JVC DLA-x3 απορίες

Reaction score
2.482
Τα εχω αυτα τα mp4. Θα τα βαλω και αυτα, αν και νομιζω και το δισκακι του Ted αξιοπιστο ειναι με τα Contrast Flashing Bars.

Οντως κι εμενα με ειχε προβληματισει το γεγονος αυτο. Θα συνδεσω απευθειας για λογους ελεγχου το Oppo με τον pj, να δω την συμπεριφορα.

Επειδη δεν ξερω, μηπως παιζει ρολο στο κοντραστ, το gamma preset που εχει επιλεγει; Κατι με κανει να πιστευω πως ναι.

Reaction score
640
Απλα μπορεις να δοκιμασεις στο Laptop για να δεις πως λειτουργει με τα Pc levels παω για νανι τωρα καληνυχτα

Reaction score
2.482
Απλα μπορεις να δοκιμασεις στο Laptop για να δεις πως λειτουργει με τα Pc levels παω για νανι τωρα καληνυχτα
Θα το δοκιμασω επισης και με ps3/ps4 που εχει RGB Full

Reaction score
15.548
ΕΙναι κατι που θα πρεπει να ψαξεις μαλλον κατι δεν εχεις ρυθμισει καλα μπορει να ειναι η εξοδος στον lumagen μπορει στο avr .
Μπορεις οταν γυρισεις να συνδεσεις το oppo απ ευθειας στο hdmi του προβολεα ή στον avr και να τσεκαρεις
Κωστα εσυ που ξερεις τα πολλα και ο νους σου κατεβαζει εχεις καμμια ιδεα ?
δεν εχω καταλαβει τι ψαχνετε...

ο προβολεας εχει 16-235 και 0-255 διαλεγεις και παιζεις ....
....αποτι ειδα εχει και 16-255 για super white

και αν θυμαμαι καλα το σημα του oppo ειναι στα 255 ;)
..οσοι λοιπον παιζουν 235 τα βλεπουν ιδια 235 και 255

...προτεινω 245 λευκο

Last edited:

Reaction score
640
E
δεν εχω καταλαβει τι ψαχνετε...

ο προβολεας εχει 16-235 και 0-255 διαλεγεις και παιζεις ....
....αποτι ειδα εχει και 16-255 για super white

και αν θυμαμαι καλα το σημα του oppo ειναι στα 255 ;)
..οσοι λοιπον παιζουν 235 τα βλεπουν ιδια 235 και 255

...προτεινω 245 λευκο
Εαν το σημα του oppo ειναι στα 255 και εχει ενεργοποιημενο το superwhite στον jvc δεν θα επρεπε να βλεπει μεχρι την μπαρα με το 234 να αναβοσβηνει ακομα και με κατεβασμενο το contrast ?
Εδω σου λεει βλεπει τις μπαρες και πανω απο το 235 να αναβοσβηνουν οταν κατεβαξει το contrast.
Εσυ προτεινεις να κατεβασει το contrast στο 245 συμφωνα με αυτα που γραφω δεν θα μπορει να το δει ακομα και οταν κατεβαζει το contrast στο χαμηλοτερο σημειο
Αυτο που λεω ειναι οτι οταν ειναι ρυθμισμενα τα levels στα 0-255 τοτε η μπαρα πανω απο το 234 δεν αναβοσβηνει οσο και εαν κατεβασεις το contrast το ιδιο δεν συμβαινει οταν ρυθμιζεις το superwhite και εχεις 16-255 luminance levels ?

Reaction score
15.548
λοιπον....οσο + κοντραστ κοβεις πληροφορια....οσο - κοντραστ περισσοτερη πληροφορια...

το αντιθετο ισχυει με την φωτεινοτητα..

οποτε στα 0-255 παιζεις οπως θελεις..

π.χ. αν δεις το σε12-245 θα παθεις τετοιο σοκ που θα λες πως το βλεπουν οι αλλοι :D

Last edited:

Reaction score
640
λοιπον....οσο + κοντραστ κοβεις πληροφορια....οσο - κοντραστ περισσοτερη πληροφορια...

το αντιθετο ισχυει με την φωτεινοτητα..

οποτε στα 0-255 παιζεις οπως θελεις..

π.χ. αν δεις το σε12-245 θα παθεις τετοιο σοκ που θα λες πως το βλεπουν οι αλλοι :D
Αλλο σε ρωταω αλλο μου απαντας .
Παμε απο την αρχη εχεις ρυθμισει να παιρνεις Luminance levels 16-255 οταν βαζεις την καρτελα wihte clipping του avs forum και χαμηλωσεις τελειως το contrast θα βλεπεις στην καρτελα τις μπαρες πανω απο το 234 να αναβοσβηνουν θα μπορεις να δεις την μπαρα με το 235 να αναβοσβηνει καθως θα κατεβαζεις το contrast?

Reaction score
15.548
εννοειτε οτι θα βλεπεις...οσο μειον το κοντραστ τοσο πιο πολλες μπαρες θα βλεπεις....αυτο σου εγραψα και πιο πανω.

μηπως ταχεις μπερδεψει βρε ;

Reaction score
640
εννοειτε οτι θα βλεπεις...οσο μειον το κοντραστ τοσο πιο πολλες μπαρες θα βλεπεις....αυτο σου εγραψα και πιο πανω.

μηπως ταχεις μπερδεψει βρε ;
Αυτο σου λεω βρε Κωστα οταν εχεις ρυθμισει την εξοδο σου σε 0-255 οσο και να κατεβασεις το contrast δεν μπορεις να δεις τις μπαρες απο το 234 και πανω να αναβοσβηνουν και αυτο συμβαινει γιατι η μεγαλυτερη τιμη για το λευκο σου που ειναι η 255 βρισκεται πλεον λογω της ρυθμισης στην μπαρα με το 234 .

Reaction score
640
δοκιμασε το βαλε εξοδο 0-255 και την καρτελα white clipping και αρχισε να κατεβαζεις το κοντραστ και πες μου

Reaction score
15.548
βρε συ ..εισαι τρελος..!:roflmao:

τι να σου πω !

εγω παιζω απο 0-255 ...κοβω οτι θελω σε αυτο το ευρος με την φωτεινοτητα και το κοντραστ...

Reaction score
640
βρε συ ..εισαι τρελος..!:roflmao:

τι να σου πω !

εγω παιζω απο 0-255 ...κοβω οτι θελω σε αυτο το ευρος με την φωτεινοτητα και το κοντραστ...

Ναι αλλα ειμαι ωραιος τρελος

δηλαδη με 0-255 οταν ανεβαζεις την φωτεινοτητα βλεπεις τις μπαρες 16 και 15 να αναβοσβηνουν και οταν κατεβαζεις το κοντραστ βλεπεις την μπαρα 235 και πανω απο αυτην το 236 ?
βλεπεις δηλαδη ετσι

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Για τα σωστά black levels μέσω lumagen απ' τη σελίδα του lightspace:

Check Lumagen configuration
The Lumagen LUT Box needs to be configured correctly for the display in use, and the correct configuration will vary.

The basic configuration to check is:

Input / HDMI / Type: Auto(???)
Input / HDMI / Level: Video/PC
Input / HDMI / EDID: Passback/Default
and
Output / Styles / Stype ? / HDMI Format / Type: Level=Vid/PC

To check for the correct set-up the following test should be used.

• Using a controlled video source display a black image
  • Change the In/Out HDMI options in turn and check for accurate black levels
  • A probe can be used to check black levels as outlined below)
  • Generate a 'File/New' LUT, and use 'Edit/LUT Manipulation/Gamma' and set to 2.0
  • Using a controlled video source display a Light Illusion BrightnessCal image
  • Again, change the In/Out HDMI options in turn and test by uploading the Gamma LUT created above
  • When the correct Lumagen configuration is set the Gamma LUT will operate correctly.
Example Testing for correct Black Levels and LUT Operation
When using the Lumagen LUT box for calibration you will need to make sure the box configuration is accurate. The following describes the process and results for two example monitors, modifying the HDMI In/Out options as outlined above.

PC Display
HDMI In HDMI Out EDID Nits Black LUT
*PC *PC *Passback *0.046 *Black correct *LUT worked correctly
"PC "PC "Default "0.218 "Black lifted "LUT lifts black further
PC Vid Passback 0.218 Black lifted LUT worked correctly
PC Vid Default 0.620 Blacks very lifted LUT lifts black further
Vid PC Passback 0.046 Black clipped at 16 LUT worked correctly
^Vid ^PC ^Default ^0.046 ^Black correct ^LUT worked correctly
Vid Vid Passback 0.046 Black correct LUT sees 16 as black
Vid Vid Default 0.218 Black lifted LUT works correctly

* This is the correct configuration for this display.
" This configuration 'should' work, but doesn't.
^ This configuration should not work - unknown why it looks correct.

Bravia TV Display
HDMI In HDMI Out EDID Nits Black LUT
PC PC Passback 0.106 Black correct LUT lifts black further
PC PC Default 0.106 Black correct LUT lifts black further
PC Vid Passback 0.373 Black lifted LUT lifts black further
PC Vid Default 0.373 Blacks lifted LUT lifts black further
Vid PC Passback 0.106 Black clipped at 16 LUT worked correctly
Vid PC Default 0.106 Black clipped at 16 LUT worked correctly
*Vid *Vid *Passback *0.106 *Black correct *LUT worked correctly
"Vid "Vid "Default "0.106 "Black correct "LUT works correctly

* This is a correct configuration for this display.
" This is a correct configuration for this display.

When the correct configuration is found it should be propagated to all of the Lumagen settings, and the remote control used to select the slot for LUT Upload.

Reaction score
2.482
Λοιπον. Ο Lumagen, εγγυημενα ειναι video level (16-235), το oppo ΝΟΜΙΖΩ ο,τι το ευχω βαλει να ειναι 16-235, και ο avr, εχει σιγουρα κλειστο το video processing. Δεν εχω δει ομως αν εχει καπου αλλου μεμονωμενα ρυθμιση για το ευρος μεσα στα μενου.

Εγω νομιζω οτι εχεις μεγαλυτερο headroom για το contrast, αν το βαλεις τον pj 16-255. Ετσι το αντιλαμβανομαι, και ετσι φαινεται να μου λειτουργει.

Νομιζω οτι θα μου λειτουργουσε αντιθετα, ανεβαζα 0-255 π.χ. σε ολες τις συσκευες στο video chain και μετα στο pj εβαζα 16-235, οποτε οσο και να ανεβοκατεβαζα contrast δεν θα εβλεπα τις μπαρες πανω απο το 235.

Mε εχει φαει η περιεργεια. Πρεπει να γυρισω πισω!

Αστε γιατι εχω χαλαστει σημερα, γιατι ημουν σε μια πλατεια με τα παιδια, και τα εβγαζα μια φωτογραφια σε ενα αγαλμα και μετα πηγε η μικρη να κατεβει και νομιζα πως θα γλυστρουσε και ενστικτωδως κανω κινηση να την πιασω και μου φευγει το τηλεφωνο και η οθονη εγινε θρυψαλλα.... Μεγαλες χαρες.

ΥΓ: ουτε εγω βλεπω photos

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Οι jvc δεν είναι γραμμικά μηχανάκια. Το έχω γράψει χίλιες φορές εδώ μέσα.
Η μεθοδολογία που ακολουθείται σε τέτοιου είδους calibration (3d lut) απέχει απ' την πατροπαράδοτη. Αυτό μπορεί να είναι κάπως δυσκολοχώνευτο για τους μάστορες του είδους.
Η επιτυχία της εξαρτάται απ' την ρύθμιση κάποιων βασικών παραμέτρων σε πρώτη φάση και στη συνέχεια απ' την πρόοδο των λογισμικών που υπολογίζουν τους αλγόριθμους.
Τα βήματα είναι απλά κι έχουν ελάχιστες παραλλαγές ανά λογισμικό:

1. Σωστό επίπεδα black levels
  2. Απενεργοποίηση εφετζίδικων βοηθημάτων
  3. Όσο το δυνατόν καλύτερη ρύθμιση χρωματικού τριγώνου στα 100 ire.
  4. Ρύθμιση white point (κάποιες φορές βοηθάει και η ρύθμιση του grayscale σε 2 σημεία)
  5. Τρέξιμο lut
Το chromapure θεωρώ ότι είναι το πιο "πρωτόγονο" απ' τα 3 λογισμικά που κυκλοφορούν με δυνατότητα lut calibration.
Το Calman είναι το λογισμικό που συνεχώς εξελίσσεται. Υποστηρίζει τις περισσότερες επιλογές σε pattern generators και lut boxes και έχει φτάσει σ' ένα επίπεδο που δίνει πολύ καλά luts σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Το lightspace δουλεύει με εντελώς άλλη φιλοσοφία. Δεν προβαίνει σε διορθώσεις καθώς μετράει, αλλά συγκεντρώνει τις πληροφορίες απ' τις μετρήσεις και κατόπιν σχηματίζει το κατάλληλο lut. Προσφέρει μάλιστα και εργαλεία για να "χειραγωγηθεί" το lut.
Είναι ένα εξαιρετικά απλό λογισμικό που γλυτώνει πολύ χρόνο. Βέβαια δεν είναι καθόλου καλό για κάποιον που θέλει να καλιμπράρει στο χέρι.

Reaction score
2.482
Προς διευκρινιση, στο 3 εννοεις να φτιαξεις το χρωματικο τριγωνο με patterns 100% amplitude & saturation? στην περιπτωση μου, απλα κανω skip αυτο το βήμα;

Στο 4 εφοσον προτεινεις grayscale δυο σημειων, αντι για 80/30 δεν θα ηταν προτιμοτερο να ρυθμισω με 100/30, δεδομενου οτι θα τρεξω auto Lut μετα με το chromapure?

Reaction score
15.548
Η επιτυχία της εξαρτάται απ' την ρύθμιση κάποιων βασικών παραμέτρων σε πρώτη φάση και στη συνέχεια απ' την πρόοδο των λογισμικών που υπολογίζουν τους αλγόριθμους.
Τα βήματα είναι απλά κι έχουν ελάχιστες παραλλαγές ανά λογισμικό:

1. Σωστό επίπεδα black levels
  2. Απενεργοποίηση εφετζίδικων βοηθημάτων
  3. Όσο το δυνατόν καλύτερη ρύθμιση χρωματικού τριγώνου στα 100 ire.
  4. Ρύθμιση white point (κάποιες φορές βοηθάει και η ρύθμιση του grayscale σε 2 σημεία)
  5. Τρέξιμο lut.
δεν μπορεις να φανταστεις ποσο ξαλαφρωσα...:D

με 5 κλικ να εισαι ετοιμος...:party:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
δεν μπορεις να φανταστεις ποσο ξαλαφρωσα...:D

με 5 κλικ να εισαι ετοιμος...:party:
Τα χέρια σου έχουν πασπατέψει πολλά, αλλά όχι scalers και luts. :D
Την επόμενη που θα κάνει ρύθμιση ο μάστορας σε rose ή zizik κάνε έναν κόπο!;)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Προς διευκρινιση, στο 3 εννοεις να φτιαξεις το χρωματικο τριγωνο με patterns 100% amplitude & saturation? στην περιπτωση μου, απλα κανω skip αυτο το βήμα;

Στο 4 εφοσον προτεινεις grayscale δυο σημειων, αντι για 80/30 δεν θα ηταν προτιμοτερο να ρυθμισω με 100/30, δεδομενου οτι θα τρεξω auto Lut μετα με το chromapure?
Στο 3 εννοώ 100% saturation.
Στο 4 κοιτάζω το 30-100, αλλά εγώ υιοθετώ την ρύθμιση που κάθεται πιο καλά και στις γύρω περιοχές κι όχι αυτήν που δίνει το τέλειο white point. Κοινώς ελέγχω το κλιπάρισμα στο 109%.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio