Οι διαστάσεις τις είναι 58mm διάμετρο με 40mm ύψος ότι καλύτερο μπόρεσα να κάνω. Τέλος να πω πως δοκιμάστηκε με νερό αντί λάδι και η λειτουργία της ήταν ικανοποιητική. Στο μέλλον θα ανεβάσω και κάποιο βίντεο.

Οι διαστάσεις τις είναι 58mm διάμετρο με 40mm ύψος ότι καλύτερο μπόρεσα να κάνω. Τέλος να πω πως δοκιμάστηκε με νερό αντί λάδι και η λειτουργία της ήταν ικανοποιητική. Στο μέλλον θα ανεβάσω και κάποιο βίντεο.
Η αντλία δουλεύει με 12 V και έχει κατανάλωση 350mA. Τα τέσσερα καλώδια που έχει το usb τα έχω ανά δύο γεφυρωμένα .Ωραίος!
Η αντλία λειτουργεί με ρεύμα από το USB ;
Την αντλία την έφτιαξα με την προϋπόθεση να δουλεύει συνέχεια και αυτός ήταν ο λόγος που με παίδεψε στην κατασκευή της. Μιας και είναι τοποθετημένη πάνω στον άξονα περιστροφής πρέπει να είναι εντελώς αθόρυβη.Η αντλία θα λειτουργεί συνεχώς κατά την λειτουργία του πικάπ;
Ή όποτε θέλεις θα την βάζεις σε λειτουργία;
Γνώμη μου είναι να υπάρχει μια σταθερή ροή λαδιού μεταξύ άξονα πηγαδιού.Υπάρχει λόγος να λειτουργεί συνέχεια η αντλία αυτή;
Ναι, αυτό ρωτάω. Υπάρχει κάποιος λόγος που θέλεις να υπάρχει σταθερή ροή λαδιού μεταξύ άξονα και πηγαδιού; Αντιλαμβάνομαι την αιτία: μείωση ή/και εξάλειψη των τριβών. Η απορία μου έγκειται στο γεγονός οτι πικ απ του εμπορίου (τουλάχιστον όσα έχω υπόψη μου), δεν έχουν αντλία για να παρέχει σταθερή ροή λαδιού. Εσύ, γιατί το κάνεις;Γνώμη μου είναι να υπάρχει μια σταθερή ροή λαδιού μεταξύ άξονα πηγαδιού.
Την κατασκευή δεν την ξεκίνησα προσπαθώντας να αντιγράψω μηχανήματα του εμπορίου ούτε να πρωτοτυπήσω λανσάροντας πατέντες. Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι οτι οπουδήποτε υπάρχει τριβή η λίπανση μόνο καλό κάνει .Ναι, αυτό ρωτάω. Υπάρχει κάποιος λόγος που θέλεις να υπάρχει σταθερή ροή λαδιού μεταξύ άξονα και πηγαδιού; Αντιλαμβάνομαι την αιτία: μείωση ή/και εξάλειψη των τριβών. Η απορία μου έγκειται στο γεγονός οτι πικ απ του εμπορίου (τουλάχιστον όσα έχω υπόψη μου), δεν έχουν αντλία για να παρέχει σταθερή ροή λαδιού. Εσύ, γιατί το κάνεις;![]()
Δεν είπα - ούτε υπονόησα - ότι προσπαθείς να αντιγράψεις οποιοδήποτε μηχάνημα του εμπορίου. Απλώς, για παράδειγμα, σε άξονα και πηγάδι σε πικ απ Thorens, βάζεις 1-2 σταγόνες λάδι μια φορά κάθε χ χρόνια και τέλος. Δεν χρειάζεται συνεχής λίπανση ενώ εσύ έφτιαξες αντλία για να κάνει συνεχή λίπανση. Αυτό μου έκανε εντύπωση, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή σου κι ήθελα να μάθω το λόγο.Την κατασκευή δεν την ξεκίνησα προσπαθώντας να αντιγράψω μηχανήματα του εμπορίου ούτε να πρωτοτυπήσω λανσάροντας πατέντες. Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι οτι οπουδήποτε υπάρχει τριβή η λίπανση μόνο καλό κάνει .