H ζυγαριά...

Reaction score
3
Δεν πιστεύω να περιμένετε να συμμετάσχουν στο topic και κυρίες :oops: :oops: :oops: ??
Στο κάτω-κάτω, ποιος ψήνει τις γαλοπούλες και τα μελομακάρονα? Να μην τα δοκιμάσει και λίγο να δει πώς γίνανε; Αδικία..
Φυσικά αναγκαία κρίνετε και η συμμετοχή των γυναικών.
Αυτές άλλωστε έχουν και τον πρώτο λόγο.

Εκτός απο εμένα που ασχολούμε κάποιες χρονιάρες μέρες και με το μαγείρευμα,γνωρίζω και αρκετούς άλλους που το κάνουν. :)

Reaction score
0
Διαγωνισμός!!!

130 και 191... Ποιό είναι εκατοστά ύψους και ποιό χιλιόγραμμα;

Ο ευρών κερδίζει τα κιλά που θα χάσω...

Reaction score
0
Εγώ δεν θα σας το πω.Να υπάρξει και λίγο σασπένς βρε αδερφε!!!
Εξάλλου αν θα σας το πώ,τι θα αναρωτιέστε εσεις όλη την περίοδο των γιορτών???
Σιγά μη ζυγιστώ χρονιάρες μέρες!!!
Δεν θέλω να τρώω τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες γεμάτη ενοχές μη πάρω κανένα γραμμάριο παραπάνω!!!!
Απορώ γιατί ανοίξαμε αυτή την καθόλου ευχάριστη συζήτηση!!!!
Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχω μετά τις γιορτές θα είναι να τερματίζει η ανάρτηση του WR που αναμένεται να πάρω!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
25.612
ααα επισης, οποιος εχει τα 15 κιλα που εχασα πριν 4-5 μηνες να τα δωσει αλλου!
επιστροφες δε δεχομαστε!

Reaction score
7
Ακριβώς.

Στήν φύση τίποτα δεν χάνεται,να μην πω όμως γι'αυτό σε τι μετατρέπεται... :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Μολις θυμηθηκα ατακα συστρατιωτη μου στο ΚΕΝ Κορινθου πριν χρονια....

Ενω καθομασταν εξω στο προαύλιο και περιμεναμε να περασει η ωρα, εβγαινε απο το στρατοπεδο ενα τετοιο
με -ξερετε ΤΙ- μεσα...

Ο τυπος λεει...

"Παιδια, παιδια... Εκει μεσα εχει και κατι δικο μου!!"

Reaction score
51
Μπορώ να σας εξηγήσω με λίγα λόγια πως η πραγματική μέτρηση λέγεται BMI Body Mass Index: (Δείκτης Μάζας σώματος) και βγαίνει από την πράξη:
Βάρος σε κιλά / υψος σε μέτρα στο τετράγωνο!!!!

Επιχειρήστε να το βρείτε στον παρακάτω δικτυακό τόπο στην θέση METRIC για Ευρωπαϊκά μεγέθη!!!
http://www.cdc.gov/nccdphp/dnpa/bmi/calc-bmi.htm
Στο βάρος π.χ. γράψτε 115
στο ύψος 1.87 (με τελεία)!!!
πατήστε calculate και δείτε το αποτέλεσμα από κάτω 33...

Ο Πίνακας που υπάρχει δίπλα εξηγεί:
BMI Weight Status
Below 18.5 Underweight :Λιπόσαρκος
18.5 – 24.9 Normal : Νορμάλ!!!
25.0 – 29.9 Overweight : Υπέρβαρος
30.0 and Above Obese : ΠΑχύσαρκος :cry: :oops:
Καλές μετρήσεις ΠΡΟ και ΜΕΤΑ ΕΟΡΤΩΝ!!!! :mrgreen: :mrgreen:
P.S. btw: μάθατε πάντως και το δικό μου!!!! :wink:

Reaction score
5
Πάντως το BMI δεν είναι από μόνο του ένας τρόπος κατηγοριοποίησης παχυσαρκίας, γιατί είναι πολύ απλουστευμένο. Για παράδειγμα είχα ένα δάσκαλο σε ένα γυμναστήριο στο παρελθόν, που κατέβαινε σε αγώνες επίδειξης, και ήταν 1,70μ με κάπου 85-90 κιλά αν θυμάμαι καλά. Αυτό σε περιόδους αγώνα, που είχε και 4% λίπος στο σώμα! (Βέβαια αυτό είναι ανθιυγεινό μακροχρόνια). Αλλά, το BMI αυτόν τον έβγαζε παχύσαρκο! Αρα ένας σημαντικός παράγοντας είναι και το πόσο γυμνάζεται ο καθένας, τον σωματότυπό του (εκτομορφικός, μεσομορφικός, ενδομορφικός), και το ποσοστό λίπους στο σώμα (που μετριέται με τσιμπήδες κλπ.)
Το καλύτερο είναι να πάμε στο εργομετρικό του ΟΑΚΑ και να μετρηθούμε, αλλά δεν είναι πρακτικό για τον καθένα :)
Εγώ ας πούμε, είμαι κλασσικός μεσομορφικός, βάζω μυς με μια εβδομάδα βάρη, επίσης κιλά μέσα σε μερικές μέρες κρεπάλης, και χάνω δύσκολα (δικαιολογίες, ξέρω...). Εχω ένα κολλητό που τρώει σαν και εμένα, και έχει προσπαθήσει να πάρει μυς με βάρη κλπ, αλλά ούτε κιλά καταφέρνει να πάρει, ούτε μυς.

Reaction score
3
Πάντως το BMI δεν είναι από μόνο του ένας τρόπος κατηγοριοποίησης παχυσαρκίας, γιατί είναι πολύ απλουστευμένο. Για παράδειγμα είχα ένα δάσκαλο σε ένα γυμναστήριο στο παρελθόν, που κατέβαινε σε αγώνες επίδειξης, και ήταν 1,70μ με κάπου 85-90 κιλά αν θυμάμαι καλά. Αυτό σε περιόδους αγώνα, που είχε και 4% λίπος στο σώμα! (Βέβαια αυτό είναι ανθιυγεινό μακροχρόνια). Αλλά, το BMI αυτόν τον έβγαζε παχύσαρκο! Αρα ένας σημαντικός παράγοντας είναι και το πόσο γυμνάζεται ο καθένας, τον σωματότυπό του (εκτομορφικός, μεσομορφικός, ενδομορφικός), και το ποσοστό λίπους στο σώμα (που μετριέται με τσιμπήδες κλπ.)
Το καλύτερο είναι να πάμε στο εργομετρικό του ΟΑΚΑ και να μετρηθούμε, αλλά δεν είναι πρακτικό για τον καθένα :)
Εγώ ας πούμε, είμαι κλασσικός μεσομορφικός, βάζω μυς με μια εβδομάδα βάρη, επίσης κιλά μέσα σε μερικές μέρες κρεπάλης, και χάνω δύσκολα (δικαιολογίες, ξέρω...). Εχω ένα κολλητό που τρώει σαν και εμένα, και έχει προσπαθήσει να πάρει μυς με βάρη κλπ, αλλά ούτε κιλά καταφέρνει να πάρει, ούτε μυς.
Σωστή η διευκρίνηση του akis.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θέλουν ψάξιμο στον καθένα μας ξεχωριστά.

Ομως το θέμα που ξεκίνησα,το ξεκίνησα απλά και χιουμοριστικά.
Μου αρέσει όμως που αρχίζει και υπάρχει προβληματισμός... :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Και εγώ παιδιά, τρώω συνέχεια και κυρίως γλυκά, δίχως προπονήσεις και αγώνες λόγο των ημερών. Δεν έχω όρεξη να πάω και να τρέξω, διοτι κάνει άτιμο ψοφόκρυο.

Reaction score
14
Σχετικά με το λίπος και τα συναφή, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους σε κανονικούς και μη. Ολες αυτές οι νόρμες που κυκλοφορούν είναι αποτέλεσμα στατιστικής ανάλυσης δείγματος που ποικίλει. Η ανθρωπομετρία και σωματομέτρηση έχει πολλές παραμέτρους.
Θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι όποιος είτε πάνω είτε κάτω βρίσκεται μακριά από τις νόρμες μάλλον χρειάζεται είτε άμεση αύξηση βάρους είτε μείωση.

Υγ. Οι "τσιμπίδες" που μετράνε το λίπος λέγονται Δερματοπτυχόμετρα. :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.061
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp