Το στησιμο του δικου μου HT

Reaction score
403
Ειχα κανει δώρο στον κουμπάρο μου το Ultimate (πριν βγει το Elite) και η γυναίκα του σε κουβέντα που κάναμε, μου λέει πως δεν μπορει να φανταστει τη ζωή της χωρις αυτό.
βρε ατιμουτσικο...
το ομολογεις κιολας..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.867
αξίζει όμως τα 300 που κάνει? δικαιολογείται η τιμή? τι προτερήματα θα έχω απέναντι στα πιο οικονομικά μοντέλα?
Καλό είναι να υπάρχει ισορροπία. Να δώσεις μέχρι 100€ το καταλαβαίνω, αλλά 300€;

Reaction score
2.482
Εάν έχει το Elite 190€, τοτε να πάρει το Elite. Εργονομικά είναι ανώτερο. Στο Ultimate οι μπούφοι, έβαλαν τα transport κουμπιά ΠΑΝΩ από την οθόνη!
Ευτυχως μας άκουσαν και τα έβαλαν εκει που πρέπει στο Εlite. Επίσης το Elite έχει κουμπια για φώτα (ή και άλλες IoT συσκευες) οπότε εγω π.χ. που έχω Philips Hue φωτισμο, είναι πλέον must-have. Είναι πιο responsive από το Ultimate που ώρες-ώρες λαγκάριζε αρκετα. Ειδικα αν εβαζες Hue φωτα, είχες θέμα.

RF δεν υποστηρίζει πάντως. Μονο IR και smart συσκευές

Sto skroutz το βλέπω 257€ το Elite πάντως.

EDIT: Στο Amazon έχει την έκδοση ΧΩΡΙΣ το hub. Αποφυγετέ την σαν τον διάολο το λιβάνι, εκτός αν είστε καλοι στην σκοποβολή! Όλα τα λεφτά ειναι το hub, ωστε να μην κάθεσαι να σημαδευεις!

Το remote επικοινωνει με το hub και το hub στέλνει τις εντολές IR

Reaction score
1.469
Εχω philips hue φωτισμο και δεν λαγκαρει καθολου ουτε εχει κανενα θεμα
Επισης τα κουμπια πανω απο την οθονη χρησιμοποιούνται ελαχιστα γιατι οι περισσοτεροι ελεγχοι γινονται απο το μενου την οθονης
Επισης ειναι μικροτερο και κοντυτερο αρα και πιο ευκολο να πατησεις οποιο κουμπι σε οποια θεση κ αν βρίσκεται το ultimate απο το elite
Επειδη ο φίλος εχει marantz 7010 και ειχα κ εγω παλιοτερα marantz να ξερεις πως ειναι αρκετα πιο κοντο απ το remote του marantz
Επισης επειδη και το elite k το ultimate πωλουνται κ χωρις το hub προσεξε τι αφορα η καθε τιμή που βλεπεις
Να παρεις ανα παρεις οπωσδήποτε με το hub

Έχεις το elite?οτι ειναι πιο responsive τι εννοείς?

Reaction score
73
EDIT: Στο Amazon έχει την έκδοση ΧΩΡΙΣ το hub. Αποφυγετέ την σαν τον διάολο το λιβάνι, εκτός αν είστε καλοι στην σκοποβολή! Όλα τα λεφτά ειναι το hub, ωστε να μην κάθεσαι να σημαδευεις!
η φωτογραφια είναι παραπλανητική, χωρίς το hub το έχει στα 140!

Reaction score
2.482
Ναι, το έχω το Elite. Eίναι πιο γρήγορα τα transition μεταξύ των οθονών.
Τώρα όσον αφορα την χρήση των κουμπιών, εγώ ανηκω στην κατηγορία που θέλω τα transport να είναι φυσικά κουμπιά, έτσι ώστε να μην φευγει το βλέμμα μου από την οθόνη που παρακολουθω, ειδικά οταν βλεπω στον projector.

Κατα συνέπεια, δεν χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ την touch οθόνη, παρα μόνο για την ενεργοποιηση/απενεργοποιηση Activites ή για κατι άλλο πιο εξειδικευμένο. Αν θελησω touch, ΧΙΛΙΕΣ φορες καλύτερο το iOS app.

Οποτε, ΑΝ καποιος θέλει τα κουμπια transport να τα χρησιμοποιει συχνά, τότε καλυτερα το Elite. Το λέω γιατι τα είχα και τα δυο.
Απο εκει και περα, φυσικα και είναι θεμα κόστους και τι θέλει ο καθένας.

Πέραν τούτου, γιατι λες ότι επειδη το Elite είναι μακρύτερο ότι είναι χειρότερο απο το Ultimate? Μην ξεχνας ότι τα κουμπια στο Elite είναι όλα μαζεμένα ΚΑΤΩ από την οθόνη. Τεσπα, εχω το Elite 1 χρόνο και σιγουρα αλλο τόσο είχα το Ultimate. Το Elite το προτιμώ χίλιες φορες. Και δεν το λέω για να δικαιολογήσω την ενδεχόμενη αγορά μου, μιας και το συγκεκριμένο δεν το πλήρωσα, μιας και μου το έστειλαν για beta test.

Reaction score
1.469
Ναι, το έχω το Elite. Eίναι πιο γρήγορα τα transition μεταξύ των οθονών.
Τώρα όσον αφορα την χρήση των κουμπιών, εγώ ανηκω στην κατηγορία που θέλω τα transport να είναι φυσικά κουμπιά, έτσι ώστε να μην φευγει το βλέμμα μου από την οθόνη που παρακολουθω, ειδικά οταν βλεπω στον projector.

Κατα συνέπεια, δεν χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ την touch οθόνη, παρα μόνο για την ενεργοποιηση/απενεργοποιηση Activites ή για κατι άλλο πιο εξειδικευμένο. Αν θελησω touch, ΧΙΛΙΕΣ φορες καλύτερο το iOS app.

Οποτε, ΑΝ καποιος θέλει τα κουμπια transport να τα χρησιμοποιει συχνά, τότε καλυτερα το Elite. Το λέω γιατι τα είχα και τα δυο.
Απο εκει και περα, φυσικα και είναι θεμα κόστους και τι θέλει ο καθένας.

Πέραν τούτου, γιατι λες ότι επειδη το Elite είναι μακρύτερο ότι είναι χειρότερο απο το Ultimate? Μην ξεχνας ότι τα κουμπια στο Elite είναι όλα μαζεμένα ΚΑΤΩ από την οθόνη. Τεσπα, εχω το Elite 1 χρόνο και σιγουρα αλλο τόσο είχα το Ultimate. Το Elite το προτιμώ χίλιες φορες. Και δεν το λέω για να δικαιολογήσω την ενδεχόμενη αγορά μου, μιας και το συγκεκριμένο δεν το πλήρωσα, μιας και μου το έστειλαν για beta test.
Δεν ειπα χειροτερο η καλύτερο καποιο
Ομως επειδη ανέφερες ως πιο εργονομικο το elite αμφιβαλλω επειδη ειναι μεγαλυτερο και μακρυτερο
Ομως λεπτομερειες
Αυτα ειναι τα καλυτερα remote που μπορει να αγορασει καποιος

Reaction score
495
μάλιστα το είδα, ενδιαφέρον φαίνεται το εργαλείο(logitech elite). θα το δω και σε ριβιουζ για περισσότερες πληροφορίες!
ευχαριστώ τους προλαλήσαντες για τις προτάσεις

edit, ξελογιαστρες!

Last edited:

Reaction score
1.042
τα 240 σε τι υψος θα μπουνε ,ακολουθουν το σεταπ ατμος υψος αυτιου? η μπαινουν λιγο ποιο πανω?

Reaction score
495
αυτην την στιγμη βρισκονται ελαχιστα πιο πανω απο το υψος αυτιου (κατα 5-10 ποντους)
ψαχνω να βρω ιδανικοτερη λυση να μπουν και πιο σωστα σαν υψος αλλα και σαν αποσταση απο την θεση ακροασης-θεασης.
η βλακεια ειναι οτι λογω του τοιχου πισω απο τον καναπε ειναι λιγο στενος ο χωρος για να τα δουλεψω ιδανικα.

Reaction score
1.042
5 κανναλο η 7 καναλο θα εχεις στα κατω ? απο Γερμανια τα πηρες? θα μου αρεσαν τα 240 σαν side και τα
Klipsch RP-150M για rear Πιστευω να ταιριαζουν

Reaction score
495
5καναλο κ βλεπουμε.
ναι Γερμανια
Φυσικα και θα ταριαζουν αρκει να εχεις τον χωρο να τα αξιοποιησεις.
Ισως να σου ταιριαζαν κ τα 250 περισσοτερο αναλογα τις διαστασεις σου

Reaction score
2.482
αν δε σε νοιάζει το touch, δες αν μπορεις να τη βγάλεις και με το harmony companion
Ισχυει αυτό, αλλά τότε έχεις μέχρι 6 activities μονο (μιας και έχει 3 κουμπια για activities), το Help του ειναι ακυρο εντελώς (οταν π.χ. δεν ανοιξει ή κλεισει μια συσκευη) και φυσικα αν βλεπεις στο σκοτάδι ταινιες, δεν φωτιζουν τα κουμπια. Πάντως είναι μια τιμια εναλλακτική

Reaction score
1.042
5καναλο κ βλεπουμε.
ναι Γερμανια
Φυσικα και θα ταριαζουν αρκει να εχεις τον χωρο να τα αξιοποιησεις.
Ισως να σου ταιριαζαν κ τα 250 περισσοτερο αναλογα τις διαστασεις σου
1.30 απο το χωρο ακροασης ,νομιζω ειναι κοντα για αυτα τα ηχεια! ποσο τα πηρες και απο που ?

Reaction score
495
εγω τα εχω γυρω στο μισο μετρο το καθενα απο εκει που καθομαι.
εχεις μηπως καποιο σχεδιαγραμα του χωρου σου?

Reaction score
495
λοιπον ηρθε χθες το εργαλειο
παιζει με την κουτα να παιζανε μπαλα στην μεταφορικη

Ας προχωρησω,
Λοιπον ειναι τεραστιο, δεν περιμενα οτι θα εβαζα κατι τετοιου μεγεθους στο συγκεκριμενο setup
Προς το παρων δεν το ζοριζω, περιμενω να στρωθει σιγα σιγα

Επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τα εξής
1)Εγκατάσταση του επίπλου για ενισχυτή-media-κεντρικό
2)Δημιουργία βάσεων για τα back surround
3)Αγορά Universal remote και sub equaliz
4)Room treatment (αν βρεθεί κάποιος που μπορεί να το κάνει εδώ)

getting there...

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.244
Members
38.435
Νεότερο μέλος