Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗ ΣΕΜΙΝΑ!!

Reaction score
298
Η Ντενίση είναι πολύ νέα. Σε πληροφορώ ότι οι φωτό που την δείχνουν γερασμένη είναι φωτό του Ζαχαράτου, που χρησιμοποιούνται από τους εχθρούς της μεγάλης μας Μιμής.

Reaction score
23
Κατερινακι σε ..παλιές εποχές μετά από απαίτηση αρκετων "φίλων" του κου Κακοσαίου :wink: είχα κάνει μέχρι και αφιέρωμα στον λαικό βάρδο από την Λειβαδιά!!
Μάλιστα είχε από ότι θυμάμαι και μεγάλη αναγνωσιμότητα :shock:!!

Τελος πάντων αυτά ειναι περασμενα - ξεχασμενα!

Πάντως μπράβο για το ύφος όλων των απαντησεων σου σε αυτο το θέμα....

K

katerinaki

Guest
καταλαβαινω οτι ειναι ενα θεμα υποκειμενικο....να κατσω τωρα και να αρχιζω να απαντω με στοιχεια φανατισμου, ποιος ο λογος?? νοιωθω καλα? περναω καλα οταν τον βλεπω και τον ακουω? θα αρχισω τι? τακτικες επιθεσης επειδη εχω αυτην την προτιμηση και η οποια καλως η κακως δεν ειναι αποδεκτη?? εκατο ανθρωπους να ρωτησεις για ενα θεμα εκατο διαφορετικες απαντησεις θα παρεις.....κουβεντουλα κανουμε....αυτο ειναι ολο..... :D :D :D

Reaction score
298
KATERINAKI said:
νοιωθω καλα? περναω καλα
KATERINAKI, διακατέχεσαι από έναν άκρατο ευδαιμονισμό ή αφήνεις και χώρο για ανώτερες αναζητήσεις του πνεύματος?
Αναζητήσεις που αναφέρονται στο μεταφυσικό, στο υπέρλογο, στο άρρητον? Αν ναι, πώς?

K

katerinaki

Guest
το απο τι διακατεχομαι εγω, σε τι αφηνω χωρο κι αν εχω ή ποιες ειναι οι αναζητησεις μου, ειναι δικο μου θεμα και συναρτηση των βιωματων μου κ της γενικοτερης ψυχολογιας μου.....το θεμα μας δεν ειναι το Κατερινακι και ο ψυχικος του κοσμος, νομιζω.... :D

Reaction score
14
RDoherty said:
Τι γιατί σε ρωτάμε? Αφού μονίμως οι κάμερες που την παίρνουν την έχουν μακρόστενη και με μία θολούρα σαν ομίχλη. Λες να είναι σύμπτωση?
όλοι οι Νεοέλληνες που έχουν αγοράσει 16:9 τελεβιζιόνες και "απολαμβάνουν" ελληνική TV σε όλο το "wide-μεγαλείο" βλέπουν την Σεμίνα όπως ακριβώς είναι..!!!

Ο ALPHA την στενεύει και οι wide τηλεοράσεις την ξανά φαρδαίνουν...! δικαιοσύνη!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απαντηση για το Νικο Τσ.: Δεν πουκαταλαβα καλα τα περι Μοτσαρτ (μολις γυρισα απο φιλικη εξοδο και οσο ναναι...) αλλα εννοεις οτι σαν λαϊκος συνθετης της εποχής του (το "λαϊκος" σχετικο ετσι;)αν θα τον ακολουθουσα λογω συρμου; Και οχι λογω γουστου;Δεν ξερω τι θα εκανα για τον απλουστατο λογο (ας το παμε στο προσωπικο, δεν πειραζει) οτι εχω ενα ελαττωμα: δεν παθιαζομαι με τιποτα σε σημειο που να συγχρωτιζομαι ως αγελη. (λαθος: καπου ειμαι φανατικος αλλα ειναι εκτος topic!). Kαι δυστυχως καταλαβα λιγο αργα ομως, οτι αυτο ειναι μειονεκτημα στην εποχη μας (ιδιως στη πολιτικη χροια).
Πιστευω ομως οτι γουστο=αισθητικη αλλα για αυτα τα δυο η επιστημονικη παιδεια δεν ειναι απαραιτητη (αλλιως δεν θα υπηρχε ο λεγομενος "λαϊκος πολιτισμος". Και μεταξυ μας: θεωρω οτι ενα καλο ηπειρωτικο κλαρινο που ακουει ενας επιστημονας (κι οχι τα γυφτοκλαρινα) τον ωφελει τα μεγιστα εφ' οσον η "αλλη" παιδεια του δεν του επιτρεπει να συγκινηθει με κατι "κλασικο". Αρα συμφωνω με τα περι αυτογνωσιας - που δεν εχουν βεβαια οι του Μεγαρου Μουσικης που απο εκει πεταγονται μετα στον Πλουταρχο της ιστοριας μας. Και μη μου πειτε οτι πανε για διασκεδαση γιατι...
Και φυσικα συμφωνω απολυτα με τα περι τεχνης που λεει στο τελος ο Petert.
Νομιζω ομως οτι οσα γραφουμε δεν ταιριαζουν με των υπολοιπων εδω που μαλλον το ερριξαν στην πλακα (και καλα κανουν) με τα περι χοντρης Διγενη και γοητευτικης Ντενιση (μπλιαχ!). Ισως σε αλλο θεμα που ανοιχτει να γινει πιο πλατια συζητηση και με πιο ειδικους (εγω ειμαι ενας απλος ακροατης)

Reaction score
298
Δεν είναι ορθό ότι ο Μότσαρτ (π.χ.) δεν ήταν λαϊκός (με την έννοια του δημοφιλούς) συνθέτης. Όταν ανέβασε το Μαγικό Αυλό στην Πράγα, ένα Singspiel με γερμανικό κείμενο (και όχι opera seria σε κάποιο πολυτελές θέατρο της Αυλής με ακριβό εισιτήριο και στα Ιταλικά), απευθυνόταν στο ευρύ κοινό και προκάλεσε πάταγο στις λαϊκές τάξεις, ενώ οι άριες τραγουδιώνταν την άλλη μέρα στους δρόμους. Ήταν τα χιτ της εποχής. Όχι πως οι Ιταλόφωνες όπερές του πήγαν άσχημα. Στην πρεμιέρα των Γάμων του Φίγκαρο, το πλήθος έσπασε τις γραμμές και όρμησε μέσα στο θέατρο, ποδοπατώντας 3 άτυχους φανς 8) μέχρι θανάτου.

Το φαινόμενο ήταν πολύ πιο διαδεδομένο στην Ιταλία, βοηθούσης και της γλώσσας, με πιο τρανό παράδειγμα τις όπερες του Βέρντι, των οποίων οι άριες γίνονταν επαναστατικά τραγούδια ενάντια στους Αυστριακούς και υπέρ του Οίκου της Σαβοΐας. Ακόμα και το όνομα του Verdi γραφόταν στους τοίχους με πονηρές τελίτσες ανάμεσα στα γράμματα: V.E.R.D.I., δηλαδή Vittorio Emanuele Re d' Italia!

H μουσική που θεωρείται σήμερα "ακαδημαϊκή", τότε ήταν σε πολλές περιπτώσεις η τρέχουσα μουσική της εποχής. Όπως βλέπεις, φίλε lakiss51, δεν είναι δύσκολο να συνδυάσει κανείς το αστείο με το σοβαρό, την ιστορική ορθότητα και την αισθητική :)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
[. Όπως βλέπεις, φίλε lakiss51, δεν είναι δύσκολο να συνδυάσει κανείς το αστείο με το σοβαρό, την ιστορική ορθότητα και την αισθητική :)
Αγαπητε RDoherty ...ΣΥΜΦΩΝΩ!
(ΥΓ καποιοι εδω μεσα πρεπει να μας εξηγησουν το ... ψευδωνυμο τους!)

Reaction score
17.553
:lol: :lol: :lol: :lol:Ευχαριστω που με ανεβασατε πρωι - πρωι!

Το Κατερινακι ανοιγει ενα θεμα για τον Γιαννη στη Σεμινα και γραφονται 7 σελιδες απο "αιρετικους" για να την μεταπεισουν οτι οι μουσικες της προτιμησεις οσον αφορα στον Πλουταρχο και Σια ειναι λανθασμενες!

Αφηστε το κοριτσι ησυχο και τους ομοιδεατες της!Ξεχνατε οτι οι επιλογες που κανουμε στη ζωη μας,- π.χ.συντροφος,μουσικη- διεπονται απο βαθυτερες εσωτερικες αναγκες που εχουμε την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη.Αρωγοι και συνοδοιποροι μεχρι τον επομενο σταθμο...Πιστευω πως ειναι αγενεια και αδιακρισια να προσπαθουμε να επιβαλλουμε τις δικες μας προτιμησεις σε αλλους, οπως επισης και να τις κρινουμε....
Το Κατερινακι ξεχυλιζε απο ευτυχια,χαρα και ικανοποιηση οταν εγραφε αυτο το θεμα κι αντι να συμμεριστουμε τη χαρα της .....μοιαζουμε με ασχημες,ανεραστες γεροντοκορες που την αποπαιρνουν γιατι λοξοδρομησε απο το "μονοπατι της ηθικης και της ταξης"....

Δεν θελετε να γνωριζετε την δικη μου αποψη για τις δικες σας μουσικες προτιμησεις....Δεν εχουμε την ιδια ηλικια ολοι εδω μεσα,δεν εχουμε τις ιδιες ριζες,δεν εχουμε τα ιδια βιωματα και δεν ανατραφηκαμε με τον αυτο τροπο!Πολλοι απο εμας τους ανθρωπους συμφιλιωνονται με το χρονο και τις επιδρασεις του επανω μας,αλλοι αρνουνται πεισματικα και κανουν τα παντα για να νοιωθουν αιωνια εφηβοι.... ΑΣΧΕΤΟ!
lakiss51 said:
(ΥΓ καποιοι εδω μεσα πρεπει να μας εξηγησουν το ... ψευδωνυμο τους!)
Αυτο τωρα,πως να το εξηγησει το φτωχο μυαλουδακι μου!Πιστευα οτι τελειωσαμε μ αυτο και προχωρουμε σ επομενες κατακτησεις.... :(

Reaction score
298
KELLER XRISTINA said:
Δεν θελετε να γνωριζετε την δικη μου αποψη για τις δικες σας μουσικες προτιμησεις..
Θέλουμε, θέλουμε! 8)

Reaction score
17.553
Η δικη σου επιθυμια δεν λαμβανεται υπ οψιν..... :lol: :lol:

Αναφερομουν σε αλλα species.... 8)

Reaction score
14
KATERINAKI said:
Αν λοιπον συμπαθειτε τον συγκεκριμενο καλλιτεχνη συντονιστειτε, οσοι επιθυμειτε, στον Alpha αυτο το Σαββατο το βραδυ...καπου εκει θα δειτε και το μικρο σας ψωνιο-Κατερινακι... :lol:

(συγχωρεστε μου τυχον λαθος για την ημερα προβολης, Σαββατο μεν αλλα δεν ειμαι 100% βεβαιη οτι ειναι αυτο)
Σήμερα τραγουδάς?? Να ξέρω να μην βγούμε εξω???? :p :p :p

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Συμφωνω απολυτα ως προς το ΑΣΧΕΤΟ. Φυσικα εγω εννοω το πνευμα των γραπτων μου (και, πιστευω, δυο-τριων αλλων) με ΑΦΟΡΜΗ οσα εγραψε το συμπαθεστατο Κατερινακι, και της αντιληψης που διεπει τη δικη σου αντιδραση. Δεν κρινω το γουστο νανενος, αλλα απλα αναφερθηκα(με) γενικα στη μουσικη τη σημερινη.Πειραζει; Και δεν γκρινιαζαμε σαν γεροντοκορες αγαπητη/ε KELLER XRISTINA μα σαν ανθρωποι του διαλογου. Οσο για τα ψευδωνυμα τοσο πολυ ενοχλει να μαθω τι σημαινει το RDoherty η το δικο σου; Εκτος κι αν ξανααναφερθηκε, μα εγω δεν το ξερω.
Ακου εκει σαν ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΕΣ! Με μια νομιμη/μονιμη και Χ αλλιωτικες!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988