"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Αυτό το θέμα μ αρέσει πολύ και για αυτό επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω το αγαπημένο μου ενισχυτάκι.

HARMAN/KARDON HK 870

Manufacturer: harman/kardon, USA
Sine Power: 2 x 100 watts into 8 ohms
Power supply: 220V/240V, 50- 60 Hz
Power consumption: 390 watts
Outputs: 1 x speaker 8 ohms (screws)
Special features: toroidal transformer
Dimensions: 443 x 134 x 386 mm
Weight: 12. 3 kg

Το μπλέ λεντάκι το έβαλα εγώ .:126:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Τα εσωτερικά του

Και τα οπίσθια κάλη του

Αν δείτε προσεκτικά ειναι made in Japan.

Mε συντροφεύει σχεδόν 20 χρόνια και δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπρώξει δυνατά τα μεγάφωνα των παλιών AUDIO SPECTRUM MS 302 , που έχω πια στο 2ο σύστημα, οπως και των CANTON ERGO 607 DC που έχω τώρα.

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Αν δείτε προσεκτικά ειναι made in Japan.

Mε συντροφεύει σχεδόν 20 χρόνια και δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπρώξει δυνατά τα μεγάφωνα των παλιών AUDIO SPECTRUM MS 302 , που έχω πια στο 2ο σύστημα, οπως και των CANTON ERGO 607 DC που έχω τώρα.
Αυτά είναι μηχανάκια κύριοι!!!!!!!!!:607:

Κάνουν πολλούς "νεοσσούς" να στέκοντε προσοχή!!!!!!

60 ampers στιγμιαίο ρεύμα!!!!!!!!! Τι λες τώραααααααααα!!!!!!!!!!

Reaction score
1.187

Και για να ξαναγυρίσουμε στα αγαπημένα μου ΑΚΑΙ αυτή ήταν πολύ "δυνατό" μηχάνημα στην εποχή του.

ΑΚΑΙ GXC-570D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.173

Kαλά μιλάμε μιλάμε η ποιότητα φωτογραφιών του Αρβανίκου είναι ασύληπτη.:143:

Reaction score
1.187

Ναι ειδικά αυτές στο post #141 με το ζόρι καταλαβαίνεις την μάρκα του ενισχυτή!!! :142:

Reaction score
1.815
Ρε σεις αφήστε τον άνθρωπο. Vintage αναλογική μηχανή έχει, δηλαδή με το ζόρι να πάει στα ψηφιακά???

Reaction score
1.815

Kαλά μιλάμε μιλάμε η ποιότητα φωτογραφιών του Αρβανίκου είναι ασύληπτη.:143:
Εσένα πουλάκι μου, που είναι οι φωτογραφίες σου από τα θεριά??
Δε μιλάω μόνο για το ΤΕΡΑΣ που έχεις στο ρακ επάνω, αλλά και για τα άλλα, ξέρεις εσύ...:126:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Ρε σεις αφήστε τον άνθρωπο. Vintage αναλογική μηχανή έχει, δηλαδή με το ζόρι να πάει στα ψηφιακά???
Α! Εντάξει τότε τον συγχωρούμε... :126:

Χρωστάω φωτογραφίες από το μαγνητόφωνό μου ΑΚΑΙ GX-650D

Reaction score
1.815
Ο λόγος σήμερα θα γίνει για ένα κασσετόφωνο που ήταν φετίχ και το γλυκοκοίταζα.
Μιας και δεν μπορούσα εκείνη την εποχή να πάρω ένα Nakamichi, που ήταν το απόλυτο μηχάνημα για μένα, είχα αποφασίσει να καταλήξω σε AIWA, που ήταν στο budjet των χρημάτων που διέθετα.
Τελικά έμεινα με το DENON DRM-500 και δεν το αντικατέστησα με καλύτερο, γιατί υπήρχε φθήνουσα πορεία, λόγω ριζικών τεχνολογικών διαφοροποιήσεων με τα cd recorders.
Όμως η καψούρα με το φετίχ της έννοιας "κασσετόφωνο" με έτρωγε!

Κατέληξε λοιπόν τον προηγούμενο μήνα στα χέρια μου, το τελευταίο "κάστρο" της παραγωγής της θρυλικής AIWA το AD-S 950.

Το μηχάνημα μου το χάρισε ο Manos58!! Διορατικός όπως συνηθίζει να είνα και πάντα με την ευγένεια που όλοι μας γνωρίζουμε να τον χαρακτηρίζει, μου το έφερε, γιατί λυπόταν να κάθεται στην αποθήκη του...Το μηχάνημα ήταν σε ΑΨΟΓΗ κατάσταση!!! Νόμιζες οτι ήταν καινούριο!!!!! Σα να είχε βγεί από την κούτα του (με την οποία το έφερε, μαζί με όλα τα χαρτιά του), μόλις τώρα!
Το μόνο που του έλειπε ήταν τα 4 ποδαράκια που ο Mάνος τα είχε πάρει για μια μοντιφιά, μιας και δεν το χειριζόταν.:126:

Το AIWA από την ακινησία χρειάστηκε ιμάντες (τι περίεργο!) και ...τίποτε άλλο!!! ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!
Δεν έχασα καθόλου χρόνο και παρήγγειλα ιμάντες made in Japan. Έφτασαν προχθές και όπως καταλαβαίνετε δεν έχασα καθόλου χρόνο!
Όταν το άνοιξα μέσα ήταν ανέπαφο, ούτε σκόνες, ούτε πειράγματα! Ζήτημα απ' ότι μου είπε ο Μάνος να είχε γράψει 10 κασσέτες και έτσι ήταν...

Εδώ ο παλιός ιμάντας είχε γίνει μια μάζα με το μοτέρ...

Όλα έξω, strip show για τον καθαρισμό και την τοποθέτηση των νέων!!

Reaction score
1.815
Κι εδώ το κουκλί, ετοιμοπόλεμο, με νέους ιμάντες και νέα ποδαράκια!!!!!!
Μάνο ελπίζω να σου αρέσουν...:107:

Dolby B, C και ...S!!

Και calibration system...

Σύστημα "πίεσης" ενός κιλού της κασσέτας, για τη ...σταθεροποίησή της!!

Το σύστημα κεφαλών... απείραχτο, αψεγάδιαστο!!!

Μάνο, σ' ευχαριστώ πολύ που εμπιστεύτηκες στην κατοχή μου το υπέροχο αυτό μηχάνημα, που ήταν και το τελευταίο της παραγωγής, μιας εταιρίας που έγραψε ιστορία, στο χώρο του κασσετοφώνου! :624:

Reaction score
0

Καλημέρα και μπράβο στον κυριο Μάνο. Πολύ ωραίο το Aiwa να το χαίρεσαι και εγώ στο δικό μου το Aiwa το παρατήρησα οτι έλιωσε τους ιμάντες, δεν ξεράθηκαν. Εγώ δεν έβαλα αυθεντικούς αλλά από το μαγαζί τις γειτονιάς καινούργιους. Αλήθεια εσύ γιατί βάζεις αυθεντικούς έχει διαφορά?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Χαιρομαι που το βλεπω ζωντανο ξανα.Ειναι οντως απαιχτο.
Δεν ημουν ποτε κασσετακιας.Αγοραστηκε μεσα στα πλαισια της "ψυχοπαθολογιας"μας.
Πολυ συντομα αγοραστηκε cd player και ετσι δεν δουλεψε ποτε.
Εχει γραψει 10 κασσετες για το αυτοκινητο και ζητημα να επαιξε 20 φορες μια κασσετα.
5 ηταν το "Πατατες" του Χαρρυ Κλυν.Μια ζωη βινυλιακιας.Και το cd Μαρανατζ 63 ΜΚ ΙΙ SE ελαχιστα ειχε παιξει.Απλα ηταν στο ραφι για πολλα χρονια και το εχει αλλο παιδι απο το φορουμ τωρα.Και το πικαπ το περιμενει ο Geovaz....αλλα αυτος θα περιμενει λιγακι ακομα.Οχι παρα πολυ ομως(μερικα χρονακια και πολυ λεω)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.173
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Εσένα πουλάκι μου, που είναι οι φωτογραφίες σου από τα θεριά??
Δε μιλάω μόνο για το ΤΕΡΑΣ που έχεις στο ρακ επάνω, αλλά και για τα άλλα, ξέρεις εσύ...:126:

Tις εχω ποστάρει Σταμάτιε στο σύστημάμου στις ηχητικές αποδράσεις.

Reaction score
1.815

Καλημέρα και μπράβο στον κυριο Μάνο. Πολύ ωραίο το Aiwa να το χαίρεσαι και εγώ στο δικό μου το Aiwa το παρατήρησα οτι έλιωσε τους ιμάντες, δεν ξεράθηκαν. Εγώ δεν έβαλα αυθεντικούς αλλά από το μαγαζί τις γειτονιάς καινούργιους. Αλήθεια εσύ γιατί βάζεις αυθεντικούς έχει διαφορά?
Με τους ιμάντες των κασσετοφώνων δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, παρά μόνο τώρα τελευταία που ήρθαν εντελώς τυχαία τρία "Μεγάαααλα" κασσετόφωνα στα χέρια μου: Το TEAC C1, το NAKAMICHI ZX-7 και το AIWA AD-S 950.
Tην αρχή την έκανε το C1 της Teac, το οποίο με έβαλε στην πρίζα να ψάξω τι συμβαίνει με τους ιμάντες.

Υπάρχουν εργοστάσια πολλά που τους φτιάχνουν. Όλα είναι στην Κίνα. Από εκεί, εισάγουν όλοι τους ιμάντες, είτε για πικάπ, είτε για κασσετόφωνα. Ένα site που πουλάει, λέει οτι κατασκευάζοντε στην Αμερική, χλωμό όμως, διότι δεν υπάχουν εργοστάσια ή μάλλον καλύτερα ..."βιοτεχνίες" που ασχολούντε με το συγκεκριμένο "σπορ" στη χώρα της κατανάλωσης. Είναι δεδομένο οτι δε θα ασχοληθούν με τόσο μικρή ζήτηση που υπάρχει για τις παλιές συσκευές πικάπ και κασσετοφώνων.

Μια μόνο βιοτεχνία υπάρχει ακόμα στην Ιαπωνία που κατασκεύαζε ιμάντες ΟΕΜ για όλες τις εταιρίες, από τότε, καθώς και αποκλειστικά τροφοδοτούσε το εργοστάσιο της Nakamichi. Οποιοδήποτε ιμάντα αγοράσει κάποιος από αυτούς, ιδιαίτερα για Nakamichi, είναι original, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι είναι με τα standards των εργοστασίων που παρήγαγαν τα προιόντα τους.
Από αυτό το εργοστάσιο, εισάγει αποκλειστικά μόνο ένας στην Αμερική και μέσω ebay γίνεται η συναλλαγή, που είναι και σίγουρη.:137:

Θεωρητικά όλοι οι ιμάντες την ίδια δουλειά κάνουν και ίσως να μη δει κάποιος διαφορές, αφού μόνο τα όργανα μπορούν να τις δείξουν. Απλά προτιμώ να φοράω στα μηχανήματά μου τα γνήσια ανταλλακτικά τους, για να είναι στις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής τους, ακόμα κι αν το κόστος τους ανεβαίνει λίγο παραπάνω από τα "μη γνήσια":144:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Tις εχω ποστάρει Σταμάτιε στο σύστημάμου στις ηχητικές αποδράσεις.
Χμμμ εσύ βρε τι λες, να μην τις έχω δει??

Εγώ μιλάω για τα ...άλλα δυο Sansui που έχεις!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.353
Members
38.449
Νεότερο μέλος
Ec_K