Ψηφιακή Riaa

Reaction score
29.564
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Διάβασε τα προηγούμενα ποστς και θα καταλάβεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα διάβασα αλλά δεν καταλαβαίνω. Μπορείς να με διαφωτίσεις εσύ;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κοίταξε... ο φίλτατος κατά τα άλλα συμπολίτης μου Πάνος, έχει γράψει 15 μηνύματα στο εν λόγω thread τα οποία έχω διαβάσει με μεγάλη προσοχή. Προσπαθώ εναγωνίως να αποκρυπτογραφήσω την σημασία της παρέμβασής του, καθώς και την δήλωση ότι εάν το ακούσω δεν θα σας πω τι άκουσα. Κάποια στιγμή ίσως χρειάζεται να αναρωτηθούμε όλοι μαζί τους λόγους για τους οποίους γράφουμε στα φόρουμς.

...

Reaction score
1.815

Παίδες μια κουβέντα κάνουμε όλοι μαζί...
Παρεάκι είμαστε και λέμε τα συν και τα πλην σύμφωνα με τις εμπειρίες και τα ακούσματα που έχει ο καθένας μας.
Άλλος έχει πολλά, άλλος λίγα.. Το θέμα είναι να κάνουμε το χόμπυ μας πιο δημιουργικό, καθώς και να μας ικανοποιεί σύμφωνα με μας.
Το αιώνιο πρόβλημα τελικά, είναι το πάντρεμα του ψηφιακού με το αναλογικό. Πρέπει να γίνεται? Υπάρχει βελτίωση?
Θεωρητικά πιστεύω ότι μάλλον είναι άτοπο να παντρεύουμε δυο τεχνολογίες ανόμοιες μεταξύ τους για να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Γι αυτό τελικά συνυπάρχουν και οι δυο και ο καθένας μπορεί να κάνει την επιλογή του.
Ότι αρέσει στον καθένα μπορεί να έχει. Άλλος θέλει λάμπα, άλλος ψηφιακό, άλλος βελόνα, άλλος λάμπα στον ψηφιακοαναλογικό μετατροπέα, άλλος Halo κλπ..
Συμπέρασμα ένα: Ο κάθε ένας από μας, είναι ικανοποιημένος, μόλις καταλήξει (προσωρινά). Μετά ξαναεπανέρχεται και καταλήγει σε κάποιο άλλο, διαφορετικό συνδυασμό (προσωρινά πάντα). Και αργότερα, ξαναζεί πάλι το ίδιο "στόρυ" (Πάλι προσωρινά).
Τι να κάνουμε? Έτσι γίνεται σε ένα ωραίο ταξίδι. Πάντα κρατάς τις υπέροχες εικόνες που σου αφήνει και προχωράς στο επόμενο..

Reaction score
4.250

......Το αιώνιο πρόβλημα τελικά, είναι το πάντρεμα του ψηφιακού με το αναλογικό. Πρέπει να γίνεται? Υπάρχει βελτίωση?
Θεωρητικά πιστεύω ότι μάλλον είναι άτοπο να παντρεύουμε δυο τεχνολογίες ανόμοιες μεταξύ τους για να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Γι αυτό τελικά συνυπάρχουν και οι δυο και ο καθένας μπορεί να κάνει την επιλογή του.
Θα μπορουσες να το αποδειξεις θεωρητικα?
Κατα την γνωμη αναπαραγωγη του ηχου ακουμε. Το αυτι δεχεται ηχο. Απο που προερχεται μαλλον δεν το ενδιαφερει. Σε τελικη το αποτελεσμα μετραει.

Αν ειναι παντρεμενο το αναλογικο με το ψηφιακο και υπαρχει καλο αποτελεσμα λες να παρεξηγηθει?

Ουτως η αλλως το να κανει καποιος μια δοκιμη δεν πειραζει. Σκεψου ομως οτι υπαρχει περιπτωση να μεινεις ικανοποιημενος απο την δοκιμη.

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Γιατί αν επιτρέπεται;

...
Kαλημερα σας! Ο λογος που δε θελω να κοινοποιησω τη γνωμη μου ειναι οτι δεν εχω εμπειρια επι του σιγκεκριμενου θεματος,δηλαδη της ψηφιακης riaa.

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Κοίταξε... ο φίλτατος κατά τα άλλα συμπολίτης μου Πάνος, έχει γράψει 15 μηνύματα στο εν λόγω thread τα οποία έχω διαβάσει με μεγάλη προσοχή. Προσπαθώ εναγωνίως να αποκρυπτογραφήσω την σημασία της παρέμβασής του, καθώς και την δήλωση ότι εάν το ακούσω δεν θα σας πω τι άκουσα. Κάποια στιγμή ίσως χρειάζεται να αναρωτηθούμε όλοι μαζί τους λόγους για τους οποίους γράφουμε στα φόρουμς.

...
Δεν το ηξερα κυριε διαχειριστα οτι πρεπεινα εχω και συγκεκριμενο λογο για να γραφω! Αν διαβασατε καλα τα 15 ποστ τοτε στο πρωτο θα βρειτε και το λογο....

Reaction score
373

Παίδες μια κουβέντα κάνουμε όλοι μαζί...
Παρεάκι είμαστε και λέμε τα συν και τα πλην σύμφωνα με τις εμπειρίες και τα ακούσματα που έχει ο καθένας μας.
Άλλος έχει πολλά, άλλος λίγα.. Το θέμα είναι να κάνουμε το χόμπυ μας πιο δημιουργικό, καθώς και να μας ικανοποιεί σύμφωνα με μας.
Το αιώνιο πρόβλημα τελικά, είναι το πάντρεμα του ψηφιακού με το αναλογικό. Πρέπει να γίνεται? Υπάρχει βελτίωση?
Ότι αρέσει στον καθένα μπορεί να έχει. Άλλος θέλει λάμπα, άλλος ψηφιακό, άλλος βελόνα, άλλος λάμπα στον ψηφιακοαναλογικό μετατροπέα, άλλος Halo κλπ..
Συμπέρασμα ένα: Ο κάθε ένας από μας, είναι ικανοποιημένος, μόλις καταλήξει (προσωρινά). Μετά ξαναεπανέρχεται και καταλήγει σε κάποιο άλλο, διαφορετικό συνδυασμό (προσωρινά πάντα). Και αργότερα, ξαναζεί πάλι το ίδιο "στόρυ" (Πάλι προσωρινά).
Τι να κάνουμε? Έτσι γίνεται σε ένα ωραίο ταξίδι. Πάντα κρατάς τις υπέροχες εικόνες που σου αφήνει και προχωράς στο επόμενο..

Απο delamontre

Ετσι μπραβο! Να κι ο λογος που γραφω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Νομιζω οτι ο καθ'υλην αρμοδιος που μας τιμα δια της σιωπης του λεει πολλα.
Οτι ηταν να ειπωθη ειπωθηκε.
Ο Χαϊφιντελισμος ειναι ενα συναρπαστικο ταξιδι.Ας το κανει ο καθενας με το μεσο που επιθυμει.
Παμε γι'αλλα.

Reaction score
1.815

Θα μπορουσες να το αποδειξεις θεωρητικα?
Κατα την γνωμη αναπαραγωγη του ηχου ακουμε. Το αυτι δεχεται ηχο. Απο που προερχεται μαλλον δεν το ενδιαφερει. Σε τελικη το αποτελεσμα μετραει.

Αν ειναι παντρεμενο το αναλογικο με το ψηφιακο και υπαρχει καλο αποτελεσμα λες να παρεξηγηθει?

Ουτως η αλλως το να κανει καποιος μια δοκιμη δεν πειραζει. Σκεψου ομως οτι υπαρχει περιπτωση να μεινεις ικανοποιημενος απο την δοκιμη.
Φίλε vastar οι δοκιμές είναι το "χούι" μου! Δοκιμάζω ότι βρεθεί μπροστά μου είτε ακριβό είτε φθηνό.
Ποτέ δε γυρίζω την πλάτη μου στις αγαπημένες μου δοκιμούλες!
Επίσης αν είναι κάτι πραγματικά καλό και κάνει τη "διαφορά" σίγουρα όλοι μας θα το καταλάβουμε.

Σε όλα αυτά όμως που κατά καιρούς έχω ακούσει και συγκρίνει, το συμπέρασμα μου είναι οτι δεν παντρεύοντε οι δυο τεχνολογίες απόλυτα. Η κάθε μια έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της, αλλά παντρεύοντάς τες και τις δυο, σίγουρα δεν παίρνεις το απόλυτο αποτέλεσμα.
Για το λόγο αυτό, όλες οι εταιρίες θα έβγαζαν υβρίδια αναλογικοψηφιακά και θα τελείωνε το θέμα εκεί. Όπως όμως όλοι μας διαπιστώνουμε, συνεχίζουμε να το ψάχνουμε και να δοκιμάζουμε.
Και βέβαια.. συνεχίζουμε να "ακούμε". Αυτός είναι ο τελικός στόχος.

Η όλη κουβέντα μου θυμίζει τις εταιρίες αυτοκινήτων. Έφτιαξαν υβριδικά παντός τύπου. Ο στόχος είναι η οδηγική ευχαρίστηση. Το πέτυχαν τα υβρίδια, ή οι κλασσικές λύσεις είναι αυτές που αντέχουν ακόμα στο χρόνο?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εχουμε την ταση "καθαρα τεχνολογικα "θεματα τα οποια πολλακις δεν γνωριζουμε σε βαθος να τα προσεγγιζουμε θυμικα.
Δεν βοηθαει.Η κοντρα ειναι στις δυνατοτητες τεχνολογιας και οχι αν η "Ξανθια Μαρια" ειναι πιο συναισθηματικη γκομενα απο την "Μελαχροινη Μαρια".Εκφρασεις οπως "ψοφιακα μεσα"(απο το ψοφιος?) η "Ρια,Μαρια,Μαριγουλα" υποδηλωνουν αν μη τι αλλο προϊδεασμο ως προς την αντιμετωπιση.

Σε όλα αυτά όμως που κατά καιρούς έχω ακούσει και συγκρίνει, το συμπέρασμα μου είναι οτι δεν παντρεύοντε οι δυο τεχνολογίες .......
Το μονο που χωριζει μια Οβρια και ενα Χριστιανο ειναι το δογμα:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.065

είναι πάντως γεγονός πως η "ψηφιακή ρία" είναι η "τελευταία τρύπα του ζουρνά".

τι εννοώ: είναι απλά μια χ ρύθμιση ενός εκουαλάιζερ. Ενός ψηφιακού εκουαλάιζερ. Αν βρεθείς στη θέση να έχεις ένα εργαλείο, το οποίο και αγόρασες διότι αποφάσισες πως το χρειάζεσαι για κάποιους άλλους λόγους προφανώς κι όχι για την ρία, επειδή απλά μπορεί να κάνει και αυτό το εκουαλαιζέισιον, ε, το κάνεις.

είναι θέμα οικονομίας. ορθής χρήσης του εξοπλισμού σου δηλαδή.

επί του θέματος που έθεσα στο τραπέζι, περί ικανότητας ή όχι της αναγνώρισης ενός "πακέτου" A/D & D/A εν σειρά, ο βετ έγραψε το εξής:

ααααααα.Βιάζεσαι...Είπαμε θα γίνουν και αυτά.Θα κάνω πολλά σαγόνια να ανοίξουν!!!!
ξέρω. Ξέρω, γιατί προσέχω. Το είχε γράψει και στην αρχή, στο μόλις δεύτερο ποστ αυτού του θέματος, αλλά μάλλον δε κατάλαβε πολύς κόσμος τι έγραψε. Ας το ξαναδούμε:

Παμε τώρα στα μειονεκτήματα.

Το ποιο σημαντικο για πολλούς είναι η αναγκη μετατροπης του αναλογικού σηματος σε ψηφιακο. Δυστυχως για αυτους και ευτυχως για ολους, το ψηφιακο σημα αναλυσης 24/192 από adc και dac μεσαιας κατηγοριας τιμης και επανω, είναι ουσιαστικα και τυφλα (και με σεντονι και με κουβερτα και με παπλωμα και με ότι θελετε) αδυνατο να διαφοροποιηθει από το αντιστοιχο αναλογικό από όπου προηλθε. Προσεξτε να μην διαφωνησει κανεις σε αυτό γιατι θα την πατησει αμεσα και ανετα σε οσα blind test προσκληθει. Οι μετρησεις λουπας πχ της metric halo είναι αδιαψευστο στοιχείο για την ανυπαρκτη ουσιαστικά παραμορφωση σε adc-dac μετατροπη.
(μην αρχισω τωρα να βαζω λινκ του Michael Fremer που πρωτος το δοκιμασε...)
Αυτά τα πράγματα φίλοι μου, έχουν δοκιμαστεί και τα συμπεράσματα έχουν βγει, είναι ακράδαντα, βασίζονται και σε εργαστηριακές μετρήσεις και σε blind tests και ακροάσεις. Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Είναι γεγονός, πως παρόμοιες δοκιμές έχουν κάνει πολλοί φίλοι χομπίστες, όπως κι ο panos_adgr, αλλά κατέληξαν σε άλλο συμπέρασμα, λόγω του κάκιστου κι ανεπαρκέστατου εξοπλισμού που χρησιμοποίησαν. Κι αυτό έγινε από κενά γνώσεων, όχι από κακές προθέσεις... Σου λέει: έλα μωρέ, κι αυτό μετατρέπει σε ψηφιακό, δουλεύει. Αμ δεν είναι έτσι.

Αυτοί που "ξέρουν", πάνω από όλους, είναι αυτοί που ορίζουν τα πράγματα στο χώρο, κι ο χώρος που ορίζονται τα πράγματα, είναι η AES. Έχω προτείνει κατ'επανάληψη να ασχολείστε με την AES, να γίνετε συνδρομητές, να σκαλίζετε τα papers τους. Ε, λοιπόν, ακόμα και το ταπεινό software με το χαλιεντάδικο όνομα pure vinyl έχει απασχολήσει την AES και έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Είναι σαφές πως δεν υφίστανται προβλήματα στην υλοποίησή του.

Από κει και πέρα, είναι θέμα οικονομοτεχνικό. Αν βρε αδερφέ δεν έχεις στάξει 1,5 χιλιαρικάκι για Phono stage, διότι δε σου περισσεύουν τόσα, μπορείς να πάρεις ένα "μεσαίας κατηγορίας" Α/D μετατροπέα, και παρά τα μειονεκτήματα αυτής της μετατροπής, να έχεις πετύχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο πιστότητας αναπαραγωγής του αγαπημένου σου δίσκου βινυλίου, με σχετικά λίγα χρήματα.

Και ερωτώ: πόσοι από σας αγαπητοί φίλοι του βινυλίου έχετε στην κατοχή σας ένα phono stage αξίας μικρότερης του 1,5 χιλιάρικου (της χαμηλής δηλαδή κατηγορίας τιμής) ????

Είναι προς όφελός σας να ακούσετε αυτά που λεν αυτοί που ξέρουν πως παίζουν τα κορυφαία phono stage, τα οποία ποτέ δε θα αποκτήσετε. Τι λεν αυτοί; Κι αυτό το έγραψε ο vet, στο μόλις ένατο ποστ σε αυτό το θρεντ. Ορίστε, για να μη ψάχνετε:

<<For all but the most well-heeled vinyl fanatics—and not even considering the convenience factor and the ability to play LPs using the correct EQ curve—Pure Vinyl plus peripherals offers a relatively inexpensive way to achieve an extremely high level of vinyl playback.

Michael Fremer>>
Τι λέει ο μιχαλάκης προς τους φανατικούς λάτρεις του βινυλίου; Πως η σχετικά ανέξοδη χρήση του Pure Vinyl μαζί με κάποια χαμηλής τιμής περιφερειακά, επιτυγχάνει κορυφαία αποτελέσματα.

Υπάρχει και συνέχεια; ναι. Διαβάστε τη:

<<Beyond that, add a high quality soundcard like the Lynx L22 and either a microphone preamp or a Channel D Seta Model L phono preamp (προενισχυτης που μπορει να απενεργοποιηθει η αναλογικη Riaa), to take advantage of Pure Vinyl's digital equalization capabilities, and you might find the resulting sound superior to what you hear from playing the LPs directly. Can that be me talking? Yes, based on what I heard.

Michael Fremer>>
Τι λέει εδώ ο μιχαλάκης; Λέει πως από κει και πάνω, σε πιο υψηλά κοστολόγια δηλαδή, με πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως κάρτες της Lynx, (χαχαχαχα) και phono stage που μπορεί να δουλέψει σαν απλός προενισχυτής μικροφώνου, χωρίς δηλαδή ρία αποέμφαση, ή και με ένα σκέτο προενισχυτή μικροφώνου, άκουσε ο ίδιος να παίζει ακόμα καλύτερα η ψηφιακή ρία.

Θα μου πείτε, καλά, εσύ που δεν σε ενδιαφέρει τι άκουσε ο ένας και τι άκουσε ο άλλος, γιατί μας μιλάς για το τι άκουσε και τι άρεσε στον μιχαλάκη?
Γιατί εσάς σας ενδιαφέρει. Εσείς είστε του να ακούσετε πριν πάρετε. Εσείς εκτιμάτε αυτά τα πράγματα.
Εμένα με καλύπτουν οι προδιαγραφές, οι μετρήσεις, τα paper της AES, η απλή επιστημονική ανάλυση κάποιων δεδομένων, η κοινή λογική. Εγώ αγοράζω χωρίς να ακούσω πρώτα. Αυτό κάνω εδώ και >10 χρόνια. Αλλά αφήστε με εμένα στην άκρη, αυτά είναι προς όφελός σας. Αν θέλετε, δοκιμάστε τα. Δε θέλετε, όλα καλά. Τουλάχιστον, κάτι μάθατε.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

επί του θέματος που έθεσα στο τραπέζι, περί ικανότητας ή όχι της αναγνώρισης ενός "πακέτου" A/D & D/A εν σειρά, ο βετ έγραψε το εξής:

ξέρω. Ξέρω, γιατί προσέχω. Το είχε γράψει και στην αρχή, στο μόλις δεύτερο ποστ αυτού του θέματος, αλλά μάλλον δε κατάλαβε πολύς κόσμος τι έγραψε. Ας το ξαναδούμε:
Δέν το έγραψε ο βέτ.Εγώ το έγραψα...:116:

Reaction score
4.250

Κωστα εδω υπαρχει μια δυσκολια (δοκιμη-ες)

Πριν καταληξω στο φονο, ο αημνειστος Σπερτος εστειλε σε φιλο το δικης του κατασκευης phono και μου ειπε, πανε να τον ακουσεις. Οταν πηγα λοιπον, εκει ο οφιλος ειχε κι αλλα 4-5 φονο για παραλληλη δοκιμη. Ετσι κατεληξα καπου.

Ο τροπος αυτος για πολυ κοσμο ειναι ο πλεον ενδεδειγμενος. Ομως στην περιπτωση της λυσης που προτεινει ο Νικος (Vet) τα πραγματα δε νομιζω να ειναι ετσι απλα. Αν θυμαμαι προτεινε ενα συνδιασμο δυο πραγματων με κοστος λιγο μεγαλυτερο απο 500 ευρω. Αμφιβαλω ομως αν η εταιρια που τα εμπορευεται τα διαθετει και προς δοκιμη.

Ετσι αυτο που απομενει ειναι, αν καποιος εδω μεσα εχει κανει τις δοκιμες του (πχ Vet) και κατα ποσο ο καθενας εχει εμπιστοσυνη η αναστολες σε οποια συμπερασματα εχει βγαλει αυτος.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Σύντομα θα γίνουν δοκιμές της εν λόγω τεχνολογίας σε άριστο εξοπλισμό με δύσκολα αυτιά.Όταν λέω φυσικά δύσκολα αυτιά εννοώ αγύριστα κεφάλια βρε παιδί μου πώς το λένε.:116:

Τώρα αυτό το 2% που θα επιμείνει δέν καίγομαι να το καλύψω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.065

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος