ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Reaction score
250
Απάντηση: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Δικαίωμα επίσης του καθενός είναι να διαθέτει

τα χρήματά του όπως γουστάρει!

Απλά η κουβέντα άνοιξε για να συνειδητοποιήσει

ο μέσος διαδικτυακός επισκέπτης που δεν έχει επαρκή

εμπειρία στο αντικείμενο ότι το να επενδύσει σε state of the art

μηχανήματα όταν ο χώρος του είναι ακατάλληλος είναι

εντελώς άχρηστο !

Reaction score
250

Νομιζω πως ειναι απλα τα πραγματα.
Αν ο χωρος ειναι σωστος ,με λογικη παντα γιατι σ αυτους τους χωρους ζουμε κιολας,το συστημα που θα παιξει μεσα σ αυτον θα αποδωσει κοντα στο μεγιστο των δυνατοτητων του .
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα !

Συγχωρέστε μου την παρέμβαση, αλλά για να μπορώ να σας παρακολουθώ κι εγώ ο αδαής :
Όπου «Μέτριο σύστημα» = «Φτηνό σύστημα» ?
Μέτριο σύστημα είναι αυτό που έχει μέτρια ηχητική απόδοση.

Υπάρχουν πανάκριβα συστήματα που για διάφορους λόγους

είναι μέτρια .Και φτηνά συστήματα που για τους ίδιους λόγους

είναι καλά συστήματα.(Στο σύστημα συμπεριλαμβάνεται πάντα

και ο χώρος.)

Είναι προφανές ότι καλοσχεδιασμένα μηχανήματα καλά ταιριασμένα

μεταξύ τους (πιθανόν και πολύ ακριβά) ,καλοστημένα σε καλό

χώρο δίνουν και το βέλτιστο αποτέλεσμα!

Πάντως ρε παιδιά ... θα την πω την απορία μου.

Είναι δυνατόν hobbyστες με πολύχρονη προϋπηρεσία και καταθέσεις σεβαστών ποσών για την ικανοποίηση του hobby τους, να δίνουν διαφορετικές αξιολογήσεις στην κρισιμότητα των επιμέρους κρίκων της ηχητικής αλυσίδας, ή να έχουν ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις για το μέγεθος της συμβολής του χώρου ?

Δεν μου κάθεται καλά ......

Τι στο καλό.
Είναι τελικά η «ΑλφαΒητα» του hobby μας ή ψιλά γράμματα ?
Ναι είναι δυνατόν!

Είναι θέμα στοιχειώδους επιστημονικής προσέγγισης των πραγμάτων,

θέμα ουσιαστικής εμπειρίας και ψαξίματος και καθαρού-ανοικτού μυαλού!

Κι άλλη ερώτηση, πιθανό μπουρλότο.
Αν, λοιπόν, κάποιος είναι αναγκασμένος να συμβιώσει με έναν χώρο ό οποίος είναι ίσα-ίσα ακουστικά ανεκτός, αν όχι κακός, τότε δεν θα έπρεπε να στραφεί σε ένα φτηνότερο-μετριώτερο σύστημα, (ή μετριώτερο-φθηνότερο), το οποίο όμως θα μπορούσε να το ακούσει στο σχεδόν 100% του, αντί να αγοράσει ένα πανάκριβο σύστημα για να ακούσει το 50% των δυνατοτήτων του στην καλύτερη; Το οποίο αυτό 50% πιθανά να ισούται με το 100% του φτηνότερου συστήματος; Ο συλλογισμός μου βασίζεται στο γεγονός, πως στα χάι εντ μηχανήματα η σχέση απόδοσης-τιμής ακολουθεί γεωμετρική πρόοδο. Π.χ. το 1% αύξησης της θεωρητικής επίδοσης ενός μηχανήματος, μπορεί να στοιχίζει 20% ακριβότερα σε σχέση με το "υποδεέστερο" μηχάνημα.
Αν τα παραπάνω που γράφω έχουν κάποια αλήθεια - γιατί μπορεί να κάνω και λάθος - τότε μου φαίνεται εντελώς παράλογο να πληρώσει κάποιος υπερπολλαπλάσια χρήματα για το ίδιο αποτέλεσμα, επειδή δυνητικά έχει καλύτερο μηχάνημα, αφού ούτως ή άλλως ακρίβεια πάνω από ένα σημείο δεν θα ακούσει.

Κανένα σετ μηχανημάτων φτηνό ή ακριβό δεν θα αναδειχθεί 100%

σε ένα μετριο χώρο!

Γενικότερα όμως έχεις δίκιο !

Δεν έχει κανένα νόημα να ξοδευτείς αφού οι μικρές διαφορές

που ανέφερες δεν αναδεικνύονται λόγω μέτριου-κακού χώρου.

Αντίθετα η κακή απόδοση λόγω χώρου οδηγεί σε αδικαιολόγητες

αρνητικές κρίσεις για κορυφαία μηχανήματα που δεν τις αξίζουν.

Εχω βαρεθεί να ακούω κοτσάνες του τύπου "οι KRELL είναι

απαράδεκτοι , οι Audio Research το ίδιο, τα Martin Logan δεν

παίζουν και διάφορες άλλες τέτοιες φαιδρότητες !

Που το ξέρεις και με ποιό κριτήριο το μετράς? Οι όποιες μεγαλύτερες δυνατότητες του καλού μηχανήματος, μπορούν να αλλάξουν με τυχαίο τρόπο, σε διαφορετικούς τυχαίους χώρους...

Ένα μέτριο σύστημα σε έναν καλό χώρο, δεν μπορεί να αποδώσει καλύτερα από ένα καλό σύστημα σε έναν μέτριο χώρο? Γι αυτά τα παραδείγματα μιλάει ο Τσαντουλής...

Το πρόβλημα είναι ότι, οι διαφορές ενός καλού μηχανήματος από ένα κακό, είναι κι αυτές αντικείμενο καφετζούς, αν η σύγκριση γίνει σε χώρο μη προσεγμένο. Αν αυτό γίνει κατανοητό, τότε ξεκινάμε να συζητάμε σε άλλη βάση...
Ακριβώς έτσι !

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Κάποιες χρήσιμες παρατηρήσεις :

1) Δικαίωμα του Μιχάλη και του κάθε Μιχάλη είναι να

επιλέγει τις παρέες του και τους Φίλους του!
Δεν είπα το αντίθετο, Βασίλη.

2) Είναι μεγάλο λάθος να αναφέρεται συνέχεια ότι

όλα τα μέλη του γνωστού club είναι επιδειξίες

πλούτου και παράλογα ακριβών μηχανημάτων.

Υπάρχουν μέσα στο aca ακόμη και diyers που έχουν

κατασκευάσει μέχρι και τον βραχίονα του pickup

με τα χέρια τους !

Τότε κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την εικόνα του "Ομίλου" προς τα έξω, Βασίλη.

Μάλλον αφήνουν τα λάθος άτομα να μιλάνε εντός και εκτός forum, με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρό τους που, προσωπικά, θεωρώ πως αδικεί και τον εαυτό του και το ίδιο το ACA με τις επιλογές του.

Εκτός αν μου πεις ότι η εικόνα που έχει το ACA στους φίλους της υψηλής πιστότητας στην Ελλάδα είναι συνολικά θετική.

Δικαίωμα επίσης του καθενός είναι να διαθέτει

τα χρήματά του όπως γουστάρει!
Ακριβώς.
Αλλά το ότι δεν επιλέγει κάποιος να επενδύσει τα χρήματα του σε ηχεία δε σημαίνει ότι δε διαθέτει και χρήματα. Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά όπως βλέπεις δεν είναι το ίδιο προφανές για ορισμένους φίλους που έχουν τη γνωστή ιστορία με την αλεπού για Ευαγγέλιο (της θρησκείας του Hi-End).

Βασίλη, θα με ενδιέφερε πραγματικά η άποψη σου για το post μου (#70) που προκάλεσε την έκρηξη (ή "έκρηξη") του Μιχάλη.
Πιστεύεις πως αναφέρω κάτι που δε στέκει σε αυτό το post μου?
Είμαι σίγουρος η άποψή σου θα ενδιαφέρει και τον Μιχάλη.
Προφανώς η δική μου δε μετράει για αυτόν αφού τα ηχεία μου κάνουν μόλις 1000 ευρώ και άρα είμαι "αλεπού".

Reaction score
13
Μιχαλη, δεν ειναι ακριβως ετσι φιλε.
Εχω δει τα πλεον ακριβα συστηματα σε περιοχες που δεν μπορει να παει το μυαλο σου.
Που οι κατοχοι τους ηταν στο νοικι και δεν ειχαν αυτοκινητο.

Σωστα

Απο καποιο σημειο και μετα ειναι δικαιωμα επιλογης.

Λαθος

Οι επιτρεπομενες επιλογες μας ειναι πολυ περιορισμενες, και παντα στα πλαισια των κοινωνικων προτυπων και αξιων που επικρατουν, και της αρχουσας ηθικης
Μαλλον καλλιεργημενη αναγκη ειναι η "επιλογη" αυτων των Ανθρωπων.
Εχω βρεθει μπροστα στην εξης σκηνη: Σε Αφρικανικη χωρα με βαρυ τροπικο κλιμα, πληθος ντοπιων να συνοστιζονται γυρω απο ενα βουνο απο μεταχειρισμενες καλτσες χυμα απο Γερμανια, αραδιασμενες πανω σε ενα μουσαμα. Διαλεγαν μια του μαυρικου γουστου τους, και μετα ανακατευαν τον σωρο μηπως βρουν το ταιρι της ή τελος παντων καποια που να της μοιαζει στο περιπου, ανταλλασοντας κραυγες και σπρωξιματα. (κατι μου θυμιζει)
Οι ανθρωποι αυτοι βεβαια, λογω κλιματος δεν χρειαζονται ουτε συνηθιζουν να φορουν κλειστα παπουτσια και ουδεποτε φορουσαν καλτσες. Απο τοτε ομως που ο Δυτικος ανθρωπος εγινε γι αυτους το προτυπο εμφανισης και συμπεριφορας, η καλτσα μεσα απο το πεδιλο αρχισε να γινεται συμβολο κοινωνικης καταξιωσης και πρεστιζ, ενω ο φορων καλτσες ανεβαινει ενα σκαλοπατι της κοινωνικης ιεραρχιας και περναει πλεον στην κατηγορια του "Παντρόν" (αρχοντας - αφεντικο)

Πολλα απο τα παιδια με τα οποια συζητας θα μπορουσαν, εαν ηθελαν, να ειχαν κατα πολυ ακριβοτερα συστηματα απο τα της...ΕΛΙΤ:roll:

Αρα, μηπως πρεπει να ψαξουμε καπου αλλου?

Μηπως στον σωρο με τις χυμα καλτσες ?
:smoking:

Reaction score
12
Πλατιασε παλι το θεμα...Γενικοτερα ειμαι της λογικης πρωτα μελετη χωρου και μετα ερχονται τα υπολοιπα(γιατι σαφως αν ο χωρος δεν ανταποκρινεται ακουστικα πως περιμενουμε να ανταποκριθει η οποια συσκεβη μεσα σ'αυτον?)!Θα ηθελα λοιπον να μου λυσετε μια απορια η οποια εγγυτο στο τι εννοειτε ακριβως μελετη χωρου..Εννοειτε να μπει η οποια εταιρεια μελετης και να βγαλει ενα πορισμα για το χωρο και το τι κινησεις πρεπει να γινουν ωστε να βελτιωθει ακουστικα?να κατασκευαστει εξαρχης ο χωρος με βαση το βελτιστο της ακουστικης του{dedicated room(αν κατι τετοιο σημαινει d.r. αλλιως παρακαλω διορθωστε με)},η απλα μιλλαμε για ενα προσεκτικο στησιμο χωρου και μηχανηματων,χρηση υλικων και μη μεσα σ'αυτο?Ακομα,κατι αλλο,οταν δεν εχεις την δυνατοτητα για ειδικες μελετες χωρου εκ των προτερο τι κανεις?Γιατι μη μου πειτε οτι κατι τετοιο δεν απαιτει κ ενα σεβαστο ποσο...να επενδυθει!!!

Reaction score
10
Λοιπον για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους!
Εσεις ειστε αυτοι που το πηγαινετε αλλου το θεμα και οχι εγω.

Την επιδειξη που τη ειδατε?Εσεις ειστε αυτοι που προσπαθειτε να φερετε το hi-end στα μετρα σας. Εγω δεν ειπα ποτε οτι εχω hi-end.

Εγω ακουω μουσικη αφου δω τους φιλους μου, την κοπελα μου, και οτι αλλο μου ερθει στο μυαλο και δεν ειναι το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι οταν ξυπναω, και φυσικα δεν ειναι επεκταση του πουλιου μου. Αυτο σας αρεσει να πιστευετε. Οτι οποιος ασχολειτε με αυτο δεν κανει τιποτα αλλο. Εγω εχω βρει ενα συστημα 2 χρονια τωρα και ουτε που ασχολουμε με το θεμα απλα ακουω την μουσικουλα μου. Δεν καθομαι καθε μερα να αλλαζω πατακια. Αλλα ειπα, ετσι σας βολευει να πιστευετε.
Tωρα αυτα που λετε για το ποσα διαθετει ο καθενας (φτωχαδακια κτλ-ΕΛΕΟΣ) για το συστημα του τα ακουω βερεσε.Ειμαι ο τελευταιος που θα κρινει καποιον απο το ηχοσυστημα του. Ποιες περιοχες κτλ ρε Ανδρεα, ελεος. Ποτε μιλησα για τετοια πραγματα?Δοξα το Θεο τετοια κομπλεξ δεν εχω, εχω μεγαλωσει πολυ καλα για να καθομαι να ασχολουμε με τον αλλο.
Και ελεος με το ΑCA.Τουλαχιστον σεβαστειτε οτι δεν μπορουν να απαντησουν. Τους εχετε τσουβαλιασει ολους....Ειπαμε, επειδη ετσι σας συμφερει.
Ειμαι 27 χρονων και εχω πολλα να μαθω ακομα, δεν τοι παιζω ξερολας, μου τη σπανε αυτοι που το παιζουν ομως.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και ελεος με το ΑCA.Τουλαχιστον σεβαστειτε οτι δεν μπορουν να απαντησουν. Τους εχετε τσουβαλιασει ολους....Ειπαμε, επειδη ετσι σας συμφερει.
Μη το λες αυτό. Σιγά να μην μας συμφέρει να κυκλοφορούν στο internet video με τον κύριο φίφτυ περ σεντ.

Αν δήλωνε Σκοπιανός ίσως... :cool_11:

Τι ακριβώς να σεβαστούμε? Πως θα σου φαινόταν αν σου άλλαζα αυτή τη στιγμή το user name σου και έβαζα το όνομά σου? Πως θα σου φαινόταν αν σου έβαζα για υπογραφή ότι μου 'ρθει και πως θα σου φαινόταν αν τροποποιούσα 9 στα 10 μηνύματά σου? Φυσικά και μπορούν να απαντήσουν. Ο πρόεδρας έχει πρόσβαση εδώ παρόλο που εγώ δεν έχω εκεί. Αυτός δεν σέβεται τίποτα όχι εμείς...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εσεις ειστε αυτοι που το πηγαινετε αλλου το θεμα και οχι εγω. Εσεις ειστε αυτοι που προσπαθειτε να φερετε το hi-end στα μετρα σας.
Θεωρείς ότι η έν λόγω συζήτηση δεν αφορά στο high end?

Ειμαι 27 χρονων και εχω πολλα να μαθω ακομα, δεν τοι παιζω ξερολας, μου τη σπανε αυτοι που το παιζουν ομως.
Ποιός παίζει τι, ποτέ δεν κατάλαβα. Νομίζω ότι είσαι πολύ πιο έξυπνος από αυτούς που χρησιμοποιούν το παραπάνω επιχείρημα. Δεν είναι κακό καμιά φορά να αναγνωρίζουμε ότι κάποιος άλλος ξέρει πολλά περισσότερα από εμάς. Δυστυχώς δεν έχει εφευρεθεί τρόπος ακόμη για να καλυφθεί η έλλειψη γνώσης. Όσο ακριβές μηχανές κι αν αγοράσω, δεν θα τις κάνω να παίζουν αν δεν περάσει από τον χώρο μου ένας ειδικός. Ο ειδικός μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να τις δει ούτε ζωγραφιστές, θα του κρατάω κακία ή θα του πω ότι το παίζει ξερόλας?...

Reaction score
10
Nικο ειδικος στα studio, στην συνθεση, αυτος που παιζει πιανο απο τα 3 του,που εχει στησει 10 studio, και οχι καποιος φυσικομαθηματικος.

Μα αυτο λεω, οτι εχω πολλα να μαθω.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Nικο ειδικος στα studio, στην συνθεση, αυτος που παιζει πιανο απο τα 3 του,που εχει στησει 10 studio, και οχι καποιος φυσικομαθηματικος.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ανάμεσα στους συνομιλητές σου δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στήσει όχι 10 χώρους αλλά 110? Ξερολισμός και επιδειξιομανία θα ήταν να σου το πούνε. Αλλά τελικά, ή είσαι σε θέση να κρίνεις τα λεγόμενά τους και τις γνώσεις τους ή δεν είσαι. Γιατί κρίνεις με την ταμπέλα τους?

Reaction score
80
........
Κάποτε πρέπει ο συντονιστής της κατηγορίας να μας κάνει μια ανάλυση για τα σχήματα/μεγέθη των χώρων ακροάσεων, τα υλικά δόμησης, τα υλικά/σχήματα των επίπλων και τις συμπεριφορές τους κ.α. Όλα τα ξέρει αυτός ο παλιοχαρακτήρας αλλά βαριέται... "happy_1"
Ελλειψη χρόνου, πόνος αβάστακτος..... :cry:

Κάτι ετοιμάζω πάντως....... :happy_8:

sk

Reaction score
499
Την επιδειξη που τη ειδατε?Εσεις ειστε αυτοι που προσπαθειτε να φερετε το hi-end στα μετρα σας. Εγω δεν ειπα ποτε οτι εχω hi-end.
Παρακολουθώ τον συγκεκριμένο χώρο αδιαλείπτως από την προηγούμενη φάση του (AvForum).

Σας πληροφορώ ότι αυτό που έχω αντιληφθεί, είναι το ακριβώς αντίθετο.

Υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια (με προσωπικό κόστος για αρκετούς) προκειμένου να αποκτήσουν οι νεοφερμένοι στον χώρο (αλλά και όσοι από τους «παλιούς» το επιθυμούν) μια Highendάδικη παιδεία.

Στόχος της παιδείας αυτής, είναι να αποκτήσουν πλέον οι (όποιες) επιλογές μας μια απόλυτη στόχευση προς τον καλύτερο δυνατόν ήχο που μπορεί να έχει ο καθένας μας – στα πλαίσια των προσωπικών του περιορισμών.

Επιπρόσθετα, η κάθε βελτίωση προς το καλύτερο θα πρέπει να τεκμηριώνεται / προσμετρείται και να έχει επαναληψημότητα, αλλιώς μόνο ως τυχαία θα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Θα πρέπει να καταλήξουμε δηλαδή στο γνωστό «δεν έτυχε – πέτυχε» !

Τα παραπάνω επιχειρούνται να «περαστούν» μέσω προβληματισμών και ορθολογικής ανάλυσης των επιμέρους προβλημάτων που το hobby μας παρουσιάζει.

Είναι σαφές ότι αρωγός στην προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από τους κανόνες της φυσικής, μιας και σ΄ αυτούς υπακούουν τα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Τα mambo jumbo θα πρέπει να αφεθούν (μαζί με τα καθρεφτακια) στους αδαείς ιθαγενείς, εμείς που φτάσαμε έως αυτόν τον τόπο (forum) οφείλουμε να τα αφήσουμε απ΄ έξω.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσα ποτέ να τα χαρακτηρίσω ως : «να φέρουμε το High End στα μέτρα μας».

Τουλάχιστον όχι έτσι όπως υπονοείται.
Δηλαδή ότι το High End προϋποθέτει την κατάθεση ενός σεβαστού ποσού – αλλιώς δεν ....

Προσωπικά θα μπορούσα - πλέον - να διαλέξω και τους δυο δρόμους.

Είτε να προχωρήσω σε κατάθεση σεβαστών ποσών, κατακτώντας έτσι (σύμφωνα με ορισμένους) και το δικαίωμα εκφοράς High-end απόψεων, είτε να σωπάσω, ν’ ανοίξω τ΄ αυτιά μου και να προσπαθήσω να μάθω πέντε πράγματα περισσότερα.

Διάλεξα το δεύτερο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χώρος μου είναι τραγικά ασύμμετρος και δεν προβλέπεται η αλλαγή του, θεωρείτε ότι έπραξα σωστά ?

Την καλημέρα μου ... :happy_4:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960
Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κουρτινες , μοκετες , behringer και επιδειξη γνωσης.......
Τώρα σε αναγνωρίζω! Είσαι άξιος να έχεις για πρόεδρο τον Πρόεδρό σου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

Καλά, απλά θα υποθέσω ότι στις συναντήσεις του ACA αυτό το "όσα δε φτάνει η Αλεπού" το ακούς πολύ συχνά όταν έρθει η κουβέντα σε AVSite και AVClub, οπότε σου ξέφυγε.

Θα μου εξηγήσεις λοιπόν σε τι ακριβώς διαφωνείς από όσα έγραψα στο post #70? Γιατί υποψιάζομαι πως αυτό το "γνώση" είναι που σου χτύπησε άσχημα....

Reaction score
3.491
Πάντως ρε παιδιά ... θα την πω την απορία μου.

Είναι δυνατόν hobbyστες με πολύχρονη προϋπηρεσία και καταθέσεις σεβαστών ποσών για την ικανοποίηση του hobby τους, να δίνουν διαφορετικές αξιολογήσεις στην κρισιμότητα των επιμέρους κρίκων της ηχητικής αλυσίδας, ή να έχουν ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις για το μέγεθος της συμβολής του χώρου ?

Δεν μου κάθεται καλά ......

Τι στο καλό.
Είναι τελικά η «ΑλφαΒητα» του hobby μας ή ψιλά γράμματα ?
Ο χώρος κοστίζει περισσότερο από το ηχητικό σύστημα.
Το τετραγωνικό μέτρο σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα κοστίζει 2.500-3.500 ευρώ.
Τα ίδια τα μηχανήματα καταλαμβάνουν αρκετά τετραγωνικά μέτρα χώρου , κι αν υπολογίσουμε και το χώρο που απαιτούν γύρω τους, τότε μιλάμε για ένα χάσιμο χώρου της τάξης των 20.000-30.000 ευρώ και το τελευταίο ανεξαρτήτως της χρηματικής αξίας των μηχανημάτων.

Συνεπώς τα πάντα είναι χώρος . :crazy_3:

Reaction score
3.491
Οσο για το ACA, τα μέλη του αποφάσισαν να απέχουν φέτος από τo High End Show, οπότε θα βρούμε άνετα μια θέση parking δίπλα στην είσοδο του ξενοδοχείου :crazy_3:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οσο για το ACA, τα μέλη του αποφάσισαν να απέχουν φέτος από τo High End Show, οπότε θα βρούμε άνετα μια θέση parking δίπλα στην είσοδο του ξενοδοχείου :crazy_3:
Άδεια θα είναι η έκθεση φέτος, άδεια... :respect:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss