To Μundial σε HD

Reaction score
0
Μήπως θα μπορούσε κάποιος :roll: να συνοψίσει την τωρινή κατάσταση σχετικά με :

1 . Ποιά κανάλια παίζουν αυτή τη στιγμή Mundial σε HD.
2 . Σε ποιό δορυφόρο βρίσκονται (συχν. , FEC , κ.λ.π.)
3 . Αν είναι δυνατή η λήψη τους ελεύθερα η κωδικοποιημένα
4 . Αν είναι κωδικοποιημένα , μήπως υπάρχει τρόπος κάποια από αυτά να τα "φάει" ο Δράκος ή ο Δεινόσαυρος :mrgreen:
5 . Αν μπορούμε να προμηθευτούμε κάρτα (ποία και σε ποιά τιμή) σε περίπτωση που δεν θέλουμε παρτίδες με τα "τέρατα" :cry: :cry:

Νομίζω ότι θα ξεκαθάριζε το τοπίο και θα ξέραμε πώς να προχωρήσουμε από δω και μπρός.

Reaction score
6
Ελεύθερο είναι μόνο το ART World Cup HD (αραβικό) στον Nilesat 4West

Από τα κλειδωμένα ο δράκος ανοίγει μόνο το Premiere HD (χωρίς κάρτα) , το οποίο όμως είναι πολύ δύσκολο στη λήψη του νότια της Θεσσαλονίκης..

Συνδρομητικά :
TPS HD (γαλλικά, Hotbird 13) εύκολη λήψη
Canal+ (γαλλιικά, Astra 19.2) σχετικά εύκολη λήψη

Για τις συχνότητες:
http://en.kingofsat.net/hdtv.php

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ καταλαβαίνω και τον lambri που θέλει να δει το Mundial σε HD και φυσικά και τον deliol ο οποίος και αυτός έφαγε πολλές ώρες προσπαθώντας να βρει μια λύση για όλους...

Πάντως νομίζω ότι το παράπονο του lambri δεν ήταν προς το avsite που διοργάνωσε το power-buy αλλά προς την msg από την οποία ζητάει να τον είχε εξυπηρετήσει προσφέροντας μια κάρτα euro1080 προειδοποιώντας βέβαια για το ρίσκο... το οποίο ρίσκο άλλωστε πρώτοι εμείς εδώ μέσα το είχαμε επισημάνει...

Την κάρτα του euro1080 την παρείγγειλα και εγώ και μάλιστα από το Βέλγιο πληρώνοντάς την και παραπάνω για να έχω την επιλογή... και μόλις μου ήρθε η κάρτα την προηγούμενη Παρασκευή, την ίδια μέρα ξεκίνησε το ART HD ελεύθερο!!! Είπαμε η ανοργανωσιά της Ευρώπης (πλην Αγγλίας, Γερμανίας...) είναι απίστευτη!!!

Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με τον νόμο του Μέρφυ... το τεχνικός με πάει από μέρα σε μέρα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
menelaos said:
Μήπως θα μπορούσε κάποιος :roll: να συνοψίσει την τωρινή κατάσταση σχετικά με :

1 . Ποιά κανάλια παίζουν αυτή τη στιγμή Mundial σε HD.
2 . Σε ποιό δορυφόρο βρίσκονται (συχν. , FEC , κ.λ.π.)
3 . Αν είναι δυνατή η λήψη τους ελεύθερα η κωδικοποιημένα
4 . Αν είναι κωδικοποιημένα , μήπως υπάρχει τρόπος κάποια από αυτά να τα "φάει" ο Δράκος ή ο Δεινόσαυρος :mrgreen:
5 . Αν μπορούμε να προμηθευτούμε κάρτα (ποία και σε ποιά τιμή) σε περίπτωση που δεν θέλουμε παρτίδες με τα "τέρατα" :cry: :cry:

Νομίζω ότι θα ξεκαθάριζε το τοπίο και θα ξέραμε πώς να προχωρήσουμε από δω και μπρός.
Η καλύτερη λύση για Μundial σε hd αυτή την στιγμή είναι το ART HD στον NILESAT ΕΛΕΥΘΕΡΟ!

Για hd γενικότερα το μόνο που θα πρότεινα εγώ είναι το αγγλικό Sky HD...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
TUONOS said:
Τελικα μαλλον θα καταληξω σε κινητο Triax 1.10.
Καλυτερη λυση απο το Wave Frontier ή χειροτερη? Τι λετε?
Θα σου πρότεινα το κινητό σου να είναι λίγο μεγαλύτερο... 1.2 μέτρα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
TUONOS said:
Πόσα πιάτα θα βάλεις;;;;

Είναι λίγο έως πολύ δύσκολο να πιάσεις όλους αυτούς τους δορυφόρους με 1 πιάτο...

Μπορείς να πιάσεις 19-13-7 σίγουρα με 1 πιάτο... το 7 δυτικά και το 28 ανατολικά τα βλέπω δύσκολα... στο 28 αντολικά δεν πρόκειται να δεις κάτι αν δεν έχεις συνδρομή sky αγγλικό...

Σκεφτομαι για ενα Wave Frontier. Οπως μου ειπε ο τεχνικος της MSG με Wave κατεβαινει το ART στον NILESAT που με ενδιαφερει πρωτιστως. Απο κει και περα τα υπολοιπα 3 LNB σκεφτηκα να τα βαλω εκει που λεω παραπανω αλλα αν το Astra 28E δεν εχει ενδιαφερον τοτε που αλλου προτεινεις?
Εσυ απο οτι ειδα εβαλες 2 Gibertini για 4 Δορυφορους αλλα το WAVE μαλλον βγαινει πιο φτηνο γι αυτο προσανατολιζομαι σ΄αυτο.
Αν τελικά βάλεις wave φρόντισε κατά την εγκατάσταση να κατεβάσεις το ART HD από τον NILESAT και ταυτόχρονα να δεις αν σου κατεβαίνουν και πόσα κανάλια από τον ASTRA στις 19 μοίρες ανατολικά...

Και πες μας αν το wave μπορεί να πιάσει και 7 δυτικά και 19 ανατολικά...

Reaction score
0
"Θα σου πρότεινα το κινητό σου να είναι λίγο μεγαλύτερο... 1.2 μέτρα..."

"Αν τελικά βάλεις wave φρόντισε κατά την εγκατάσταση να κατεβάσεις το ART HD από τον NILESAT και ταυτόχρονα να δεις αν σου κατεβαίνουν και πόσα κανάλια από τον ASTRA στις 19 μοίρες ανατολικά...
Και πες μας αν το wave μπορεί να πιάσει και 7 δυτικά και 19 ανατολικά..."

Εκλεισα για το κινητο που λεω πιο πανω. Το 1,2 Gibertini ηταν πολυ ακριβοτερο και ετσι κατεληξα στο Triax προς το παρον. Το μοτερ απο οτι μου λενε βεβαια μπορει να σηκωσει πιατο μεχρι 1,2 οποτε αν χρειαστει στο μελλον κανω αναβαθμιση.
Αυριο εγκατασταση. Ελπιζω να εκανα σωστη επιλογη.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
TUONOS said:
"Θα σου πρότεινα το κινητό σου να είναι λίγο μεγαλύτερο... 1.2 μέτρα..."

"Αν τελικά βάλεις wave φρόντισε κατά την εγκατάσταση να κατεβάσεις το ART HD από τον NILESAT και ταυτόχρονα να δεις αν σου κατεβαίνουν και πόσα κανάλια από τον ASTRA στις 19 μοίρες ανατολικά...
Και πες μας αν το wave μπορεί να πιάσει και 7 δυτικά και 19 ανατολικά..."

Εκλεισα για το κινητο που λεω πιο πανω. Το 1,2 Gibertini ηταν πολυ ακριβοτερο και ετσι κατεληξα στο Triax προς το παρον. Το μοτερ απο οτι μου λενε βεβαια μπορει να σηκωσει πιατο μεχρι 1,2 οποτε αν χρειαστει στο μελλον κανω αναβαθμιση.
Αυριο εγκατασταση. Ελπιζω να εκανα σωστη επιλογη.
Αstra Hotbird Eutelsat θα έχεις σίγουρα (τουλάχιστον τα περισσότερα κανάλια...) Το ART HD εμένα με 1.2 μου βγαίνει καλά (ποιότητα πάνω από 40%) άρα μάλλον και εσένα...

KP

Reaction score
0
Χρήστο 40% είναι λίγο για το πιάτο σου. Εγώ με 1,0 μέτρο έχω 75%. Γύρισε το LNB 25 μοίρες και θα πάει 70-80%. Κάντο και θα δείς....

Reaction score
4
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Εγώ καταλαβαίνω και τον lambri που θέλει να δει το Mundial σε HD και φυσικά και τον deliol ο οποίος και αυτός έφαγε πολλές ώρες προσπαθώντας να βρει μια λύση για όλους...

Πάντως νομίζω ότι το παράπονο του lambri δεν ήταν προς το avsite που διοργάνωσε το power-buy αλλά προς την msg από την οποία ζητάει να τον είχε εξυπηρετήσει προσφέροντας μια κάρτα euro1080 προειδοποιώντας βέβαια για το ρίσκο... το οποίο ρίσκο άλλωστε πρώτοι εμείς εδώ μέσα το είχαμε επισημάνει...

Την κάρτα του euro1080 την παρείγγειλα και εγώ και μάλιστα από το Βέλγιο πληρώνοντάς την και παραπάνω για να έχω την επιλογή... και μόλις μου ήρθε η κάρτα την προηγούμενη Παρασκευή, την ίδια μέρα ξεκίνησε το ART HD ελεύθερο!!! Είπαμε η ανοργανωσιά της Ευρώπης (πλην Αγγλίας, Γερμανίας...) είναι απίστευτη!!!

Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με τον νόμο του Μέρφυ... το τεχνικός με πάει από μέρα σε μέρα...
Χρηστο σωστος.Στην MSG απευθυνθηκα απειρες φορες για βοηθεια.Εκει εχωσα τα 750 οχι στον deliol .με πανε απο αυριο σε αυριο.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
labri said:
Χρηστο εκτιμας οτι θα μπορεσω με wave frontier να πιασω nilesat ;
labri said:
Χρηστο εκτιμας οτι θα μπορεσω με wave frontier να πιασω nilesat ;
Ρώτα και αυτόν που έκανε την εγκατάσταση... δεν έχουμε αναφορά, είναι δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Reaction score
0
KP said:
Χρήστο 40% είναι λίγο για το πιάτο σου. Εγώ με 1,0 μέτρο έχω 75%. Γύρισε το LNB 25 μοίρες και θα πάει 70-80%. Κάντο και θα δείς....
Όταν λες 25 μοίρες τι εννοείς;;
Αντί το LNB να είναι κάθετο πρός το έδαφος , το γυρίζεις περίπου 1/4 της στροφής αριστερά ή δεξιά αναλόγως και έτσι έχει ΠΟΛΥ καλλίτερη λήψη . Το ίδιο έκανα και στον HellasSat (άσχετα αν τα κανάλια εκεί είναι μάπα :lol: :lol: :lol:)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
menelaos said:
KP said:
Αντί το LNB να είναι κάθετο πρός το έδαφος , το γυρίζεις περίπου 1/4 της στροφής αριστερά ή δεξιά αναλόγως και έτσι έχει ΠΟΛΥ καλλίτερη λήψη . Το ίδιο έκανα και στον HellasSat (άσχετα αν τα κανάλια εκεί είναι μάπα :lol: :lol: :lol:)
Τhanks! Θα το δοκιμάσω...

Reaction score
14
menelaos said:
KP said:
παιδιά να το κάνουμε λίγο πιό τεχνικό.

Ολοι οι δορυφόροι βρίσκονται στην ζώνη Κλαρκ, και σχηματίζουν ενα γεωστατικό τόξο στα 33.6χλμ απο την επιφάνεια της γής.

Αυτό το τόξο λοιπόν όταν προσπαθούμε να το ακολουθήσουμε με το πιάτο μας πρέπει να στρίβουμε τα LNB ώστε να ερχονται σε παραλληλία με το τόξο αυτό. Οπως κοιτάμε το πιάτο μας απο μπροστά για τον hotbird λογου χάριν το LNB μας πρεπει να εχει μια στρέψη αριστερόστροφη κατά 7-11 μοίρες περίπου. Οσο πάμε δυτικά τόσο πρέπει αυτή η αριστερόστροφη στρέψη να μεγαλώνει. Στον Hispasat 30W π.χ. το LNB μας είναι κατά 50 μοίρες στριμένο. Ενώ όσο πάμε Ανατολικά π.χ. Turksat 42E το LNB μας έχει γυρίσει κατά 30 μοίρες πρόσ τα δεξιά.

ο Παραλληλισμός αυτός που λέμε δεν γίνεται με απόλυτη επιτυχία με το "μάτι" αλλά είναι προτιμότερο να γίνει με επαγγελματικό πεδιόμετρο με αναλυτή φάσματος ώστε να βλέπουμε ότι εχουμε πετύχει όσο το δυνατόν τον απόλυτο διαχωρισμό μεταξύ των δυο πολώσεων εκπομπής (οριζοντίων και καθέτων).

Οταν εχουμε ενα πιάτο κινητό με την λεγόμενη Polar mount βαση, αυτή είναι φτιαγμένη ώστε να "γυρίζει" (στρέφει) το πιάτο μας εκτελόντας μια πραγματική παράλληλη ακολουθία του γεωστατικου τόξου μας

Σε αυτή την περίπτωση το LNB μας μένει σταθερό στο πιάτο που αυτό κάνει την αριστερή δεξιά κίνηση (Pivot).

http://www.ctiinfo.com/SatControl/ComTrack/InclinedOrbitTutorial/satgeomt.htm

Reaction score
0
Το C+ Mundial 24H  στις 10875 V  FEC 22000 5/6 είναι σε HD 1080i .Δεν μπορούμε να βρούμε καμμιά καρτούλα  :) ?

Αρχίζω και απελπίζομαι ρε παιδιά . Πάνω που είχα αποφασίσει για Euro1080 , μου έκοψε τη φόρα ο deliol με την ανακοίνωσή του Eutelsat W3A  για του Πολωνούς !!! :x :x

Εμείς δηλ. με την "αραπιά"  μόνο θα την βγάλουμε ? Ο τεχνικός μου είπε την επόμενη βδομάδα , για να μετακινήσω το πιάτο , και να δούμε με τόσο υστερία που έχει πέσει για το Mundial :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef