Crown vs hifi

Reaction score
1.064
Για 14 τετραγωνικα δεν εισαι χαλια για τετοιο ηχειο .Τι μουσικη ακους ? Ακους σποτιφai?
μπορει να ειναι η ποιοτητα ηχου του πολυκαναλου η της πηγης σου και ετσι και τελικο να παρεις παλι ετσι θα το ακους (αντε λιιιγο καλυτερα) .Πρεπει να προσεξεις τι ακριβως φταιει για να μην κανεις τσαμπα αγορες

Reaction score
138
Ακούω hans zimmer thommas bergersen ορχιστρικά deep house δεκαετία του 80 τραγούδια disco.
Προσπαθώ να τα ακούω σε flac ποιότητα από ξένα internet radios

Reaction score
1.064
Τα flac απο internet radios ειναι αμφιβολου ποιοτητας
Για μενα πρεπει να βρεις καλες ηχογραφησεις καταρχην
Μετα μια καλη πηγη , cd dac ,. Τα ενσωματωμενα dac των ενισχυτων δεν ειναι τα καλυτερα
Τοποθετηση ηχειων με κλιση η χωρις , κοντα σε τοιχο η μακρια ,
Επειδη εχω κανει αυτο που σκεφτεσαι να κανεις εσυ θα πω οτι ο πολυκαναλος με τον στερεο ηχητικα ειναι η μερα με την νυκτα στην τιμη του marantz . Η αλλαγη του τελικου σταδιου,οταν η πληροφορια που περνει απο την προενισχυση ειναι σκουπιδια οσο ποιοτικος και αν ειναι παλι σκουπιδια θα παρεις ....λιγο τακτοποιημενα ....

Reaction score
138
Τώρα καταλαβαίνω την βλακεία μου που δεν πήρα τον nad375 στα 600 ευρω από Αγγλία σε ηλεκτρομαγαζο δεν θυμάμαι το όνομα πέρασε 1 χρονος

Reaction score
1.064
Τώρα καταλαβαίνω την βλακεία μου που δεν πήρα τον nad375 στα 600 ευρω από Αγγλία σε ηλεκτρομαγαζο δεν θυμάμαι το όνομα πέρασε 1 χρονος
Μην το λες αυτο εκτος και αν τον ακουσες με τα ηχεια σου!.Μπορει το ηχητικο αποτελεσμα να μην σου αρεσε.Εκτος αυτου εσυ πας τωρα για πολυκαναλο συστημα ....(η μηπως οχι τελικα ?).
Δεν κανεις καμμια βολτα να ακουσεις και κανα δικαναλο πριν κανεις την κινηση?
Μην κανεις το λαθος και βιαστεις. Ειναι νομος η υπομονη .

Reaction score
141
Είναι βασικό να διασαφηνιστεί αν χρειάζεσαι πολυκάναλο ήχο ή όχι πριν προχωρήσεις σε αλλαγή ενισχυτή ή αγορά τελικού. Τα Zensor 3 είναι πολύ καλά για τα χρηματά τους, αλλά ήδη τα οδηγείς με ενισχυτή 125Wpc@8Ω σχεδόν πενταπλάσιας αξίας, έστω και AV. Είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζεται να ρίξεις επιπλέον χρήματα σε ενισχυτικά για τα ηχεία αυτά.

Reaction score
138
Πάντως παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την ανοχή σας και τις απαντήσεις σας

Reaction score
1.064
..... και κατι για το dali .Ειχα το zensor 1 αλλα αν δεν κανω λαθος το ιδιο tweeter εχει και το 3
Aν διαβασεις το review στο whats hifi θα δεις "Could do with a little more refinement"
σημαινει οτι αν η ποιοτητα του ηχου δεν ειναι καλη το tweeter του ηχειου θα στο δωσει αγριο , λεπτο ,ενοχλητικο ,επισης τα deep house κομματια που ειναι γρηγορα με πολλα οργανα παρουσιαζει μια συγχηση . Τα Dali για μενα και τα αυτια μου ειναι καταπληκτικα σε ποιο easy listen ακροασεις με λιγα οργανα στη σκηνη . . Για τα λεφτα του ? Απο τα κορυφαια αλλα ειπαμε ολα σχετικα .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.688
Ωραία να το πάρουμε αλλιώς,τι να προσέχω το s/n το damping factor το διπλασιασμό στα ohm τα κιλά τους πυκνωτές;;;;;;
- το s/n για ησυχία

- το df για έλεγχο την κίνησης των διαφραγμάτων ( ακούγεται σαν να έσφιξαν τα χαμηλά )

- το διπλασιασμό για επάρκεια ισχύος

- τους πυκνωτές για ηχητική ποιότητα και ακαριαία δυναμικά
[DOUBLEPOST=1513343941][/DOUBLEPOST]
Μην περιμένετε να πάρετε οριστική απάντηση!Πάντως η σειρά έχει ως εξής: πηγή, χώρος και μετά τα υπόλοιπα ενισχυτής κτλ.Η ποιότητα είναι υποκειμενική ως προς της χροιές αλλά τα βαττ και το ρεύμα είναι αντικειμενικά.Οποτε πάρε κάτι οικονομικό με δύναμη και είσαι μια χαρά.
- όχι είναι με άλλη σειρά

1 . χώρος
2 . ηχεία
3 . οδήγηση αυτών ( ενισχυτικά δηλ )
4 . πηγές

. . . σημαντική σπουδαιότητα έχουν και τα καλώδια διασύνδεσης

ΥΓ : - όσο καλές και εξελιγμένες πηγές και να έχουμε , εάν δεν υποστηρίζονται-αναδικνύονται αβίαστα από τα ενισχυτικά και τα ηχεία τα οποία με την σειρά τους φορτίζουν τους χώρους ακρόασής μας . . . τόσο θα χαντακώνονται και θα αναπαράγουν σαν πρωτόγονες

Reaction score
11.789
Κάνε μια ανέξοδη δοκιμή και άκου μουσική από τα ηχεία σου στο 1 μέτρο και θα με θυμηθείς!
[DOUBLEPOST=1513345968][/DOUBLEPOST]*Ή και πιο κοντά.

Timaras

Reaction score
2.153
Tα 3 μέτρα κάντα 2.Το ίδιο και την απόσταση μεταξύ τους.Τράβα τα και πιο μακρυά από τον πίσω τοίχο αν είναι κοντά.
Κάτσε και άκου τις διαφορές!
[DOUBLEPOST=1513346283][/DOUBLEPOST]Την ίδια σκέψη κάναμε Πέτρο!

Reaction score
138
Συμφωνώ mrspock αλλά μάλλον δεν το διατυπώνω σωστά στις παρατηρήσεις μου.
Καταλαβαίνω ποτέ φορτίζεται ο χώρος από πολύ νωρίς.
Μπορώ να ξεχωρίσω την φόρτιση του δωματίου και να ξεχωρίσω ταυτόχρονα πέρα από την φόρτιση του χώρου ότι το ηχείο πως να το πω.........αλλάζει ταυτότητα όταν ανεβάζω πολύ την ένταση.
Ξέρω σε έναν σωστωτατο ενυσχητη διορθώστεμε αν κάνω λαθος εδώ παρακαλώ ότι όπως παίζει σε χαμηλές στάθμες το ίδιο θα παίζει και σε μεγάλες σταθμες εννοώ τον όγκο του τη χροιά του την λεπτομέρεια του.
Σε μένα δεν συμβαίνει αυτό.
[DOUBLEPOST=1513349332][/DOUBLEPOST]Τα ηχεία μπρος και πλάγια είναι 50εκατοστα μακριά από τους τοιχους

Reaction score
6.237
Εγω για τα zenzor ειπα την αποψ
Συμφωνώ mrspock αλλά μάλλον δεν το διατυπώνω σωστά στις παρατηρήσεις μου.
Καταλαβαίνω ποτέ φορτίζεται ο χώρος από πολύ νωρίς.
Μπορώ να ξεχωρίσω την φόρτιση του δωματίου και να ξεχωρίσω ταυτόχρονα πέρα από την φόρτιση του χώρου ότι το ηχείο πως να το πω.........αλλάζει ταυτότητα όταν ανεβάζω πολύ την ένταση.
Ξέρω σε έναν σωστωτατο ενυσχητη διορθώστεμε αν κάνω λαθος εδώ παρακαλώ ότι όπως παίζει σε χαμηλές στάθμες το ίδιο θα παίζει και σε μεγάλες σταθμες εννοώ τον όγκο του τη χροιά του την λεπτομέρεια του.
[DOUBLEPOST=1513349332][/DOUBLEPOST]Τα ηχεία μπρος και πλάγια είναι 50εκατοστα μακριά από τους τοιχους
και πολυ φοβαμαι οτι δεν ειναι λαθος του ενισχυτη....

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.688
- γιά να έχεις ''γραμμική'' απόδοση , θα πρέπει τα υπάρχει επάρκεια ισχύος , για να μήν πώ υπερεπάρκεια

- δεν είναι ''λάθος'' ο ενισχυτής που δεν ανταπεξέρχεται σε αυτό , απλά μικρός για το δεδομένο σύστημα χώρος - ηχεία

Reaction score
6.237
Δυστυχως για το φορουμ αυτοι που καποτε εγραφαν τακτικα και μας ανοιγαν τα ματια να καταλαβουμε τι παιζει σε καποιο βαθμο πλεον εχουν χαθει και εχουν μεινει ελαχιστοι οι οποιοι και απο οτι καταλαβαινω εχουν κουραστει και δεν μπενουν καν στη διαδικασια να απαντησουν...

Reaction score
138
Παιδιά θα σας εμπιστευτώ θεωροντας ότι ξερεται αρκετά περισσότερα τίνα πω μπορεί να είναι η ιδέα μου .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.688
Δυστυχως για το φορουμ αυτοι που καποτε εγραφαν τακτικα και μας ανοιγαν τα ματια να καταλαβουμε τι παιζει σε καποιο βαθμο πλεον εχουν χαθει και εχουν μεινει ελαχιστοι οι οποιοι και απο οτι καταλαβαινω εχουν κουραστει και δεν μπενουν καν στη διαδικασια να απαντησουν...
- ένα δίκαιο το έχεις , από την άλλη όμως τα έμαθαν σε εμάς τους ( φορουμικά ) νεότερους , οι οποίοι τα μεταλαμπαδεύουμε σε άλλους ακόμα νεότερους . . . κλπ

- παράλληλα επιβλέπουν και επεμβαίνουν σε τυχόν ατοπίες

Reaction score
1.064
Αφου το ακους ετσι δεν ειναι η ιδεα σου Αλλα μαζι με τη σταθμη εντασης του ενισχυτη ανεβαινουν και οι απαιτησεις του ηχειου στο ποσο καλα θα ανταποκριθει , δηλαδη μπορει να ειναι και θεμα του ηχειου .
Μα καλα ποση ωρα θα παιζεις στο 70% της εντασης ? Σε αυτα τα τετραγωνικα με τα μισα μονο θα εχεις προβλημα. Επισης το dali εχουν προτεινομενη αποσταση απο τοιχο μεχρι 30 cm . Δοκιμασε το

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494