CD from MP3, ομαδικό test...

Reaction score
19
Παρέλαβα κι εγώ.

Εγώ ψάχνω κυρίως για αλοιώσεις στις υψηλές, αλλά έχει λίγα τέτοια σημεία. Εδώ που τα λέμε πάντως κάποιο prog rock κομμάτι, από καλή ηχογράφηση, θα είχε μεγαλύτερες απαιτήσεις στη συμπίεση για να διατηρηθεί. Λίγο τα πιατίνια, λίγο η γενική βαβούρα, δυσκολεύουν τη σωστή συμπίεση.

Reaction score
3.487
Re: Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Δύσκολη άσκηση μας βάλατε !
Είπαμε κάτι φυσικό αλλά όχι και έτσι....εδώ πρέπει να είσαι μαέστρος ώστε να ξεχωρίσεις τα όργανα και την έκταση τους...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειάζεται χρόνο για να γνωρίσεις το κομμάτι και μετά να καταλάβεις τις διαφορές. Διαφορά εντόπισα στις στάθμες αλλά δεν νομίζω ότι αρκεί.

Αλήθεια...με ποιο τρόπο εξετάζετε το cd ;
Δηλαδή ακούτε λίγο από το καθένα..., τα ακούτε ολόκληρα..., τι εξετάζετε από αυτό που ακούτε.. ;
Δώστε καμία οδηγία.

Υ.Γ. Στα περί ηχογράφησης:
Κάποιος κάνει φασαρία....:happy_9:
H εισαγωγή του κομματιού είναι αρκετά μεγάλη σε χρονική διάρκεια. Εκεί δεν εντόπισα διαφορες πέραν κάποιας μικρής διαφοράς σε θόρυβο ηχογράφησης αλλά τίποτα το σημαντικό.

Στα κρεσέντο η διαφορές είναι κάπως πιο ξεκάθαρες αλλά χρειάζεται να εστιάσεις την προσοχή σου σε ένα-δύο όργανα.

Γενικώς θέλει πολύ προσοχή για να καταλάβει κάποιος πότε ακούει το ασυμπίεστο και πότε το συμπιεσμένο. Εχει γίνει άριστη επεξεργασία.

Θα ξανακούσω τα κομμάτια ελπίζοντας να βγάλω τα ίδια συμπεράσματα.

Reaction score
5

H εισαγωγή του κομματιού είναι αρκετά μεγάλη σε χρονική διάρκεια. Εκεί δεν εντόπισα διαφορες πέραν κάποιας μικρής διαφοράς σε θόρυβο ηχογράφησης αλλά τίποτα το σημαντικό.

Στα κρεσέντο η διαφορές είναι κάπως πιο ξεκάθαρες αλλά χρειάζεται να εστιάσεις την προσοχή σου σε ένα-δύο όργανα.

Γενικώς θέλει πολύ προσοχή για να καταλάβει κάποιος πότε ακούει το ασυμπίεστο και πότε το συμπιεσμένο. Εχει γίνει άριστη επεξεργασία.

Θα ξανακούσω τα κομμάτια ελπίζοντας να βγάλω τα ίδια συμπεράσματα.
Αν πάρω σήμερα το cd απόψε θα σε βγάλω από την αγονία και το άγχος αν ακούς καλά, αλλιώς κρίμα οι νέοι ενισχυτές που πήρες. :happy_9:

Reaction score
3.487

Αν πάρω σήμερα το cd απόψε θα σε βγάλω από την αγονία και το άγχος αν ακούς καλά, αλλιώς κρίμα οι νέοι ενισχυτές που πήρες. :happy_9:

Λες να φταίνε οι ενισχυτές μου ?
Αμα δεν μπορεί το CD player να βγάλει διαφορές δεν φταίνε ποτέ οι ενισχυτές , εκτός κι αν το πρόβλημα είναι στην ακοή μου που δεν το νομίζω γιατί έχω δικό μου φίλο ΩΡΛ και μάλιστα κολλητό.

Reaction score
10
Tα ηχεια του Γιωργου ειναι ικανοτατα να εντοπισουν διαφορες. Και εγω θα ελεγα οτι το cd player ειναι πιο σημαντικο.....

Reaction score
13
Τα tracks 3 & 6 είναι τα ασυμπίεστα ( CDDA)
Tα υπόλοιπα είναι MP3 ( MPEG).
Yποτιθεται οτι μονο ενα τρακ ειναι ασυμπιεστο, και τα υπολοιπα 6 ειναι ΜΡ3.
Ετσι εχει δηλωθει εξ αρχης απο τον Κο Νικο Τσαρουχα.

ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.
Γιατί ρε φίλε, αν σας πω θα γίνουν πιο εμφανείς οι διαφορές? :happy_4:

Λοιπόν, το CD, μπορεί να έχει από 1 αυθεντικό, έως και 7. Το ίδιο και με τα mp3. Σε κάλυψα? :happy_9:

Κατά τα άλλα:

Αυτό που πρέπει να μας πει ο καθένας, είναι κατ' αρχάς σε ποιά θέση, (track number), είναι το αυθεντικό αρχείο και σε ποιά αυτό που προήλθε από mp3. Το κάθε cd έχει 7 φορές γραμμένο το ίδιο κομμάτι. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει συνεπώς να μας πούνε την άποψή τους και για τα 7 κομμάτια.
- Άντε ρε σεις πείτε ποιό σας άρεσε πιο πολύ να τελειώνουμε. Σήριαλ θα το κάνουμε? Αν και μεταξύ μας, το αποτέλεσμα του test είναι ήδη προφανές... είτε οι διαφορές είναι ευδιάκριτες είτε όχι (που δεν είναι), κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ποιό είναι το αυθεντικό εκτός κι αν δεν στηριχθεί στο αυτί του... (θα σας πω τον τρόπο στο τέλος)... :cool_1:

Εγώ δεν πρόκειται να σας πω την λύση πριν πούνε όλοι την άποψή τους, ή τουλάχιστον, οι περισσότεροι. :happy_4:

Reaction score
0
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

περίμενε μέχρι το Σ/Κ που κάνω μπάνιο :happy_9: και καθαρίζω τα αυτιά μου :crazy_3: και θα σου πω εγώ , ποιό είναι ποιό :crazy_1:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

περίμενε μέχρι το Σ/Κ που κάνω μπάνιο :happy_9: και καθαρίζω τα αυτιά μου :crazy_3: και θα σου πω εγώ , ποιό είναι ποιό :crazy_1:
Κι εγώ σκέφτηκα το μπάνιο και το καθάρισμα αυτιών αλλά τελικά αποφάσισα πως δεν αξίζει να φτάνουμε σε ακρότητες για ένα ψωρο-test! :respect:

Reaction score
13
Γιατί ρε φίλε, αν σας πω θα γίνουν πιο εμφανείς οι διαφορές? :happy_4:

NAI

Λοιπόν, το CD, μπορεί να έχει από 1 αυθεντικό, έως και 7. Το ίδιο και με τα mp3. Σε κάλυψα? :happy_9:

Δηλαδη μπορει να μην υπαρχει και κανενα αυθεντικο
OXI διοτι αλλοιως τα εχεις πει.
Συγκεκριμενα εγραψες αυτο

Έτσι η τελική μορφή της απάντησης θα πρέπει να έχει την π

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo