Cosmote fiber

Reaction score
3.486
Καλησπέρα και απο μένα. Εγώ έχω Vodafone 200/20 χαλκό και παίζω άψογα. Αν θέλετε εσωτερικά να βελτιώσεται το δίκτυο σας χρησιμοποιήστε το router του παρόχου μόνο για rooting, δηλαδή διασύνδεση με τον πάροχο. Παρτε ξεχωριστό switch και wifi access points και αφηστε αυτά να διαχειριστούν την γραμμή εσωτερικά στο σπίτι. Δυστυχώς τα ρουτερακια και τα μοντεμακια των παρόχων οταν φορτωθούν με πολλές υπηρεσίες κ....νουν μέντες. Εγώ έκανα αυτές τις κινήσεις στο σπίτι, έβαλα και κατηγορίας 6 ethernet καλώδιο και τέλος τα "drop packets" αλλά και οι επανεκκινήσεις.

Reaction score
2.360
Εγω παλι σκεφτομαι σε κανα 2μηνο να βαλω ιναλαν,
Μιας και κάνουν εργασίες στην περιοχή και στην οικοδομή και προ εγκαταστήσανε οπτικές ίνες. Αυτή τη στιγμή έχω wind και όλα πάνε πάρα πολύ καλά με κατοστάρι ίντερνετ, 100 down kai 10 upload. Και Περιέργως δουλεύει τελεια Αψεγάδιαστα!
να αλλαξω ν ασχοληθω η να τ αφησω;
λενε και για 1gbps στην Ιναλαν με ελαφρως μεγαλυτερο κοστος η θα χω ιστοριες και αναγουλες κι ανακατεματα που δε μπορω;
Μια χαρά ειναι η Inalan. Αρκει να μην πάθεις σοβαρή βλάβη....εκεί πάρε μαντήλι και ξεκίνα να κλαις.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.490
Ενωση οπτικης με οπτικη με ειδικο μηχανημα που κανει ευθυγραμμιση και fusion μεταξυ των δυο ινων

Στο βιντεο δεν εβγαλα τα τελευταια 10 δλ , θα ξαναδοκιμασω αυριο.

Reaction score
5.624
Ενωση οπτικης με οπτικη με ειδικο μηχανημα που κανει ευθυγραμμιση και fusion μεταξυ των δυο ινων

Στο βιντεο δεν εβγαλα τα τελευταια 10 δλ , θα ξαναδοκιμασω αυριο.

Μονο ετσι κολανε ινες, στα ποιο παλαια μηχανηματα την ευθυγραμμιση την εκανες χειροκινητα πλεον γινεται αυτοματα,και βγαζει και ποσοστο απωλειας,το οποιο αν ειναι αποδεκτο οκ αλλιως επαναλαμβανεις την διαδικασια.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.975
Και είναι ΠΑΝάκριβα (εντάξει, φθηνότερα από ένα Klippel :D ) τα άτιμα τα splicers.

minas

Πισιά
Reaction score
4.166
Ευτυχώς καμία σχέση με την δική μου εμπειρία. Μάλιστα ο τελευταίος τεχνικός μου άλλαξε και την ip του router από 192.168.178.1 σε 192.168.1.1 -που βρισκόταν σε κρυφό μενού- ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξω την ip σε όλες τις συσκευές του οικιακού δικτύου.
Μεγειά το fritz!box
Με την 2.5Gbps θύρα του, μπορείς να ξεζουμίσεις κάμποσα παραπάνω Mbps από την 1000άρα, εάν βάλεις 2.5Gbps και στην άλλη πλευρά ;)

Τι να σε πω ρε αδερφε....εγώ έκανα αιτηση Τετάρτη και Παρασκευή είχα ιντερνετ σπίτι.
Ο τεχνικός που ήρθε να φέρει την οπτική μέσα στο σπίτι (στην πολυκατοικία το έιχαν κάνει ήδη, υπήρχε αναμονή) εφερε και τον εξοπλισμο. Μου έφερε την ίνα στο σημείο που ήθελα, έβαλε πριζάκι και μου άφησε και κανα 8 μετρο μπόσικό ίνας αν θελήσω να την παω αλλου.
Εβαλε και μια ινα που δεν την έχω ξαναδει...διάφανη με θερμοσυλλικόνη που έλιωνε πάνω στον τοίχο....έχει περάσει από 3 τοίχους δεν φαίνεται τίποτα.
Η αλήθεια είναι ότι έχει εξωτερικά συνεργεία.....είναι που θα πέσεις.
Εάν έχεις την ευχέρεια, ανέβασε καμιά φωτογρφία από την εσωτερική ίνα. Την οριζόντια εγκατάσταση ποιος πάροχος την έκανε (από ποιον παίρνεις δίκτυο);

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.490
Στον διαδρομο της πολυκατοικιας
IMG_5447.jpg

Η εισοδος στο σπιτι
IMG_5448.jpg

Το κουτακι που θα κουμπωσει η ινα του modem που θα φερουν οταν ενεργοποιησει ο Οτε την γραμμη
IMG_5449.jpg

melina

Cargo 200
Reaction score
44.807
Το κουτακι που θα κουμπωσει η ινα του modem που θα φερουν οταν ενεργοποιησει ο Οτε την γραμμη
View attachment 300125
πες μου ότι όντως έβαλαν το καπάκι ώστε η μπράντα να είναι ανάποδα και κόλλησαν το αυτοκόλλητο με την ανάποδη φορά για να διαβάζεται;;;
και ήσουν εκεί; έκανες επίβλεψη; αυτό είναι σοβαρός λόγος για ΠΛΟΚ!

Reaction score
1.469
Απο χθες μεσημερι εχω ανοιχτο αιτημα για δυσλειτουργια συνδεσης...😂
ειχα αποσυνδεσεις. Ακουσα επανειλημμένα την π@παρι@ δεν γινονται αποσυνδεσεις στην οπτικη αλλα εγω μιλουσα με το chat της τεχν.υποστηριξης με mobile data και ειχα αυτη την εικονα στο ρουτερ μου για αρκετες ωρες και οχι για πρωτη φορα, απλα τωρα κρατησε πολυ και μιλησα με cosmote. Το εργο το ξερω, καταγγελια με κοινοποιηση στα αρμοδια κτλ κτλ πριν μερικα χρονια ειχε αλλαξει η καλωδιωση του τετραγωνου και μου ειχε στειλει επιστολη συγνωμης και δωρεα παγιων η cosmote. Απλα βαριεμαι ακομα, θα ασχοληθω ισως εαν συνεχιστει.
Εαν μπουρδε ειμαστε αλλωστε ,ειναι γνωστο δεν μ αγγιζει πλεον οπως παλια 😁
IMG_4237.jpeg

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.975
Απο χθες μεσημερι εχω ανοιχτο αιτημα για δυσλειτουργια συνδεσης...😂
ειχα αποσυνδεσεις. Ακουσα επανειλημμένα την π@παρι@ δεν γινονται αποσυνδεσεις στην οπτικη αλλα εγω μιλουσα με το chat της τεχν.υποστηριξης με mobile data και ειχα αυτη την εικονα στο ρουτερ μου για αρκετες ωρες και οχι για πρωτη φορα, απλα τωρα κρατησε πολυ και μιλησα με cosmote. Το εργο το ξερω, καταγγελια με κοινοποιηση στα αρμοδια κτλ κτλ πριν μερικα χρονια ειχε αλλαξει η καλωδιωση του τετραγωνου και μου ειχε στειλει επιστολη συγνωμης και δωρεα παγιων η cosmote. Απλα βαριεμαι ακομα, θα ασχοληθω ισως εαν συνεχιστει.
Εαν μπουρδε ειμαστε αλλωστε ,ειναι γνωστο δεν μ αγγιζει πλεον οπως παλια 😁
View attachment 300157
Με οπτική είσαι;
Αν ναι, το να κοιτάς τα λαμπάκια του Speedport δεν έχει κανένα νόημα.

Η οπτική σου, μιας και δεν έχεις 1000αρα, παίζει με χωριστό ONT, το Nokia ή Huawei κουτάκι που δίνουνε όπου κουμπώνει η οπτική και φεύγει με κλασικό ethernet ("LAN") καλώδιο για το Speedport Smart είναι αυτό που μπορείς να αποκαλέσεις "συγχρονισμό" fiber.

Το ONT έχει επάνω λαμπάκια, που στην περίπτωση που λες είναι σημαντικά.
Ποιά είναι αναμένα στο δικό σου, και τι χρώμα ή αναβοσβήνουν.

Το Speedport παρεπιπτώντως δείχνει Online, πράγμα που σημαίνει πως παίρνει IP.

Reaction score
1.469
και για τα λαμπακια του ρουτερ με ρωτουσε η εκπροσωπος στην εξυπηρετηση cosmote και οχι του nokia αρα μου λες οτι με ρωτουσε βλακειες? οκ

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.490
πες μου ότι όντως έβαλαν το καπάκι ώστε η μπράντα να είναι ανάποδα και κόλλησαν το αυτοκόλλητο με την ανάποδη φορά για να διαβάζεται;;;
και ήσουν εκεί; έκανες επίβλεψη; αυτό είναι σοβαρός λόγος για ΠΛΟΚ!
Εγω του ειπα να το βαλει αναποδα και δεν ηθελε με τιποτα :)
Η ομαδα που ηρθε ηταν πολυ συμπαθητικα παιδια και δουλεψαν πολυ οργανωμενα !
Ασε που θα εχω ολη την οπτικη για παρτη μου γιατι στην πολυκατοικια αντε να βαλουν οπτικη ενα-δυο διαμερισματα και αν :p

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.975
και για τα λαμπακια του ρουτερ με ρωτουσε η εκπροσωπος στην εξυπηρετηση cosmote και οχι του nokia αρα μου λες οτι με ρωτουσε βλακειες? οκ
Για μάντεψε...

Βλακείες σε ρωτούσε.
Εγω του ειπα να το βαλει αναποδα και δεν ηθελε με τιποτα :)
Η ομαδα που ηρθε ηταν πολυ συμπαθητικα παιδια και δουλεψαν πολυ οργανωμενα !
Ασε που θα εχω ολη την οπτικη για παρτη μου γιατι στην πολυκατοικια αντε να βαλουν οπτικη ενα-δυο διαμερισματα και αν :p
να στο χαλάσω λίγο, δεν μοιράζεσαι μόνο εσύ την "κεντρική" ίνα που φτάνει στην πολυκατοικία σου με τους ενοικιάζοντες, το split γίνεται πιο πίσω, στο ίδιο ας το αποκαλέσουμε χάρην ευκολίας, "βρόγχο", ανήκουν και άλλα σπίτια και πολυκατοικίες της περιοχής σου.
Άρα, εύχεσαι να μην έχει πολλά σπίτια γενικώς που θα βάλουν τώρα (γιατί στο μέλλον θα αναγκαστούν :D ) ίνες :D

Reaction score
1.469
Πλεον εχω απαυδήσει... συνεχεια αποσυνδεσεις καιο διακοπες ιντερνετ, η εξυπηρετηση πελατων εχει γινει απλα απαρεδεκτη.
στο nokia το λαμπακι lan οταν ειναι σταθερα αναμμενο εχω ιντερνετ , ομως συνεχεια ειτε τρεμοσβηνει ειτε σβηνει τελειως και σταματα το ιντερνετ...εχω συνεχως ανοικτο τεχνικο θεμα στην cosmote απο 24 ιουλιου αλλα λυση καμια. Ειναι πολυ δυσκολο να μιλησεις και με την εξυπηρετηση, σε ωρες αιχμης σου λεει οτι λογω μη διαθεσιμοτητας υπαλληλου δεν μπορει να σε εξυπηρετησει τωρα και κλεινει, το chat απο το application αφου τα εχω πει τα ιδια και τα ιδια κοβεται και πρεπει να αρχισεις νεα συνομιλια και να τα ξαναπεις.
Εστειλα στην φορμα επικοινωνιας σαν mail που ειναι και με πηραν χθες 20.30 το βραδυ να μου πουν γιατι εκανα αιτημα ακυρωσης ,διακοπης ....και οταν τα ξαναειπα απλα με συνεδεσε με το τεχνικο τμημα στο οποιο περιμενα 7 λεπτα και δεν αντεξα το εκλεισα.....σημερα 7 η ωρα παιρνω το 13888 και επειδη εχω ανοικτο τεχνικο θεμα μου λεει εργαζονατι οι τεχνικοι μας για την επιλυση και κλεινει...
Μηπως φταιει ο κωλο εξοπλισμος? να παω να παρω ενα νοκια καινουργιο η αλλης εταιρειας ξερω γω μπας και το λυσω?

Reaction score
1.030
Ποσο πιθανό είναι να συμβούν ξανά ολα αυτα μαζί...
Σχεδόν 100% , τα ίδια και χειρότερα!!!!!!! 3 μήνες, ακόμη περιμένω........ Και όσοι τέλειωσαν, αποσυνδέσεις κάθε 15 λεπτά και 5 λεπτά αναμονή για να ξαναφορτώσει. Και η καραμέλα "είναι εως να τελειώσει η περιοχή την εγκατάσταση" πάει και έρχεται. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ, ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ

Last edited:

minas

Πισιά
Reaction score
4.166
Πλεον εχω απαυδήσει... συνεχεια αποσυνδεσεις καιο διακοπες ιντερνετ, η εξυπηρετηση πελατων εχει γινει απλα απαρεδεκτη.
στο nokia το λαμπακι lan οταν ειναι σταθερα αναμμενο εχω ιντερνετ , ομως συνεχεια ειτε τρεμοσβηνει ειτε σβηνει τελειως και σταματα το ιντερνετ...εχω συνεχως ανοικτο τεχνικο θεμα στην cosmote απο 24 ιουλιου αλλα λυση καμια. Ειναι πολυ δυσκολο να μιλησεις και με την εξυπηρετηση, σε ωρες αιχμης σου λεει οτι λογω μη διαθεσιμοτητας υπαλληλου δεν μπορει να σε εξυπηρετησει τωρα και κλεινει, το chat απο το application αφου τα εχω πει τα ιδια και τα ιδια κοβεται και πρεπει να αρχισεις νεα συνομιλια και να τα ξαναπεις.
Εστειλα στην φορμα επικοινωνιας σαν mail που ειναι και με πηραν χθες 20.30 το βραδυ να μου πουν γιατι εκανα αιτημα ακυρωσης ,διακοπης ....και οταν τα ξαναειπα απλα με συνεδεσε με το τεχνικο τμημα στο οποιο περιμενα 7 λεπτα και δεν αντεξα το εκλεισα.....σημερα 7 η ωρα παιρνω το 13888 και επειδη εχω ανοικτο τεχνικο θεμα μου λεει εργαζονατι οι τεχνικοι μας για την επιλυση και κλεινει...
Μηπως φταιει ο κωλο εξοπλισμος? να παω να παρω ενα νοκια καινουργιο η αλλης εταιρειας ξερω γω μπας και το λυσω?
Το LAN αναφέρεται στη δική σου πλευρά.
Εάν τα Power, PON, Alarm είναι οκ, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το καλώδιο ethernet μεταξύ Nokia ONT - Router.
Εάν έχεις και άλλο ρούτερ διαθέσιμο, αντικατάστησέ το για δοκιμή - απλά δεν θα έχεις τηλεφωνία εάν δεν την ρυθμίσεις.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.975
Αν σβήνει τελείως το LAN στο Nokia τότε έχεις περίπου εντοπίσει το πρόβλημα. Δηλαδή, είτε έχει θέμα το Nokia ONT σου, είτε το router σου που συνδέεται στο Nokia είτε το καλώδιο με το οποίο συνδέεις το Nokia με το router.
Ταυτόχρονα ρε Μηνά 😆

Reaction score
1.469
Το LAN αναφέρεται στη δική σου πλευρά.
Εάν τα Power, PON, Alarm είναι οκ, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το καλώδιο ethernet μεταξύ Nokia ONT - Router.
Εάν έχεις και άλλο ρούτερ διαθέσιμο, αντικατάστησέ το για δοκιμή - απλά δεν θα έχεις τηλεφωνία εάν δεν την ρυθμίσεις.
Αν σβήνει τελείως το LAN στο Nokia τότε έχεις περίπου εντοπίσει το πρόβλημα. Δηλαδή, είτε έχει θέμα το Nokia ONT σου, είτε το router σου που συνδέεται στο Nokia είτε το καλώδιο με το οποίο συνδέεις το Nokia με το router.
Ταυτόχρονα ρε Μηνά 😆
Ναι πλεον δεν σβηνουν οι λυχνιες στο ρουτερ οσο βεβαια μπορω να τις παρακολουθω αλλα τρεμοσβηνει! και σβηνει η λυχνια lan στο nokia. αναβει κιολας κανονικα για καποια λεπτα κατα τα οποια εχω ιντερεντ κανονικα.
με ρωτησε πριν η κοπελα της εξυπηρετησης εαν εχω τις συσκευες αυτες σε ups και τις εχω σε ενα apc , τις ειχα παντα δηλαδη...θα δοκιμασω τωρα να βγαλω το apc απο την μεση μπας και...
αλλο ρουτερ δεν εχω τετοιας τεχνολογιας ουτε αλλο nokia, ethernet εχω μονο , θα το δοκιμασω και αυτο
Ευχαριστω για τις απαντησεις

Reaction score
25.171
σε μένα με το που συνδέθηκα στον ΟΤΕ έμεινα 3 μέρες χωρίς τηλέφωνο.
δούλεψε μισή ώρα αφού έφυγε ο τεχνικός και μετά έσβησε το σύμπαν.
μπορεί να είναι προβληματικός ο εξοπλισμός της καμπίνας αλλά θα στα κάνουν τσουρέκια μέχρι να εξαντλήσουν όλα τα άλλα ενδεχόμενα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.603
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds