Κατανάλωση ρεύματος ολοκληρωμένου Τάξης Α

Reaction score
1.469
Πάνω απ'όλα "T.C.O.", φίλε μου! (total cost of ownership):D:p
Ναι βρε σου παμε ολοι στη αρχη μην σε απασχολήσει αυτο δεν θα σου φανει
Trust me
Και σου ευχομαι να αποκτήσεις οποίον ενισχυτη θες γρηγορα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
Έχω βγει στη γύρα για λεφτά, λέμε!

Η πρόταση που τους έκανα να τον πλήρωσω σε 60 άτοκες, δεν έπιασε!
Να τον πάρεις αφού σου κόλλησε, και καλές ακροάσεις! ;)

Ωραιότατος ενισχυτής είναι άλλωστε, από μία εταιρεία με μεγάλο όνομα στο χώρο. Είναι ομολογουμένως ολίγον τι τσιμπημένος στην τιμούλα του, αλλά δε γ@μεις, το κέφι σου να κάνεις κι όλα τ'αλλα μικρή σημασία έχουν. :)

Οφείλεις να κατανοήσεις μόνο 2 πράγματα, ώστε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτόν τον υπέροχο ενισχυτή:

1) η ισχύς του θα σου δώσει 15 dB "ποιοτική" στάθμη πάνω από την ευαισθησία του ηχείου, στο 1 μέτρο απόσταση ακρόασης από το ηχείο. Δηλαδή αν το ηχείο έχει ευαισθησία 85 dB/w/m, τότε μέχρι τα 100dB κορυφής στο 1μ ο ενισχυτής θα παίζει άριστα, μετά θα αρχίζει τις υψηλές παραμορφώσεις.

2) τα δυναμικά περάσματα της μουσικής, δηλαδή οι στιγμιαίες κορυφές του μουσικού προγράμματος, μπορούν να είναι 20dB υψηλότερες από τη μέση στάθμη που ακούς, και δε σε ενοχλούν αυτές οι στιγμιαίες κορυφές, ούτε τις αισθάνεσαι αυτές ότι "ακούγονται δυνατά", καθώς το αίσθημα του πόσο δυνατά ακούγεται, βγαίνει από την μέση στάθμη του μουσικού προγράμματος, κι όχι από τις στιγμιαίες κορυφές.

Αυτά στα λέω, διότι αν τα κατανοήσεις, θα οδηγηθείς και μόνος σου στο εξής αδιαμφισβήτητο και αντικειμενικό ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Συνίσταται να συνδυαστεί ο εν λόγω εξαιρετικός ενισχυτής με ηχεία πολύ υψηλής ευαισθησίας, ιδανικά (πάνω από) 100 dB/watt/m, ώστε η ισχύς του στην υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής ζώνη λειτουργίας του σε τάξη Α, να αρκεί για κορυφές μουσικού προγράμματος (πάνω από) 115 dB από το 1 ηχείο στο 1 μέτρο, δηλαδή χονδρικά να φτάνεις στη θέση ακρόασης τα 110dB σε στιγμιαίες κορυφές, δηλαδή να ακούς σε μέση στάθμη περί τα 90 dB, ώστε δηλαδή ο ενισχυτής αυτός να παίζει συνήθως με μέση ισχύ γύρω στο ..1 βατ, ισχύς που είναι αρκετή για οικιακές ακροάσεις.

Τώρα θα μου πείτε ποια ηχεία προδιαγράφονται με ευαισθησία στα 100 dB/w/m και ίσως και ψηλότερα... Υπάρχουν. Ψάξτε να τα βρείτε. Θα αποτελέσουν το ιδανικό ταίρι για τον λαξμαν των 30 βατ, και για οποιονδήποτε ενισχυτή τέτοιας ισχύος.

Προσωπικά θα επέλεγα ηχείο με ενεργό τμήμα στο φάσμα των χαμηλών συχνοτήτων, όπως πολλά αξιόλογα ηχεία, λόγου χάριν τα αβανγκάρντ με το ενσωματωμένο ενεργό τους γουφερ και την ευαισθησία τους που είναι πάνω από 100dB/w/m. ;)

Επί της ευκαιρίας, η εν λόγω φίρμα, έχει πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές, αλλά την βρίσκω και λίγο τσιμπημένη. Αντισταθμίζει όμως την τιμή, με υπέροχα στο μάτι κατασκευάσματα, σε αντίθεση με τα στουντιακά μόνιτορ που είναι ο ορισμός της γκουμούτσας... :)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Το ότι τους δίνετε γνώσεις - "φως" με τα τόσα μακροσκελέστατα κ γεμάτα λεπτομέρειες κείμενα κ από την άλλη υπάρχει διάχυτη ειρωνεία, με ξεπερνάει.
Ξέρω ότι υπάρχει αποστροφή για παραδείγματα με σεφ κ φαγητά,όποτε θα κάνω χρήση άλλου. Υποθέτουμε ότι η μύτη μου είναι μεγάλη (παράδειγμα που προσφέρω για αντιστοιχία σχολιασμού) κ την βλέπει ένας πλαστικός .Μπορώ να σε κάνω καλύτερο λέει. Κ είναι αληθές,αλλά εγώ δε θέλω. Για χ,ψ λόγους.Παρότι υπάρχει οικονομική άνεση.
Α: Οφείλει να το σεβαστεί.
Β: Πρέπει να αρχίσει σχόλια για μέγεθος κλπ ...
...
Η ζωή είναι γεμάτη συμβιβασμούς κ το hi fi επίσης .-
Πάντα χαλαρά.
Θα ήμουν το λιγότερο ανόητος αν τα έβλεπα αλλιώς.
Κ ο ίδιος ο ,ear έχει κάνει αναφορά άλλωστε ότι το πληκτρολόγιο είναι άτιμο κ ανοίγει θέματα...
Αλλά... οι έχοντες γνώση κ επίπεδο οφείλουν να τιθασέψουν κ αυτό,όπως τα προβλήματα ακουστικής σε ένα χώρο ακρόασης :)
Η (επ)αναφορά στην τεχνική τάξη δεν θίγει το δικαίωμα σε προσωπικές προτιμήσεις,απλώς οι απαράβατοι κανόνες τις αποδίδουν στη ζώνη που νομοτελειακώς αξίζει σ'εκείνες,τουτέστιν την...υποκειμενική.
Καθότι θα έβρισκα ο ίδιος εξίσου αποκρουστική τυχόν επιμονή λ.χ. από...μυτόγκες να μας εξηγούσαν πόσο περίφημο και αξιοζήλευτο θα ήταν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους,επειδή τυγχάνει να διέκρινε αυτό διάφορες θρυλικές ιστορικές προσωπικότητες που θα είχαν απαθανατιστεί και στη ζώνη της λογοτεχνίας,όπως η Κλεοπάτρα ή ο Cyrano De Bergerac...:sneaky:

Σε αντίθεση όμως με ανατομικά χαρακτηριστικά,οι τρόποι σκέψης και δράσης είναι επίκτητοι.

Προσωπικώς χαίρομαι όποτε τη θέση των κούφιων χα(ρ)ιεντισμών και φιλοφρονήσεων καταλαμβάνει η Συμβουλευτική σε τεχνολογικό επίπεδο.
Παραδείγματος χάριν,το νήμα "Ενεργά Ηχεία" με τα ερεθίσματα που προσφέρει αξίζει να παρακολουθείται με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση απ'όσους δεν πρόκειται ν'αλλάξουν τα ηχεία τους...:D

Reaction score
98
Cyrano De Bergerac
Δεν συμβιβάζομαι ποτέ...όχι από πείσμα...
κ το μόνο που θα πάρω ως άλλος με μεγάλη μύτη θα είναι το λοφίο μου ...
απόψεις μου...Κ τίποτα δεν είναι κούφιο ή " κουφού" άποψη...
όλα κ τα μικρά,χρήσιμα είναι. Κ ο ελέφαντας έχει ανάγκη το μυρμήγκι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
Για λόγους ακρίβειας, θα ήθελα να σχολιάσω αυτή την διατύπωση:

Τα παθητικά ATC τα 40-αρια έχουν επίσης ευαισθησία 85
Αυτή είναι η δημοσιευμένη ευαισθησία, που αποτελεί θεωρητικά μέση τιμή στο ακουστό φάσμα.

Ως συνήθως, όλες οι εταιρείες αρέσκονται ολίγον τι να "φουσκώνουν" αυτήν την τιμή, ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν πιο ευκολοοδήγητο το ηχείο τους.

Γι'αυτό αξίζει να ψάχνουμε μετρήσεις στο φάσμα, κι έτσι στο εν λόγω ηχείο ο φίλος μας ο Δημήτρης έχει κάνει μία άριστη μέτρηση, που μπορούμε να τη δούμε σε αυτό το διάγραμμα:

Στο οποίο βλέπουμε ότι η ευαισθησία του ηχείου κυμαίνεται εκατέρωθεν του άξονα των 80dB, άρα είναι πολύ πιο ασφαλές να λογίζεται ως ηχείο ευαισθησίας 80dB/w/m, και αυτή είναι χονδρικά και η εκτίμηση του Δημήτρη, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο λινκ.

Γι'αυτό αξίζει να ψάχνουμε αξιόπιστες μετρήσεις για ότι συσκευή μας ενδιαφέρει. ;)

Προσωπικά, το εν λόγω ηχείο βεβαίως θα το αγόραζα (αν διέθετα το χρηματικό ποσό που απαιτεί και αν έκανε για το χώρο μου) αποκλειστικά και μόνο στην ενεργή του έκδοση. ;)

Last edited:

Reaction score
62
Να τον πάρεις αφού σου κόλλησε, και καλές ακροάσεις! ;)

Ωραιότατος ενισχυτής είναι άλλωστε, από μία εταιρεία με μεγάλο όνομα στο χώρο. Είναι ομολογουμένως ολίγον τι τσιμπημένος στην τιμούλα του, αλλά δε γ@μεις, το κέφι σου να κάνεις κι όλα τ'αλλα μικρή σημασία έχουν. :)

Οφείλεις να κατανοήσεις μόνο 2 πράγματα, ώστε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτόν τον υπέροχο ενισχυτή:

1) η ισχύς του θα σου δώσει 15 dB "ποιοτική" στάθμη πάνω από την ευαισθησία του ηχείου, στο 1 μέτρο απόσταση ακρόασης από το ηχείο. Δηλαδή αν το ηχείο έχει ευαισθησία 85 dB/w/m, τότε μέχρι τα 100dB κορυφής στο 1μ ο ενισχυτής θα παίζει άριστα, μετά θα αρχίζει τις υψηλές παραμορφώσεις.

2) τα δυναμικά περάσματα της μουσικής, δηλαδή οι στιγμιαίες κορυφές του μουσικού προγράμματος, μπορούν να είναι 20dB υψηλότερες από τη μέση στάθμη που ακούς, και δε σε ενοχλούν αυτές οι στιγμιαίες κορυφές, ούτε τις αισθάνεσαι αυτές ότι "ακούγονται δυνατά", καθώς το αίσθημα του πόσο δυνατά ακούγεται, βγαίνει από την μέση στάθμη του μουσικού προγράμματος, κι όχι από τις στιγμιαίες κορυφές.

Αυτά στα λέω, διότι αν τα κατανοήσεις, θα οδηγηθείς και μόνος σου στο εξής αδιαμφισβήτητο και αντικειμενικό ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Συνίσταται να συνδυαστεί ο εν λόγω εξαιρετικός ενισχυτής με ηχεία πολύ υψηλής ευαισθησίας, ιδανικά (πάνω από) 100 dB/watt/m, ώστε η ισχύς του στην υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής ζώνη λειτουργίας του σε τάξη Α, να αρκεί για κορυφές μουσικού προγράμματος (πάνω από) 115 dB από το 1 ηχείο στο 1 μέτρο, δηλαδή χονδρικά να φτάνεις στη θέση ακρόασης τα 110dB σε στιγμιαίες κορυφές, δηλαδή να ακούς σε μέση στάθμη περί τα 90 dB, ώστε δηλαδή ο ενισχυτής αυτός να παίζει συνήθως με μέση ισχύ γύρω στο ..1 βατ, ισχύς που είναι αρκετή για οικιακές ακροάσεις.

Τώρα θα μου πείτε ποια ηχεία προδιαγράφονται με ευαισθησία στα 100 dB/w/m και ίσως και ψηλότερα... Υπάρχουν. Ψάξτε να τα βρείτε. Θα αποτελέσουν το ιδανικό ταίρι για τον λαξμαν των 30 βατ, και για οποιονδήποτε ενισχυτή τέτοιας ισχύος.

Προσωπικά θα επέλεγα ηχείο με ενεργό τμήμα στο φάσμα των χαμηλών συχνοτήτων, όπως πολλά αξιόλογα ηχεία, λόγου χάριν τα αβανγκάρντ με το ενσωματωμένο ενεργό τους γουφερ και την ευαισθησία τους που είναι πάνω από 100dB/w/m. ;)

Επί της ευκαιρίας, η εν λόγω φίρμα, έχει πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές, αλλά την βρίσκω και λίγο τσιμπημένη. Αντισταθμίζει όμως την τιμή, με υπέροχα στο μάτι κατασκευάσματα, σε αντίθεση με τα στουντιακά μόνιτορ που είναι ο ορισμός της γκουμούτσας... :)
Καλησπερα ο "Αχιλλεας" δηλαδη με μολις 7 watt με τι πρεπει να συνδιαστει?

Reaction score
98
προφανώς με τίποτα! Απλά να τον βλέπει ο κάτοχος κ να πάρει κάνα crown για να ακούει ....:dance2:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
Τα ίδια ισχύουν. ;)
[DOUBLEPOST=1485199791][/DOUBLEPOST]
το 40ρι το atc στην ενεργή του έκδοση τι ενισχυτές έχει μέσα????
Τα μεγάφωνα παραμένουν ίδια???
Δες ρε συ στο site της ATC.
Ναι, ίδια μεγάφωνα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
Τα 7 βατ με τα 30 βατ, απέχουν όσο μία τρίχα με τη διπλανή της στη μασχάλη σου.. ;)

Reaction score
3.492
Με τα 7 W οδηγείς άνετα τα ακουστικά σου, αλλά όχι απευθείας συνδεδεμένα στην έξοδο του λαμπάτου Αχιλλέα.
Πες στον κατασκευαστή να σου μετατρέψει το στάδιο εξόδου ώστε να ταιριάζει με το φορτίο που αυτός βλέπει όταν οδηγεί τα ακουστικά σου, διαφορετικά θα ακούς πολύ βόμβο.

Reaction score
107
καλημερα σας, μπορει να με βοηθησετε σε ενα διλημα που εχω... εχω εναν δικαναλο ενισχυτη 40 βατ στα 8 Ω και θελω να παρω τα ηχεια που ειναι στα 6Ω
Revel Concerta2 M16
2-Way 6.5” Bookshelf Loudspeaker
• HF Drive Component: 1” Aluminium Tweeter with Acoustic
Lens Waveguide
• LF/MF Drive Component: 6.5” Aluminium Cone Woofer
• Crossover Frequency: 2.1kHz
• Input Connections: Five-way binding posts
• Sensitivity (2.83V @ 1M): 86dB
• Nominal Impendence: 6 Ohms
• Recommended Amplifier Power: 50-120W
• Dimension(H x W x D): 14.75” x 8.6” x 10.75”

η συνιστώμενη ισχυ του ενισχυτη λεει οτι πρεπει να ειναι απο 50 βατ και πανω, ο ενισχυτης μου κανει για αυτα τα ηχεια;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
Όχι, δε θα τα οδηγήσει σωστά.
Θα παίζει σε σχετικά χαμηλές στάθμες, και μόλις ζοριζεται από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, θα συμπιέζει και θα παραμορφώνει.

Αναζήτησε ηχεία υψηλής ευαισθησίας, ισχύει ότι έγραψα σε προηγούμενο ποστ για τον λαξμαν.

Reaction score
107
Χ
Όχι, δε θα τα οδηγήσει σωστα Θα παίζει σε σχετικά χαμηλές στάθμες, και μόλις ζοριζεται από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, θα συμπιέζει και θα παραμορφώνει.

Αναζήτησε ηχεία υψηλής ευαισθησίας, ισχύει ότι έγραψα σε προηγούμενο ποστ για τον λαξμαν.
απογοητευτηκα..... ο ενισχυτης μου εχει εξοδο pre out για προενισχυτη νομιζω, αν βαλω προενισχυτη θα αυξηθουν τα βατ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
Όχι, η έξοδος pre out δεν είναι για να συνδέσεις προενισχυτή, αλλά διαφορετικό τελικό ενισχυτή.

Φυσικά μπορείς να συνδέσεις άλλους τελικούς ενισχυτές, με ότι ισχύ εξόδου επιθυμείς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514