Ψηφιακή Riaa

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Εδωσα το αναλογικο σημα στο laptop και η εγγραφη εγεινε με adobe audition σε 24/96 και το αρχειο που προεκειψε ηταν WAV και το εχω δοκιμασει πολλες φορες με βινυλιο. Μετα το εγραφα σε dvd audio σαν pcm 24/96.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.025
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Mα φιλε Κωστα οσες φορες το εκανα αυτο εχασα σε στερεοφωνικη εικονα(πλατος) και ειχα πιο κρυο ηχητικο αποτελεσμα. Επισης ποτε με αυτον τον τροπο δεν πηρα τον ''αερα'' του βινυλιου στην αναπαραγωγη....
άρα φίλε μου, δεν έχεις καλό A/D και D/A "πακέτο". Άρα (επίσης) δεν έχεις μέτρικ χάλο.

Απλά πράγματα!

τιπ: γενικά, τα D/A είναι "καλά" μηχανάκια. Το πολύ δύσκολο, είναι να βρεις αξιόλογο A/D μηχανάκι. Αλλά πολύ δύσκολο όμως, μανίκι σου λέω. Πιο εύκολο είναι να κάνεις αλλαγή φύλλου...

Reaction score
373

Αν δεν το ακουσω με τα αυτια μου δεν προκειται να το δεχτω σαν ορθη εφαρμογη. Οποτε επιφυλασομαι...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Εδωσα το αναλογικο σημα στο laptop και η εγγραφη εγεινε με adobe audition σε 24/96 και το αρχειο που προεκειψε ηταν WAV και το εχω δοκιμασει πολλες φορες με βινυλιο. Μετα το εγραφα σε dvd audio σαν pcm 24/96.
αν αυτο επαιζε οπως το βινυλιο δεν θα υπηρχε αλλο phono στην αγορα..
δυστυχως η ποιοτητα του αναλογικοψηφιακου μετατροπεα εχει σημασια.

ισως ειναι και κατι σημαντικο αυτο στο παρον νημα.
μεχρι τα 200-300 ευρα τα κλασσικα phono δεν εχουν ανταγωνιστη!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Το τσιπάκι του laptop δεν μπορεί να ικανοποιήσει κάποιες ελάχιστες αξιώσεις. Γράφεις στα 24/96 και κάνει τεχνουργήματα. Να ήταν τουλάχιστον κάποια EMU 404, κάτι θα γινόταν...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Αν δεν το ακουσω με τα αυτια μου δεν προκειται να το δεχτω σαν ορθη εφαρμογη. Οποτε επιφυλασομαι...
και εγω με τα αυτια μου το ακουσα παντως.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Το τσιπάκι του laptop δεν μπορεί να ικανοποιήσει κάποιες ελάχιστες αξιώσεις. Γράφεις στα 24/96 και κάνει τεχνουργήματα. Να ήταν τουλάχιστον κάποια EMU 404, κάτι θα γινόταν...
ναι νομιζω ειναι η πρωτη (τμολογιακα) αξιοπρεπης λυση (εστω για πειραματα...)
(εκεινη η asus που ειναι ο καραβελ να μας πει εαν εχει και adc καλο...)

Reaction score
373

Φυσικα και δεν μπορει αλλα δεν εχει ψηφιακη εισοδο για να το δοκιμασω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.025

Εδώ να με συγχωρείς, αλλά κάνεις λάθος. Για να το δεχτείς σαν "ορθή εφαρμογή" δε χρειάζεται τίποτε παραπάνω από το να διαβάσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μέτρικ χάλο και τις μετρήσεις της στο παραπάνω "πακέτο". Αυτό αρκεί για να το δεχτείς όχι απλά σαν ορθή εφαρμογή, αλλά σαν ορθότατη, άριστη εφαρμογή.

Αν θα το βάλεις ποτέ σπίτι σου, αν σου "αρέσει", αν θα το βρεις φτηνό ή ακριβό, αν έχεις καλά ηχεία, αν οδηγούνται σωστά, αν είναι σωστός στις αντηχήσεις του ο χώρο ακρόασής σου, ή αν ακούν τα αφτιά σου και τι ακούν τα αφτιά σου, είναι όλα αυτά μαζί θέματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ορθή υλοποίηση μιας σειράς μετατροπέων. Η Ορθότητα της υλοποίησης ελέγχεται με αμιγώς επιστημονικές αρχές και δεν υποχρεούται να συμπεριλαμβάνει την "έγκριση" κανενός.

δε ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.

Θέλω να πω πως εκφράστηκες λάθος, και το σωστό θα ήταν κάπως έτσι:

<<δέχομαι την ορθότητα μιας τέτοιας εφαρμογής, αλλά δεν έχει τύχει να ακούσω ακόμα κάτι ανάλογο.>>

ολα οκ.

D

deleted user 10898

Guest
πανο ταχεις μπλεξει λιγο.
αναλογικη εισοδο χρειαζεσαι. και στη συνεχεια αναλογικοψηφιακη μετατροπη καλης ποιοτητας και οχι σαν και αυτη της καρτας ηχου που εχεις.
μια καλυτερης ποιοτητας καρτας ηχου σου κανει.

D

deleted user 10898

Guest

Εδώ να με συγχωρείς, αλλά κάνεις λάθος. Για να το δεχτείς σαν "ορθή εφαρμογή" δε χρειάζεται τίποτε παραπάνω από το να διαβάσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μέτρικ χάλο και τις μετρήσεις της στο παραπάνω "πακέτο". Αυτό αρκεί για να το δεχτείς όχι απλά σαν ορθή εφαρμογή, αλλά σαν ορθότατη, άριστη εφαρμογή.

Αν θα το βάλεις ποτέ σπίτι σου, αν σου "αρέσει", αν θα το βρεις φτηνό ή ακριβό, αν έχεις καλά ηχεία, αν οδηγούνται σωστά, αν είναι σωστός στις αντηχήσεις του ο χώρο ακρόασής σου, ή αν ακούν τα αφτιά σου και τι ακούν τα αφτιά σου, είναι όλα αυτά μαζί θέματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ορθή υλοποίηση μιας σειράς μετατροπέων. Η Ορθότητα της υλοποίησης ελέγχεται με αμιγώς επιστημονικές αρχές και δεν υποχρεούται να συμπεριλαμβάνει την "έγκριση" κανενός.

Θέλω να πω πως εκφράστηκες λάθος, και το σωστό θα ήταν κάπως έτσι:

<<δέχομαι την ορθότητα μιας τέτοιας εφαρμογής, αλλά δεν έχει τύχει να ακούσω ακόμα κάτι ανάλογο.>>

ολα οκ.
εχεις ιωβια υπομονη.
(μην πω μπυρωβια)...

Reaction score
373

Αν θα το βάλεις ποτέ σπίτι σου, αν σου "αρέσει", αν θα το βρεις φτηνό ή ακριβό, αν έχει καλά ηχεία, αν οδηγούνται σωστά, αν είναι σωστός στις αντηχήσεις του ο χώρο ακρόασής σου, ή αν ακούν τα αφτιά σου και τι ακούν τα αφτιά σου, είναι όλα αυτά μαζί θέματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ορθή υλοποίηση μιας σειράς μετατροπέων. Η Ορθότητα της υλοποίησης ελέγχεται με αμιγώς επιστημονικές αρχές και δεν υποχρεούται να συμπεριλαμβάνει την "έγκριση" κανενός.

Διαφωνω φιλε Κωστα! Δεν θελω να εγκρινω τιποτα! Το θεμα δεν ειναι τι λενε αυτοι που πουλανε τη Halo αλλα και το καθε μηχανακι... Το θεμα εινα να ικανοποιουμαστε σαν ακροατες οταν βαζουμε μια τεχνολογια στο σπιτι μας. Να μας αρεσει επειδη μας αρεσει κι οχι επειδη καποιος μας λεει πως πρεπει η οτι θα μας αρεσει! Γι'αυτο το λογο ειπα οτι επιφυλασομαι. Αν ακουσω και αποκτησω γνωμη τοτε θα σας πω. Χωρις να το ερευνησω λυπαμαι αλλα δε μπορω να σημφωνησω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.025

δε κατάλαβες. δε σου ζήτησε κανένας να εγκρίνεις κάτι...

Και δε πουλάει κανένας χάλο εδώ που μιλάμε.

άλλωστε αγαπητέ μου, αν η δική σου ικανοποίηση από ένα μηχάνημα ήταν πανάκεια για την ανάδειξη των ικανοτήτων του μηχανήματος (όπως το θέτεις), τότε όλοι θα είχαμε πάρει το μηχάνημα που σε ικανοποιεί εσένα. άξια λόγου λοιπόν δεν είναι η όποια άποψή σου.

Διότι, αυτό που αρέσει σε σένα δεν αρέσει σε κάποιον άλλο, κι αυτό που αρέσει σε κάποιον άλλο δεν αρέσει σε σένα. γι'αυτό όλοι δεν έχουν τα ίδια ηχεία, διότι απλά δε τους αρέσουν τα ίδια ηχεία. Το τι σου αρέσει, είναι σα την κολοκυθιά ένα πράμα. κι εντελώς αδιάφορο για όλους τους άλλους.

Άρα, το τι σου αρέσει ή τι δε σου αρέσει, να μου επιτρέψεις να το έχω γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων μου, καθώς η μόνη του χρησιμότητα είναι η δική σου ικανοποίηση, και τίποτε άλλο.

Αντίθετα, για να δω αν μια μηχανή λειτουργεί σωστά, απλά ελέγχω τις επιδόσεις της.

Μπορεί να μην "εγκρίνεις" τον τρόπο που σκέφτομαι, αλλά κανένας δε σου ζήτησε να τον εγκρίνεις. Είναι ο μοναδικός, απλός, επιστημονικός ορθός τρόπος σκέψης. Δε χρήζει έγκρισης. Η επιστήμη δεν έχει δημοκρατικές αρχές...

Εγώ απλά αδιαφορώ για τον τρόπο που σκέφτεσαι, δεν είναι θέμα να εγκρίνω ή όχι κάτι. ούτε να κατακρίνω κάτι. απλά, αδιαφορώ.

Στα αντικειμενικά του θέματος, όταν πχ κάνεις λάθος στους ορισμούς των φίλτρων, μπορώ να σε ενημερώνω για το ορθό. ομοίως ορθά (από τεχνικής φύσεως) είναι και τα υπόλοιπα που λέω.

Επίσης, πουθενά δε θα δεις να λέω τι μου αρέσει και τι δε μου αρέσει.

κι όντως, έχω απίστευτη υπομονή...:138::137:

Reaction score
373

Δεν εκανα επιθετικο διαλογο. Παπ'ολα αυτα συμφωνω με ολα τα παραπανω μαζι σου. Κι εγω το τι αρεσει στους αλλους στα παλαιοτερα τον υποδυματων μου κι εγω το γραφω. Ουτε ζητησα να συμφωνησει κανεις μαζι μου αλλα ουτε ειπα αν καποιος εδω πουλαει Halo. Aπλα μου αρεσει να ερευνω καθε καινουριο που βγαινει και μετα να διαμορφωνω γνωμη.

Υπομονη εχω εγω που αρχισα διαλογο και δεχτηκα επιθεση...
Φιλικα φιλε Κωστα παντα!

Reaction score
373

Επισης το περι εγκρισης δεν πηγαινε για εσενα προσωπικα αλλα στο αν οι επιστημονες που ανεφερες δεν χριαζονται εγκριση. Δεν ειμαι μπαμπας κανενος για να μπορω να τον εγκρινω. Λυπαμαι που με παρεξηγησες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.025

δε ξέρω αν και πάλι δεν έγινα κατανοητός, αλλά δε σου είπα πως έκανες "επιθετικό διάλογο". Ούτε γω δεν έκανα καμιά επίθεση πάντως.

όντως, δεν είπες αν κάποιος πουλάει εδώ χάλο, αλλά είπες πως δε σε ενδιαφέρει τι λεν αυτοί που πουλαν τη χάλο, κι απλά διευκρίνισα πως στην εδώ συζήτηση κανείς δε πουλάει χάλο, δηλαδή συμφέροντα δεν υπάρχουν κι ούτε εδώ διαβάζεις αυτά που λεν αυτοί που πουλάν τη χάλο. Διευκρίνισα.

Καλώς λοιπόν, χαίρομαι που σου αρέσει να ερευνείς τις νέες τεχνολογίες.

Όταν διαμορφώσεις "γνώμη", άποψη προσωπική δηλαδή, χρησιμοποίησέ την για να είσαι πιο ικανοποιημένος εσύ στο σπίτι σου. Δε χρειάζεται να μας κοινοποιήσεις τη γνώμη σου, την άποψή σου. Αυτό που χρειάζεται σίγουρα, στα πλαίσια ενός φόρουμ, είναι να μας ενημερώσεις για τις αντικειμενικές ανακαλύψεις των ερευνών σου, δηλαδή αν το τάδε λειτουργεί ή όχι, αν μπορεί να γίνει και με εκείνο τον τρόπο, αν δε γίνεται να συνδεθεί αυτό το πικάπ με αυτό το A/D, κλπ κλπ κλπ. Αντικειμενική γνώση δηλαδή χρειάζεται. Με την οποία φυσικά, ο καθένας θα διαμορφώσει την δική του υποκειμενική άποψη. Η υποκειμενική αυτή άποψη του καθενός, είναι (όπως είπες και συ) εντελώς άχρηστη σε όλους τους άλλους, πλην του εαυτού τους.

συμφωνούμε λοιπόν σε όλα, εκτός του ότι δέχτηκες επίθεση. δε βλέπω επίθεση, συζήτηση βλέπω, με επιχειρήματα, με λογική. και πάνω απ'όλα χαβαλέ. Ο βετ που πήγε? κοιμήθηκες βρε?

Reaction score
373

Γινεται πολυ ντορος εν τελει για τη ψηφιακη RIAA και ηθελα να καταλαβω το σκεπτικο του ολου εγχειριματος... Παντως σιγουρα οταν μου δωθει ευκαιρια θα το τσεκαρω για να μου φυγει η περιεργια.. Δεν με ενδιαφερει να κοινοποιησω τη γνωμη μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.025

δε βλέπω να παρεξήγησα κάτι. ο γραπτός λόγος έχει πολλά κακά, αλλά κι ένα καλό: μένει.

Λες μια πρόταση, απλή και ξεκάθαρη:

... Δεν θελω να εγκρινω τιποτα! ...
κι απαντώ, με μια πρόταση, απλή κι επίσης ξεκάθαρη:

δε κατάλαβες. δε σου ζήτησε κανένας να εγκρίνεις κάτι...
εκεί νομίζω τελειώνει το θέμα. τώρα αυτά που γράφεις εδώ:

Επισης το περι εγκρισης δεν πηγαινε για εσενα προσωπικα αλλα στο αν οι επιστημονες που ανεφερες δεν χριαζονται εγκριση. Δεν ειμαι μπαμπας κανενος για να μπορω να τον εγκρινω. Λυπαμαι που με παρεξηγησες...
νομίζω πως είναι άστοχα. Σίγουρα το περί έγκρισης δε πήγαινε σε μένα προσωπικά, αυτό είναι σαφές. Επίσης, σίγουρα πχ δε σε παρεξήγησα. Μη λυπάσαι τζάμπα κι άδικα!

άντε, καλό βράδυ!

Κώστας

Reaction score
777

Δε θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά ας πούμε νομίζω πως αν κάνουμε το παραπάνω με τη μέτρικ, δε θα βρεθεί κανένας ανάμεσά μας που να καταλάβει ποιο παίζει.

Τι λέτε? Το δοκιμάζουμε?

bind, ε? Με χαρτί και με μολύβι, να σημειώνεις τι νομίζεις πως ακούς.

Είστε μέσα?
ααααααα.Βιάζεσαι...Είπαμε θα γίνουν και αυτά.Θα κάνω πολλά σαγόνια να ανοίξουν!!!!:109:

Γινεται πολυ ντορος εν τελει για τη ψηφιακη RIAA και ηθελα να καταλαβω το σκεπτικο του ολου εγχειριματος... Παντως σιγουρα οταν μου δωθει ευκαιρια θα το τσεκαρω για να μου φυγει η περιεργια.. Δεν με ενδιαφερει να κοινοποιησω τη γνωμη μου.
Δέν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο σκεπτικό που να αφορά ένα μέσο χρήστη.Ο σκοπός της ψηφιακής riaa ΙΜΗΟ είναι
_καλύτερη ποιότητα του phono-κάτι φυσικά άχρηστο μιας και το σύνολο του συστήματος βελόνα-δίσκος είναι αρκετά χειρότερο σε θέμα παραμορφώσεων απο το φόνο.
_Ευκολίες ψηφιακής "λογικής" που με την αναλογική προσέγγιση δέν μπορούμε να πετύχουμε.

Π.χ.Η ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου και το ψηφιακό κρός είναι δύο όπλα τα οποία φυσικά δέν μπορούμε να τα πετύχουμε με αναλογική λογική.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis