Anthem Statement M1 Mono Amplifier

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.122
Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

3. η επιθυμητή αυτή "ευάκουστη" παραμόρφωση διάφορων λυχνιών, συνδυασμένη με την "μπίχλα" της λυχνίας (να, λίγο κομμένα τα άκρα του φάσματος, λίγο χαλαρά τα μπάσα, λίγο τονισμένα τα μεσαία, κάποιοι κωδωνισμοί, κλπ κλπ κλπ) είναι αυτό που σε κάνει να ακούς τη σκατοηχογράφησή σου στο σκατοηχείοσου στο σκατοχώρο σου, και να λες: "επιτέλους! τώρα γουστάρω! τώρα ακούω αληθινή μουσική!" Κ. ΕΑΡ

Κατ αρχην εάν το τελικο συμπερασμα της ανωτερω παραγραφου είναι αυτό που γραφεις μηπως σε τελικη αυτή είναι και η επιθυμια των υπολοιπων ενισχυτων και θα επρεπε να κανουν την προσευχη τους για να εχουν αντιστοιχες αναφωνησεις από τους πελατες τους (επιτέλους! τώρα γουστάρω! τώρα ακούω αληθινή μουσική), αφου σε τελικη αυτή είναι η επιθυμια του κάθε ακροατη?
Η επιθυμία του κάθε ακροατή είναι αδιάφορη στο χώρο της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

ο "κάθε ακροατής" είναι ένας άσχετος που απλά ξοδεύει λίγα ή πολλά ή πάρα πολλά λεφτά σε ένα χάλια χώρο κι έχει άποψη.

ο ρόλος του ενισχυτή είναι να ενισχύει το σήμα χωρίς να το πηδάει στην παραμόρφωση.

τα υπόλοιπα, είναι μεταξωτές κορδέλες, και ξέρεις, τις μεταξωτές κορδέλες και τα μεταξωτά βρακιά τα φτιάχνουν για μεταξωτούς κώλους, τους οποίους κατά βάση τους "πιάνουν", και τους "χουφτώνουν" κι ακούν κι "ευχαριστώ".

εγώ, ευχαριστώ δε θα πάρω. Πήρα παλιότερα, χόρτασα. νεξτ...

Παρολα αυτά ας κανουμε μια αναλυση πιο ενδελεχη.

Εισαι σιγουρος ότι καλοι ενισχυτες λυχνιας εχουν κομμενα τα ακρα, κωδωνισμους (τι διαλο κουδουνιστρες δωρο βαζουν οι κατασκευαστες μεσα?) και τονισμενα μεσαια?
όχι, δε βάζουν κουδουνίστρες, είναι η ίδια η κατασκευή της λυχνίας τέτοια που οδηγεί σε συντονισμό του γυαλιού της και των πλεγμάτων και των νημάτων και αυτό ακούγεται.

όσο για τα άκρα του φάσματος, ναι, έτσι είναι. επαναλαμβάνω: οι ολίγες εξαιρέσεις, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Γενικά μιλώντας, είναι αδύνατο ένας ενισχυτής λυχνίας να έχει πολύ χαμηλή αντίσταση εξόδου, όχι όπως ένας σόλιντ, οπότε το ντάμπινγκ φάκτορ θα είναι μικρό και το μπασο πχ θα είναι πλαδαρό. Γι'αυτό ταιριάζουν υπερελεγχόμενα ηχεία, με σφιχτή ανάρτηση και περιορισμένη απόκριση, όπως οι κόρνες και τα μονόδρομα, οπότε στο αυτί έρχεται στα ίσα του.

λόγω γενικά περιορισμένης - μικρής ισχύος, η απόδοση των χαμηλών είναι και πάλι περιορισμένη.

λόγω του μετασχηματιστή εξόδου, η απόκριση στα πρίμα δε μπορεί να έχει την ταχύτητα και την έκταση ενός σόλιντ.

από την άλλη, ένα ήπιο κουρεματάκι στα άκρα του φάσματος, λύνει πολλά θέματα, και ισχύος και χώρου, και ταυτόχρονα είναι και ευάκουστο.

να συνεχίσω ή βαρέθηκες?
εγώ λέω να σταματήσω, βαρέθηκα, ας μαζευτούμε καλύτερα να πιούμε καμιά μπυρίτσα ρε συ!

D

deleted user 10898

Guest
σωστα τα λεει ο αυτιας.
και για να συνεχισω,
ολοι οι class D εχουν σχεση "με την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής"
κανενας (ουτε ενας) class D δεν εχει σχεση με την lifelike πιστοτητα αναπαραγωγης.
(εχω ακουσει και του lipinski)
οι επιλογες δικες σας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.122
Απάντηση: Re: Απάντηση: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

επίσης, νομίζω πως είμαστε τραγικά εκτός θέματος.

ίσως κανας διαχειριστής να φτιάξει ένα νέο θρεντ και να τα περάσει εκεί όλα αυτά τα άσχετα.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

λόγω του μετασχηματιστή εξόδου, η απόκριση στα πρίμα δε μπορεί να έχει την ταχύτητα και την έκταση ενός σόλιντ.
μυθος. εχεις μεινει πισω στους μσχ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.122

για να μη παρεξηγηθώ, οι λυχνιακές υλοποιήσεις σε συνδυασμό με ηχεία τύπου κόρνας μπορούν να παίξουν απίστευτα σωστά, με χαρίσματα που δε μπορείς να βρεις αλλού.

δεν είναι εύκολο, δεν είναι φτηνό και δεν είναι απλό, αλλά γίνεται.

τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο, όλα είναι διαβαθμίσεις του γκρι.

και η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής είναι για λίγους, κι όχι κατ'εξοχήν για τους πλούσιους.

ο κόσμος, κατά βάση, απλά ακούει τη μουσικούλα του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.122
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

μυθος. εχεις μεινει πισω στους μσχ.
αρ γιού τόκιν του μι?:116::138:

γενικά μιλάω, ξέρω τι είναι εφικτό, ξέρω σε τι επίπεδο εφαρμόζεται, αλλά ξέρω και τι δεν είναι. Χονδρικά, δεν έχω άδικο σε αυτά που λέω. Με συγκεκριμένα - μεμονωμένα παραδείγματα, μπορώ να έχω άδικο σε όλα!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.795

Και ξερεις φιλε μου, επειδη μ αρεσει να μιλαω και με παραδειγματα, για φαντασου καποιον που εχει έναν εξαιρετικο προβολεα να κατεχει και καπως το αθλημα και στην συνεχεια να μπει στις ρυθμισεις αυτου. Αν λοιπον από το μενου μπορει και να αποθηκευσει τις ρυθμισεις (πραγμα που οι περισσοτεροι προβολεις κανουν) τοτε σε καποιες περιπτωσεις μπορει καποιες ταινιες να τις βλεπει με τις Χ ρυθμισεις και καποιες άλλες με τις Ψ. Τι σημαινει αυτό ότι ο προβολεας του είναι μπαχατελα μες την μπιχλα και την αποψη?

Συνεχιζεται……………………….. μην φευγεις, σου την εχω στημενη!
Συγνώμη για την παρέμβαση εδώ. Δεν είμαι γνώστης των ηχητικών, και δεν θα ξαναπαρέμβω.

Αυτή όμως η άποψη για τους προβολείς είναι λάθος. Στην εικόνα, αυτό που ψάχνουμε (και με τις σωστές ρυθμίσεις έχουμε-στο μέτρο του δυνατού- την δυνατότητα να το κάνουμε) είναι η πιστή αναπαραγωγή της άποψης του σκηνοθέτη, και όχι η δική μας.
Ή έστω του αρχείου στο οποιο έχει μεταφερθεί η εικόνα. Εδώ δεν υπάρχει το "βλέπω όπως μου αρέσει", αλλά βλέπω όσο σωστότερα μου επιτρέπουν τα μέσα που διαθέτω.

Και πάλι συγνώμη για την παρέμβαση.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

για να μη παρεξηγηθώ, οι λυχνιακές υλοποιήσεις σε συνδυασμό με ηχεία τύπου κόρνας μπορούν να παίξουν απίστευτα σωστά, με χαρίσματα που δε μπορείς να βρεις αλλού.

δεν είναι εύκολο, δεν είναι φτηνό και δεν είναι απλό, αλλά γίνεται.

τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο, όλα είναι διαβαθμίσεις του γκρι.

και η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής είναι για λίγους, κι όχι κατ'εξοχήν για τους πλούσιους.

ο κόσμος, κατά βάση, απλά ακούει τη μουσικούλα του.
:105: α ψ ο γ ο ς

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

εχω ενα μεμονωμένο να ακουσουμε...

αρ γιού τόκιν του μι?:116::138:

γενικά μιλάω, ξέρω τι είναι εφικτό, ξέρω σε τι επίπεδο εφαρμόζεται, αλλά ξέρω και τι δεν είναι. Χονδρικά, δεν έχω άδικο σε αυτά που λέω. Με συγκεκριμένα - μεμονωμένα παραδείγματα, μπορώ να έχω άδικο σε όλα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.122
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

εχω ενα μεμονωμένο να ακουσουμε...
και δε το ακούτε! ακούστε το, να δείτε τι θα καταλάβετε. Προσωπικά, βαρέθηκα. Ακούω μόνο φλακ.

:116::135::137::138:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

και δε το ακούτε! ακούστε το, να δείτε τι θα καταλάβετε. Προσωπικά, βαρέθηκα. Ακούω μόνο φλακ.

:116::135::137::138:
linn lp 12->adc tc impact twin->pure vinyl->dac ypsilon περναω τις εξετασεις βαρεμαρας?

Reaction score
4.579

Συγνώμη για την παρέμβαση εδώ. Δεν είμαι γνώστης των ηχητικών, και δεν θα ξαναπαρέμβω.

Αυτή όμως η άποψη για τους προβολείς είναι λάθος. Στην εικόνα, αυτό που ψάχνουμε (και με τις σωστές ρυθμίσεις έχουμε-στο μέτρο του δυνατού- την δυνατότητα να το κάνουμε) είναι η πιστή αναπαραγωγή της άποψης του σκηνοθέτη, και όχι η δική μας.
Ή έστω του αρχείου στο οποιο έχει μεταφερθεί η εικόνα. Εδώ δεν υπάρχει το "βλέπω όπως μου αρέσει", αλλά βλέπω όσο σωστότερα μου επιτρέπουν τα μέσα που διαθέτω.

Και πάλι συγνώμη για την παρέμβαση.
Κατ αρχην να διευκρινισω κατι. Επειδη αναφερθηκα σε κατι που ειχα διαβασει απο τον Μ Καστρουνη, ο ανθρωπος δεν απεριπτε τις μετρησεις, αλλα μιλουσα για καποιον προβολεα ο οποιος ναι μεν στις μετρησεις δεν ηταν κορυφη ωστοσο ειχε εξαιρετικο αποτελεσμα σ αυτο το οποιο εισεπρατε. Κι αν δεν κανω λαθος αναφεροταν στον Οπτομα 82.

Reaction score
4.579

να συνεχίσω ή βαρέθηκες?
εγώ λέω να σταματήσω, βαρέθηκα, ας μαζευτούμε καλύτερα να πιούμε καμιά μπυρίτσα ρε συ!
Να το κανονισουμε για το Σαββατο, σημερα ημουν στην Εκθεση και ειμαι νοκ αουτ! Μην πας ομως στην θαλασσα ρε συ, πτερυγια εβγαλες, σαν σαρδελα μοιαζεις!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.546
Aντε καλημερα, να μαζευτουμε να πιουμε καμια μπυρα, χαθηκαμε οντως, αλλα οχι Σαββατο, καντε το Κυριακη βραδυ η καμια καθημερινη?

Reaction score
4.579

Aντε καλημερα, να μαζευτουμε να πιουμε καμια μπυρα, χαθηκαμε οντως, αλλα οχι Σαββατο, καντε το Κυριακη βραδυ η καμια καθημερινη?
Κυριακη νο προμπλεμ. Καθημερινη μονο Τεταρτη Πεμπτη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.122
Απάντηση: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

οκ λοιπόν, κλείσαμε για κυριακή!

Reaction score
15.548

Μπηκα να διαβασω για το ριμαδι τον anthem και.....

..πως τα καταφερατε και απο Anthem Statement M1 Mono Amplifier φτασατε στον optoma 82 ειναι φοβερο.....:116:

.......μονο στο avsite γινονται αυτα...:204:

ναστε καλα βρε...

Κωσταυτια....τωρα που ασχολεισαι και με τα της εικονας,πετας βλεπω μεσα στα γραφωμενα σου και λιγο χρωμα...ευγε..:414:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Και μερικά σχόλια:

2 things
Submitted by popluhv on December 7, 2012 - 3:36pm.

Having read this review and the Mark Levinson review above, I'm having my doubts about class-D. It's been around for a while (not sure, did 47's Gain Card first employ this?) and certainly has its benefits in getting a lot of power out of a small package. Ideal for subwoofers I think, but what about the rest of the system? Do you think this technology will further develop into something truly great, or will class A/AB rule the roost?

Also a minor typo: a price discrepancy: "costs $3499 each, $7498/pair" the specs section has what appears to be the correct price though.

Price correction on aisle seven
Submitted by John Atkinson on December 7, 2012 - 4:53pm.

Thanks for spotting the price typo. I have corrected the text.

On class-D amplifiers, I feel that their promise has mostly yet to be fulfilled. But see my Devialet review in the January 2013 issue (due to hit newsstands next week) for one successful approach.

John Atkinson

Editor, Stereophile'

Oh?
Submitted by GeorgeHolland on December 9, 2012 - 3:13pm.

"On class-D amplifiers, I feel that their promise has mostly yet to be fulfilled."

Tell that to the people on DIYaudio that have been building their own for a few years now.

I said "mostly"
Submitted by John Atkinson on December 9, 2012 - 3:38pm.

GeorgeHolland wrote:
Tell that to the people on DIYaudio that have been building their own for a few
years now.

If they are using Bruno Putzeys' Hypex modules, then yes, a class-D amplifier can be made to work successfully. But the Tripath and Icepower modules I find disappointing on technical grounds.

John Atkinson

Editor, Stereophile

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.284
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos