Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Παίρνω ένα σκέτο πολ/στη. Δίνω 12V στο + του και ακουμπάω στιγμιαία με γείωση το - του, το μπουζί τίποτα. Συνδέω την έξοδο μιας ηλεκτρονικής στην είσοδο του πολ/στή και δίνω πάλι +12 στην ηλεκτρονκή και τον πολ/στή και ακουμπάω στιγμιαία με γείωση το - της ηλεκτρονικής και ω του θαύματος! σπινθήρας!
Ηλεκτρονικές μπορείς να βρείς πολύ φτηνά αν πάρεις μία απλή π.χ. από Golf με 3 επαφές.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Δίνω 12V στο + του πολ/στή και ακουμπάω στιγμιαία με γείωση το - του, το μπουζί τίποτα. Συνδέω την έξοδο της ηλεκτρονικής στην είσοδο του πολ/στή και δίνω πάλι +12 στην ηλεκτρονκή και τον πολ/στή και ακουμπάω στιγμιαία με γείωση το - της ηλεκτρονικής και ω του θαύματος! σπινθήρας!
Ηλεκτρονικές μπορείς να βρείς πολύ φτηνά αν πάρεις μία απλή π.χ. από Golf με 3 επαφές.
Άν έχεις γειώσει το μπουζί στο πλήν της μπαταρίας μαζί με τον πολ/στη, τότε δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει σπινθήρας. Εγώ πάντως που το δοκίμασα, δουλεύει. Καλύτερα να ενώσεις πρώτα τον πολ/στη με την γείωση του μπουζί, και το πλήν της μπαταρίας, κι ύστερα ακούμπα στιγμιαία το + του πολ/στη στον θετικό πόλο. Νομίζω πως θα δουλέψει!

Μήπως ο πολ/στης σου δουλεύει μόνο με ηλ/κη ανάφλεξη???? (λίγο κουφό, αλλά δεν γνωρίζω πολλά απ' αυτά)

Reaction score
3

Καλά λέει ο Ζήσης.
Το πάσο του μπουζί, το γείωσες...
Ο πλην πόλος της μπαταρίας, ακουμπάει με το πάσο του μπουζιού...
Μήπως το πυκνωτάκι που συνδέεται παράλληλα με το "πλατινάκι" , δεν είναι "εντάξει"...

Reaction score
0

Τι να σας πω ρε παιδιά θα το ξαναδοκιμάσω...

Reaction score
3

Ζήση , είπαμε, το πλην του coil δεν γειώνεται.
Το πλην του coil πάει στο ένα άκρο του διακόπτη (του οποίου κάθε επαφή είναι συνδεμένη παράλληλα με το πυκνωτάκι), και το άλλο άκρο του διακόπτη πάει στη γείωση.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Ζήση , είπαμε, το πλην του coil δεν γειώνεται.
Το πλην του coil πάει στο ένα άκρο του διακόπτη (του οποίου κάθε επαφή είναι συνδεμένη παράλληλα με το πυκνωτάκι), και το άλλο άκρο του διακόπτη πάει στη γείωση.
ναι δεν αντιλέγω, στην μηχανή θα το κάνω όπως είπαμε πριν, αλλά κι έτσι για τη δοκιμή που λέει, δουλεύει.

Ίσως δεν το έχω γράψει ακριβώς όπως το έκανα εγώ.
Έγώ είχα συνδέσει το πλήν του coil, το πλήν της μπαταρίας, και το πλήν του μπουζί όλα μαζί, χωρίς να υπάρχει γείωση. Και ύστερα έδωσα παλμούς στο +.

Αυτο μου δούλεψε.

Reaction score
3

Ναι Ζήση μου, είναι το ίδιο.
Αφού γείωσες το πλην του coil και έδωσες παλμούς με το συν, είναι το ίδιο απλά αυτή τη συνδεσμολογία την είχαν μερικά από τα πολύ παλαιά αυτοκίνητα , όπου είχαν το συν της 6βολτης μπαταρίας τους στο σασι του αυτοκινήτου.
Ναι.

Reaction score
0

'Ετσι το έκανα, μόνο που αντι για να έχω μόνιμο το - και να ακουμπάω το + είχα μόνιμο + στην μπαταρία και ακουμπούσα το - στο σασί. Ε λέτε να παίζει αυτό ρόλο;
ΔΕΝ είχα κανένα πυκνωτή ή κατι εξτρα.

Reaction score
3

'Ετσι το έκανα, μόνο που αντι για να έχω μόνιμο το - και να ακουμπάω το + είχα μόνιμο + στην μπαταρία και ακουμπούσα το - στο σασί. Ε λέτε να παίζει αυτό ρόλο;
ΔΕΝ είχα κανένα πυκνωτή ή κατι εξτρα.
Μήπως είναι "καμμένο" το coil;
Ελεγξε με ένα πολύμετρο (στη θέση ωμόμετρο Χ10 ή Χ100) το πρωτεύον και το δευτερεύον του coil.

και πάλι βλέπουμε...

Reaction score
0

Μα αφού μετά μόλις σύνδεσα την ηλεκτρονική έβγαζε σπινθήρα κανονικά...
Μα ρε παιδιά αν έβγαζαν τα πηνία μόνα τους ηψηλή τότε τι τις θέλουμε τις ηλεκτρονικές;
Από την αλλη υπάρχουν πολλοί πολ/στές με ενσωματωμένη ηλεκτρονικη π.χ.Renault Clio. Μήπως έχετε καμιά τέτοια;

Reaction score
3

Δεν ξέρω...
Ύπάρχει να ξέρεις ειδικό coil μόνο για ηλεκτρονική.
Και υπάρχει και coil για πλατίνες.
Μπορεί να είναι αυτό.

Reaction score
0

Λοιπόν έχεις δίκιο. Αυτό πρέπει να είναι. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με πολ/στες για πλατίνες...
Το ξέχασα ότι υπάρχουν 2 είδη

Reaction score
3

Μα ρε παιδιά αν έβγαζαν τα πηνία μόνα τους ηψηλή τότε τι τις θέλουμε τις ηλεκτρονικές;
Από την αλλη υπάρχουν πολλοί πολ/στές με ενσωματωμένη ηλεκτρονικη π.χ.Renault Clio. Μήπως έχετε καμιά τέτοια;
Από δευτερευον του πηνίου παίρνουμε την υψηλή (και τη διανέμουμε)
Η ηλεκτρονική απλά δίνει την "εντολή" που έδιναν μέχρι τώρα οι πλατίνες...

Reaction score
3

Λοιπόν έχεις δίκιο. Αυτό πρέπει να είναι. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με πολ/στες για πλατίνες...
Το ξέχασα ότι υπάρχουν 2 είδη
Σε ευχαριστώ ειλικρινά.
Μου έδωσες μελάλη χαρά...

όλα καλά...

Reaction score
0

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέχασα πως δουλεύουν οι πλατίνες γιατί δεν τις έχω δουλέψει ποτέ. Συγνώμη...

Reaction score
3

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέχασα πως δουλεύουν οι πλατίνες γιατί δεν τις έχω δουλέψει ποτέ. Συγνώμη...
Δεν πειράζει αδερφέ μας...
Για αυτό είμαστε εδώ... για να ανταλλάσσουμε γνώμες...
όλα καλά...
και πάλι σ΄ευχαριστώ

Reaction score
0
Λοιπόν....

Θυμάστε που σας έλεγα ότι το κύκλωμα που πρωτοπόσταρα έκαιγε τους ινβέρτερ ??
Λοιπόν πόσταρε το παλικάρι που έκαψε πάνω απο τέσσερεις, και είδε λέει με τον παλμογράφο του τι φταίει. Ειναι στα εγκλέζικα. Άν θέλετε μετάφραση πείτε μου.

I got a scope-wise look at the 'death' event that fried one of my inverters and it appears that the failure (at least on my stuff) is related to the C-MOS circuitry in the inverter controls getting fried first then followed by random firing of the power FETS in the inverter resulting in shorting and burnout. The inverter has an internal 50 A fuse that is blown. All of those have always been blown. If this theory proves out then my transistor oscillator should live ... no control circuitry ... just two power transistors and a couple of diodes, some resistors, etc.

Reaction score
0
Ο ίδιος, κατασκεύασε ένα κυκλωματάκι (το πόσταρε πρίν απο καμιά ώρα) με τραντζίστορ που δημιουργούν παλμούς.

Δείτε το πόστ του, και το βίντεο που ανέβασε.:

Hi all,

Trouble with the video editor so no titles and I didn't feel like talking.

In the video you see the regular spark then I turn on the oscillator / doubler assembly, squirt it with water, run it with the drill motor, etc. Good stable plasma to max drill motor speed ... about 2400 RPM.

The doubler (multiplier) is on the left of the transformer. The doubler is the exact one Aaron posted to the group long ago. The xformer is a 115VAC x 12.6 VAC run in reverse. No need for an isolation transformer because the 115 x 12.6 is one. It gets warm but is cooled easly by one of the (many) small chasis fans I have left over from fried inverters. It gets warm for two reasons: 1) it's not a real step up transformer, 2) transformers don't like square waves ... they like sine waves.

The short, fat cap is a 1000uF x 100VDC for the oscillator input supply stabilizer (goes across the 12VDC input to the oscillator - may not be needed).

Behind that is a small 33uF x 450VDC storage cap. On the upper right is an oil-filled HV cap at 3uF. The current limiter resistor is 120 Ohms.

I will be getting a board-mount xformer today. It is only a 0.3A transformer. This arrangement draws very low power ... it surprised me!

This way I can make a final determination if the inverter failures have been 'power-side' based or 'processor-side' based. A failure on the power side is a $2.00 Transistor replacement and on with troubleshooting, etc.

Video is at:

http://www.youtube.com/watch?v=guHsJDADguc

Peace,

Greg

P.S. My original Gotoluc pulsed-coil plasma CDI circuit (with the charge and discharge power Mosfets) is still intact and a reminder that there was NEVER a problem with that configuration. Just thought I'd mention that.
Τον ρώτσα να ανεβάσει και ένα σχήμα του κυκλώματος που έφτιαξε με τον ινβέρτερ του, και επίσης τον ρώτησα εάν χρησιμοποιεί το κύκλωμα για το πλάσμα που ζαχαρώνω κι εγώ. (αυτος το είχε φτιάξει).
Περιμένω απάντηση και θα την ποστάρω....

Πάντως μου φαίνεται πολύ απλό κυκλωματάκι. Δαμιανέ μπορούμε να φτιάξουμε κάτι τέτοιο?? Κάπου ανέφερες ότι φτιάχνεις μια παλμογεννήτρια. Κάτι τέτοιο εννοείς??

Αυτά προς το παρών!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88