Klipsch Greek club

Reaction score
396
Ανυπομονω σε θεση παραλληλη να τα ακουσω σε home cinema.Πρεπει να γινεται πανικος μπροστα σου σε ταινιες με πολλα εφφε.

Reaction score
396
Προσωπικά θεωρώ ότι τα ηχεία συμπεριφέρονται άψογα κυρίως σε επιλογές από μικρά σύνολα, έχουν την ιδιότητα να κάνουν άριστο διαχωρισμό μεταξύ των οργάνων, αυτό εμένα με εντυπωσιάζει πολύ, επίσης φωνή, ανδρική - γυναικεία, χορωδίες, αποκτούν αμεσότητα!
Η εξήγηση είναι απλή, το κροσόβερ κάνει τον διαχωρισμό τουλάχιστον στα δικά μου, στα 1500 hz , έτσι τις περισσότερες συχνότητες τις διαχειρίζεται η κόρνα, με αποτέλεσμα, ομοιογένεια όπως περίπου στις μονόδρομες υλοποιήσεις.
Οσο πιο πολλα hz τοσο πιο καλα;

Reaction score
155
Γεια σας!
Ξέρει κανείς ποια είναι η προτεινόμενη απόσταση των RP-280F από τους πίσω τοίχους;

Last edited:

Reaction score
4.202
Τα 260F μου τα έχω στους 16~18 cm και στραμμένα προς την θέση ακρόασης.

Με την γωνία αυτή μεγαλώνει και ο χώρος απο πίσω για το reflex.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Τα 260F μου τα έχω στους 16~18 cm και στραμμένα προς την θέση ακρόασης.

Με την γωνία αυτή μεγαλώνει και ο χώρος απο πίσω για το reflex.

Για δοκίμασε και εσύ παράλληλα μεταξύ τους , επέλεξε 2 - 3 αρχεία, κάνε ακρόαση για πέντε δέκα λεπτά και γράψε εντυπώσεις...

Έτσι για να έχομε πιο αντικειμενική άποψη, εμείς που υποστηρίζουμε αυτήν την επιλογή...

50 cm από τους πίσω τοίχους θεωρώ ότι είναι καλά, πάντως! (όσο για την απόσταση).

Reaction score
113
Αγαπητοι klipschaδες χρειαζομαι τα φωτα σας.
Ειμαι παλιος στο hobby και μεγαλος οπαδος της Spendor(μη βαρατε).
Ξυπνησα που λετε ενα πρωινο και η καρδια μου ελεγε να παω στην klipsch το μυαλο μου ομως λεει να μεινω με τα Spendor.
Ακουω λοιπον τη καρδια μου και ψαχνω με μανια στο ιντερνετ...ειμαι αναμεσα σε 2 ηχεια.....RP-160M k RP-250F.
Ο χωρος μου ειναι 12τ.μ και τα θελω μονο για μουσικη.Subwoofer εχω ενα της Yamaha YST-315 αλλα δε το χρησιμοποιω.
Ενισχυτη croft acoustics(απλα μαγικος).
Δεν εχω ακουσει ποτε ηχεια της klipsch αλλα νομιζω πως δεν θα απογοητευτω...ακουω κανενα 2ωρακι βαρια 2 φορες την εβδομαδα.Τα ακουσματα μου ειναι 80s pop kai rock.
Τι κερδιζω με το βασης σε σχεση με το δαπεδου? Εντασεις μετριες προς υψηλες...περιμενω με αγωνια τα σχολια σας.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Καλημέρα,

Από ότι βλέπω... Λάρισα,

Πρέπει λοιπόν να κοιτάξεις στην περιοχή σου αν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης. Καλύτερα θα ήταν αν μπορούσες να πάρεις για μία δύο ημέρες δείγματα στον χώρο σου.

Σχετικά με το sub σου, το ίδιο έχω και εγώ (δεν είναι μάπα, κάποτε ο Ήχος το είχε για την τιμή του σαν πολύ καλή επιλογή), είναι υποδεέστερο σίγουρα των 280f, και σε ποιότητα αλλά και σε βάθος χαμηλού! Στην άκρη λοιπόν. Μόνο για καμία έκρηξη, (αποκλειστικά δηλαδή σαν +1 για την προστασία των ηχείων και μόνο).
Ούτε και τα rp το έχουν ανάγκη για μουσική!

Στον χώρο σου θα προτιμούσα τα rf 250 ή τα 260. Για τα βάσης, θα χρειαστείς.... βάση, άρα γιατί να μην χρησιμοποιήσεις τον χώρο που καταλαμβάνει η βάση...... με ηχείο??

Last edited:

Reaction score
113
Δυνατοτητα ακροασης δε παιζει....επισης ηθελα να ρωτησω η κορνα που εχει το 160 ειναι ιδια με του 250?
Οπως επισης η σειρα RF τι διαφορα εχει με την RP?
Η μια σειρα ειναι για μουσικη και η αλλη για ταινιες? Επειδη τιμολογιακα πανω κατω ιδια βγαινουν!!!

Reaction score
379
Χώρος 12τμ και δαπέδου, για μένα είναι απαγορευτικό!!!!! Θα ακούς μόνο μπουμάρισμα.
Εκτός αν ο χώρος ακρόασης είναι τόσος, και είναι εννιαίος μαζί με το υπόλοιπο σπίτι και ο όγκος που πρέπει να καλύψουν είναι πολύ μεγαλύτερος.
Αν ο ενισχυτής σου είναι δυνατός (δε τον γνωρίζω αυτόν που έχεις) τότε με ένα 5ιντσο ή εξάιντσο στο κάθε ηχείο βάσης, είσαι σούπερ και χωρίς να χρειαστείς και τη βοήθεια του sub.
Αρκεί ξαναλέω ο χώρος των 12τμ που αναφέρεις να είναι αυτός και τέλος. Αν συνεχίζει σε τραπεζερίες, κουζίνες κτλ το πράγμα αλλάζει.

Reaction score
379
Κατα την ταπεινή μου άποψη σε αυτο τον χώρο και με τα rp-150m θα είσαι μια χαρά.
Έχουν απίστευτη απόδοση και χαμηλό για το μέγεθός τους.
Οριακά τα rp-160m.

Reaction score
379
Εσυ ποια εχεις?
Τα RB-61 σε ενιαίο χώρο σαλονοτραπεζερίας και είμαι σούπερ ικανοποιημένος. Αν δεις λιγες σελίδες πίσω έχω ανεβάσει και φωτο από το χώρο μου.
Τα RB-51 που έχω για surround τα είχε πριν ο αδερφός μου σε δωμάτιο 11 τ.μ και ήταν ΤΕΛΕΙΑ!!!
Γι’αυτό και σου προτείνω τα 150. Πιστεύω ότι έχουν το ιδανικό μέγεθος για να ακούς σωστά μουσική στο χώρο σου. Οτιδήποτε παραπάνω θα αρχίσει να μπουμάρει και να σε ενοχλεί.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Προσοχή:

Και έμενα ο χώρος για το σύστημα δεν διαφέρει από το δικό σου....
Υπάρχουν δύο επιλογές από klipsch στο σπίτι, οπότε έχω ασχοληθεί μαζί τους αμέτρητες ώρες.

Τα rf 62II τα οποία έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα rp 260f, και τα rp 160.

Ναι μεν τα rb 160 γεμίζουν άνετα τον χώρο, όπως αναφέρουν και τα παιδιά παραπάνω, τα δαπέδου όμως, ακούγονται πιο "Ηχεία", μία κλάση παραπάνω δηλαδή,και σχετικά με το θέμα Μπουμάρισμα δεν διαφέρουν μεταξύ τους! Αν μπουμάρουν τα rf 62II, μπουμάρουν και τα rp 160! Τα μουσικά αρχεία που διαχειρίζεσαι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, με αυτό το θέμα, πίστεψέ με!

Και εγώ γιαυτόν τον λόγο αγόρασα τα rp 160, αλλά τελικά δεν τα χρησιμοποίησα. Έχανα στο χαμηλό (ποιότητα και βάθος)....

Σε αρχεία δε κλασικής μουσικής, πολλών οργάνων, δεν το συζητώ!

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Δοκιμές - ακρόαση ευχαρίστως στον χώρο μου!

Reaction score
113
Προσοχή:

Και έμενα ο χώρος για το σύστημα δεν διαφέρει από το δικό σου....
Υπάρχουν δύο επιλογές από klipsch στο σπίτι, οπότε έχω ασχοληθεί μαζί τους αμέτρητες ώρες.

Τα rf 62II τα οποία έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα rp 260f, και τα rp 160.

Ναι μεν τα rb 160 γεμίζουν άνετα τον χώρο, όπως αναφέρουν και τα παιδιά παραπάνω, τα δαπέδου όμως, ακούγονται πιο "Ηχεία", μία κλάση παραπάνω δηλαδή,και σχετικά με το θέμα Μπουμάρισμα δεν διαφέρουν μεταξύ τους! Αν μπουμάρουν τα rf 62II, μπουμάρουν και τα rp 160! Τα μουσικά αρχεία που διαχειρίζεσαι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, με αυτό το θέμα, πίστεψέ με!

Και εγώ γιαυτόν τον λόγο αγόρασα τα rp 160, αλλά τελικά δεν τα χρησιμοποίησα. Έχανα στο χαμηλό (ποιότητα και βάθος)....

Σε αρχεία δε κλασικής μουσικής, πολλών οργάνων, δεν το συζητώ!

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Δοκιμές - ακρόαση ευχαρίστως στον χώρο μου!
Σ ευχαριστω για τις απαντησεις που μου δινεις...συμφωνουμε απολυτα.Απλα επειδη εχω Spendor και παιζουν παντου καλα ρωταω για τυχον μπουμαρισματα.
Σε ποια περιοχη βρισκεσαι?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Αν ο ενισχυτής σου και ο χώρος, είναι οκ δεν έχεις φόβο για μπουμάρισμα.
Βρίσκομαι στην Νέα Σμύρνη.

Πιστεύω ότι αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο έχει να κάνει με συχνότητες αρκετά ψηλότερα από τα 30 - 60 hz διαφορές που ξεχωρίζουν τα δαπέδου από των βάσης. Άρα αν μπουμάρουν τα μεν, θα μπουμάρουν και τα δε. Το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο, θεωρώ, έχει να κάνει περισσότερο με την διαρρύθμιση του χώρου.

Reaction score
15.469
Καλησπερα κι απο 'μενα Nautilus86 , οι "αλλοι" λενε

"Μικρό ηχείο – περιορισμένα μπάσα – περιορισμένη μέγιστη στάθμη – μικρή απόσταση ακρόασης. Μεγαλύτερο ηχείο – καλύτερα μπάσα - υψηλότερη μέγιστη στάθμη – μεγαλύτερη απόσταση ακρόασης"
"δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποφασίσετε για το μέγεθος που θα έχουν τα γούφερ των ηχείων σας, με βάση τα τετραγωνικά του χώρου ακρόασης. Το κριτήριο επιλογής είναι αποκλειστικά η απόσταση ακρόασης "
"Εντελώς εμπειρικά, θα έλεγα ότι ένα ζευγάρι ηχεία με ένα γούφερ 6,5 ιντσών είναι κατάλληλα μόνο για κοντινές ακροάσεις, όχι πάνω από 2 μέτρα. Γύρω στα 3 μέτρα, μια καλή λύση είναι δύο γούφερ 6,5 ή 8 ιντσών "

εσυ τι αποσταση εχεις απο τη θεση ακροασης ?

Reaction score
113
Η θεση ακροασης ειναι στα 220cm.
Η αποσταση των ηχειων 90cm απο τον πισω τοιχο και 40cm στο πλαι.
Η μεταξυ τους αποσταση 150cm.

Reaction score
15.469
Η θεση ακροασης ειναι στα 220cm.
Η αποσταση των ηχειων 90cm απο τον πισω τοιχο και 40cm στο πλαι.
Η μεταξυ τους αποσταση 150cm.
εγω ακουω στα 2,5 μετρα κι εχω απεναντι μου 4 οχταϊντσα :D σ' ελαφρως μεγαλυτερο χωρο , σε μετριες εντασεις - υπο προϋποθεσεις γινονται ολα - μη φοβαστε τα (σωστα) μεγαλα ηχεια !!! :drinks:

το μπασο εχει ψωμι ...

Reaction score
113
εγω ακουω στα 2,5 μετρα κι εχω απεναντι μου 4 οχταϊντσα :D σ' ελαφρως μεγαλυτερο χωρο , σε μετριες εντασεις - υπο προϋποθεσεις γινονται ολα - μη φοβαστε τα (σωστα) μεγαλα ηχεια !!! :drinks:

το μπασο εχει ψωμι ...
Ποια ηχεια εχεις και ποιον ενισχυτη?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88