Ψηφιακή Riaa

Reaction score
29.538
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa: ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ...

Άμα δεν τα συνοδέψουν με καμια διακοσαριά χιλιάδες μF στην τροφοδοσία εγώ δε συγκινούμαι...
Ή είσαι hi-endάς ή δεν είσαι...

ε και εσένα τι σε πειράζει? με πόσα μf θα τα συνοδέψει?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Βρε παιδιά !!!!
Πάτε το νήμα στις ψηφιακές πηγές και κλείστε μας και την πόρτα :136:

Οοοοοχού

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921

ρίξτε και λίγο τσίπουρο!

οχουυυυυυυυυυ ού.

Ζήτω ο Βόλος ρε!

D

deleted user 10898

Guest
ο λογος που δεν εβαλα ονοματα phono ειναι σαφης (ειναι και δανικα...)
μιλησα ομως για "phono του χιλιαρικου" τα οποια υποσκελιζονται.

οπως το οτι εβαλα αυτα που λεει ο γκουρου των αναλογικων ελπιζω να σας κανει εστω λιγααακι να το σκεφτειτε ξεροντας πως ειναι ενα ατομο που σεβεται αυτα που γραφει.

For all but the most well-heeled vinyl fanatics—and not even considering the convenience factor and the ability to play LPs using the correct EQ curve—Pure Vinyl plus peripherals offers a relatively inexpensive way to achieve an extremely high level of vinyl playback.

Beyond that, add a high quality soundcard like the Lynx L22 and either a microphone preamp or a Channel D Seta Model L phono preamp (προενισχυτης που μπορει να απενεργοποιηθει η αναλογικη Riaa), to take advantage of Pure Vinyl's digital equalization capabilities, and you might find the resulting sound superior to what you hear from playing the LPs directly. Can that be me talking? Yes, based on what I heard.

Michael Fremer
Pure Vinyl LP recording & editing software

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921

ε, ψιτ, κάνε και "κλικ" πάνω στις λέξεις στην υπογραφή μου, έχει πλάκα...

Reaction score
1.685

έλα ρε συ, ειλικρινά δηλαδή, αν δεν ακουγότανε το 0,5 db θα υπήρχε ως διαβάθμιση σε εκουαλάιζερ? Όχι πες μου, θα υπήρχε?

Ας μη παίζουμε με τις λέξεις ρε παιδιά, δε λέει...

Κοίτα, νταξ, μιλάμε τώρα για πολύ "υψηλή ραπτική", την ώρα που γίνεται της καρακαλτάκας με το χώρο, και βυθίσεις των 10 και 12db είναι δεδομένες και αναμενόμενες στους συνήθεις χώρους ακρόασης, κι αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά αν θες να το ψάξεις, κοίτα τα κειμενάκια του μπούτχια που έχει αναλύσει ο άνθρωπος πέραν του δέοντος το ανθρώπινο αυτί, δες τι δυνατότητες αντίληψης έχει, σε τι στάθμες και σε ποιές συχνότητες, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα...

όταν μιλάμε για πιστότητα αναπαραγωγής, επαναλαμβάνω, τα πράγματα δεν είναι θέμα "απόψεων", είναι επιστημονικά δεδομένα, κι η επιστήμη δεν έχει καμιά σχέση με δημοκρατία ή οχλοκρατία... Στην επιστήμη, η "άποψη" ούτε για κωλόχαρτο δε κάνει... άντε μη χε...

στην πράξη, επαναλαμβάνω πως στο δικό μου σύστημα, που έχω ενεργή πολυενίσχυση, η διαφοροποίηση κάθε μεγαφώνου κατά 0,5db είναι αντιληπτή και από κουφό, και δεν διαφέρει διόλου από μετατόπιση της απόκρισης στο φάσμα, ή από εκουαλάιζερ, είναι το ίδιο. Πρόσεξε, εκουαλάιζερ, ρία, στάθμες. Είναι ίδια πράγματα. Είναι το ίδιο ρε αδερφέ, δεν είναι άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε δηλαδή...

και στη ρία, η ακρίβεια ανάμεσα στα εκουαλάιζερ (ισοστάθμιση) των 2 καναλιών, είναι δηλαδή ίδια; Πχιός βρε το εγγυάται αυτό? Να μου τονε γνωρίσεις δηλαδής...

Τες πα, το θέμα έχει καταντήσει αηδία, είναι προφανές πως υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που βλέπει το μαύρο πλαστικό δίσκο και καβ-λώνει, τι να κάνουμε, έτσι είναι. Δεν είν'κακό, είναι πάθος. Γουστάρω.

Ζήτω τα στέρεα ρε!
Ενταξει βρε Κωστη, αλλα αλλο το οφειλει, κατοπιν επιστημονικης δηλωσης και αλλο ολα τα αλλα. :140:

Θα τρελαθουμε τελειως δηλαδη? απο που κατεβηκαμε εμεις?

Οι λογοι και οι σκοποι των επαγγελματικων μηχανων ειναι ...αλλοι...

Οσο για την ενεργη πολυενισχυση....αστο τωρα...πικρη μικρη μου αγαπη, αλλα δεν..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

...αυτα που λεει ο γκουρου των αναλογικων ελπιζω να σας κανει εστω λιγααακι να το σκεφτειτε ξεροντας πως ειναι ενα ατομο που σεβεται αυτα που γραφει...
τι ξέρει ο φρέμερ από λίνξ ρε! εμένα να ρωτάς να σου λέω! άντε που πας και κοιτάζεις αλλότρια φόρουμς! Προδότη!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ, Σ' ΑΓΑΠΑΜΕ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ...

Ναι στην πληθώρα των mastering eq's των οποίων η κλίμακα υπάρχει για άλλους λόγους και οχι για να είναι ακουστή ρε άλεξ, γιατί πολύ απλά το μισό db δεν είναι ακουστό. Τι να κάνουμε?
...
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες...:114:

Που 'σαι, χτύπα κι ένα παστουρμαδοπιτάκι για πάρτη μου.
:619:

...
Και όπως λές και ο ίδιος αφού δεν είναι καν επαληθεύσιμα και ακουστά γιατί υπάρχουν?? μετρητικά - ακουστικά
...
Πού έγραψα κάτι τέτοιο;
Ρε τρελό αγόρι, θα με καραφλιάσεις τελείως;

...
Οσον αφορά στο αν ο κόσμος είναι αναλογικός η ψωφιακός , σαφώς και υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις. ενα ξερό κείμενο κάποιου δεν , όποιος και αν είναι αυτος ο κάποιος δεν τεκμηριώνει την υποτιθέμενη φύση του.
...
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Μικροηλεκτρονική βασίζεται στην Κβαντομηχανική...

...
Αλεξ σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο , ακόμα και αν θεωρείς το vtr ψόφιο...
Θεωρώ το VTR σου τόσο ψόφιο, όσο θεωρώ τα σκυλάκια σου πεκινουά...:114:

Reaction score
29.538

Καλά ούτως η άλλως δεν πρόκειται ποτέ να συνενοηθούμε , οπότε ολα τα άλλα είναι απλά για εσωτερική κατανάλωση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921

Οσο για την ενεργη πολυενισχυση....αστο τωρα...πικρη μικρη μου αγαπη, αλλα δεν..
σε "νιώθω" που λένε, αλλά αυτά ρε συ δε γράφονται στο γαμο-πληκτρολόγιο, θέλουν τσίπουρο και κόγια σε μεζεδάδικο του βόλου, με ηχεία της φούτσας και γκαρσόνες μπροσθόβαρες, τι λέμε τώρα, εδώ ο κόσμος καίγεται, τσουνάμια και σεισμοί, πτωχεύσεις και ευρωζώνες, τα πικάπ μας μάραναν...:138::136::137:

ζήτω το ευρώ!:135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921

λοιπόν, άνευ πλάκας, ο βλάσης φταίει για όλα.

Αν δε ξεκινούσε εκείνο το θέμα με τη μέτρικ, δε θα συζητούσαμε τίποτα τώρα, ούτε ο κτηνίατρος δε θα έπαιρνε φόρα, θα την έπαιρνε τη μέτρικ ο άλεξ και θα τα λέγαμε οι δυό μας στο τηλέφωνο και τέλος, τσιμουδιά.

Άρα, να οργανώσουμε καμιά επίθεση σε κόρινθο, έτσι, για εκδίκηση, να τον κάνουμε ρόμπα τον κρελό κρελίδη...

Reaction score
460

έλα ρε συ, ειλικρινά δηλαδή, αν δεν ακουγότανε το 0,5 db θα υπήρχε ως διαβάθμιση σε εκουαλάιζερ? Όχι πες μου, θα υπήρχε?

Ας μη παίζουμε με τις λέξεις ρε παιδιά, δε λέει...

Κοίτα, νταξ, μιλάμε τώρα για πολύ "υψηλή ραπτική", την ώρα που γίνεται της καρακαλτάκας με το χώρο, και βυθίσεις των 10 και 12db είναι δεδομένες και αναμενόμενες στους συνήθεις χώρους ακρόασης, κι αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά αν θες να το ψάξεις, κοίτα τα κειμενάκια του μπούτχια που έχει αναλύσει ο άνθρωπος πέραν του δέοντος το ανθρώπινο αυτί, δες τι δυνατότητες αντίληψης έχει, σε τι στάθμες και σε ποιές συχνότητες, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα...

όταν μιλάμε για πιστότητα αναπαραγωγής, επαναλαμβάνω, τα πράγματα δεν είναι θέμα "απόψεων", είναι επιστημονικά δεδομένα, κι η επιστήμη δεν έχει καμιά σχέση με δημοκρατία ή οχλοκρατία... Στην επιστήμη, η "άποψη" ούτε για κωλόχαρτο δε κάνει... άντε μη χε...

στην πράξη, επαναλαμβάνω πως στο δικό μου σύστημα, που έχω ενεργή πολυενίσχυση, η διαφοροποίηση κάθε μεγαφώνου κατά 0,5db είναι αντιληπτή και από κουφό, και δεν διαφέρει διόλου από μετατόπιση της απόκρισης στο φάσμα, ή από εκουαλάιζερ, είναι το ίδιο. Πρόσεξε, εκουαλάιζερ, ρία, στάθμες. Είναι ίδια πράγματα. Είναι το ίδιο ρε αδερφέ, δεν είναι άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε δηλαδή...

και στη ρία, η ακρίβεια ανάμεσα στα εκουαλάιζερ (ισοστάθμιση) των 2 καναλιών, είναι δηλαδή ίδια; Πχιός βρε το εγγυάται αυτό? Να μου τονε γνωρίσεις δηλαδής...

Τες πα, το θέμα έχει καταντήσει αηδία, είναι προφανές πως υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που βλέπει το μαύρο πλαστικό δίσκο και καβ-λώνει, τι να κάνουμε, έτσι είναι. Δεν είν'κακό, είναι πάθος. Γουστάρω.

Ζήτω τα στέρεα ρε!
Ζήτω η μέτρικ!
Ζήτω το πικάπ!
Ζήτω οι λάμπες!

Γουστάρω!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟς!:138:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΣΟΥ...

ε και εσένα τι σε πειράζει? με πόσα μf θα τα συνοδέψει?
Να με πειράζει;
Δεν πα' να τα συνοδέψει και με τσίπουρο άμα θέλει...:116:

Σιγά μη με πειράξει...

Απλά, το γεγονός μου προκαλεί ευθυμία.

Όπως το τσίπουρο...:114:

Reaction score
460

Παντως καλου κακου αγορασα μεχρι τωρα καμια 30αρια βινυλιακια 180αρια για τα τεστ που βλεπω να ετοιμαζονται.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τα 180 gr δεν ειναι προϋποθεση ποιοητας εγγραφης.....παρα μαλλον ευζωιας του Εμπορα.:126:

Σε καποια σημεια η συζητηση θυμησε τους πιστους που εξαγριωθηκαν οταν παιζοταν στους κινηματογραφους "Ο Χριστος ξανασταυρωνεται".
Ακουμε την μουσικη μας οπως γουσταρει ο καθενας ,απο οπου νομιζει καλυτερα,με οποιο μεσο διαθετει.Δεν ειμαστε Ναϊτες ιπποτες που οφειλουμε να υπερασπιστουμε μεχρι θανατου την πιστη μας.

Η τεχνολογια προχωραει και χτεσινα "αβατα" ειναι σημερινα κεκτημενα.Ανοιχτο μυαλο ειναι μια φιλικη συμβουλη ................προς ολους.

ΥΓ.Καλως μπηκε το θεμα στα αναλογικα.Πραγματευεται μια "βασανο" του αναλογικου συστηματος και τους τροπους διαχειρισης της.

Reaction score
1.685

Δηλαδη Μανο "βασανος" του αναλογικου ειναι η riaa?
Ως τι? ως φιλτρο αυτο καθ' αυτο η ως προς το αναλογικο σταδιο?

Αν δεν κανω λαθος αναλογικο σταδιο εξοδου εχει και μια ψηφιακη riaa...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.921

αυτό έλλειπε, να μπει η ρία στα ψηφιακά! βρε άιντε με τη ρία σας...:135::135:

πλάκα πλάκα πάντως, μερικά πράγματα είναι "δυσκολοχώνευτα". Θυμάμαι παλιά, μου λέγανε ούτε "μπας" ούτε "τρέμπλ" να μην έχει ο ενισχυτής, είναι "παραμόρφωση". Δεν ήταν "χαζό" αυτό, κάθε άλλο, σωστό ήταν. Όσο πιο λίγα στην πορεία του σήματος, τόσο καλύτερα. Αλλά αυτά, λαστ γίαρ. Δηλαδή λάστ ντεκέιντ (για να μη πω λάστ σέντσιουρι και σας θυμίσω την ηλικία σας παλιόγεροι...). Τώρα, στο ψηφιακό επίπεδο, τα πράγματα είναι ανάποδα (αυτό το λέω εδώ και >10 χρόνια, αλλά μόνος μου τα λέω, μόνος μου τα ακούω ένα πράμα). Όσο πιο πολλά, τόσο καλύτερα. Δε "χαλάει" το σήμα, βελτιώνεται, καθαρίζει. Αν τροποποιήσεις κάτι, δεν "αλλοιώνεται" το σύμπαν όλο. Ναι, θα μου πεις, γνωστά. Τρίχες. Που να αλλάξεις μυαλά στις παλιές καραβάνες... ε, μη νομίζεις, κι εγώ παλιά καραβάνα είμαι.... στο ίδιο καζάνι βράζω! :138:

εδώ, ούτε διακόπτη on/off δεν έχω. κι έχω και ντι-μαγκνετάιζερ....:138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

"Βασανος" με την εννοια ενος εκ των θεματων που παιζουν ρολο στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα......................και οχι σαν βασανα,ντερτια και καημοι.:116::116::116:

Reaction score
1.685

"Βασανος" με την εννοια ενος εκ των θεματων που παιζουν ρολο στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα......................και οχι σαν βασανα,ντερτια και καημοι.:116::116::116:
Μαλιστα,

Ερωτησεις κρισεως..

Σε μια κλασικη riaa ψαχνομαστε στο να δουμε αν ο ηχος της μας "αρεσει", η μια παιζει ετσι η αλλη κοκορετσι...
Που οφειλεται αυτο? Σε πιο σταδιο της?

Σε μια ψηφιακη riaa θα μας απασχολησει ο ιδιος προβληματισμος? Αν ναι, μπορουμε να επιλεξουμε και να καταληξουμε σ αυτο που ακουστικα μας ταιριαζει? Αν οχι, που οφειλεται αυτο?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Άρα με λίγα λόγια δέν έχουν γίνει σχετικές δοκιμές απο τους επικριτές της εν λόγω τεχνολογίας.

Και βρε παιδιά πραγματικά.Δέχομαι την οποιαδήποτε άποψη και το οποιοδήποτε γούστο.Δέν δέχομαι όμως η άποψη αυτή να μήν βασίζεται ούτε σε ακροάσεις αλλα ούτε και σε μετρήσεις.
Διότι πολύ απλά τότε το ανάγουμε σε πίστη και δέν προχωράει η κουβέντα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Equal-loudness_contours

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef