Ηχειακι με vintage ... διαθεση

wnet

Nearfield
Reaction score
18.387
Για να δω αν θα μπορέσω να σε βοηθήσω.

Στην πρώτη φωτογραφία απλά ξαναγράφω (πάνω στη φωτό σου αυτή τη φορά) ποιες επαφές είναι οι είσοδοι και ποιες πάνε στην πλακέτα.
Τα κόκκινα είναι είσοδος, τα άσπρα πάνε στην πλακέτα.

1.jpg

Στην επόμενή φωτό νομίζω βλέπω κάτι που δε μ αρέσει .... στην πλακέτα θα πάνε μόνο τα άσπρα καλώδια που έρχονται από το ποτενσιόμετρο.
Τα κόκκινα τι είναι;

2.jpg

Reaction score
5.360

Στην πρώτη φωτογραφία απλά ξαναγράφω (πάνω στη φωτό σου αυτή τη φορά) ποιες επαφές είναι οι είσοδοι και ποιες πάνε στην πλακέτα.

View attachment 94175

Στην επόμενή φωτό νομίζω βλέπω κάτι που δε μ αρέσει .... στην πλακέτα θα πάνε μόνο τα άσπρα καλώδια που έρχονται από το ποτενσιόμετρο.
Τα κόκκινα τι είναι;

View attachment 94176
κατσε να το ξανακανω και θα ποσταρω φωτο ανα διαστηματα....
:)καλημερα:)

Reaction score
5.360

View attachment 94175

Τα κόκκινα τι είναι;

View attachment 94176
Για να δουμε αυτη τη φορα... ευτυχως η σταυρουλα δεν ειναι εδω...
IMG_20180411_130757.jpg
IMG_20180411_131123.jpg
IMG_20180411_131737.jpg
IMG_20180411_132453.jpg
Εβαλα μονο λευκα καλωδιακια για να μην μπερδευομαστε...
[DOUBLEPOST=1523444054][/DOUBLEPOST]
IMG_20180411_134438.jpg

Reaction score
5.360
Καταρχάς ξεχνάς αυτά τα on-line calculators για τον διαχωρισμό των μεγαφώνων.
Ελάχιστη αξία έχουν τα αποτελέσματα τους.
Για να βγάλεις λίγο χαμηλό βάλε ένα πηνίο τουλάχιστον 15 mH στο woofer με έναν πυκνωτή 68 μF στους ακροδέκτες του και δυο πυκνωτές 68 μF στα μεγαφωνάκια.
Η σύνδεση τους να γίνει ανάποδα, δηλαδή το + του ενισχυτή στο - από τα μεγαφωνάκια.

Θεωρώ δεδομένο πως έχεις χωρίσει την καμπίνα στα τρία, δίνοντας τον μεγαλύτερο χώρο στο woofer εεε!!!
Οκ εγιναν και οι αγορες...αλλα το πηνιο δεν το βρηκα... το βρηκα ομως ιντερνετικα και θα το παραγγηλω...
IMG_20180411_152743.jpg

wnet

Nearfield
Reaction score
18.387
Τα Α και Β είναι ή είσοδος της όλης κατασκευής, εκεί θα βάλεις 2 θηλυκά RCA και θα συνδέεις την πηγή σου.
Τα Γ και Δ θα πάνε στην πλακέτα του ενισχυτή , εκεί όπου έβγαλες τα θηλυκά RCA.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Οκ εγιναν και οι αγορες...αλλα το πηνιο δεν το βρηκα... το βρηκα ομως ιντερνετικα και θα το παραγγηλω.
Κέντρο Μεγαφώνου τηλέφωνο, για να σου φτιάξουν ένα πηνίο με πυρήνα, ή ακόμα καλύτερα με οπλισμό μετασχηματιστή, για χαμηλό κόστος και αντίσταση.

Reaction score
5.360
Τα Α και Β είναι ή είσοδος της όλης κατασκευής, εκεί θα βάλεις 2 θηλυκά RCA και θα συνδέεις την πηγή σου.
αμάν ντροπηηηη...!!! :oops: ...εγώ είχα 'κολλήσει' στο ότι η πηγή (tablet , smartphone...) θα συνδεθεί, ντε και καλά, με 3.5mm βύσμα στην θήρα που υπάρχει στην φάτσα του ενισχυτή...αυτή που γράφει ''MP3''...
Ok ... αν βγάλω στο πίσω μέρος ...στο 'σασί'... θηλυκά RCA (...και εκεί να πάνε τα Α και Β) και το κινητό συνδεθεί με καλώδιο ''3.5mm to RCA αρσενικό" το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα έχω?

• Like
Reactions: PPG

wnet

Nearfield
Reaction score
18.387
Ok ... αν βγάλω στο πίσω μέρος ...στο 'σασί'... θηλυκά RCA (...και εκεί να πάνε τα Α και Β) και το κινητό συνδεθεί με καλώδιο ''3.5mm to RCA αρσενικό" το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα έχω?
Αυτό ακριβώς. Το ίδιο πράγμα λέμε :)

• Like

Reaction score
5.360
έχω λίγο χρόνο σήμερα πάω για μαστόρεμα και θα ανεβάσω φώτο σε λίγο...:)
...και πάλι ευχαριστώ...!

• Like

Reaction score
5.360
περίπου το πέτυχα..!!!:) όλα καλά ..ανεβάζει την ένταση σε όλα τα μεγάφωνα... αλλά έχουμε θεματακια ..
1ο) βγάζει έναν ενοχλητικό βόμβο που όταν τερματίζω το νέο ποτενσιόμετρο σταματά... και
2ο) όταν το νέο ποτενσιόμετρο είναι κλειστό (δηλ. τέρμα αριστερά) δεν είναι και η ένταση μηδέν αλλά ακούγεται κανονικά ... περιστρέφω το ποτενσιόμετρο δεξιά και μόνο όταν ξεπερνώ την μέση της διαδρομής του αρχίζει να ανεβάζει ένταση μέχρι που φτάνει στο τέρμα .. και η διαδρομή και η ένταση....

Reaction score
5.360
Τα καταφερα!!!!:party:
Εχουμε master volume....!!!!:)

Reaction score
5.360
;) Ωραία! Ένα βήμα πιο κοντά στο τελείωμα!
Ναι ολα καλα... τελικα το ποτενσιομετρο που ειχα ηταν γραμμικο και οχι λογόριθμικο... και το φυσιμα ηταν θεμα γειωσης ολης της συσκευής...:).... πες μου "μπραβο".:D

wnet

Nearfield
Reaction score
18.387
Ναι ολα καλα... τελικα το ποτενσιομετρο που ειχα ηταν γραμμικο και οχι λογόριθμικο... και το φυσιμα ηταν θεμα γειωσης ολης της συσκευής...:).... πες μου "μπραβο".:D
Εννοείται πως έχεις το μπράβο!
Αλλά ακόμη καλύτερο μπράβο θα έχεις όταν θα απολαμβάνεις την κατασκευή σου τελειωμένη!!!

Reaction score
5.360
Εννοείται πως έχεις το μπράβο!
Αλλά ακόμη καλύτερο μπράβο θα έχεις όταν θα απολαμβάνεις την κατασκευή σου τελειωμένη!!!
Ειμαι πολυ ενθουσιασμενος που τα καταφερα.... δεν τα παω καθολου καλα με τα ηλεκτρονικα αλλα το παλευω... μαθαινω και λιγα πραγματακια σιγα σιγα... πλακα εχει στα μαγαζια που με ρωτανε και δεν καταλαβαίνω τι μου λενε...o_O παω και προσωπικά δεν παραγγελνω απο το ιντερνετ που δεν σε ρωταει κανεις τιποτα...:D ευχαριστω για το μπραβο... :party: καλο σαββατοκύριακο ...!

Reaction score
5.360
δυο πυκνωτές 68 μF στα μεγαφωνάκια.
Η σύνδεση τους να γίνει ανάποδα, δηλαδή το + του ενισχυτή στο - από τα μεγαφωνάκια.
καλήμερα...:) λέω να ασχοληθώ με αυτό σήμερα ..αυτό με το (+) και το (-) δεν το εχω καταλαβει γιατι το κανουμε... (???)o_O
επίσης ο πυκνωτής τοποθετείται παράλληλα? έχει πολικότητα ο πυκνωτής?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
καλήμερα...:) λέω να ασχοληθώ με αυτό σήμερα ..αυτό με το (+) και το (-) δεν το εχω καταλαβει γιατι το κανουμε... (???)o_O
επίσης ο πυκνωτής τοποθετείται παράλληλα? έχει πολικότητα ο πυκνωτής?
Οι συγκεκριμένοι πυκνωτές που συζητάμε δεν έχουν πολικότητα και συνδέονται παράλληλα.

Συνδέουμε ανάποδα τα μεγάφωνα για να μην ακυρώνουν στο σημείο διασταύρωσης τους.

Reaction score
5.360
Οι συγκεκριμένοι πυκνωτές που συζητάμε δεν έχουν πολικότητα και συνδέονται παράλληλα.

Συνδέουμε ανάποδα τα μεγάφωνα για να μην ακυρώνουν στο σημείο διασταύρωσης τους.
οκ ευχαριστω...!!
:drinks:

Reaction score
5.360
Καταρχάς ξεχνάς αυτά τα on-line calculators για τον διαχωρισμό των μεγαφώνων.
Ελάχιστη αξία έχουν τα αποτελέσματα τους.
Για να βγάλεις λίγο χαμηλό βάλε ένα πηνίο τουλάχιστον 15 mH στο woofer με έναν πυκνωτή 68 μF στους ακροδέκτες του και δυο πυκνωτές 68 μF στα μεγαφωνάκια.

Θεωρώ δεδομένο πως έχεις χωρίσει την καμπίνα στα τρία, δίνοντας τον μεγαλύτερο χώρο στο woofer εεε!!!
:o IMG_20180417_151113.jpg
:idk:
:help:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis