτή , εκεί όπου έβγαλες τα θηλυκά RCA.
Αυτό ακριβώς. Το ίδιο πράγμα λέμεOk ... αν βγάλω στο πίσω μέρος ...στο 'σασί'... θηλυκά RCA (...και εκεί να πάνε τα Α και Β) και το κινητό συνδεθεί με καλώδιο ''3.5mm to RCA αρσενικό" το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα έχω?
περίπου το πέτυχα..!!!Τα Α και Β είναι ή είσοδος της όλης κατασκευής, εκεί θα βάλεις 2 θηλυκά RCA και θα συνδέεις την πηγή σου.
Τα καταφερα!!!!Τα Α και Β είναι ή είσοδος της όλης κατασκευής, εκεί θα βάλεις 2 θηλυκά RCA και θα συνδέεις την πηγή σου.
Τα καταφερα!!!!
Εχουμε master volume....!!!!![]()
Ναι ολα καλα... τελικα το ποτενσιομετρο που ειχα ηταν γραμμικο και οχι λογόριθμικο... και το φυσιμα ηταν θεμα γειωσης ολης της συσκευής...Ωραία! Ένα βήμα πιο κοντά στο τελείωμα!
Εννοείται πως έχεις το μπράβο!Ναι ολα καλα... τελικα το ποτενσιομετρο που ειχα ηταν γραμμικο και οχι λογόριθμικο... και το φυσιμα ηταν θεμα γειωσης ολης της συσκευής....... πες μου "μπραβο".
![]()
Ειμαι πολυ ενθουσιασμενος που τα καταφερα.... δεν τα παω καθολου καλα με τα ηλεκτρονικα αλλα το παλευω... μαθαινω και λιγα πραγματακια σιγα σιγα... πλακα εχει στα μαγαζια που με ρωτανε και δεν καταλαβαίνω τι μου λενε...Εννοείται πως έχεις το μπράβο!
Αλλά ακόμη καλύτερο μπράβο θα έχεις όταν θα απολαμβάνεις την κατασκευή σου τελειωμένη!!!
καλήμερα...δυο πυκνωτές 68 μF στα μεγαφωνάκια.
Η σύνδεση τους να γίνει ανάποδα, δηλαδή το + του ενισχυτή στο - από τα μεγαφωνάκια.
Οι συγκεκριμένοι πυκνωτές που συζητάμε δεν έχουν πολικότητα και συνδέονται παράλληλα.καλήμερα...λέω να ασχοληθώ με αυτό σήμερα ..αυτό με το (+) και το (-) δεν το εχω καταλαβει γιατι το κανουμε... (???)
επίσης ο πυκνωτής τοποθετείται παράλληλα? έχει πολικότητα ο πυκνωτής?
οκ ευχαριστω...!!Οι συγκεκριμένοι πυκνωτές που συζητάμε δεν έχουν πολικότητα και συνδέονται παράλληλα.
Συνδέουμε ανάποδα τα μεγάφωνα για να μην ακυρώνουν στο σημείο διασταύρωσης τους.
Καταρχάς ξεχνάς αυτά τα on-line calculators για τον διαχωρισμό των μεγαφώνων.
Ελάχιστη αξία έχουν τα αποτελέσματα τους.
Για να βγάλεις λίγο χαμηλό βάλε ένα πηνίο τουλάχιστον 15 mH στο woofer με έναν πυκνωτή 68 μF στους ακροδέκτες του και δυο πυκνωτές 68 μF στα μεγαφωνάκια.
Θεωρώ δεδομένο πως έχεις χωρίσει την καμπίνα στα τρία, δίνοντας τον μεγαλύτερο χώρο στο woofer εεε!!!