Κλήρωση Phono stage ECHO

Reaction score
1.147
Παρέλαβα το phono προχθές και ήδη το έχω ακούσει αρκετά στο σετ με Rega p3 , Goldring electra , Luxman l-205 ,Triangle cometes.
Ηχητικά είναι ,ξεκάθαρα ,ανώτερο από το built in phono του luxman .Αποτελεί σημαντική αναβάθμιση με έναν ήχο ζωντανό με εκτεταμένα χαμηλά , διαυγή μεσαία και υψηλή περιοχή .Το βάθος σκηνής ξαφνικά αποτυπώνεται εκεί που δεν υπήρχε και αισθάνεσαι πως είσαι "εκεί" αν με εννοείτε ...
IMG_6299.JPG
IMG_6300.JPG

Reaction score
1.147
Επειδή θέλω να δω πιο αναλυτικά τις δυνατότητες του echo το μετέφερα στο σετ με προ pass x2.5 , τελικό pass aleph 5 (ιδιοκατασκευή) ηχεία tannoy dmt-15. Οι πρώτες ακροάσεις άκρως εθιστικές ,δεν αλλάζεις δίσκο αν δεν τελειώσει η πλευρά, οπότε αποφάσισα να βάλω στο p3 την golring 1012 .
Συνεχίζεται...
IMG_6301.JPG

Reaction score
330
Στην πυρα :D
Αυτή η εκδοχή με τρομάζει ......... 205 ε ...... και διπλό πατωματάκι στο 3 ..... καλό πολύ καλό . Νάσε καλά ( μου έδωσες και κίνητρο ... ) πάντα καλές γιορτές και ακροάσεις !!!!!!!

Reaction score
1.147
Με την goldring 1012 στο p3 και σε πιο αναλυτικές συνθήκες η ακρόαση συνεχίστηκε με τα ίδια άκρως εθιστικά αποτελέσματα.
Το echo έπαιξε άψογα με ήχο που παρέπεμπε σε πολύ ακριβές υλοποιήσεις. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι δεν θες να αλλάξεις
δίσκο αν δεν τελειώσει η πλευρά. Το πρόγραμμα είχε κυρίως jazz και κλασική μουσική .
IMG_6306.JPG

Reaction score
1.147
Την επομένη δανείστηκα 4 phono-προ από φίλο για να συγκρίνω τον ήχο τους με το echo.
Αυτά ήταν τα , CREEK OBH-8 ,RANE PS-1 ,EELA EA804 ,ifi phono.
Ίσως θα ήταν δύσκολο να περιγράψω ηχητικά τις διαφορές αναλυτικά ενός εκάστου των παραπάνω.
Εντελώς υποκειμενικά θα έλεγα πως το creek υστερεί ηχητικά όλων , τα rane και eela ,ήταν κοντά ηχητικά
με μια "σκληράδα" σε σχέση με το echo ,το οποίο ήταν πιο "μαλακό" .
Παρατήρησα μια ανεπαίσθητη υπεροχή του ifi phono κυρίως στον τομέα της διαφάνειας.
IMG_6309.JPG

Reviewer δεν είμαι ,ούτε προτίθεμαι να γίνω , απλά συμπερασματικά θα έλεγα πως το echo είναι
ένα εξαιρετικό phono stage με έναν ήχο τρισδιάστατο -αναλυτικό -ξεκούραστο που σε αφήνει απερίσπαστο να
ακούσεις μουσική ...

Reaction score
1.147
Το echo βρίσκεται ήδη στα χέρια του κυρίου Πετρόπουλου τον οποίο ευχαριστώ για την δυνατότητα ακρόασης .
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους , καλή χρονιά με υγεία .

Reaction score
330
Μετά τον karajak ακολουθεί ο papavmax και μετά jjxx61 ( ναι εγώ .... ) οπότε αναμένω οδηγίες από τον κ. Σάκη ή άλλον για παραλαβή δοκιμής ( θα είμαι και γρήγορος .... ) Χρόνια πολλά !!!!!!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Οκ επειδη εγω εχω χασει την μπαλα με την σειρα ...αυτη την δεδομενη στιγμη υπαρχει το phono στο μαγαζι οποιος εχει σειρα να ερθει να το παραλαβει !

Reaction score
330
Οκ επειδη εγω εχω χασει την μπαλα με την σειρα ...αυτη την δεδομενη στιγμη υπαρχει το phono στο μαγαζι οποιος εχει σειρα να ερθει να το παραλαβει !
Καλημέρα κ. Σάκη άν δεν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι αύριο ο papavmax θα περάσω από τη έδρα σας να το παραλάβω ( jjxx61 - Γιάννης ) . Προφανώς θα πάρω πρίν και τηλέφωνο ...... θα τα πούμε από κοντά !!!!!

Reaction score
330
Καλημέρα κ. Σάκη άν δεν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι αύριο ο papavmax θα περάσω από τη έδρα σας να το παραλάβω ( jjxx61 - Γιάννης ) . Προφανώς θα πάρω πρίν και τηλέφωνο ...... θα τα πούμε από κοντά !!!!!
Σάκη θα παραλάβω αύριο από τον Αντρέα ( andreaswrx ) που είναι δίπλα μου οπότε απελευθερώνεται αυτό που έχεις στην έδρα σου . Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και θα γράψω για τις εντυπώσεις σύντομα !!!!

Reaction score
330
Χθές παρέλαβα από τον Αντρέα και η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ καλή ( και σε σωστό μέγεθος ). Θα επανέλθω ποιό αναλυτικά γιατί πρός το παρόν η άτιμη γρίπη με έχει κουφάνει κι όλας ( άσε που με τα φαρμακάκια είμαι σε κατάσταση nirvana ) . Καλό νέο έτος !!!!!

Reaction score
330
Η ακρόαση έγινε με:

1. πικάπ SL-1200 mk2 , ενισχυτή Denon PMA-1500R , ηχεία B&W604 s1

2. πικάπ SL-1200 mk2 , pro TOSHIBA SY-330 ( full mod – καμία σχέση με το τι ήταν ), τελικός power house με 8χ6L6 , ηχεία infinity Qb ( επίσης mod ) .

To συγκεκριμένο πικάπ χρησιμοποιήθηκε λόγω ευκολίας αλλαγής του headshell μια που έπαιξαν οι κεφαλές : ortofon red , Stanton 681 , kenwood v-47 και technics EPC-271 ( η τελευταία με σφαιρική βελόνα οι άλλες με ελλειπτικές ) .

Το πρώτο άκουσμα που είχα παρέπεμπαν τα αυτιά μου σε αγαπημένο vintage άκουσμα ( και μάλιστα συγκεκριμένης σχεδίασης της παλιάς καλής pioneer ) . Αυτό ήταν καλό γιατί με προδιάθεσε θετικά μια που σε αυτό τον ήχο είμαι επιρρεπής ( να μην αρχίσουμε τα περί αχρωμάτιστου ήχου …… )

Το συμπέρασμα είναι ότι τελικά ο προενισχυτής παίζει πολύ καλά δίνοντας πολύ καλό σώμα και έκταση στην <ακουστική εικόνα > συνολικά . Πολύ καλά μεσουψηλά και γρήγορα χαμηλά . Στο συνδυασμό 1 διέκρινα μία ελάχιστη διστακτικότητα στην έκταση του χαμηλού πράγμα που δεν υπήρχε με το συνδυασμό 2 που το χαμηλό ήταν αλλού …. ( προφανώς η σχεδίαση ακουστικής ανάρτησης στα Qb παίζει το ρόλο της …… στις σχετικά χαμηλές εντάσεις ) . Οι κεφαλές παίξανε το ρόλο τους , δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά αποδεικνύουν το γεγονός ότι όλα είναι μια αλυσίδα προσαρμογών - από ότι θυμάμαι ο Σάκης έχει αναφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής στην αντίσταση και τη χωρητικότητα εισόδου ( ένα από τα πλεονεκτήματα της κατασκευής του ) .

Σαν κατασκευή τουλάχιστον εξωτερικά είναι όμορφη υποθέτω ότι και εσωτερικά θα είναι κάτι αντίστοιχο με ματσαρισμένα υλικά προφανώς ( που μη ξεχνάμε ότι ανεβάζει και το κόστος αρκετά ) . Μικρές βελτιώσεις θα μπορούσε να είναι η ύπαρξη ενός διακόπτη και dip switch για επιλογή αντίστασης και χωρητικότητας στην είσοδο ( νομίζω γίνεται εύκολα από ότι είδα σε μια φωτογραφία του εσωτερικού ) ίσως και η δυνατότητα ενός επιπλέον σταδίου pre-pre για χρήση MC .

Τελειώνοντας να απαντήσω και στο τιθέμενο υποθετικό ερώτημα αν θα τον προτιμούσα στη περίπτωση αγοράς εξωτερικού προενισχυτή . Η προφανής απάντηση για μένα προσωπικά είναι ότι θα τον αγόραζα για τους παρακάτω ενδεικτικούς λόγους :

1. Ακούγεται καλά

2. Είναι στα γούστα μου

3. Παίρνει βελτίωση ανάλογα με τη όρεξη του καθενός και το ψώνιο του ( άποψή μου … )

4. Τεχνική υποστήριξη που δεν νομίζω ότι είναι συζητήσιμη ( επίσης προσωπική άποψη .. )

Να κλείσω ευχαριστώντας για τη δυνατότητα δοκιμής της συσκευής που για μένα προσωπικά δεν είναι μια απλή κίνηση προώθησης του προϊόντος ( μια που ο κατασκευαστής είναι εκτεθειμένος και σε πιθανές αρνητικές κριτικές ) αλλά κυρίως μια ανάδραση απόψεων για τη βελτίωση του ίδιου του προϊόντος .

Να είναι όλοι καλά !!!!!!
IMG_2757.JPG
IMG_2759.JPG
IMG_2760.JPG

Reaction score
15.469
Και χορταστικο στο ματι (για 'μας τσι οφθαλμολαγνους ...)
(...το λεντακι πρεπει να γινει μπλε ... )

Reaction score
330
Να αναφέρω ότι το phono είναι διαθέσιμο για κάποιον που είναι κοντα στη Πετρούπολη (ή έχει διάθεση να έρθει προς τα εδώ) - αν υπάρχει κάποιος ας στείλει PM για τα σχετικά. Αλλιώς από το νέο έτος ( τρίτη ) θα το παραδώσω στο Σάκη για παραλαβή από εκεί . Καλή πρωτοχρονιά !!!!!

Reaction score
569
Καλημέρα. Καλή χρονιά.

Θα ήθελα να το ακούσω, όποτε είναι η σειρά μου.

Θα το παραλάβω μάλλον από το Σάκη.

Ευχαριστώ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef