- Reaction score
- 396
Ανυπομονω σε θεση παραλληλη να τα ακουσω σε home cinema.Πρεπει να γινεται πανικος μπροστα σου σε ταινιες με πολλα εφφε.
Οσο πιο πολλα hz τοσο πιο καλα;Προσωπικά θεωρώ ότι τα ηχεία συμπεριφέρονται άψογα κυρίως σε επιλογές από μικρά σύνολα, έχουν την ιδιότητα να κάνουν άριστο διαχωρισμό μεταξύ των οργάνων, αυτό εμένα με εντυπωσιάζει πολύ, επίσης φωνή, ανδρική - γυναικεία, χορωδίες, αποκτούν αμεσότητα!
Η εξήγηση είναι απλή, το κροσόβερ κάνει τον διαχωρισμό τουλάχιστον στα δικά μου, στα 1500 hz , έτσι τις περισσότερες συχνότητες τις διαχειρίζεται η κόρνα, με αποτέλεσμα, ομοιογένεια όπως περίπου στις μονόδρομες υλοποιήσεις.
Τα 260F μου τα έχω στους 16~18 cm και στραμμένα προς την θέση ακρόασης.
Με την γωνία αυτή μεγαλώνει και ο χώρος απο πίσω για το reflex.
Εσυ ποια εχεις?Κατα την ταπεινή μου άποψη σε αυτο τον χώρο και με τα rp-150m θα είσαι μια χαρά.
Έχουν απίστευτη απόδοση και χαμηλό για το μέγεθός τους.
Οριακά τα rp-160m.
Τα RB-61 σε ενιαίο χώρο σαλονοτραπεζερίας και είμαι σούπερ ικανοποιημένος. Αν δεις λιγες σελίδες πίσω έχω ανεβάσει και φωτο από το χώρο μου.Εσυ ποια εχεις?
Σ ευχαριστω για τις απαντησεις που μου δινεις...συμφωνουμε απολυτα.Απλα επειδη εχω Spendor και παιζουν παντου καλα ρωταω για τυχον μπουμαρισματα.Προσοχή:
Και έμενα ο χώρος για το σύστημα δεν διαφέρει από το δικό σου....
Υπάρχουν δύο επιλογές από klipsch στο σπίτι, οπότε έχω ασχοληθεί μαζί τους αμέτρητες ώρες.
Τα rf 62II τα οποία έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα rp 260f, και τα rp 160.
Ναι μεν τα rb 160 γεμίζουν άνετα τον χώρο, όπως αναφέρουν και τα παιδιά παραπάνω, τα δαπέδου όμως, ακούγονται πιο "Ηχεία", μία κλάση παραπάνω δηλαδή,και σχετικά με το θέμα Μπουμάρισμα δεν διαφέρουν μεταξύ τους! Αν μπουμάρουν τα rf 62II, μπουμάρουν και τα rp 160! Τα μουσικά αρχεία που διαχειρίζεσαι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, με αυτό το θέμα, πίστεψέ με!
Και εγώ γιαυτόν τον λόγο αγόρασα τα rp 160, αλλά τελικά δεν τα χρησιμοποίησα. Έχανα στο χαμηλό (ποιότητα και βάθος)....
Σε αρχεία δε κλασικής μουσικής, πολλών οργάνων, δεν το συζητώ!
Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Δοκιμές - ακρόαση ευχαρίστως στον χώρο μου!
εγω ακουω στα 2,5 μετρα κι εχω απεναντι μου 4 οχταϊντσαΗ θεση ακροασης ειναι στα 220cm.
Η αποσταση των ηχειων 90cm απο τον πισω τοιχο και 40cm στο πλαι.
Η μεταξυ τους αποσταση 150cm.
Ποια ηχεια εχεις και ποιον ενισχυτη?εγω ακουω στα 2,5 μετρα κι εχω απεναντι μου 4 οχταϊντσασ' ελαφρως μεγαλυτερο χωρο , σε μετριες εντασεις - υπο προϋποθεσεις γινονται ολα - μη φοβαστε τα (σωστα) μεγαλα ηχεια !!!
το μπασο εχει ψωμι ...