Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Reaction score
1
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Ναι, την διάβασα Ηλία μου, αλλά δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω. Αυτά τα τεχνικά θέματα περί της κατασκευής των Blu-ray δίσκων δεν τα γνωρίζω καθόλου... :203:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Και όμως απάντησες, είπες πιο πάνω ''πιάσε το αυγό και κούρευτο'' και σε αυτό με βρίσκεις σύμφωνο!

L

LLLEFTERIS

Guest

Προσπαθησα και εγω να περασω μια ταινια με ηχο truehd αλλα το mkvmerge δεν μου περνει τον ηχο.

audio_English.thd.w64

To κανω μετατροπη με το ripbot αλλα βρε παιδια λεει 3.5 ωρες και ο επεγεργαστης δουλευει στο 99% και εχω i7-920

Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα να φτιαχνει mkv απο δισκακια blu-ray και να μπορω να βαζω μεσα και τους υποτιτλους αλλα και dts hd ηχο?

L

LLLEFTERIS

Guest

Τελικα με το dvdfab το εκανα απλα μου εκανε ξεχωριστο αρχειο τους υποτιτλους αλλα τα ενωσα με το mkvmerge.

Reaction score
84

ρε παιδιά πως ένα αρχείο bd rip ή m2ts μπορεί να γίνει bd iso? Και με ποιό πρόγραμμα?

Reaction score
84

Και πως με το προγραμμα που θα προτείνετε

Reaction score
1

Μόλις έφτιαξα την πρώτη μου Ματρόσκα από ένα BD δικό μου, ακολούθησα κατά γράμμα αυτά που γράφει ο Παναγιώτης στον οδηγό και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίθανο, και με λιγότερο χώρο στο σκληρό δίσκο αφού δεν υπάρχουν άχρηστα streams...παίζει αυτή τη στιγμή τέλεια στο mede8er :116:

Ευχαριστώ Παναγιώτη Βογιατζάκη.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.855
Re: Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα να φτιαχνει mkv απο δισκακια blu-ray και να μπορω να βαζω μεσα και τους υποτιτλους αλλα και dts hd ηχο?
Τελικα με το dvdfab το εκανα απλα μου εκανε ξεχωριστο αρχειο τους υποτιτλους αλλα τα ενωσα με το mkvmerge.
Επειδή με ενδιαφέρει τόσο το θέμα του ήχου, όσο και των υπότιτλων, μπορείς να μου πεις διεξοδικά ποιά προγράμματα χρησιμοποίησες για τη μετατροπή του m2ts σε ματρόσκα που να περιέχει τον αυθεντικό ήχο DTS-MA?

Από ό,τι καταλαβαίνω με το ripbot και το mkvmerge, o ήχος που παίρνουμε είναι απλό DTS και όχι DTS-MA. Για παράδειγμα στη μετατροπή του Sanctum ο ήχος που πήρα είναι LPCM 5.1 αντί DTS-MA 5.1.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.855
Φίλε Παναγιώτη, θα μου επιτρέψεις να ανεβάσω κι εγώ ένα τρόπο για τη δημιουργία ματρόσκας αναφοράς, που λύνει το πρόβλημα του ήχου DTS-MA. Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει παλιότερα, αλλά αδυνατώντας να το βρω, είπα να το ανεβάσω εδώ σαν πιο σχετικό. Αν νομίζεις πως πρέπει να ανοιχτεί καινούριο topic, κάνε το ελεύθερα.

Η δημιουργία ματρόσκας αναφοράς με τον τρόπο που θα αναφέρω, απαιτεί κατά περίπτωση μόνο ένα, ή δύο προγράμματα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η:

Δημιουργία ματρόσκας από δισκάκι bluray ή αρχείο iso:

Αυτή η περίπτωση είναι και η λιγότερο χρονοβόρα (εύκολες είναι και οι δύο περιπτώσεις). Εδώ θα χρειαστούμε μόνο ένα πρόγραμμα, το makeMKV. Είναι δωρεάν, αλλά έχει μια ιδιομορφία: λήγει σε ένα μήνα, οπότε μετά τη λήξη του θα χρειαστεί να κατεβάσουμε την καινούρια του έκδοση, πάλι δωρεάν.

Το makeMKV μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ:
http://makemkv.com/download/

Το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας, και το ανοίγουμε. Η πρώτη εικόνα που θα πάρουμε είναι αυτή:

όπου πατάμε ΟΚ. Από το εικονίδιο του φακέλου επάνω αριστερά, ανοίγουμε τώρα το αρχείο iso που βρίσκεται είτε στο δισκάκι, είτε σε κάποιο σκληρό με ονομασία πχ bourne.iso

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.855
Re: Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

To makeMKV θα αναλύσει αυτόματα το αρχείο, και θα μας παρουσιάσει την παρακάτω εικόνα:

Εδώ θα προσέξουμε 2 πράγματα:
Στο αριστερό πεδίο το makeMKV ανέλυσε το αρχείο και ένωσε τα τυχόν πολλά κομμάτια που αποτελούν την ταινία (παράδειγμα το The Incredibles, που αποτελείται από πάνω από 10 κομμάτια). Πατώντας το μικρό βελάκι αριστερά από το σημείο που λέει "Blu-ray disc", εμφανίχονται όλες οι επιλογές σε ήχο και υπότιτλους.
Κρατάμε τσεκαρισμένο μόνο τον ήχο που μας ενδιαφέρει, και ξετσεκάρουμε τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων των υπότιτλων. Ξετσεκάρουμε επίσης όλα τα υπόλοιπα αρχεία που δεν αφορούν την ταινία. Αυτό το καταλαβαίνουμε εύκολα από το μέγεθος του αρχείου: η ταινία είναι συνήθως πάνω από 20 Gb.

Στο δεξιό πεδίο (εκεί που γράφει "Output Folder") θα ορίσουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί η ματρόσκα.

Τώρα, πατάμε στο εικονίδιο επάνω δεξιά που γράφει "Make MKV" και η διαδικασία ξεκινάει:

Σε 20 περίπου λεπτά είμαστε έτοιμοι, έχοντας σε μορφή mkv μόνο την ταινία μας ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΗ!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.855
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η:

Δημιουργία ματρόσκας από φάκελο Bluray:

Αυτή είναι συνήθως η περίπτωση των αρχείων bluray που έχουμε κατεβάσει από...... όπου τέλος πάντων τό έχει κάνει ο καθένας μας.

Στην περίπτωση αυτή το makeMKV αδυνατεί να αναγνωρίσει τον φάκελο. Θα χρειαστούμε λοιπόν την βοήθεια του πολύ γνωστού (και φυσικά δωρεάν) προγράμματος με το οποίο καίμε τα δισκάκια μας, το ImgBurn.

Αν δεν το έχουμε, το κατεβάζουμε από εδώ:
http://www.imgburn.com/index.php?act=download

Από το ImgBurn, θα διαλέξουμε την επιλογή "Create Image files from files/folders", οπότε θα πάρουμε την παρακάτω εικόνα:

Από εδώ πατώντας στο εικονίδιο του φακέλου που βρίσκεται δεξιά από το πεδίο "source" θα ορίσουμε τον φάκελο που περιέχει την ταινία (ΠΡΟΣΟΧΗ: ολόκληρο τον φάκελο, που περιάχει και τους φακέλους BDMV και τους φακέλους CERTIFICATE), ενώ λίγο πιό κάτω, στο πεδίο "destination" θα ορίσουμε πού θα αποθηκευτεί το αρχείο μας.

Αφού τα κάνουμε αυτά, πατάμε επάνω στο εικονίδιο κάτω αριστερά που δείχνει την εικόνα ενός φακέλου προς ένα δισκάκι. Σε όποιο pop-up window εμφανιστεί, πατάμε OK.

Θα μου πείτε γιατί το κάνουμε αυτό? Μα για να μετατρέψουμε το φάκελο bluray σε αρχείο iso, ώστε να μπορεί να γίνει ματρόσκα με το makeMKV. H διαδικασία από εδώ και μετά έχει περιγραφεί παραπάνω.

Το καλό στην περίπτωση αυτή είναι μια ματρόσκα με τον αυθεντικό πολυκάναλο ήχο του bluray, είτε είναι DTS-MA είτε DD lossless.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.099

Ευχαριστούμε Γιαννάκη!:624:

Reaction score
1

Ωραίος ο Γιάννης ! ψαχνόμουν να βρώ κάτι για να μετατρέψω ασυμπίεστα τα m2ts που έχω σε mkv για να είναι πιο εύκολη η επεξεργασία των υποτίτλων με το ESS...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Βρέ παλληκάρια απορώ με κάτι όμως, πολύ φοβόσαστε την συμπίεση! νομίζεται ότι μπορείτε να διακρίνεται διαφορά σε συμπιεσμένο αρχείο, όταν το ασυμπίεστο ας πούμε είναι 27-29 γίγα, και το κάνουμε 24 για να χωρέσει σε ένα 25άρι δισκάκιον?
Εάν το νομίζεται ξανά κοιτάξτε το please!!!

Reaction score
77

Επειδή έφαγα ώρες ψάχνοντας χωρίς να βρω την απάντηση στο πρόβλημά μου
(ίσως κάπου να έχει απαντηθεί), σας ρωτώ:
Ριπάροντας ένα BD δίσκο και θέλοντας να το συμπιέσω ώστε να βγει μικρότερο του πρωτοτύπου (π.χ. 9-10GB) πώς γίνεται;

1. Χρησιμοποιώ το makemkv, αλλά το ριπάρει ασυμπίεστο.
2. Χρησιμοποιώ ένα-δυο Blu-Ray Rippers, (Xilisoft & Aisee), αλλά αυτά βγάζουν μόνο stereo σε mp3 ή AC3 με AAC και όχι DTS ή 5.1.

Καμιά ιδέα από τους ειδικούς;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το συγκεκριμένο θέμα ασχολείται με δημιουργία mkv αναφοράς, δηλαδή χωρίς συμπίεση ή αλλοίωση των streams εικόνας και ήχου.
Αν θυμάμαι καλά το Makemkv δεν δίνει την δυνατότητα re-encoding.
Δοκίμασε το Handbrake ή το mkvtoolnix που έχουν την δυνατότητα re-encoding του video stream με τον codec x264.

NIX

Reaction score
0

Το Ribot264 που αναφερεται στο πρωτο post ειναι οτι πρεπει για επανασυμπιεση.
Ευκολο στη χρηση και αποτελεσματικο.

Επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις και το DVDfab.

Reaction score
77

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες και αποτελεσματικές απαντήσεις σας!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

To makeMKV θα αναλύσει αυτόματα το αρχείο, και θα μας παρουσιάσει την παρακάτω εικόνα:

Εδώ θα προσέξουμε 2 πράγματα:
Στο αριστερό πεδίο το makeMKV ανέλυσε το αρχείο και ένωσε τα τυχόν πολλά κομμάτια που αποτελούν την ταινία (παράδειγμα το The Incredibles, που αποτελείται από πάνω από 10 κομμάτια). Πατώντας το μικρό βελάκι αριστερά από το σημείο που λέει "Blu-ray disc", εμφανίχονται όλες οι επιλογές σε ήχο και υπότιτλους.
Κρατάμε τσεκαρισμένο μόνο τον ήχο που μας ενδιαφέρει, και ξετσεκάρουμε τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων των υπότιτλων. Ξετσεκάρουμε επίσης όλα τα υπόλοιπα αρχεία που δεν αφορούν την ταινία. Αυτό το καταλαβαίνουμε εύκολα από το μέγεθος του αρχείου: η ταινία είναι συνήθως πάνω από 20 Gb.

Στο δεξιό πεδίο (εκεί που γράφει "Output Folder") θα ορίσουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί η ματρόσκα.

Τώρα, πατάμε στο εικονίδιο επάνω δεξιά που γράφει "Make MKV" και η διαδικασία ξεκινάει:

Σε 20 περίπου λεπτά είμαστε έτοιμοι, έχοντας σε μορφή mkv μόνο την ταινία μας ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΗ!!!
Φίλε χρησιμοποιώ τον τρόπο που έγραψες για μετατροπή σε mkv αλλά μου παρουσιάζει ένα θέμα το makemkv. Ενώ τελείωνει μου γράφει στο τέλος ότι το text του υπότιτλου ήταν άδειο και δεν προστέθηκε. Το βάζω να παίξει στο mpc και στο vlc και μου εμφανίζει κανονικά τους υπότιτλους αλλά στα δύο mediaplayer που έχω δεν τους διαβάζει παρόλο που τους εμφανίζει στο menu ως embedded Greek. Μήπως ξέρεις τι μπορεί να φταίει και να βοηθήσεις;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.855

Δεν βάζω ποτέ εσωτερικούς υπότιτλους. Νομίζω ότι δεν τους παίζει κιόλας. Τους αφήνω σαν εξωτερικούς, με το ίδιο φυσικά όνομα με την ταινία: movie.mkv, movie.srt

Εξάλλου στις περισσότερες ταινίες που μετατρέπω δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι, αλλά είναι εύκολο να βρεθούν.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp