Back to the past: DLP vs. LCOS

Reaction score
236
Για να επιστρεψω στο θεμα, νομιζω πως τωρα που τα DLP εχουν 4Κ (εστω και γιαλαντζι οπως τα DILA/LCOS) θα υπαρξουν αλλαγες.

Ερχονται 4Κ DLP μηχανηματα που θα καταργησουν το Color Wheel, με ικανοποιητικο brightness/contrast, και τιμες κατω απο 1500 ευρω.

Περιμενω το επομενο Laser/LED DLP μηχανημα στα 1000-1500 ευρω για να αναβαθμιστω..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.477
Οι επαγγελματικές εφαρμογές απαιτούν υψηλή φωτεινότητα αφού δεν υπάρχει συσκότιση, πράγμα που σημαίνει DLP με ούτως ή άλλως μετριότατα σκοτεινά και χαμηλή τιμή.-

Αν είχες πράγματι δει ρυθμισμένους των δύο τεχνολογιών δίπλα-δίπλα, δεν θα έγραφες όλες αυτές τις ανακρίβειες.
:errwhat:

Μαλλον δεν εχεις παει στα Σινεμα...
:rofl::rofl::rofl::rofl:

Ο ένας προβολέας μου είναι LED DLP και ο άλλος D-ILA. Μάντεψε ποιός είναι δευτερεύων.
Ποιός; :p

Έχω κι εγώ έναν σε κούτα στο γκαράζ, κι έναν άλλο που βλέπω. Αλλά θα τους αλλάξω. Evonimos rulez!!!:party:

Reaction score
236
Απο τοτε που χρησιμοποιω προβολεις (αυτος τωρα ειναι ο 5ος σε σειρα προβολεας) και μεχρι στιγμης πρεπει συνολικα να εχω φτασει περιπου 40.000 ωρες λειτουργειας, σε ολα τα μηχανηματα αθροιστικα.

Απο θεμα χρηματων, πρεπει να εχω δωσει περιπου 10.000 ευρω ολα αυτα τα χρονια για προβολικα.

Το μηχανημα πρεπει να μπορει να δουλευει κατα μεσο ορο, ενα 8ωρο την ημερα.
Ειμαι δηλαδη χρηστης heavy duty. :geek:

Εσεις ποσες ωρες εχετε στα μηχανακια σας?
Εχετε καποιο που να εχει ξεπερασει τις 10.000 ωρες και να ειναι απροβληματιστο και λειτουργικο?
Εμενα βγαζουν καπου στις 10.000 ωρες συνηθως.

Αυτην την στιγμη παντως εχω προβολεα και ειμαι ικανοποιημενος απο την σχεση τιμης/αποδοσης του.
Οταν θα ερθει η ωρα του επομενου, θα δω ποια θα ειναι τα options μου και θα αποφασισω.
Δεν θελω ομως να δινω πανω απο 1500 ευρω την φορα. Και εχω τους λογους μου.
Επισης ξερω τι ζηταω.

3D δεν με ενδιαφερει, 4K αναλυση δεν μου χρειαζεται (στην παρουσα στιγμη), frame interpolation και software image enhancements δεν τα χρησιμοποιω ποτε και γενικα θελω οσο γρηγοροτερο response timing γινετε. Αυτα στα ακριβα και hi-endαδικα μηχανηματα δεν υπαρχουν ευκολα. Συνηθως εχουν ενα σωρο enhancements που εγω δεν τα χρειαζομαι και συν αυτω, παρουσιαζουν συνηθως lag πανω απο 50ms.
Aυτα...

Reaction score
15.548
Last edited:

Reaction score
6.660
Μεταξυ σοβαρου και αστειου , ειναι πολυ καλη αγορα ειδικα για τετοια χρηση και οχι μονο.

Reaction score
15.548
Γιατί τον πουλάει; :thumbsdown:

:D
ο Rose ξερει..:p

παντως ειναι μια σοβαρη αναβαθμιση απο dlp σε dlp αν κανει την αγορα του ο φιλος...
....3 led με παααααρα πολλες ωρες στην διαθεση τους ......

Reaction score
236
O Runcο καλος φαινεται αλλα δεν εχει lumens...

Χρειαζομαι lumens γιατι δεν χρησιμοποιω dedicated dark room, και εκτος αυτου η οθονη μου ειναι 120 ιντσες.

Με τον Runco δε θα βλεπω..

Ωραιο μηχανακι κατα τα αλλα. Εαν ομως ειχε λιγα lumens παραπανω θα ηταν καλυτερα.

Reaction score
236
Σε τι οθονη τον χρησιμοποιουσε τον Runco ο Rose??

Και για να επιστρεψω στο θεμα, δηλαδη κατα ποσον τα DLP ειναι "κατωτερα" και "ξεπερασμενα", δειτε εδω τα laser τερατακια 4K DLP της Barco που χρησιμοποιουν στο IMAX:
https://www.engadget.com/2016/05/10/imax-laser-projection/

Reaction score
15.548
110" εχει αν θυμαμαι καλα...

εχει καλο ansi contrat που σε ενδιαφερει και σουπερ χρωματα....:party:

γυρω στα 450-500 lumens βγαζει αν θυμαμαι καλα ....
...δλδ με αποσταση φακο- οθονη 3.7μ και ανοιχτο ζουμ εισαι ΟΚ :wink:

και θαχεις εργαλειο ετσι !!!!!

και ξεχνα τον σινεμα.....εκει παιζουν αλλα πραγματα ρολο και αλλες απαιτησεις...

Reaction score
236
110" εχει αν θυμαμαι καλα...
Μαλλον αυτος που του τον πουλησε δεν του ειπε οτι ειναι μεγαλη η οθονη του για τα lumens του Runco.
Ετσι γινεται ομως. Απο τα λαθη σου μαθαινεις.

και ξεχνα τον σινεμα.....εκει παιζουν αλλα πραγματα ρολο και αλλες απαιτησεις...
Μηπως εννοεις πως στο ΙΜΑΧ οι απαιτησεις ειναι πολυ υψηλες και εκει δεν χωραει περιθωριο λαθους?
Η μηπως οτι οι engineers πρεπει να αποφασιζουν βασει της πραγματικης σχεσης τιμης/αποδοσης αναλογα με τις απαιτησεις του καθε application και οχι βασει του marketing pitch της καθε εταιριας?
Αλλα οπως ειπες ας τα ξεχασουμε καλυτερα αυτα.
:idk:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.450
Μηπως εννοεις πως στο ΙΜΑΧ οι απαιτησεις ειναι πολυ υψηλες και εκει δεν χωραει περιθωριο λαθους?
Η μηπως οτι οι engineers πρεπει να αποφασιζουν βασει της πραγματικης σχεσης τιμης/αποδοσης αναλογα με τις απαιτησεις του καθε application και οχι βασει του marketing pitch της καθε εταιριας?
Αλλα οπως ειπες ας τα ξεχασουμε καλυτερα αυτα.
:idk:
Απλώς δεν υπάρχουν προβολείς άλλης τεχνολογίας για τέτοιες διαστάσεις οθόνης.
Στα οικιακά, η σύγκριση την οποία είναι βέβαιο πως δεν έχεις κάνει, δεν χωράει αμφισβήτηση απο τα 2.000€ και πάνω.

Reaction score
236
Απλώς δεν υπάρχουν προβολείς άλλης τεχνολογίας για τέτοιες διαστάσεις οθόνης.
Νομιζω πως για αυτα τα niche applications, ουτως η αλλως, ειναι custom τα μηχανηματα. Δηλαδη οι engineers αναλογως τις απαιτησεις τους προσσεγγιζουν μια εταιρια επιλογης τους και το μηχανημα φτιαχνεται "from the ground up".

Δεν πιστευω δηλαδη να ειπαν "αφεντικο, κοιταξαμε στους καταλογους και μονο η Barco εχει προτζεκτορες για εμας.. κριμα γιατι εμεις θελαμε SXRD..".

Στα οικιακά, η σύγκριση την οποία είναι βέβαιο πως δεν έχεις κάνει, δεν χωράει αμφισβήτηση απο τα 2.000€ και πάνω.
Στα οικιακα ειλικρινα δεν αμφισβητω πως σε αυτο το price range που λες, μπορει τα καλυτερα μηχανακια, απο αποψη τιμης/αποδοσης, να ειναι τα 3DiLA, 3LCoS etc. Εγω ομως κοιταω λιγο χαμηλοτερα..

Παντως οταν πριν απο καποια χρονια ειχα κανει demo, τo lower-end Sony SXRD (δεν θυμαμε μοντελο) και ενα higher up the range 3LCD της Epson για home cinema, δεν ειχα εντυπωσιαστει. Ηταν ομως πριν αρκετα χρονια και τωρα τα πραγματα θα εχουν αλλαξει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.477
Tο μειονέκτημα του runco στις 110" δεν είναι τo λίγο φως, το μαύρο είναι. Όπως και σε όλους τους DLP.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.048
Members
38.640
Νεότερο μέλος
roque