Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Απ ότι θυμάμαι μέχρι 1 giga δεν έχει θέμα.

Reaction score
3

Επειδή εχω κάποιες απορίες που ίσως μπορείτε να μου τις λύσετε σας τις παραθέτω παρακατω:

1. Αρχεία m2ts & ts παιζει? Γιατί του εχω βάλει 2 αρχεια m2ts και δεν τα βλέπει καν.

2. Αν τα αρχεια mkv έχουν ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους τους αναγνωρίζει και τέλος αν εχω και εξώφυλλο της ταινίας ακριβώς στο ίδιο όνομα με τη ταινία αλλά να αλλάζει η επέκταση το αναγνωρίζει σαν εξώφυλλο της ταινίας όπως κάνει το wd tv live?

3. Στη usb2 γιατί δεν αναγνωρίζει κανέναν μα κανέναν δίσκο που του έβαλα?
Είναι μόνο για αναβάθμιση λογισμικού η usb2 και όχι για media player?

4. Δοκίμασα να μετονομάσω καποια m2ts αρχεια σε ts και ενώ τα παιζει ΔΕΝ με αφήνει να πάω μπροστά ή πίσω την ταινία ούτε σε συγκεκρημένο χρόνο γιατί αυτό?

5. Φυλάει σε καποιο φάκελο ή αρχείο τις θέσεις τις ποιες σταματάς την κάθε ταινία ωστε μετά να μπορείς να τη συνεχίσεις από εκεί? Και αν ναι που και πως μπορείς να σβήσεις αυτό το αρχείο/φάκελο?[/QUOTE]

6. Επίσης γίνετε ΧΩΡΙΣ να κατεβάσουμε το πρόγραμμα της samsung PC share manager να κανουμε κοινόχρηστους φακελους στα win7 64bit που θα τους βλέπει το media application της τηλεόρασης?
Αν ναι πως ακριβώς γίνετε κάτι τετοιο?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

3.To πιθανότερο ναι.Κοίτα τι λέει το μανιουαλ.Αν και απ ότι βλέπω στο μανιουαλ της d8000 μόνο μία θύρα usb μπορεί να επιλεγεί απ το τηλεκοντρόλ.

4.Αυτό παρουσιάζεται και σε ορισμένα media player.Μάλλον κάποια εντολή που δεν την έχουν ενεργοποιήσει.

Τα υπόλοιπα δεν τα ξέρω.

Καλό πάντως θα ήταν να μας πεις και για ποιά τηλεόραση πρόκειτε.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Επειδή εχω κάποιες απορίες που ίσως μπορείτε να μου τις λύσετε σας τις παραθέτω παρακατω:

1. Αρχεία m2ts & ts παιζει? Γιατί του εχω βάλει 2 αρχεια m2ts και δεν τα βλέπει καν.

2. Αν τα αρχεια mkv έχουν ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους τους αναγνωρίζει και τέλος αν εχω και εξώφυλλο της ταινίας ακριβώς στο ίδιο όνομα με τη ταινία αλλά να αλλάζει η επέκταση το αναγνωρίζει σαν εξώφυλλο της ταινίας όπως κάνει το wd tv live?

4. Δοκίμασα να μετονομάσω καποια m2ts αρχεια σε ts και ενώ τα παιζει ΔΕΝ με αφήνει να πάω μπροστά ή πίσω την ταινία ούτε σε συγκεκρημένο χρόνο γιατί αυτό?

5. Φυλάει σε καποιο φάκελο ή αρχείο τις θέσεις τις ποιες σταματάς την κάθε ταινία ωστε μετά να μπορείς να τη συνεχίσεις από εκεί? Και αν ναι που και πως μπορείς να σβήσεις αυτό το αρχείο/φάκελο?

6. Επίσης γίνετε ΧΩΡΙΣ να κατεβάσουμε το πρόγραμμα της samsung PC share manager να κανουμε κοινόχρηστους φακελους στα win7 64bit που θα τους βλέπει το media application της τηλεόρασης?
Οι παρατηρήσεις μου από μια Samsung σειράς C και από μια μικρούλα τηλεόραση-μόνιτορ σειράς B1930 έχουν ως εξής:

1. Τα ts, mts και m2ts οσιαστικά είναι διαφορετικές καταλήξεις του ίδιου πράγματος, δηλαδή transport streams (με τα δύο τελευταία να αφορούν βιντεοκάμερες HD και αρχεία από Blu-Ray). Στις δικές μου Samsung παίζουν κανονικά, αρκεί να μετονομαστούν σε ts (κάτι που ήδη γνωρίζεις).

2. Ενσωματωμένοι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται. Οπως και το προηγούμενο, είναι μια ανεξήγητη παράλειψη από πλευράς Samsung, γιατί δεν υπάρχει κάποιος σχετικός τεχνικός περιορισμός. Είναι πάντως απλή διαδικασία να εξαγάγεις ενσωματωμένους σε MKV container υπότιτλους σε μορφή srt, χρησιμοποιώντας κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα.

3. Στη C παίζει οτιδήποτε και στις δύο USB (αν και μόνο η 1 έχει την ένδειξη HDD). Το μόνιτορ έχει μόνο μια θύρα.

4. Και στις δύο η αναζήτηση γίνεται κανονικά σε όλα τα είδη αρχείων. Μου έχουν τύχει μόνο δύο mkv που δε δούλευε η αναζήτηση.

5. Αυτή είναι μαι απορία που την έχω κι εγώ. Δε φαίνεται να δημιουργεί κάποιο κρυφό φάκελο, για να αποθηκεύσει αυτά τα στοιχεία (όπως κάνει πχ το WDTV Live). Υποπτεύομαι αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται σε εσωτερική μνήμη της τηλεόρασης. Αν θες να τα διαγράψεις, ο απλούστερος τρόπος είναι η σύνδεση και προσπέλαση μιας άλλης εξωτερικής μονάδας αποθήκευσης.

6. Η δυνατότητα DLNA server είναι ενσωματωμένη στα Win 7 και διεκπεραιώνεται από τον WMP. Τα δεδομένα media υπόκεινται σε transcoding κατά την αποστολή τους, κάτι που σημαίνει ότι υφίστανται οι περιορισμοί του WMP. Ως έχει, η υποστήριξη codecs περιορίζεται κατά κανόνα σε αρχεία avi και wmv, ενώ δεν εμφανίζονται υπότιτλοι. Κατά τα λοιπά, η λειτουργία είναι ήδη ενεργή. Αυτό μπορεί να κάπως είναι ενοχλητικό, γιατί εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη των διαθέσιμων DLNA servers, από ένα εικονίδιο για κάθε χρήστη που έχει οριστεί στα PC του δικτύου (μπορεί να απενεργοποιηθεί, αλλά δεν είναι πολύ απλή διαδικασία).

Αντίθετα, ο server της Samsung -παρότι πρωτόγονος- δεν κάνει transcoding (άρα παίζει ότι και η τηλεόραση) και δε φορτώνει αυτόματα, αν δεν του το έχεις ορίσει εσύ αυτό.

Η καλύτερη λύση είναι κάποια software τρίτων κατασκευαστών, που προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες αρχειοθέτησης και διαχείρισης αρχείων κάθε είδους, μέσα από εύχρηστο περιβάλλον εργασίας. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν transcoding μόνο εάν εντοπίσουν ότι η τηλεόραση δε μπορεί να αναπαράξει το συγκεκριμένο codec, κάτι που έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: αφ'ενός δεν επιβαρύνεται άσκοπα ο επεξεργαστής (άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και παλιός υπολογιστής και δεν αυξάνει η κατανάλωση ρεύματος), αφετέρου σημείνει ότι έχουμε εξασφαλισμένη υποστήριξη για οποιοδήποτε μελλοντικό codec.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα που είχα δοκιμάσει παλιότερα και μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, ήταν το Mezzmo (κόστος περίπου 20€). Ένα ψάξιμο στο ίντερνετ θα σε διαφωτίσει για τυχόν εξελίξεις, γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ.

Είναι πάντως αδικαιολόγητη η επιλογή της Samsung να μη δίνει άμεση πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους δικτύου -όπως κάνει πχ το WDTV Live- κάτι που θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία (πρόσβαση σε απλά NAS και στοιχειώδη διαχείριση αρχείων).

Reaction score
0
Ποια απο τις μεγαλες (50-60'') μπορει να κανει streaming ματροσκες (χωρις να εχει και θεμα με header compression) απο LAN ή ακομα καλυτερα απο wi-fi; (οκ, wifi και 1080p το ξεχναμε λογω bitrate-δεν με πειραζει αυτο)

Ειναι η βασικη προϋποθεση για την επιλογη μιας τηλεορασης που σκεφτομαι να παρω αυτο τον καιρο.

Ευχαριστω προκαταβολικα οποιον δωσει την εμπειρια του στο θεμα.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

έχω την UEC6700 και δεν παίζει .m2ts ούτε .mov αρχεία αλλά ούτε και ήχο .dts. Προσπαθώ να αναβαθμίζω το FW αλλά μέσω δικτύου μου λέει ότι η τρέχουσα έκδοση είναι η 2010/09/10_002002 και δεν υπάρχει κάτι νεώτερο. Να καταφύγω στη λύση της USB αναβάθμισης ή όχι? Πρώτα βέβαια θα κάνω μια δοκιμή να μετατρέψω το αρχείο .m2ts σε .ts. Άλλη συμβουλή?

Reaction score
0

μια ερωτηση ...πως μπορω να μεγαλωσω και αλλο τους υποτιτλους στη samsung ....γιατι βαζοντας ακομα και large παλι φαινονται μικροι??

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

μια ερωτηση ...πως μπορω να μεγαλωσω και αλλο τους υποτιτλους στη samsung ....γιατι βαζοντας ακομα και large παλι φαινονται μικροι??
Προσπαθήστε να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς του srt μέσω του υπολογιστή,αν γίνεται.

Reaction score
0

5. Φυλάει σε καποιο φάκελο ή αρχείο τις θέσεις τις ποιες σταματάς την κάθε ταινία ωστε μετά να μπορείς να τη συνεχίσεις από εκεί? Και αν ναι που και πως μπορείς να σβήσεις αυτό το αρχείο/φάκελο?

Με ποιο τρόπο μετονόμασες φίλε μου τα m2ts σε ts γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα με τη δική μου samsung η οποία δεν παίζει m2ts και mts.

_

Reaction score
0

Έκανα τη μετατροπή, έχω εικόνα αλλά όχι ήχο κατά την αναπαραγωγή στην τηλεόραση. Είναι η samsung le b7000 τριετίας. Έχετε καμία ιδέα;

Reaction score
49

Έκανα τη μετατροπή, έχω εικόνα αλλά όχι ήχο κατά την αναπαραγωγή στην τηλεόραση. Είναι η samsung le b7000 τριετίας. Έχετε καμία ιδέα;

Κατέβασε και εγκατέστησε το media info και δες τι πληροφορίες σου δίνει για το αρχείο που έχεις.
Στο τμήμα του audio, είναι DTS? AC3 (DD)?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Με ποιο τρόπο μετονόμασες φίλε μου τα m2ts σε ts γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα με τη δική μου samsung η οποία δεν παίζει m2ts και mts._
Ειδικά αν θες να μετατρέψεις μεγάλο αριθμό από κλιπάκια (που είναι και το πιθανότερο στην περίπτωση της βιντεοκάμερας), τότε ο γρηγορότερος τρόπος είναι από γραμμή εντολών.
Για παράδειγμα, αν δουλεύεις σε Windows 7:
  • κάνεις κλικ στην έναρξη
  • στο πλαίσιο που γράφει Search for programs and files γράφεις cmd
  • κάνεις διπλό-κλικ στο εικονίδιο, για ν'ανοίξει παράθυρο εντολών
  • πηγαίνεις στο φάκελο του σκληρού δίσκου όπου έχεις βάλει τα κλιπ, με την εντολή cd. Πχ αν έχεις αποθηκεύσει τα αρχεία στο φάκελο video του δίσκου e:, τότε γράφεις:
    • e: [enter]
    • cd video [enter]
  • γράφεις ren *.m2ts *.ts πατάς enter κι είσαι έτοιμος. Η διαδικασία γίνεται ακαριαία, καθώς -εφόσον τα codecs ήχου και εικόνας υποστηρίζονται από την τηλεόραση- δεν απαιτείται transcoding.

Σχετικά με το θέμα της απουσίας ήχου, μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση των κλιπ; Αν κάνεις και μια αντιγραφή-επικόλληση των πληροφοριών ήχου που εξάγει το πρόγραμμα που σου πρότεινε ο Giovanni, τόσο το καλύτερο.
Η δική μου Samsung σειράς C πάντως παίζει μια χαρά, τόσο αρχεία .m2ts από BluRay, όσο και .mts από την Canon HD βιντεοκάμερά μου (εννοείται μετά από μετονομασία σε .ts).

Reaction score
43

Η samsung δεν υποστηρίζει DTS ήχο
Εμένα πάντως παίζει ματρόσκες αλλά με AC3 ήχο.
ue40b6000 hacked to 7000

Reaction score
43

ue40b6000 hacked to 7000

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

ue40b6000 hacked to 7000
Οι Samsung σειράς B δεν το υποστηρίζουν (παρά μόνο ως pass-through στην ψηφιακή έξοδο ήχου).
Οι σειράς C -όπως του μέλους που θέτει το ερώτημα- και νεότερες, το υποστηρίζουν κανονικά.

Reaction score
0

Με την μετονομασία σε .ts δεν έχω θέμα την έχω κάνει με άλλο τρόπο μέσα από τα vista που δουλεύω. Μετά από προσεκτική όμως προβολή των κλιπ στην τηλεόραση εκτός από το πρόβλημα του ήχου, παρατήρησα ότι και η αναπαραγωγή της εικόνας είναι λίγο πιο αργή από το κανονικό. Τα κλιπ είναι από κάμερα hd panasonic sd90. Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται γενικά στο παίξιμο των κλιπ από την media player της samsung. Σχετικά με τις πληροφορίες ήχου: πρώτη ροή ήχου 256kbps, 48,0 khz 16bits, 2 κανάλια ac-3. Eλπίζω να βοήθησα.

Reaction score
0

Οι Samsung σειράς B δεν το υποστηρίζουν (παρά μόνο ως pass-through στην ψηφιακή έξοδο ήχου).
Οι σειράς C -όπως του μέλους που θέτει το ερώτημα- και νεότερες, το υποστηρίζουν κανονικά.
Tι εννοείς με το pass-through στην ψηφιακή έξοδο ήχου;

Reaction score
49

Tι εννοείς με το pass-through στην ψηφιακή έξοδο ήχου;

Όταν ένα αρχείο video (πχ mkv, m2ts, mts) έχει ήχο dts, δεν θα παίξει τον ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης αλλά θα το στείλει απ' ευθείας στην optical out για να το παραλάβει κάποιος ενισχυτής με ψηφιακή είσοδο & να το αναπαράγει μέσω των ηχείων ενός home cinema πχ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama