EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

tm

Reaction score
0
στο τελευταια, αλλα μου το εκανε και με το προηγουμενο...
δε ξερω τι γινεται..

Reaction score
1
Για να γίνει η αναβάθμιση firmware και εφαρμογών σωστά πρέπει να περαστούν στο USB stick τα εξής αρχεία:

1. Το .bin αρχείο με το firmware
2. Ένα αρχείο HTML που μέσα θα έχει link στο παραπάνω .bin αρχείο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.
3. Το αρχείο .nmt που θα έχει αλλαχτεί το όνομά του σε syb8634.nmt για να γίνει το setup του NMT.

Αν υπάρχουν αυτά η αναβάθμιση γίνεται σχετικά εύκολα. Έβαλα το 081023, firmware και NMT.

Επίσης προτείνω filesystem ext2 για να μπορείτε να συνδέετε το egreat μέσω USB με το PC σας και να το βλέπετε σαν εξωτερικό δίσκο. Με τον driver που έχει μέσα το CD δεν γίνεται να διαβάσετε ext3 filesystem, οπότε θεωρώ πως το ext2 είναι μονόδρομος. Διαβάζοντας στα ξένα forums δεν βρήκα κάτι που να συνηγορεί υπέρ του ext3, αλλά αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη να την ακούσουμε.

Το HDMI όντως μερικές φορές (όταν παίζω με το τηλεκοντρόλ) χάνει το σήμα ή αλλάζει συχνότητα και η TV σκοτεινιάζει για 1-2 sec. Ενοχλητικό αλλά δεν είναι και τόσο τραγικό. Στο παίξιμο ταινιών μερικές φορές στην αρχή κάνει μία στιγμιαία διακοπή στον ήχο αλλά μετά συνεχίζει κανονικά μέχρι τέλους χωρίς πρόβλημα.

Γενικά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές από το egreat, ταίριαξε μιά χαρά με την plasma, αλλά το documentation είναι τραγικό έως ανύπαρκτο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Μπορει να γινει φορματ σε ext2 χωρις να χαθουν αρχεια;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Μπορει να γινει φορματ σε ext2 χωρις να χαθουν αρχεια;
Το έκανες ext3? Δυστυχώς όχι. Format σημαίνει ολική διαγραφή των περιεχομένων του δίσκου. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος μετάβασης από ext3 σε ext2, το ext3 υποτίθεται πως είναι backward compatible και υπερσύνολο του ext2 αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση απλά δεν δούλευε οπότε το ξήλωσα.

Αναβάθμιση firmware και NMT γίνεται χωρίς format πάντως.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ελεγα μπας και εχει καμια ιδιοτροπια στο φορματ και να μην χανονται δεδομενα (ηδη εχω καμια 50αρια φιλμς + μουσικη). Δεν φαινεται στο πισι ο δισκος του με συνδεση usb - λογω ext3;

Reaction score
1

Η δυνατότητα του για κατέβασμα torrent, δεν είναι αμελητέα και για πολλούς (ανάμεσά τους και εγώ) ήταν το "κερασάκι στην τούρτα" για να το παραγγείλω με κλειστά τα μάτια...

Διάβασα όλες τις σελίδες της συζήτησης και βρήκα ελάχιστες πληροφορίες για το θέμα.

Από τα XP χρησιμοποιώ τη μέθοδο, μέσω του Network Places, "Show Icons for Networked UPnP device's" όπου μου ανοίγει το torrent πρόγραμμα, επιλέγω με Browse το αποθηκευμένο *.torrent και αυτομάτως ανοίγει...

Μέχρι εδώ καλά, είναι μια μέθοδος αλλά απαιτεί την διαδικασία να την κάνεις από τον H/Y.
Μια άλλη μέθοδος είναι να αποθηκεύσεις το *.torrent σε USB Stick και με τοποθέτηση στο πίσω μέρος του egreat να το δηλώσεις...

Υπάρχει όμως τρόπος, χωρίς τη μεσολάβηση H/Y να δηλώσεις αρχείο torrent από συγκεκριμένο τορεντάδικο μέσω του μενού του egreat? Γιατί δεν βλέπω κάπου να σου δίνει τη δυνατότητα να γράψεις δ/νση http...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Ελεγα μπας και εχει καμια ιδιοτροπια στο φορματ και να μην χανονται δεδομενα (ηδη εχω καμια 50αρια φιλμς + μουσικη). Δεν φαινεται στο πισι ο δισκος του με συνδεση usb - λογω ext3;
Να διευκρινήσω: Δεν φαίνεται το ext3 filesystem με τον driver που δίνει μαζί και ο οποίος είναι freeware. Προφανώς υπάρχουν προϊόντα που σου το επιτρέπουν, αν ψάξεις στο Google (ext3 windows) θα βρεις πολλά, δεν ξέρω αν θα είναι και ελεύθερα.

Εγώ ήμουνα σε φάση δοκιμών, δεν είχα περάσει τίποτε στο δίσκο και ήταν απλό να γυρίσω σε ext2. Ανάλογα με τον χρόνο σου και την εμπειρία σου αποφασίζεις.

Reaction score
5
Για να γίνει η αναβάθμιση firmware και εφαρμογών σωστά πρέπει να περαστούν στο USB stick τα εξής αρχεία:

1. Το .bin αρχείο με το firmware
2. Ένα αρχείο HTML που μέσα θα έχει link στο παραπάνω .bin αρχείο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.
3. Το αρχείο .nmt που θα έχει αλλαχτεί το όνομά του σε syb8634.nmt για να γίνει το setup του NMT.
Να ρωτησω και εγω.

Αν δεν εχεις βαλει σκληρο δισκο χρειαζεται να περασεις και το NMT ?

Αν εχει παλιο firmware το EG-M31B παμε αμεσως στο καινουργιο η σε καποιο ενδιαμεσο?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Να ρωτησω και εγω.

Αν δεν εχεις βαλει σκληρο δισκο χρειαζεται να περασεις και το NMT ?

Αν εχει παλιο firmware το EG-M31B παμε αμεσως στο καινουργιο η σε καποιο ενδιαμεσο?
Σωτηρη κατεβασε απο το λινκ που δινω σε προηγουμενο μηνυμα μου το νεο σοφτ (των 57ΜΒ) και κανε το απ΄ευθειας εγκατασταση/αναβαθμιση.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Κατεβασα κανα δυο ταινιες συμπιεσμενες, εβαλα και τους σχετικους υποτιτλους και:
α) στο πισι η εικονα ηταν μετριοτατη προς κακη οταν επαιξε απ΄ευθειας το κατεβασμενο αρχειο
β) οταν μεσω δικτυου την επαιξα στην τιβι η εικονα ηταν σαν κανονικη ταινια απο dvd σχεδον. Εχει σκαλερ το μηχανακι και σε τι να οφειλεται αυτη η δραματικη καλυτερευση της εικονας; Βεβαια στη ρυθμιση εικονας εβαλα 1080ρ/24, οποτε πρεπει να επαιξε ρολο κι αυτο.Ειναι οτι πρεπει για θεαση δευτεροκλασατων ριπαρισμενων ταινιων:126:
Καλα, στα HD του Σωτηρη εδωσα ρεστα. ΖΩΝΤΑΝΑ!!!

Reaction score
0
Παιδιά, Καλημέρα,

Αγόρασα και εγώ το M31B, του έχω βάλει εσωτερικό σκληρό και έχω κάνει upload διάφορα multimedia. Όταν πηγαίνω σε φάκελο που έχω μουσική (mp3) μου γράφει "Δεν βρέθηκε περιεχόμενο".

Ξέρετε κάτι? Μήπως δεν έχω κάνει κάτι σωστά??

Τ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Παιδιά, Καλημέρα,

Αγόρασα και εγώ το M31B, του έχω βάλει εσωτερικό σκληρό και έχω κάνει upload διάφορα multimedia. Όταν πηγαίνω σε φάκελο που έχω μουσική (mp3) μου γράφει "Δεν βρέθηκε περιεχόμενο".

Ξέρετε κάτι? Μήπως δεν έχω κάνει κάτι σωστά??

Τ.
Εμενα μου τα βγαζει ταινιες και μουσικη φυρδην - μιγδην, αλλα παιζει μονον αυτα που δινεις σε καθε επιλογη (δηλ στις ταινιες παιζει ταινιες κι οχι τη μουσικη κλπ). Αλλα ειναι ενοχλητικο ολο αυτο το μπερδεμα. ΠΩΣ θα τα βαλω σε καθε φακελλο ξεχωριστα παιδες;

tm

Reaction score
0
Λακη, ο μονος τροπος να τακτοποιηθουν τωρα ειναι να τα κανεις move, μεσω δικτυου.
Να φταξεις φακελακια και να τα τοποθετησεις.. σιγα σιγα ..
φανταζομαι πως θα παρει ωρα, ομως...

Reaction score
6
Το τελευταίο Firmware για την συσκευή ποιο είναι??? το EG-M31B 0818 το οποίο κατεβάζουμε από εδώ: http://www.egreat.gr/updatefirmware.html ή το EG-M31b V1023 το οποίο το κατεβάζουμε από εδώ: http://www.egreatworld.com/en/support.asp Αν είναι το τελευταίο, μήπως ξέρει κάνεις να μας πει τι το καινούργιο έχει το τελευταίο firmware V1023?

Ευχαριστώ.

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Σωτηρη κατεβασε απο το λινκ που δινω σε προηγουμενο μηνυμα μου το νεο σοφτ (των 57ΜΒ) και κανε το απ΄ευθειας εγκατασταση/αναβαθμιση.
Οκ εγινε η αναβαθμιση firmware.

Εβαλα τα 50-17-081023-15-EGR-403-000.bin το linda.htm και 00-17-081023-15-EGR-403.nmt αφου το μετενομασα σε syb8634.nmt σε ενα usb stick και εκανα αναβαθμιση του firmware.

Το nmt πως αναβαθμιζει? Χρειαζεται να το κανω εφοσον δεν εχω βαλει μεσα σκληρο δισκο?

Εβαλα και δικτυο (συνδεσα το καλωδιο :137:)αλλα απο δικτυα δεν εχω ιδεα.Θυμαμαι απο εποχη Snazio ειχα βαλει αν θυμαμαι καλα ενα Wizd και εβλεπε ολους τους εξωτερικους σκληρους και το περιεχομενο φυσικα.Ισχυει με το Egreat κατι τετοιο?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

To nmt νομιζω οτι θελει απαραιτητα τον εσω σκληρο (τον εβαλα απο την αρχη και δεν ξερω αν δουλευει χωρις αυτον). Για το δικτυο πρεπει να ρυθμισεις την ip (πχ 192,168,2,5,) με επιλογη ενυρματη συνδεση (πανω πανω στο "δικτυο"). Για να δεις το pc μεσω egrεat χρειαζεται το myihome (κατι τετοιο) εγκατεστησε το και οριζεις απο που θα τραβας υλικο. Για το αν εισαι συνδεδεμενος θα το καταλαβεις οταν στο Υπηρεσιες WEB βγει ενα "ανθρωπακι" (οπως μου ειπε ενα φιλαρακι εδω μεσα!). Διαβασε ομως ολα τα γραπτα (εδω κι αλλου) και θα δεις οτι μαλλον ειναι απλο. Για torrent δεν ανακατευομαι (τα βαζω στο πισι κατέυθειαν)
Χαζα χαζα με τις εφαρμογες ιντερνετ που εχει θα μας φαει ο...καναπες ΚΑΙ μ΄αυτο!!!

tm

Reaction score
0
δουλευει και χωρις εσωτερικο δισκο.
στην περιπτωση που δεν βαλεις εσωτερικο δισκο, το .nmt αρχειο σου ειναι αχρηστο.. περιεχει εφαρμογες που εγκαθιστανται στον εσωτερικο σκληρο του egreat (αν του εγκαταστησεις).
Για να κανεις απροβληματιστο streaming, θα πρεπει οντως να εγκαταστησεις την εφαρμογη myIhome στον υπολογιστη σου.
Οταν γινει αυτο, στο μενου του egreat, θα σου βγαζει το "ανθρωπακι" που αναφερει ο Λακης απο επανω και διπλα θα γραφει το ονομα του υπολογιστη σου.
Η εγκατασταση της εφαρμογης κρινεται αναγκαια, εφ' οσον θες να βλεπεις απο τον υπολογιστη σου υλικο διαφορετικο απο divx..
Σε περιπτωση που δεν εγκαταστησεις την εφαρμογη, θα εχεις κολληματα στην εικονα και ο ηχος θα ειναι ανυπαρκτος..
Στις ρυθμισεις του δικτυου, δεν χρειαζεται κατι ιδιαιτερο.. τα παιρνει ολα απο το DHCP

Reaction score
5
Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Δοκιμες επονται.............

Reaction score
7
Mετα απο αναβαθμηση οι ρυθμισεις μενουν ιδιες η" πρεπει να τις ξανακανεις?(και στο κουτι και στον υπολογιστη)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.984