Μεταλλαγμένη Ευριδίκη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.681
Κι ο ντιμιφουτ Μπουχάρα.

Τη γυναίκα την αλλάζεις, τη σελίδα τη γυρνάς, κι ο ντιμιφουτ τη Μπουχάρα την τινάζει, αλλά λόγω τραμπας του χρεπιού του μπιενταμπλεγιου με νέα πλυμένη Μπουχάρα, δε χρειάζεται τίναγμα, μόνο αλλαγή, σα το σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ, σε ντιμιφουτ όμως, μπουχαρίσιο.

Τι είπα πάλι...

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.296
Ρωτήστε ρε παιδιά και τον κύριο γκρεζι κάτι θα ξέρει με την εμπειρία που έχει.
Αν και σας εξηγήθηκε σαφώς (και με λινκ) η ανακρίβειά σας (και του κατασκευαστή) δεν το καταλάβατε. Και έρχεστε σε άσχετο νήμα να πείτε τι;

Πάμε πάλι:

Αλλο ηχείο full range, άλλο μεγάφωνο/μονάδα full range.

Π.χ.
“Ηχείο με μια μονάδα 5,5in full range” ειναι διαφορετική έννοια από:
“Ηχείο full range, δηλαδή αποδίδει κοντά στο 20-20000Hz”

Ειναι εύκολο να μπερδευτεί κάποιος, καλό είναι να διευκρινίζεται ο όρος.

Ο,τι καταλάβατε καταλάβατε. Δεν επανέρχομαι.

Last edited:

A

AKARL

Guest
Αν και σας εξηγήθηκε σαφώς (και με λινκ) η ανακρίβειά σας (και του κατασκευαστή) δεν το καταλάβατε. Και έρχεστε σε άσχετο νήμα να πείτε τι;

Πάμε πάλι:

Αλλο ηχείο full range, άλλο μεγάφωνο/μονάδα full range.

Π.χ.
“Ηχείο με μια μονάδα 5,5in full range” ειναι διαφορετική έννοια από:
“Ηχείο full range, δηλαδή αποδίδει κοντά στο 20-20000Hz”

Ειναι εύκολο να μπερδευτεί κάποιος, καλό είναι να διευκρινίζεται ο όρος.

Ο,τι καταλάβατε καταλάβατε. Δεν επανέρχομαι.
Γιατρέ μου λυπάμαι, αλλά, θα διαφωνήσουμε.

Στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή αναγράφεται επί λέξει:

micro

Compact fullrange speaker with 5,5'' paper cone driver
91dB 1W/m (2,83V)
8Ohm (minimum 6,2Ohm)
55Hz-20kHz -6dB on reference axis
linear frequency response from 60Hz-10kHz
ofc copper cables
330x245x225 (mm)
6,5kgr
amplifiers from 1W
easy load with high sensitivity

Εντάξει, γιατρός είσαι και όχι τεχνικός. Επίσης, ίσως να μην τα μιλάς καλά τα κσένα.

Ο κατασκευαστής δηλώνει κσεκάθαρα ότι το μοντέλο Micro είναι συμπαγές ηχείο Πλήρους Φάσματος με οδηγό κώνου χαρτιού πεντέμιση ιντσών .... Τι δεν καταλαβαίνεις πχιά;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Γιατρέ μου λυπάμαι, αλλά, θα διαφωνήσουμε.

Στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή αναγράφεται επί λέξει:

micro

Compact fullrange speaker with 5,5'' paper cone driver
91dB 1W/m (2,83V)
8Ohm (minimum 6,2Ohm)
55Hz-20kHz -6dB on reference axis
linear frequency response from 60Hz-10kHz
ofc copper cables
330x245x225 (mm)
6,5kgr
amplifiers from 1W
easy load with high sensitivity

Εντάξει, γιατρός είσαι και όχι τεχνικός. Επίσης, ίσως να μην τα μιλάς καλά τα κσένα.

Ο κατασκευαστής δηλώνει κσεκάθαρα ότι το μοντέλο Micro είναι συμπαγές ηχείο Πλήρους Φάσματος με οδηγό κώνου χαρτιού πεντέμιση ιντσών .... Τι δεν καταλαβαίνεις πχιά;
Στο συγκεκριμένο θέμα, ποσώς ενδιαφέρει τι μπορούν και τι όχι να κάνουν οι μονάδες <<Πλήρους Φάσματος>>.
Αν θέλετε, στην κατηγορία <<Ηχεία>>, μπορεί να ανοιχτεί σχετικό θέμα και να αναλυθεί με μετρήσεις Fs μεγαφώνων και τα σχετικά.

A

AKARL

Guest
Στο συγκεκριμένο θέμα, ποσώς ενδιαφέρει τι μπορούν και τι όχι να κάνουν οι μονάδες <<Πλήρους Φάσματος>>.
Αν θέλετε, στην κατηγορία <<Ηχεία>>, μπορεί να ανοιχτεί σχετικό θέμα και να αναλυθεί με μετρήσεις Fs μεγαφώνων και τα σχετικά.
Δε νομίζω ότι διαφωνούμε σε κάτι ... :)

A

AKARL

Guest
Εξαρτάται...
Τα Ντιμπιά και τα Χέρτζ τα μετράς από τη μεριά των διοργανωτών ή της αστυνομίας? :lolsign:
Να, τέτοιου είδους απαντήσεις μου αρέσουν!

Αφτό που έγραψα θα πρέπει να το δεις υπό το πρίσμα του πόσο μου αρέσει να πειράζω τον γιατρό. ;) :D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Να, τέτοιου είδους απαντήσεις μου αρέσουν!

Αφτό που έγραψα θα πρέπει να το δεις υπό το πρίσμα του πόσο μου αρέσει να πειράζω τον γιατρό. ;) :D
Νομίζω πως ήταν απολύτως κατανοητό το πνεύμα σου.
Στο θέμα μας όμως γιατί ξεφύγαμε πάλι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.681

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616

Ε, ναι ρε παιδιά. Αφού δεν τα κατέχετε αυτά τα τεχνικά...
60Hz-10kHz λένε οι άνθρωποι. Ξεκάθαρα.
Σού λένε: σου πουλάμε ένα εξαίρετο ραδγιόφωνο μεσαίων.

Έρχεστε εσείς οι γιατροί, απού είστε ολοσδιόλ άσχετοι πιστημονικά,
και κάνετε τη συζήτηση παν κάτ...
Άμα πχιά, άσχιετοι! >:(

***Και παίρνετε στο λαιμό σας και τους καλούς καγαθούς φιλόσοφοι... :drinks:

Reaction score
90
Καλησπέρα Παιδιά! Και λέω παιδιά γιατί λίγες μέρες έλειψα και το thread έγινε παιδική χαρά! :-D :gamer::drinks:
Είναι ένα από τα πιο ζωντανά forums που έχω δεί, και είστε φοβερή παρέα! Ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.

Λοιπόν, έλειψα γιατί ήθελα να βάλω σε τάξη κάποιες σκέψεις και να κάνω κάποια πειραματάκια. Επίσης προστέθηκαν 2 ακόμα χαλιά στο χώρο και περιμένω και 3ο...

Το πιο μεγάλο εύρημα ήταν πως ο ενισχυτής θέλει μπόλικο ζέσταμα. Συγκεκριμένα η Ευρυδίκη ακούγεται λεπτή και με συριστικά όταν ο τελικός είναι στο πρώτο μισάωρο λειτουργίας. Μετά σιγά σιγά η φωνή γεμίζει και όλα γίνται πιο μελωδικά. Μετά από 10 χρόνια αποχής από το σπορ, είχα ξεχάσει πόσο σημαντικό είναι το warming up.

Εύρημα 2ο: Το cd δεν είναι καλογραμμένο (μη με κράξετε πολύ, το ξέρω πως το περιμένατε)

Αγόρασα τον τελικό nord acoustics nc500 από το φίλτατο @Akis_G και το ακούσαμε στο δικό μου χώρο. Ούτε με αυτό τον τελικό, και το δικό του προενισχυτή έστρωσε η κατάσταση, και εντυπωσιάστηκα από το καλός είναι ο anthem mca2 στα πλαίσια του δικού μου συστήματος.

Παράλληλα περιμένω καινούρια interconnects http://www.referencefidelitycomponents.co.uk/product/reference-pluto-mkii/ και στα πλαίσια του νέου τελικού σκέφτομαι να πάρω και τα αντίστοιχα Balanced.

Ως ασχετούλης ζήτησα τη βοήθεια του Άκη με το REW, και με βοήθησε να κάνω μια Draft μέτρηση. Ο χώρος είναι επιεικώς ΣΚ%ΤΑ :-(
Πολλές αντηχήσεις, βουτιά (μάλλον από ακυρώσεις) στα 90hz και αν θυμάμαι καλά μπουμάρισμα κάπου στα 50hz.

Περιμένω ένα νέο έπιπλο tv με χοντρό mdf, μια 2*2 βιβλιοθήκη για το πλαινο τοιχο, και μια σύνθεση. Το σαλόνι έχει πολύ έντονη αντήχηση και πρέπει άμεσα να γεμίσει με έπιπλα. Θα το κάνω αποθήκη :D just kidding

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε 2 θέματα pleeeeaaase.

1. Στην περίπτωση που τα εξτρά έπιπλα δε βοηθήσουν, πως φτιάχνουμε παθητικά (χωρίς ισοστάθμιση) την κοιλιά στα 90hz?

2. Ποιον (balanced) παθητικό προτείνετε για αυτό τον τελικό; Προς το παρόν σκέφτομαι τον schiit freya όπως έχει αγοράσει ήδη ένας συμφορουμίτης.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.296
1. Στην περίπτωση που τα εξτρά έπιπλα δε βοηθήσουν, πως φτιάχνουμε παθητικά (χωρίς ισοστάθμιση) την κοιλιά στα 90hz?
Με μετακινήσεις ηχείων (αυτή η ακύρωση ισως ειναι το προβλημα που σε ενοχλεί)
[DOUBLEPOST=1518363146][/DOUBLEPOST]
Ως ασχετούλης ζήτησα τη βοήθεια του Άκη με το REW, και με βοήθησε να κάνω μια Draft μέτρηση. Ο χώρος είναι επιεικώς ΣΚ%ΤΑ :-(
Πολλές αντηχήσεις, βουτιά (μάλλον από ακυρώσεις) στα 90hz και αν θυμάμαι καλά μπουμάρισμα κάπου στα 50hz.
Βάλτο να το δούμε, ολα θα απαντηθούν

Reaction score
90
Με μετακινήσεις ηχείων (αυτή η ακύρωση ισως ειναι το προβλημα που σε ενοχλεί)
Καλή συμβουλή :) Ξέχασα να αναφέρω ότι ανοίξαμε τα ηχεία κατά 15 εκ. αλλά δεν έκανα ξανά μέτρηση

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos