BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Reaction score
0
παιδια εχω παρει το Memphis MP66 και ειμαι ιδιατερα ικανοποιμενος. εχω ωμος μια ερωτηση. εχει δοκιμασει κανιες σκληρους δισκους στο USB και εαν ναι ποιο δουλευουν? εχω διαβασε σε ξενα φορουμ οτι δεν λειτουργουν οι πιο πολυ δισκοι.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

παιδια εχω παρει το Memphis MP66 και ειμαι ιδιατερα ικανοποιμενος. εχω ωμος μια ερωτηση. εχει δοκιμασει κανιες σκληρους δισκους στο USB και εαν ναι ποιο δουλευουν? εχω διαβασε σε ξενα φορουμ οτι δεν λειτουργουν οι πιο πολυ δισκοι.
Κατ' αρχήν, καλώς ήρθες στο AVsite! Καλή συνέχεια!

Ως προς τους εξωτερικούς δίσκους, φρόντισε να επιλέξεις οπωσδήποτε 2.5άρη (portable, χωρίς ανάγκη εξωτερικής τροφοδοσίας) και επίσης να έχει γίνει format σε FAT32 οπωσδήποτε.
Πριν ξεκινήσεις να αγοράσεις δίσκο, κάνε κάποια δοκιμή με εξωτερικούς από φίλους...... :126:

Reaction score
19
Παιδιά, έχω την εντύπωση ότι ρόλο παίζει η θήκη (δηλαδή ο controller ide-to-usb) και όχι ο δίσκος...

Reaction score
0

Ο ραδιοφωνικός δέκτης του Blaupunkt είναι άριστος.....
Ή μάλλον ΑΡΙΣΤΟΣ!!!!
Ήταν η πρώτη φορά που στο αυτοκίνητό μου άκουσα πολύ ραδιόφωνο.
Έχει τρομερή ευαισθησία, πιάνει παντού τουλάχιστον σε αξιόλογο επίπεδο και εντός πόλης χτυπάει 10/10.
Αν κάποιος ακούει πολύ ραδιόφωνο, το Memphis είναι άριστη επιλογή!
Να σε ρωτησω κατι ρε φιλε μου ?? Επειδη το πηρα και εγω το συγκεκριμενο radiocd και εχω ενα προβλημα... μεγαλο θα ελεγα! Στην χειροκινητη αναζητηση του ραδιοφωνου πως παει εσενα ? Το βημα του δικου μου ειναι 200Κhz ανα πατημα ενω θα επρεπε να ειναι 100Khz οπως λεει στις οδηγιες χρησεως. Και ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ πιανει και κλειδωνει σταθμους που ληγουν σε 1 , 3 , 5 ,7 ,9 δλδ 88,1 88,3 88,5 88,7 88,9 MHz.Εγω που ειμαι αθηνα δλδ ΔΕΝ μπορω να πιασω με τιποτα τον John Greek που ειναι στους 88,6 .Πραγματικα το εχω μετανιωσει που το πηρα:110::110::110:

Reaction score
49

Να σε ρωτησω κατι ρε φιλε μου ?? Επειδη το πηρα και εγω το συγκεκριμενο radiocd και εχω ενα προβλημα... μεγαλο θα ελεγα! Στην χειροκινητη αναζητηση του ραδιοφωνου πως παει εσενα ? Το βημα του δικου μου ειναι 200Κhz ανα πατημα ενω θα επρεπε να ειναι 100Khz οπως λεει στις οδηγιες χρησεως. Και ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ πιανει και κλειδωνει σταθμους που ληγουν σε 1 , 3 , 5 ,7 ,9 δλδ 88,1 88,3 88,5 88,7 88,9 MHz.Εγω που ειμαι αθηνα δλδ ΔΕΝ μπορω να πιασω με τιποτα τον John Greek που ειναι στους 88,6 .Πραγματικα το εχω μετανιωσει που το πηρα:110::110::110:

Αρχικά να σου αναφέρω πως δεν έχω την συσκευή αλλά την είχα δοκιμάσει για το περιοδικό που συνεργαζόμουν πριν από 2 χρόνια.

Όμως με βάση τα λεγόμενά σου μου περνά από το μυαλό πως μπορεί η συσκευή να είναι παραεισαγωγή από χώρα εκτός Ευρώπης (πχ Αμερική). Αν είναι αυτό....είσαι τυχερός!!

Απενεργοποίησε την πηγή.
Όπως έχεις ήδη δει, στο πλάι της οθόνης υπάρχουν 6 πλήκτρα (3 αριστερά και 3 δεξιά)
Κράτα πατημένα ταυτόχρονα το κάτω αριστερά και το πάνω δεξιά και ενεργοποιείς το ραδιόφωνο.
Ανοίγει ένα «κρυφό» μενού "AREA"
Επιλέγεις Ευρώπη (Europe) και οπωσδήποτε μετά πατάς ΟΚ.

Για δες.....
Δουλεύει??

Reaction score
49
Απάντηση: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Δες ποια πλήκτρα εννοώ.
Δεν είμαι 100% σίγουρος αν ενεργοποιείς και το ραδιόφωνο, αλλά 99% αφού κρατάς πατημένα τα 2 πλήκτρα στο πλάι της οθόνης, πατάς και το πλήκτρο radio!!

Reaction score
180
To αγγλικο manual γραφει στη σελ 88 τι πρεπει να κανεις για να βαλεις ευρωπαικη περιοχη συχνοτήτων. Το γραφω γιατι ο Giovanni μαλλον κανει λαθος στα πληκτρα.

Reaction score
0

Ειμαι καπως ετσι -->:105::105:
τελικα ηταν επιλεγμενο το USA και μολις εβαλα Europe εστρωσαν οοολα (γτ ομως ??? απο το e-shop το πηρα). Σας ευχαριστω για την Αμεση βοηθεια σας !!

Υ.Σ. αν υπολογισεις τις 2 στηλες απο τα τρια κουμπακια πατας το 3 απο α' στηλη και 1απο β' + το πληκτρο on.

Reaction score
49

Έμπλεξα τα κουμπιά γαμώτο.....
Είναι το 3ο (χαμηλότερο) από την αριστερή 3άδα και το 1ο από την δεξιά 3άδα......

Reaction score
49

Ασφαλέστερη επιλογή είναι το πλήκτρο Tuner.
Γιατί μπαίνει απ' ευθείας στο ραδιόφωνο που ψάχνουμε τη ρύθμιση.

Αν πχ κάποιος άκουγε cd πριν τη ρύθμιση και πατήσει το μπλε, θα ενεργοποιήσει την πηγή στο CD και ίσως να μην ανοίξει το κρυφό μενού!

Έλεγξέ το σε παρακαλώ για να είμαστε 100% σίγουροι και για τους υπόλοιπους!

Reaction score
3
Re: Απάντηση: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Ασφαλέστερη επιλογή είναι το πλήκτρο Tuner.
Γιατί μπαίνει απ' ευθείας στο ραδιόφωνο που ψάχνουμε τη ρύθμιση.

Αν πχ κάποιος άκουγε cd πριν τη ρύθμιση και πατήσει το μπλε, θα ενεργοποιήσει την πηγή στο CD και ίσως να μην ανοίξει το κρυφό μενού!

Έλεγξέ το σε παρακαλώ για να είμαστε 100% σίγουροι και για τους υπόλοιπους!
Ώχουυυ προσπαθούσα τόση ώρα να μπω στο "Area" μενου. Από τις οδηγίες καταλάβαινα πως έπρεπε να πατήσω συγχρόνως αυτά τα δύο πλήκτρα μαζί με το "On" και δε γινόταν με τίποτα! Θα ξαναπροσπαθήσω αύριο με το "Radio" αντί για το "On".

Κατά τ΄άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος από το MP66. Δεν έχω κανένα από τα bugs που είχα διαβάσει στα γερμανικά forums (εκτός φυσικά πως δεν υποστηρίζονται τα user animations, αλλά δε με ενδιαφέρει καθόλου).

H εγκατάσταση για εμένα ήταν πολύ απλή, μια και η προηγούμενη πηγή μου ήταν επίσης Βlaupunkt και τα pins τα ίδια.

Ο ήχος του MP66 πολύ ανώτερος από πριν, και σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι Focal Polyglass 100CVX είναι σε γενικές γραμμές καλά τα πράγματα. Έχω βέβαια μηδαμινό μπάσο, αλλά θα δω τι μπορώ να κάνω σιγά σιγά...

Ο τρόπος ρύθμισης του Equalizer με ξένισε λίγο και χρειάζεται να παίξει κανείς αρκετή ώρα ώστε να βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο ραδιοφωνικός δέκτης... απλά εκπληκτικός!!

Η μοναδική έλλειψη είναι η απουσία high pass φίλτρου για τα ηχεία στην περίπτωση χρήσης subwoofer. Λογικά είναι κυρίως πρόβλημα για χρήση κάποιου ενεργού sub χωρίς extra ενισχυτή, από την άποψη πως δε μπορείς να "ελαφρύνεις" τα ηχεία από τις χαμηλές συχνότητες.

Γιάννη την αγορά του συγκεκριμένου RCD (την οποία θεωρώ άκρως πετυχημένη) την οφείλω κυρίως σε εσένα και σε ευχαριστώ πολύ για το review και τις πληροφορίες!

Μία σημείωση: Δεν αναγνωρίζει SDHC κάρτες. Αν βάλεις τέτοια κάρτα κολλάει γενικά και λειτουργεί μόνο το tuner. Αρνείται ακόμα και να κάνει eject το cd από μέσα.

Reaction score
180
Ώχουυυ προσπαθούσα τόση ώρα να μπω στο "Area" μενου. Από τις οδηγίες καταλάβαινα πως έπρεπε να πατήσω συγχρόνως αυτά τα δύο πλήκτρα μαζί με το "On" και δε γινόταν με τίποτα! Θα ξαναπροσπαθήσω αύριο με το "Radio" αντί για το "On".
Πριν ξεκινησεις να πατας τα κουμπια, πρεπει απαραιτητως να σβησεις την συσκευη (Switch off)

Έχω βέβαια μηδαμινό μπάσο, αλλά θα δω τι μπορώ να κάνω σιγά σιγά...
Παλαιοτερα τα Blaupunkt ειχαν πολυ καλα μπασα. Τωρα πλεον, ολα τα καινουρια radio-cd, ανεξαρτητου μαρκας, δινουν μαλλον βαρυτητα στην σωστοτερη αποδοση των μεσουψηλων.

Reaction score
3
Πριν ξεκινησεις να πατας τα κουμπια, πρεπει απαραιτητως να σβησεις την συσκευη (Switch off)
Ναι έτσι το έκανα, αλλά δε γινόταν επειδή είχα ενεργοποιημένη την επιλογή "Off Clock", με αποτέλεσμα η συσκευή να μη σβήνει πραγματικά.
Τελικά το Area menu βγήκε με πάτημα των δύο πλήκτρων + του "On", αλλά ήμουν ήδη στο Radio πριν τη σβήσω (δεν ξέρω αν έχει σημασία). Νομίζω πως αν είναι σβηστή ανάβει μόνο με το "On" και όχι με το "Radio" (δηλ. δε γίνεται με το "Radio" να ανάψει κατευθείαν στο ραδιόφωνο). Περισσότερα πειράματα αργότερα.. :123:
Παλαιοτερα τα Blaupunkt ειχαν πολυ καλα μπασα. Τωρα πλεον, ολα τα καινουρια radio-cd, ανεξαρτητου μαρκας, δινουν μαλλον βαρυτητα στην σωστοτερη αποδοση των μεσουψηλων.
Τα λίγα μπάσα μου πιστεύω πως οφείλονται περισσότερο στα μικρά μεγάφωνα (10") και στην έλλειψη ενός σωστού κουτιού για να δημιουργηθεί ηχείο, και λιγότερο στο Blaupunkt.

Reaction score
3
Στα προηγούμενα posts ξέχασα να γράψω πως στη συσκευασία υπήρχε τηλεχειριστήριο και "ματάκι" (το οποίο δυστυχώς όντως είναι σε ένα extra καλώδιο και όχι στην πρόσοψη της συσκευής...:108:)

Reaction score
3
Τα λίγα μπάσα μου πιστεύω πως οφείλονται περισσότερο στα μικρά μεγάφωνα (10") και στην έλλειψη ενός σωστού κουτιού για να δημιουργηθεί ηχείο, και λιγότερο στο Blaupunkt.
Εννοώ 10cm ή 4"

Reaction score
464
Το δικο μου εχει τηλεχειριστηριο [τυπου καρτας] αλλα χωρις καλωδιο-ματακι.Δουλευει απευθειας.Αγορα απο e-shop.Θα κοιταξω τι γινεται και με το ραδιοφωνο [σταθμους] οταν εχω χρονο.Πολυ μαλακος,μουσικος ηχος και ωραια αναλυση στο χαμηλο.Πιο πολυ μπασο απο προηγουμενο Pioneer.Aμμεσοτητα στο ραδιοφωνο σε στουντιο εκπομπες.Χαιρεσαι να το ακους.Ενα στικακι 1gb που δοκιμασα δεν ειχε κανενα προβλημα.Σκληρο δεν εχω δοκιμασει ακομα.Νεοτερα στην πορεια.

Reaction score
3
Το δικο μου εχει τηλεχειριστηριο [τυπου καρτας] αλλα χωρις καλωδιο-ματακι.Δουλευει απευθειας.Αγορα απο e-shop.Θα κοιταξω τι γινεται και με το ραδιοφωνο [σταθμους] οταν εχω χρονο.Πολυ μαλακος,μουσικος ηχος και ωραια αναλυση στο χαμηλο.Πιο πολυ μπασο απο προηγουμενο Pioneer.Aμμεσοτητα στο ραδιοφωνο σε στουντιο εκπομπες.Χαιρεσαι να το ακους.Ενα στικακι 1gb που δοκιμασα δεν ειχε κανενα προβλημα.Σκληρο δεν εχω δοκιμασει ακομα.Νεοτερα στην πορεια.
Και εγώ από e-shop το πήρα!
Είδα ένα καλωδιάκι που μοιάζει με ματάκι στη μία του άκρη και σκέφτηκα πως αυτό ήταν, απογοητεύτηκα και το παράτησα στη ζελατίνα του χωρίς να το κοιτάξω προσεκτικά, και χωρίς καν να δοκιμάσω το τηλεκοντρόλ. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ (θα μπορούσε)!! :107:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo