Ψηφιακή Riaa

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Παρεμπιπτόντως, στην ίδια συνέντευξη αυτός που επικαλείσαι Κώστα, συμφώνησε με τον Σταματάκο ότι το βινύλιο έχει γίνει μια περίεργη και ακριβή μόδα. Να μην αναφέρουμε μόνο ότι μας συμφέρει. :126:

...
Αφενός, είναι συνηθισμένη η τακτική του να αναφέρει κάπχιος μόνο "ότι τον συμφέρει", αν και συνήθως αυτό γυρνάει εναντίον του, ιδίως όταν είναι και εντελώς λάθος επιλογή για να αποδείξεις οτιδήποτε, όπως στην προκειμένη περίπτωση, που είναι εμφανές πως η κίνηση του kostas Papas είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που αρχικά επιδίωξε.

Αφετέρου, ο Σταματάκος δεν είναι κανας χθεσινός, ούτε κανας κουφιοκεφαλάκης, δε "παλεύεται" εύκολα σε κουβέντα, κι αυτό όχι γιατί ζυγίζει κάποια κιλά, αλλά γιατί: 1) έχει "κριτική" σκέψη, έχει μάθει να "αμφισβητεί", και 2) γιατί "ξέρει", κι η γνώση είναι δύναμη, είναι "όπλο".

Προφανώς, κι εγώ και συ και όλοι μας σεβόμαστε αυτά που λεν οι κατασκευαστές, ιδίως αυτοί που δείχνουν πως "το ψάχνουν" και δείχνουν να προχωρούν σε καινοτομίες, καθώς αυτοί ουσιαστικά καθορίζουν τις εξελίξεις στο χώρο του "audio".

Αλλά θέλει και κάποιο "φιλτράρισμα" σε αυτά που διαβάζεις πριν τα αφομοιώσεις ως δικά σου. Επειδή είναι ο τάδε ή ο δείνα, δε σημαίνει πως δε μπορεί να λέει και παπαριές ολκής δηλαδή.

Για να "φιλτράρεις" όμως, απαιτείται εκτός από κριτική σκέψη (δηλαδή να μην υιοθετείς σα πρόβατο ό,τι λέει ο καθένας αλλά να το επεξεργάζεσαι στο μυαλό σου πριν το αφομοιώσεις), χρειάζεται και "δύναμη", δηλαδή γνώση.

Και στα δυο πάσχουμε. Δυστυχώς.

Όταν δεν υπάρχει κριτική σκέψη, τότε η υιοθέτηση απόψεων γίνεται με βάση κάποιες εμμονές, οι οποίες καθορίζουν τι θα αφομοιωθεί και τι όχι, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία. Έτσι τρέφεται και μεγαλώνει ο φανατισμός.

Όταν δεν υπάρχει "γνώση", τότε το "φιλτράρισμα" γίνεται με βάση του "ποιος" το είπε. Με βάση το "κύρος" ή το "ειδικό βάρος" του εκάστοτε "ονόματος", όπως αυτό έχει παγιωθεί μέσα στον καθένα. Δηλαδή, αν πει κάτι ο κόλομς ή ο νακασούτσας, κι έρθει μετά ο "Κου-Φός", ο "κόγιας" ή ο "κωσταυτιάς" να πουν το αντίθετο, ε, ποιον θα ακούσεις? πχιος "κόγιας", μα για όνομα...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Σας παρακαλω πολυ, λιγα λογια για τον Νακατσουκα. Εχω και κεφαλη δικια του στο πικαπ μου (μια χαρα παιζει - δεν μπορει, αποκλειεται να ειναι αμορφωτος). Αν ειναι καθαροαιμος γιαπωνεζος αποκλειεται να κανει λαθος εκτιμησεις. Ε οσο αφορα το κερδος, ουδεις εμισησε!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Σας παρακαλω πολυ, λιγα λογια για τον Νακατσουκα. Εχω και κεφαλη δικια του στο πικαπ μου (μια χαρα παιζει - δεν μπορει, αποκλειεται να ειναι αμορφωτος). Αν ειναι καθαροαιμος γιαπωνεζος αποκλειεται να κανει λαθος εκτιμησεις. Ε οσο αφορα το κερδος, ουδεις εμισησε!
Το οτι γνωρίζει να φτιάχνει άριστα κεφαλές δέν τον εμποδίζει στο να έχει μαύρα μεσάνυχτα απο ψηφιακή τεχνολογία...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Γιατί νομίζετε ότι ο ψηφιακός ήχος είναι χειρότερος από τον αναλογικό;

Ο λόγος είναι απλός: Μια κεφαλή μπορεί να έχει σημαντικά ποσοστά παραμόρφωσης. Ας πούμε, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και 10%. Κατά την γνώμη μου, ο ψηφιακός ήχος με βάση τις αρχές του, έχει παραμόρφωση 100%, από την στιγμή που διακόπτεται η συνέχεια του χρόνου. Η διακριτή μορφή του ψηφιακού σήματος είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να λυθεί. Ο ψηφιακός ήχος θα είναι πάντα τεχνητός ήχος. Σκεφτείτε μόνο τους υπολογισμούς που γίνονται από τα συστήματα διόρθωσης των διάφορων players καθώς και την διαδικασία που απαιτείται για να “ενωθούν'” τα διακριτά δείγματα κατά την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.

Hisayoshi Nakatsuka (ZYX)

http://www.avmentor.gr/features/interview_hisayoshi_nakatsuka_zyx_1.htm
Τέτοια μπούρδα 25 χρόνια είχα να την ακούσω. Απο την πρώτη εποχή του ψηφιακού ήχου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

(παιδιά, παιδιά, "δικός μας" ειναι αυτός...)

Τέτοια μπούρδα 25 χρόνια είχα να την ακούσω. Απο την πρώτη εποχή του ψηφιακού ήχου.
να, τέτχια γράφεις, και πέφτεις στην ηπώλυψοι του κώσμου.... :138::137:

ΥΓ "τραγικά ανορθόγραφοι" είναι συνήθως οι χαλιεντάδες με τα ακρυβώταιρα σταίραια...:138:

Reaction score
1.685

Αφενός, είναι συνηθισμένη η τακτική του να αναφέρει κάπχιος μόνο "ότι τον συμφέρει", αν και συνήθως αυτό γυρνάει εναντίον του, ιδίως όταν είναι και εντελώς λάθος επιλογή για να αποδείξεις οτιδήποτε, όπως στην προκειμένη περίπτωση, που είναι εμφανές πως η κίνηση του kostas Papas είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που αρχικά επιδίωξε.
Το κειμενο δεν μπηκε για να αποδειξει κατι Κωστα, ουτε ο δικος μου σκοπος ηταν αλλος απο την παραθεση του αυτοσιο.

Ευκολα μπορεις να πεις κι εσυ και οι αλλοι οτι νομιζετε αλλα....

Μην λεμε οτι θελουμε και προπαντων μην βγαζουμε αυθαιρετα συμπερασματα....

Θα ελεγα επισης οτι "αρκετοι" εδω επικρινουν οπως και οποιους τους συμφερει....

Αφαιρουμε το δικαιωμα αποψης ανθρωπων που ασχολουνται 40 χρονια με το "αθλημα" (οπως ο Ιαπωνας) και τους ονομαζουμε.....οπως μας κατεβει....?? :111:

Αλλά θέλει και κάποιο "φιλτράρισμα" σε αυτά που διαβάζεις πριν τα αφομοιώσεις ως δικά σου. Επειδή είναι ο τάδε ή ο δείνα, δε σημαίνει πως δε μπορεί να λέει και παπαριές ολκής δηλαδή.

Για να "φιλτράρεις" όμως, απαιτείται εκτός από κριτική σκέψη (δηλαδή να μην υιοθετείς σα πρόβατο ό,τι λέει ο καθένας αλλά να το επεξεργάζεσαι στο μυαλό σου πριν το αφομοιώσεις), χρειάζεται και "δύναμη", δηλαδή γνώση.

Όταν δεν υπάρχει κριτική σκέψη, τότε η υιοθέτηση απόψεων γίνεται με βάση κάποιες εμμονές, οι οποίες καθορίζουν τι θα αφομοιωθεί και τι όχι, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία. Έτσι τρέφεται και μεγαλώνει ο φανατισμός.

Όταν δεν υπάρχει "γνώση", τότε το "φιλτράρισμα" γίνεται με βάση του "ποιος" το είπε. Με βάση το "κύρος" ή το "ειδικό βάρος" του εκάστοτε "ονόματος", όπως αυτό έχει παγιωθεί μέσα στον καθένα. Δηλαδή, αν πει κάτι ο κόλομς ή ο νακασούτσας, κι έρθει μετά ο "Κου-Φός", ο "κόγιας" ή ο "κωσταυτιάς" να πουν το αντίθετο, ε, ποιον θα ακούσεις? πχιος "κόγιας", μα για όνομα...
Δεν νομιζω να χρειαζεται καποιο σχολιο σ αυτο....τα καλα σου λογια αρκουν...

Δεν ηξερα την τρομακτικη ανωτεροτητα των Ελληνων προσωπων που αναφερεις σε σχεση με τους "αλλους", συγνωμη....

Reaction score
249
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

αμα τα υπολογιζουν οι ιαπωνες τοσο καλα οσο τα πυρηνικα τους εργοστασια μετα απο σεισμο καλα ειναι
οι κεφαλες αντεχουν στη ραδιενεργεια περισσοτερο απο τα ψηφιακα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

Δεν ηξερα την τρομακτικη ανωτεροτητα των Ελληνων προσωπων που αναφερεις σε σχεση με τους "αλλους", συγνωμη....
αν αυτό κατάλαβες, αν αυτό "σου έμεινε" διαβάζοντας το ποστ μου, συγνώμη, αλλά μιλάμε άλλη γλώσσα. Εγώ πάντως, μιλάω την Ελληνική. Δε ξέρω για σένα...

τώρα, το γιατί μας παρέθεσες αυτούσιες τις αρλούμπες ενός χατζηπαπάρα, είναι δικό σου θέμα. Ότι σκοπό πάντως και να είχες, δε τον πέτυχες, εκτός κι αν ήθελες να γελοιοποιήσεις αυτόν τον χατζηπαπάρα, πράγμα που ομολογουμένως το πέτυχες άριστα, άρα εύστοχο το ποστ σου.

Το κειμενο δεν μπηκε για να αποδειξει κατι Κωστα, ουτε ο δικος μου σκοπος ηταν αλλος απο την παραθεση του αυτοσιο.
μη μου λες πως ο μόνος σκοπός σου ήταν να το παραθέσεις αυτούσιο, χωρίς να θες να πεις κάτι, να αποδείξεις κάτι, χρησιμοποιώντας το σαν επιχείρημα για κάτι, για να βγει πχ κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα από τον αναγνώστη, διότι αυτό είναι παράλογο. Τότε όλοι θα παραθέτουμε αυτούσια κάποια παραληρήματα κάποιων, έτσι, για να τα παραθέσουμε. χωρίς σκοπό. έτσι, για να γράφει το κοντέρ ποστ! ε, τότε όρμα στην "εκτός θέματος", όχι σε συγκεκριμένο θρεντ! ε? έλα, μη το συνεχίζεις...
.

Reaction score
1.685

αν αυτό κατάλαβες, αν αυτό "σου έμεινε" διαβάζοντας το ποστ μου, συγνώμη, αλλά μιλάμε άλλη γλώσσα.
Ηταν τα μονα λογια απο το ποστ σου που μπορει καποιος να καταλαβει, ολα τα υπολοιπα δειχνουν οτι ΟΛΟΙ μας βρισκομαστε ακομα στην πρωτη μικρη, μιας και ειμαστε και ασχετοι και αγραμματοι και φανατικοι....κατι το οποιο παροτι ΔΕΝ το ξερεις με σιγουρια το υποστηριζεις ως δεδομενο...

τώρα, το γιατί μας παρέθεσες αυτούσιες τις αρλούμπες ενός χατζηπαπάρα, είναι δικό σου θέμα. Ότι σκοπό πάντως και να είχες, δε τον πέτυχες, εκτός κι αν ήθελες να γελοιοποιήσεις αυτόν τον χατζηπαπάρα, πράγμα που ομολογουμένως το πέτυχες άριστα, άρα εύστοχο το ποστ σου.
Βλεπεις? δεν ειναι ευκολο να ακολουθησει ο αναγνωστης......δεν ξερω τι πρεπει να πω, το σιγουρο ειναι οτι τετοιες εκφρασεις προσβαλουν (συνηθως αυτον που τις γραφει)...

Reaction score
3.967

Πρότασιςςςςςς:

Χωρίστε το audio hi fi σε 2 κομμάτια ρε παλληκάρια, κλάσικ και νιού να ησυχάσουμε όλοι απο το πιγκ-πόγκ!

Να μπαίνει ο κάθε άθρωπας εκεί που γοσταίρνει κ να μην τρελλαίνεται στο παράσιτο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.005

-Γιατί νομίζετε ότι ο ψηφιακός ήχος είναι χειρότερος από τον αναλογικό;
Hisayoshi Nakatsuka (ZYX):Ο λόγος είναι απλός: Μια κεφαλή μπορεί να έχει σημαντικά ποσοστά παραμόρφωσης. Ας πούμε, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και 10%. Κατά την γνώμη μου, ο ψηφιακός ήχος με βάση τις αρχές του, έχει παραμόρφωση 100%, από την στιγμή που διακόπτεται η συνέχεια του χρόνου...
http://www.avmentor.gr/features/interview_hisayoshi_nakatsuka_zyx_1.htm
http://www.avsite.gr/vb/showthread....D%E1%EB%EF%E3%E9%EA%DC-%F4%E1-%F0%E9%EA%DC%F0
...:612:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

αγαπητέ kostas Papas, διάβαζε καλύτερα τα ποστ μου. βγάζεις εντελώς λάθος συμπεράσματα, καμιά σχέση με αυτά που λέω.

αν δε καταλαβαίνεις τι γράφω, ρώτα με. θα το ξαναγράψω με άλλη διατύπωση.

επίσης, αν διαφωνείς με την "άποψή" μου πως το κείμενο που παρέθεσες είναι τίγκα στις μπούρδες, είναι παπαριά ολκής, είναι άρες μάρες κουκουνάρες και αυτός που τα είπε αυτά είναι χατζηπαπάρας, (διότι ...τα είπε!) τι να κάνουμε, έχουμε διαφορετική ''αποψη". Αλλά αν διαβάσεις κάποια πράγματα, ακόμα και το λινκ του μπούτχια (πφφφ, σιγά την Ελληνική προσωπικότητα) πιθανά να αλλάξεις άποψη.

επίσης, αν έχεις να "προσφέρεις" κάτι άλλο (πλην του πόσο κακός είναι ο 100% παραμορφωμένος ψηφιακός ήχος) στο θέμα της ψηφιακής ρία, θα χαρώ πολύ να το δω.

όσο όμως βλέπω ποστ που λεν πως τα ψηφιακά είναι "κακά", να μου επιτρέπεις κι εμένα να λέω την "άποψή" μου. Αν δεν την αντέχεις, κι αν δεν έχουμε συζήτηση αντικειμενική, αλλά προσπαθείς να στρέψεις το θέμα στην δήθεν προσπάθεια των "ψηφιακών" να "χτυπήσουν" τους "αναλογικούς", λυπάμαι, αλλά δεν θα σταματήσω να λέω τα πράγματα ως έχουν (κι ας τα παρερμηνεύει όποιος θέλει). Τα σύκα σύκα, τη σκάφη σκάφη, και την παπαριά, παπαριά.

Φιλικά,
Κώστας

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

καλά, εσύ... πίστευε και μη ερεύνα!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.005

... πίστευε και μη ερεύνα!
Aξίζει όμως να ερευνηθεί το γιατί οποιοσδήποτε σκληροπυρηνικός μερακλής του βινυλίου θα θεωρούσε ΄΄ιερό καθήκον΄΄ ν'απαξιώνει μία τεχνοτροπία που αν μη τι άλλο διευρύνει τους ορίζοντες του χαϊφαϊντελιστικού πειραματισμού,ερχόμενη μάλιστα με κόστος μικρότερο-συγκρινόμενο πάντα με το αντίστοιχο άλλων εξεζητημένων ΄΄αναβαθμίσεων΄΄.
Ανεξάρτητα επίσης από το αν θα την έβρισκε ΄΄ανώτερης πιστότητας΄΄ ή μη από τις παραδοσιακές,θ'αύξανε οπωσδήποτε το ενδιαφέρον της επανειλημμένης αναδρομής σε ήδη αποκτηθείσες συλλογές δίσκων LP.

Reaction score
1.685

αγαπητέ kostas Papas,.....

επίσης, αν διαφωνείς με την "άποψή" μου πως το κείμενο που παρέθεσες είναι τίγκα στις μπούρδες, είναι παπαριά ολκής, είναι άρες μάρες κουκουνάρες και αυτός που τα είπε αυτά είναι χατζηπαπάρας, (διότι ...τα είπε!) τι να κάνουμε, έχουμε διαφορετική ''αποψη". Αλλά αν διαβάσεις κάποια πράγματα, ακόμα και το λινκ του μπούτχια (πφφφ, σιγά την Ελληνική προσωπικότητα) πιθανά να αλλάξεις άποψη.

επίσης, αν έχεις να "προσφέρεις" κάτι άλλο (πλην του πόσο κακός είναι ο 100% παραμορφωμένος ψηφιακός ήχος) στο θέμα της ψηφιακής ρία, θα χαρώ πολύ να το δω.

Τα σύκα σύκα, τη σκάφη σκάφη, και την παπαριά, παπαριά.

Φιλικά,
Κώστας
Πολυ θα ηθελα να δω,,..

1. Την εκφραση ενος ατομου βεληνεκους του Ιαπωνα εαν σε μια κατ' ιδιαν συζητηση τον αποκαλουσες ετσι...
2. Να καταριπτεις με τροπο απαξιωτικο καθε τι γυρω σου που δεν σου αρεσει με τροπο τουλαχιστον ακομψο.

Μετα ισως και να μπορουσα να διαβασω τα ποστ σου, εστω στην αναγκη να προσπαθησω και να καταλαβω τι εννοεις.
Εως τοτε, με συνχωρεις αλλα εχω μαθει να διαλεγομαι με ανθρωπους που μιλουν την γλωσσα του διαλογου και οχι της π@π@ριας...

Δεν εχω να προσφερω κατι παραπανω (για την ακριβεια δεν θελω) οποτε μπορεις (μπορειτε) να λετε οτι νομιζετε.
Το αν αυτα που λετε ειναι σωστα, τοτε μονο οι κριτες μπορουν να το πουν (και οχι οι κανα δυο οπως "εμεις") που απο οτι φαινεται καθε τι το οποιο λεμε ειναι οπως λες π@π@ρια, σ ευχαριστουμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Aξίζει όμως να ερευνηθεί το γιατί οποιοσδήποτε σκληροπυρηνικός μερακλής του βινυλίου θα θεωρούσε ΄΄ιερό καθήκον΄΄ ν'απαξιώνει μία τεχνοτροπία που αν μη τι άλλο διευρύνει τους ορίζοντες του χαϊφαϊντελιστικού πειραματισμού.
Όλο το ζουμί εδώ είναι. Δυστυχώς δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη φανατισμού από αυτό που συμβαίνει σε κάθε παρόμοιο θέμα.

...

Reaction score
7

Ρε ο Θρύλος έβαλε 6 και εσείς ασχολείστε με τη Ρία? :114:
Ακούμε τις κασέτες του Κούγια γιατί είμαστε audiophile χομπίστες και δεν βλέπουμε TV.
Ως γνωστόν η κασέτα είναι το καλύτερο μέσο, τι μιλάτε λοιπόν για βινύλια και CDs....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

Πολυ θα ηθελα να δω,,..

1. Την εκφραση ενος ατομου βεληνεκους του Ιαπωνα εαν σε μια κατ' ιδιαν συζητηση τον αποκαλουσες ετσι...
αυτό κι εγώ πολύ θα ήθελα να το δώ! Ειλικρινά, θα ήθελα να δω τα μούτρα του όταν του λέω "μα τι παπαριές μου τσαμπουνάς ρε παπάρα"....:135:

Πολυ θα ηθελα να δω,,..

2. Να καταριπτεις με τροπο απαξιωτικο καθε τι γυρω σου που δεν σου αρεσει με τροπο τουλαχιστον ακομψο.
Αυτό, δε θα το δεις. Βρε να χτυπιέσαι....:136:
Εδώ είναι αδύνατο να βρεις καν το τι μου "αρέσει"... μα για όνομα!

Μετα ισως και να μπορουσα να διαβασω τα ποστ σου, εστω στην αναγκη να προσπαθησω και να καταλαβω τι εννοεις.
το ότι δε διαβάζεις τα κείμενά μου, φαίνεται! πως λέμε <<κάνει μπαμ!>>? ε, έτσι! :138:

Εως τοτε, με συνχωρεις αλλα εχω μαθει να διαλεγομαι με ανθρωπους που μιλουν την γλωσσα του διαλογου και οχι της π@π@ριας...

Δεν εχω να προσφερω κατι παραπανω (για την ακριβεια δεν θελω) οποτε μπορεις (μπορειτε) να λετε οτι νομιζετε.
Το αν αυτα που λετε ειναι σωστα, τοτε μονο οι κριτες μπορουν να το πουν (και οχι οι κανα δυο οπως "εμεις") που απο οτι φαινεται καθε τι το οποιο λεμε ειναι οπως λες π@π@ρια, σ ευχαριστουμε.
δεν σε αποκάλεσα παπάρα, ούτε τα γραφόμενά σου παπαριές. αλλά... όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται! :137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis