Το στησιμο του δικου μου HT

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.030
- καλοάκουστα και περιμένουμε εντυπώσεις ακροάσεων , ωραίες βάσεις !

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
495
- καλοάκουστα και περιμένουμε εντυπώσεις ακροάσεων , ωραίες βάσεις !
Ευχαριστωωω. Δεν τις εχω παραλαβει ακομα οπως και το επιπλακι του ενισχυτη-κεντρικου.
Υπηρχε καποια καθυστερηση στην ξυλεια κ εχει παει αρκετα πισω το "προγραμμα".

Σημερα θα τα δοκιμασω. Χθες βρηκαν και εκατσαν ολες οι υποχρεωσεις και με το ζορι εκανα και το unboxing.
Παντως φαινονται κουκλια. Γενικα το ολο σετ δειχνει μουρατο.

Τωρα μου εχουν σφηνωθει τα εξης στο μυαλο μου

Να τσιμπησω τα 140sa? Nα παρω 2ρο subwoofer? Η μηπως να παρω to anti-mode για το ηδη υπαρχον sub?
Ποια θα ηταν η σωστη σειρα προτεραιοτητας αγορας για αυτα?

• Like

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.030
Τωρα μου εχουν σφηνωθει τα εξης στο μυαλο μου

Να τσιμπησω τα 140sa? Nα παρω 2ρο subwoofer? Η μηπως να παρω to anti-mode για το ηδη υπαρχον sub?
Ποια θα ηταν η σωστη σειρα προτεραιοτητας αγορας για αυτα?
- για τα 140sa συμφωνώ ( το έχω ξαναγράψει )

- 2ρο sub κατόπιν ακρόασης του ήδη υπάρχοντος συστήματος

- για το to anti-mode , πάλι κατόπιν ακρόασης του ήδη υπάρχοντος συστήματος

ΥΓ : - περίμενε και άλλες γνώμες

• Like

Reaction score
403
Καλορίζικα τα 240!
εχω τα μεγαλυτερα 250 και παιζουν αριστα, φανταζομαι το ιδιο και για τα 240.

για atmos μην βιαζεσαι.
δεν υπαρχουν πολλες ταινιες και η χρηση του ειναι ελαχιστη (μερικα δευτερολεπτα σε ολη την ταινια)
θα ευχαριστηθεις πολυ περισσότερο το καλύτερο μπάσο ενος καλου sub, παρά το εφε atmos.
στο sub ειναι ολο το εφε και ο εντυπωσιασμος του ηχου.

καλυτερα δευτερο sub και anti-mode για 2 subwoofer
εχει εκπτωσεις και στο lsound.
αν βαλεις παραγγελια απο lsound, στειλε ενα μηνυμα στον SurfDrifter και σε μενα,
μηπως κανουμε κανα mini power buy και πετυχουμε καλυτερες τιμες.

Last edited:

Reaction score
495
για atmos μην βιαζεσαι.
δεν υπαρχουν πολλες ταινιες και η χρηση του ειναι ελαχιστη (μερικα δευτερολεπτα σε ολη την ταινια)

καλυτερα δευτερο sub και anti-mode για 2 subwoofer
εχει εκπτωσεις και στο lsound.
αν βαλεις παραγγελια απο lsound, στειλε ενα μηνυμα στον SurfDrifter και σε μενα,
μηπως κανουμε κανα mini power buy και πετυχουμε καλυτερες τιμες.
Thanks για τις απαντησεις!

Σχετικα με τα 140sa του ατμος, εχω κρυφο φωτισμο με γυψοσανιδα ορθογωνια στο κεντρο του δωματιου με αποσταση περιπου μισου μετρου απο τους διπλανους τοιχους.

Για sub ελεγα να παρω ενα αδερφακι για το ηδη υπαρχων Klipsch R-112sw που εχω. Στο lsound δεν ειχα να εχει.
Και μετα που ειδα τα υπολοιπα με βγαζει εκτος μπατζετ δυστυχως! Ασε που πιστευω αν βαλω απο εκεινα τα θερια θα με διωξουν απο το διαμερισμα!

Υ.γ. Σκεφτομουν επισης να εκανα room treatment και καμια μετρηση του χωρου, αλλα εδω Κω δεν γνωριζω καποιον να προσφερει τετοιες υπηρεσιες
Υ.γ.2 2x klipsch r-112sw ή 1x SVS PB-2000??

• Like

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.864
συνολικά πόσο να παιζουν τα ηχεια atmos σε μια ταινια;
Σχεδόν συνέχεια για αίσθηση χώρου. Όταν χρειαστεί, προστίθενται τα έντονα effects.

Kαι σε κάθε ταινία χωρίς Atmos ή DTS:X, προστίθεται επίσης αίσθηση Neural:X ή Dolby Surround upmixer.

Reaction score
403
ok νομιζα οτι το atmos αναπαραγουν μονο τους ηχους που προερχονται απο επανω προς τα κατω πχ βροχη.
αρα τα atmos ειναι ενεργα οσο και το surround left/right.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Η παραγγελια εγινε και παρεληφθεισαν χθες

Klipsch RP-240s x2 τεμαχια

Και οι βασεις των μπροστινων ηχειων που σχεδον ετοιμαστηκαν!(ειναι η μια πανω στην αλλη, 2 φωτογραφιες)
Μεγειά φίλος.Καλορίζικα.

Reaction score
648
Καλοριζικα και καλοακουστα τα surrunds, θα τα ευχαριστηθεις.Για dolby atmos μην το σκέφτεσαι, αξίζει και με το παραπάνω αρκεί να το μελετήσεις και να το στήσεις σωστά και δες αν μπορείς να βάλεις ηχεία οροφής για καλύτερο αποτέλεσμα.Οπως είπε και ο zizik ακόμα και σε ταινίες που δεν είναι dolby atmos θα δεις μεγάλη διαφορά στον ήχο και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν.
Οπότε για μένα πρώτα atmos μετά μετρηση και ακουστική φροντίδα χώρου για να απογειωθεί το σύστημα σου και στο τέλος αν χρειάζεται προσθετεις άλλο ένα sub.

Reaction score
495
Καλοριζικα και καλοακουστα τα surrunds, θα τα ευχαριστηθεις.Για dolby atmos μην το σκέφτεσαι, αξίζει και με το παραπάνω αρκεί να το μελετήσεις και να το στήσεις σωστά και δες αν μπορείς να βάλεις ηχεία οροφής για καλύτερο αποτέλεσμα.Οπως είπε και ο zizik ακόμα και σε ταινίες που δεν είναι dolby atmos θα δεις μεγάλη διαφορά στον ήχο και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν.
Οπότε για μένα πρώτα atmos μετά μετρηση και ακουστική φροντίδα χώρου για να απογειωθεί το σύστημα σου και στο τέλος αν χρειάζεται προσθετεις άλλο ένα sub.
thanks Δημητρη

1)εννοειται οτι θελω να κανω ακουστικη φροντιδα για το χωρο αλλα δεν υπαρχει κανενας γνωστης του αντικειμενου εδω
2)το sub εφυγε κ περιμενω αυτη την εβδομαδα το SVS PB 2000
3)ψαχνω universal remote, νιωθω σαν το dj καθε φορα με 4 τηλεκοντρολ πιανε πατα βαλε αλλαξε επανελαβε. Αυτα που εχει στο αμαζον τυπου κανουν δουλεια ή δεν? υπαρχει καποιο που χρησιμοποιειτε γενικα ή ολα με το δικο τους?
4)Σχετικα με το ατμος, καπως ετσι ειναι η οροφη μου στο δωματιο με την tv. Τι θα ηταν ιδανικο να μπει και πως?Σημειωση, στην πρωτη που φαινεται το back surround βρισκεται και ο καναπες-θεση θεασης-ακροαση

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.864
3)ψαχνω universal remote, νιωθω σαν το dj καθε φορα με 4 τηλεκοντρολ πιανε πατα βαλε αλλαξε επανελαβε. Αυτα που εχει στο αμαζον τυπου κανουν δουλεια ή δεν? υπαρχει καποιο που χρησιμοποιειτε γενικα ή ολα με το δικο τους?
Πάρε Logitech καλύτερα: https://www.amazon.de/Logitech-915-...d=1480284671&sr=8-3&keywords=universal+remote

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.864
Ναι. Θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο, αλλά το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.
Το μόνο που μπορώ να φανταστώ, επειδή δεν έχει οθόνη με πολλές σελίδες όπως τα μεγαλύτερα, είναι οτι δεν θα έχεις κάποιες λειτουργίες κάθε συσκευής.

Reaction score
2.482
Πάρε το Harmony Elite... Είναι πάρα πολυ καλό, αλλά θέλει σετάρισμα. Αν θες βοηθεια με το σετάρισμα, πες μου, γιατι έχω ασχοληθεί πολύ (ήμουν και beta tester)

Reaction score
495
αξίζει όμως τα 300 που κάνει? δικαιολογείται η τιμή? τι προτερήματα θα έχω απέναντι στα πιο οικονομικά μοντέλα?

Reaction score
2.482
αξίζει όμως τα 300 που κάνει? δικαιολογείται η τιμή? τι προτερήματα θα έχω απέναντι στα πιο οικονομικά μοντέλα?
Πες μου σε ποια μοντέλα αναφέρεσαι να σου πω διαφορές. Πάντως είναι απιστευτα χρηστικό για τα υπολοιπα μελη της οικογενείας. Μέχρι κι ο 6 χρονος γιος μου, μπορει να βάλει να παιξει playstation στην τηλεόραση, πατώντας ένα κουμπι. Μεγάλη υπόθεση.

Ειχα κανει δώρο στον κουμπάρο μου το Ultimate (πριν βγει το Elite) και η γυναίκα του σε κουβέντα που κάναμε, μου λέει πως δεν μπορει να φανταστει τη ζωή της χωρις αυτό.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.232
Members
38.433
Νεότερο μέλος
free77