Dirac & Vintage: An unexpected coexistence

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.598
εσυ θελεις κατω απο τα 30 και κατω ....θα παιξει καλυτερα το sub...
...οποτε φτιαξε μονος σου μια κλιση απο 30 και κατω με 12db/oct και βλεπεις.

τα προβληματα 70 -100+ ειναι ΧΑΛΙΑ..

μην πετας λεφτα κατα την γνωμη μου....

θελει αλλη τοποθετηση στον χωρο το συστημα..
Ο χώρος εχει σοβαρά προβλήματα. Και δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών-διαφορετικης τοποθέτησης . Το κυριότερο όλων μια σκάλα δίπλα στο δεξί ηχείο. Μεγάλο θέμα. Τα περισσότερα προβλήματα ειναι μεταξύ 60-100 Hz. Εχει και μία ακυρωσάρα στους 30.

Εχω προγραμματίσει κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις και βλεπουμε. Δεν θα ειναι: "αγοράζουμε μπασοπαγιδες και δόθηκε η λύση".

Αν θέλεις πάντως να γράψεις κατι περισσότερο, διευκρινιστικό-βοηθητικό για την ερμηνεία spectral decay /140ms καλό θα ηταν. Είτε εδώ είτε σε εξειδικευμένο thread.
[DOUBLEPOST=1462735571][/DOUBLEPOST]Εγω περίμενα κουτσομπολιό για τον class D αλλα τίποτα....

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.598
sub...
...οποτε φτιαξε μονος σου μια κλιση απο 30 και κατω με 12db/oct και βλεπεις.
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι εννοείς

Αλλα εχω φτιάξει και άλλες 2 καμπύλες. Μια μάλιστα ειναι με στόχο flat απο 20-20000 , χωρίς τα τονισμένα χαμηλά και το roll off ψηλά που δίνει το Dirac. Μάλλον αυτο εννοείς, σωστα;

Δεν μέτρησα-αποθήκευσα το αποτέλεσμα στο REW αλλα την εχω και την δοκιμάζω ( με το αυτί :o)

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.598
Μάζεψα μικρόφωνο και έβαλα τρίποδα στην αποθήκη χθες.

Το αυτί Δεν το αποθήκευσα, αυτο εννοώ :roflmao:

Καλά παίζει με τη flat καμπύλη. Κάτω απο τα 30 τα τονίζει το αυτόματο του Dirac...στην flat το εχω ισιώσει...
[DOUBLEPOST=1462740802][/DOUBLEPOST]Για το wired4sound δεν θα γκρινιάξει κανένας; Που ειναι class D, έργο του διαβόλου;
[DOUBLEPOST=1462740995][/DOUBLEPOST]
..και με το ενα ! :p
Και το Umic-1 ενα ειναι....:D

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Για το wired4sound δεν θα γκρινιάξει κανένας; Που ειναι class D, έργο του διαβόλου;
Όποιος γκρινιάξει για τον W4S και την Class D να του καεί ο... λαμπάτος!:laugh::laugh::laugh:

Δεν ξέρω εάν το DIRAC σώζει, πάντως ο W4S γ@μεί, λέμε!:imtheking: Forza Class D!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Κατάλαβες Dimifoot; Ενώ εάν παρουσίαζες ενισχυτές για home cinema σε Class D (π.χ. Anthem Statement M1) δεν θα γέλαγε κάποιος. :rolleyes:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.598
καλα σου λεει καλε..

βαλτο στο δικαναλο που ξερουν απο ηχο..:roflmao:
Κατάλαβες Dimifoot; Ενώ εάν παρουσίαζες ενισχυτές για home cinema σε Class D (π.χ. Anthem Statement M1) δεν θα γέλαγε κάποιος. :rolleyes:
Καλα το σκεφτομουν αρχικα να το βαλω στο δικαναλο αλλά:

Θα μπορούσε κάλλιστα το θέμα να ανήκει στις Ηχητικές Αποδράσεις (γιατι ειναι HiFi based) και όχι στο Home Cinema, αλλα μιας και ο χώρος συμπεριλαμβάνει και 7.1 ήχο και μια υπέροχη plasma είπα να το βάλω εδώ.
.
Να σας πω για το Wired4Sound;
ΠΟΛΥ ΓΚΑΖΙ. ΠΟΛΥ. :superman:

Σε πρωτη ακροαση πριν απο μερικες βδομαδες τον ειχα υποτιμησει, δεν μου αρεσαν τα μεσουψηλα και ο μειωμένος "αερας". Αλλα τσαπατσουλικη ακροαση, ημουν και λιγο προκατειλλημενος αρνητικά οπως και καποιοι αλλοι εδω μεσα;) (Ξερουν αυτοι)

Με εκραξε ομως ο costas EAR, και λεω αντε να τον ξαναβαλω.

Λεω, ας βαλουμε κατι απαιτητικό.

ΠΟΛΥ ΓΚΑΖΙ.

Αυτο που θελω να πω, ειναι πως κυριως σε συμφωνική μουσική και καλες ηχογραφησεις πχ

Unknown.jpg

ή ακομα περισσοτερο σε Hi-Res συμφωνική οπως

LSOHaitinkEroica.jpg

η διαφορα με τον class AB Rotel 2X80 στα 8ohm ειναι δραματικη. Και δεν μιλαω απαραιτητα για μεγαλες εντασεις ( Μεση σταθμη 75db). Αλλα τα δυναμικα περασματα ειναι πολλα db παραπανω -προφανως- σε συμφωνικη.

Με τον Rotel η συμφωνικη μουσική ειναι "μικροτερη", συμπιεσμενη, πως να σας το πω....Λιγη. Ανυποφορη. Ενω σε μουσική δωματιου ή Jazz ο Rotel τα παει μια χαρα. Τα ιδια και με Mission Cyrus One (μικροτερης ισχυος). Εννοειται και με τον παλιο-πολυκαναλο μου, αυτος δεν μπορει καθολου.

Θα μου πειτε, ενταξει, μικροι και παλιοι ενισχυτες, γιαυτο.

Ελα ομως που εκανε τα ιδια και σε εναν θηριωδη XIndak και σε εναν Pathos. Σκονη και θρυψαλα.
(εδω με 801Ν).

Δεν ξερω αν μπορω να ακουσω συμφωνική πια χωρις τετοια ισχυ και ταχυτητα. Τελος. Πωρωση.

Και δεν σου παιρνουν και το κεφαλι σε τιμη ρε παιδι μου....Class D Rules!!!!

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.238
Αν ψήνεσαι, μην ξεχάσεις να δεις και αυτους:
Nord Amps.
Σε ανάλογη τιμή και ίσως καλύτεροι, λένε κάποιοι.
Και φιλική εξυπηρέτηση από τον κατασκευαστή ;).

Reaction score
8.905
Ο χώρος έχει σοβαρά προβλήματα...
...όταν ένας χώρος έχει "σοβαρά" προβλήματα, κανένα Dirac η κάποιο άλλο auto room acoustic correction μπορεί να τα "μαζέψει" και να αποδώσει σωστά, ειδικά σε δικάναλη αναπαραγωγή... για ντάπα-ντούμπα, πιστολίδια και εκρήξεις, καλά είναι.

καλα σου λεει καλε... βαλτο στο δικαναλο που ξερουν απο ηχο..:roflmao:
Δημήτρη, έχει δίκιο ο Άσχετος... αλλά σκέψου από την άλλη ότι κανένας δικάναλος δεν θα έγραφε τις βλακείες αυτές....

ισορροπημενο χωρο εχω ο φουστης..
για αυτόν τον χώρο μιλάει o Άσχετος...:rolleyes:

ΥΓ. πραγματικά λυπάμαι αυτούς που τον φέρνουν στον σπίτι τους (τον Άσχετο) για μετρήσεις κλπ...:laugh:

Last edited:

Reaction score
15.548
δεν βαζεις την σωστη φωτο καλε :D

το απογευμα θα σου βαλω μια να την βαζεις...:roflmao:

το φαρμακο και ο εφιαλτης σου εχω γινει για να κοιμηθεις :roflmao::roflmao:

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.598
...όταν ένας χώρος έχει "σοβαρά" προβλήματα, κανένα Dirac η κάποιο άλλο auto room acoustic correction μπορεί να τα "μαζέψει" και να αποδώσει σωστά, ειδικά σε δικάναλη αναπαραγωγή
Η λυση ειναι κοντά.... (η αρχη της λύσης δηλαδη)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
.
Ω,τονμπούστη τον κρυφό ..:lolsign:,για βάλε και την πίσω μεριά για τα surround το sub που είναι; μετρήσεις χώρου έχουμε ; βάλε κανένα διάγραμμα να δούμε RT κτλ
Ηλεκτρική οθόνη ε , να υποθέσω κατεβαίνει εκεί πάνω στο κεντρικό; πολύ ψηλά κατέβασε λίγο ακόμα και θα πάρεις άλλη αίσθηση σαν να είσαι μέσα στην ταινία.:fuckyou:
Άντε καλές θεάσεις και πού'σαι θέλω το TRON!!
:D

Reaction score
15.548
καλε τι θα κανω με σας !!

Εδω ειναι το θεμα του γιατρου μας..

τα εχει ο ΜΗ ας τα βαλει σε ενα νεο θεμα να γελασουμε..:party:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514