Δίσκοι βινυλίου από CD

Reaction score
42
χρόνια πολλά καταρχήν και καταρχάς
διαβάζω με ενδιαφέρον τα εξόχως ενδιαφέροντα περί γνωστικής αυθαιρεσίας και λοιπών δαιμονίων και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: ο λόγος ο δημόσιος είναι περί αλήθειας ή περί πραγματκότητας, τι είναι το ένα, τι είναι το άλλο και τι το ενδιάμεσο τους, για να παραφράσω τον ποιητή.

δεν περιποιεί τιμή στην αναζήτηση της τεκμηρίωσης η παράθεση παραπομπών από τη Wikipedia (εκεί ο καθείς γράφει ότι θέλει, δημοκρατικόν μέν αλλά κάθε άλλο από τεκμηριωμένο).

ας πέσουν λίγο οι τόνοι και ο διδακτισμός μέρες που είναι

Θανάσης

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.450
:offtopic:Στην Wikipedia δεν γράφει ο καθένας ό,τι θέλει. Για κάθε τι που βρίσκεται στο κείμενο του λήμματος, υπάρχει η αντίστοιχη παραπομπή σε επιστημονική πηγή (εάν αναφερόμαστε σε επιστημονικούς όρους). Συνεπώς, η τεκμηρίωση είναι επαρκέστατη.:offtopic:

Reaction score
11.743
η παράθεση παραπομπών από τη Wikipedia (εκεί ο καθείς γράφει ότι θέλει, δημοκρατικόν μέν αλλά κάθε άλλο από τεκμηριωμένο).
2η φορά σε μια εβδομάδα που το ακούω αυτό. Η προηγούμενη φορά ήταν από μια 24χρονη Ρουμάνα, συμμαθήτριά μου στο σχολείο.

Reaction score
42
ας μη λέγονται τέτοια περί wikipedia και τεκμηρίωσης, προφανώς δεν γράφετε ούτε διαβάζετε επιστημονικές εργασίες, I rest my case

Y

Yiannis_B

Guest
Εγώ γράφω. :rolleyes:

Πρόσθεσα και την τελευταία παράγραφο στον Τάκη τον Θεοδωρόπουλο, τον καραμπουζουκλή, να του χαλάσω τη σούπα. :roflmao:

"Το 2016, σε άρθρο του στην Καθημερινή, αποκάλεσε τον Κινέζο ακτιβιστή και καλλιτέχνη που κατέγραφε την οδύνη των προσφύγων στην Ελλάδα, Ai Wei-Wei, Πιθηκόμορφο Κινέζο"

https://el.wikipedia.org/wiki/Τάκης_Θεοδωρόπουλος

Για τον βιασμό της αριστερής παιδούλας, το θέμα έχει κολλήσει στην επεξεργασία. :D

http://www.kathimerini.gr/823657/opinion/epikairothta/politikh/h-aristerh-paidoyla

Μα πως παρουσιάζονται τέτοια καθίκια, ένα δίκιο το έχει ο φίλος. >:(

Last edited by a moderator:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.343
Οι παραπομπες απο Wiki γινονται για την απαραίτητη εκλαϊκευση.

Αν αρχισει ο Εαρ να βάζει παραπομπές απο AES-EBU δεν θα καταλάβει κανένας τίποτα. και θα πάνε τσάμπα.

Εγω μαζί σας ομως, να το κανουμε καραεπιστημονικό, μόνο papers και textbooks για παραπομπές, να μην μπορούν οι λοιποί να ξεστραβωθούν ποτέ, να πηγαίνουν να αγοράζουν τα βουντού τους., να βγαζουν και τον επιούσιο οι διακινητές :roflmao::roflmao::roflmao:.

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Ρε μπας και να γίνω διακινητής; Εδώ που είμαι υπάρχει χρήμα για σπατάλη. Θα αρχίσω να πουλάω χειροποίητα καλώδια.
:rolleyes:

Αρχίζω το πλέξιμο. :D

2η φορά σε μια εβδομάδα που το ακούω αυτό. Η προηγούμενη φορά ήταν από μια 24χρονη Ρουμάνα, συμμαθήτριά μου στο σχολείο.
:rolleyes:

Για πες.....:roflmao:

Reaction score
11.743
Ομορφούλα, αλλά χαζούλα. Όχι και τόσο καλή μαθήτρια. Εγώ με 2 μήνες σχολείο ήμουν καλύτερος από εκείνη με 6 μήνες. Και μια προφορά... άστα να πάνε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.749
Πάντως είναι βέβαιο πως εδώ πέρα, στο χώρο του οντιο, ο καθένας γράφει ο,τι μ@λακια του κατέβει.
Κι όσο πιο ανορθόγραφα γράφει, τόσο πιο πιστός στον "αναλογικό" ήχο είναι. Τυχαίο; Δε νομίζω..

Εκτός αυτού, καταντάει βαρετό, αναμασάτε τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου, άπαντα εξόχως ανιαρά, καθώς έχουν ήδη συζητηθεί επαρκώς, όπως η δημοφιλής καραμέλα του τι "αρέσει" στο αυτί του καθενός, η γνωστή μπουρδολογία.

Κύριοι, σοβαρευτείτε.

Το μόνο αποδεκτό επιχείρημα είναι το τι αρέσει στο μάτι (άντε και στην αφή, ή την όσφρηση που είπε κάποιος).
Κι είναι γεγονός πως όλη η βιοτεχνία του χάι εντ είναι στημένη για το μάτι, καθώς ο κόσμος του χάι εντ όντως ακούει με τα μάτια, ναι, γνωστό.

Οπότε φίλοι μου, είναι απολύτως σεβαστές λόγου χάριν όλες οι παρακάτω δηλώσεις:

- μου αρέσει να βλέπω το μαύρο δίσκο να γυρνάει όταν ακούω μουσική, με φτιάχνει
- μου αρέσει να γεμίζω τα ράφια μου με δίσκους βινυλίου και να τους χαϊδεύω πριν τους παίξω
- μου αρέσει να βλέπω τις λυχνίες των ενισχυτικών αναμμένες μες στο σκοτάδι όταν ακούω μουσική, φτιάχνομαι
- μου αρέσουν τα χοντρά γυαλιστερά καλώδια ηχείων και τα φανταχτερά καλώδια ρεύματος με τα φις σουκο από χρυσό, είναι ο,τι πιο όμορφο έχω δει
- μου αρέσουν τα μηχανήματα αυτής της εταιρείας, τη γουστάρω με τα 1000, θέλω μόνο από αυτά τα μηχανήματα να ακούω τη μουσική μου
- μου αρέσει η αίσθηση ρετρό των μηχανημάτων, ταιριάζει με την αισθητική μου, με την ψυχοσύνθεσή μου, τα φχαριστιέμαι, είμαι συλλέκτης
- έχω πολλά λεφτά και θέλω να το δείχνω με τα μηχανήματα που αγοράζω, μου αρέσουν τα ακριβά και αυτά που δείχνουν ότι είναι ακριβά
- μου αρέσουν οι κόρνες, τα πάνελ, τα πολλά γουφερ, τα ομοαξονικά, τα ηχεία ραφιού, τα τεράστια ηχεία, τα οτιδήποτε, θέλω αυτά να παίζουν τη μουσική μου γιατί μόνο έτσι φχαριστιέται το μάτι μου, κι αν δεν ευχαριστηθεί αυτό, δε μπορώ να ευχαριστηθώ τη μουσική μου
- κλπ κλπ κλπ

Είναι όμως μπούρδες λόγου χάριν τα εξής:

- αυτό το καλώδιο το άκουσα
- εγώ ξέρω τι μου αρέσει στον ήχο, το αυτί μου είναι αλάνθαστο
- αυτόν τον ενισχυτή τον άκουσα
- αυτό το πικάπ το άκουσα
- αυτή την κεφαλή την άκουσα
- αυτό το ρακ το άκουσα
- το πικάπ παίζει καλύτερα από το ντακ
- το ηχείο με ένα 6-ιντσο οδηγεί σωστά τον 35 τμ χώρο μου
- μου αρέσει το wow & flutter
- μου αρέσει το τζιτερ
- μου αρέσει η παραμόρφωση
- μου αρέσει να ακούω σε χαμηλές στάθμες
- η τάξη Α είναι καλύτερη από την τάξη D
- η τάξη ΑB είναι καλύτερη από την τάξη D
- η τάξη D είναι καλύτερη από την τάξη A
- η τάξη D είναι καλύτερη από την τάξη AB
- η τάξη Α είναι καλύτερη από την τάξη A2
- η τάξη Α2 είναι καλύτερη από την τάξη D
- η τάξη T είναι καλύτερη από την τάξη D
- η τάξη D είναι καλύτερη από την τάξη T
- κλπ κλπ κλπ, θα μπορούσα να γράφω για μέρες..

Είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει διερευνηθεί πλήρως το τι μας αρέσει στον ήχο. Κι ω τι έκπληξη, είναι κάτι αντικειμενικό, κι όχι στη σφαίρα του υποκειμενικού! Δι φακτς οφ λαιφ.

Και με μετρήσεις. Και στα αμιγώς τεχνικά θέματα, αλλά και στα θέματα της παρεξηγημένης ψυχοακουστικής, της αντιληπτότητας. Όλα ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ είναι.

Στη μουσική άλλο, εκεί υπάρχουν γούστα κι απόψεις, άλλος προτιμάει να ακούει τζαζ, άλλος κλασσική, άλλος έντεχνο, άλλος ροκ, άλλος μινιμαλ, άλλος ποπ κλπ.

Στο τι παίζει καλύτερα όμως, δεν υπάρχουν ούτε γούστα, ούτε απόψεις. Λυπάμαι, χάσατε όσοι το νομίζατε. ;)

Στο θέμα της εμφάνισης, υπάρχουν και γούστα και απόψεις.

Στο θέμα της αριθμητικής, δεν υπάρχουν ούτε γούστα ούτε απόψεις. Κι ο ήχος, περιγράφεται εξόχως με αριθμούς. Πολύπλοκους μεν, αλλά αριθμούς, χωρίς περιθώρια για απόψεις. Χωρίς δημοκρατία. Όπως κάθε τι στη σφαίρα της τεχνολογίας, της επιστημονικής αντικειμενικότητας.

Υπάρχουν σφαίρες υποκειμενισμού, στην τέχνη, στην μουσική, στην αισθητική, στη μόδα, στη θρησκεία, στα πιστεύω του καθενός, κλπ.

Στον ήχο όμως, τα πράγματα είναι εντελώς αντικειμενικά, είναι ένα αμιγώς τεχνολογικό αντικείμενο και είναι ξεκάθαρα θέμα επιστημονικής γνώσης το να στηθεί σωστά ένα ηχοσύστημα-χώρος για αναπαραγωγή της ηχογραφημένης ή ζωντανής μουσικής.

Άλλο τώρα το να στηθεί σωστά το ηχοσύστημα-χώρος, κι άλλο να ευχαριστηθεί το μάτι του καθενός, κι εντελώς άλλο το να ακούει τη μουσική του και να τη γουστάρει ο μουσικόφιλος, μη μπερδευόμαστε, οκ?

Ιδίως όταν γνωρίζετε καλά πως άπειροι μουσικόφιλοι στον πλανήτη μας, ευχαριστιούνται τη μουσική τους και πλημμυρίζουν από συναισθήματα, ενώ ακούνε από ένα άθλιο αντικειμενικά ηχοσύστημα-χώρο, από ραδιόφωνο, από οποιοδήποτε μέσο και στέρεο. Μη συγχέετε το μέσο ή την ποιότητα ήχου με την απόλαυση της μουσικής, είναι ξεχωριστά αντικείμενα και το ένα δεν είναι προϋπόθεση για το άλλο. Επίσης, μη συγχέετε την οπτική απόλαυση των μηχανημάτων με την απόλαυση της μουσικής, διότι ομοίως το ένα δεν είναι προϋπόθεση για το άλλο. Κάποτε επιτέλους θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα διαφορετικά αντικείμενα, καθώς κάποια από αυτά ανήκουν στη σφαίρα του υποκειμενικού και φυσικά εκεί χωράνε απόψεις και γούστα, ενώ κάποια άλλα είναι αμιγώς αντικειμενικά θέματα και είναι τόσο γελοίο να προσπαθεί οποιοσδήποτε να επιβάλλει υποκειμενική άποψη σε αυτά, όσο και στην αριθμητική του δημοτικού.

Reaction score
11.743
Όπως είχε γίνει στο θέμα με τους Γρίφους, που είχε μια αριθμητική παράσταση, που για να την υπολογίσει ο καθένας, το έκανε με τον "δικό του" τρόπο. Μέχρι και "άλλο=διαφορετικό" παράδειγμα είχαν δείξει μερικοί (με βιβλιογραφία) για να αποδείξουν ότι "και οι επιστήμονες δεν έχουν βγάλει άκρη"

Reaction score
30.455
Όπως είχε γίνει στο θέμα με τους Γρίφους, που είχε μια αριθμητική παράσταση, που για να την υπολογίσει ο καθένας, το έκανε με τον "δικό του" τρόπο. Μέχρι και "άλλο=διαφορετικό" παράδειγμα είχαν δείξει μερικοί (με βιβλιογραφία) για να αποδείξουν ότι "και οι επιστήμονες δεν έχουν βγάλει άκρη"
Ναι αλλά ακόμα δεν μάθαμε αν θα απογειωθεί το αεροπλάνο..:p

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.343
Πάντως είναι βέβαιο πως εδώ πέρα, στο χώρο του οντιο, ο καθένας γράφει ο,τι μ@λακια του κατέβει.
Κι όσο πιο ανορθόγραφα γράφει, τόσο πιο πιστός στον "αναλογικό" ήχο είναι. Τυχαίο; Δε νομίζω..

Εκτός αυτού, καταντάει βαρετό, αναμασάτε τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου, άπαντα εξόχως ανιαρά, καθώς έχουν ήδη συζητηθεί επαρκώς, όπως η δημοφιλής καραμέλα του τι "αρέσει" στο αυτί του καθενός, η γνωστή μπουρδολογία.

Κύριοι, σοβαρευτείτε.

Το μόνο αποδεκτό επιχείρημα είναι το τι αρέσει στο μάτι (άντε και στην αφή, ή την όσφρηση που είπε κάποιος).
Κι είναι γεγονός πως όλη η βιοτεχνία του χάι εντ είναι στημένη για το μάτι, καθώς ο κόσμος του χάι εντ όντως ακούει με τα μάτια, ναι, γνωστό.

Οπότε φίλοι μου, είναι απολύτως σεβαστές λόγου χάριν όλες οι παρακάτω δηλώσεις:

- μου αρέσει να βλέπω το μαύρο δίσκο να γυρνάει όταν ακούω μουσική, με φτιάχνει
- μου αρέσει να γεμίζω τα ράφια μου με δίσκους βινυλίου και να τους χαϊδεύω πριν τους παίξω
- μου αρέσει να βλέπω τις λυχνίες των ενισχυτικών αναμμένες μες στο σκοτάδι όταν ακούω μουσική, φτιάχνομαι
- μου αρέσουν τα χοντρά γυαλιστερά καλώδια ηχείων και τα φανταχτερά καλώδια ρεύματος με τα φις σουκο από χρυσό, είναι ο,τι πιο όμορφο έχω δει
- μου αρέσουν τα μηχανήματα αυτής της εταιρείας, τη γουστάρω με τα 1000, θέλω μόνο από αυτά τα μηχανήματα να ακούω τη μουσική μου
- μου αρέσει η αίσθηση ρετρό των μηχανημάτων, ταιριάζει με την αισθητική μου, με την ψυχοσύνθεσή μου, τα φχαριστιέμαι, είμαι συλλέκτης
- έχω πολλά λεφτά και θέλω να το δείχνω με τα μηχανήματα που αγοράζω, μου αρέσουν τα ακριβά και αυτά που δείχνουν ότι είναι ακριβά
- μου αρέσουν οι κόρνες, τα πάνελ, τα πολλά γουφερ, τα ομοαξονικά, τα ηχεία ραφιού, τα τεράστια ηχεία, τα οτιδήποτε, θέλω αυτά να παίζουν τη μουσική μου γιατί μόνο έτσι φχαριστιέται το μάτι μου, κι αν δεν ευχαριστηθεί αυτό, δε μπορώ να ευχαριστηθώ τη μουσική μου
- κλπ κλπ κλπ

Είναι όμως μπούρδες λόγου χάριν τα εξής:

- αυτό το καλώδιο το άκουσα
- αυτόν τον ενισχυτή τον άκουσα
- αυτό το πικάπ το άκουσα
- αυτή την κεφαλή την άκουσα
- αυτό το ρακ το άκουσα
- το πικάπ παίζει καλύτερα από το ντακ
- το ηχείο με ένα 6-ιντσο οδηγεί σωστά τον 35 τμ χώρο μου
- μου αρέσει το wow & flutter
- μου αρέσει το τζιτερ
- μου αρέσει η παραμόρφωση
- μου αρέσει να ακούω σε χαμηλές στάθμες
- η τάξη Α είναι καλύτερη από την τάξη D
- η τάξη ΑB είναι καλύτερη από την τάξη D
- η τάξη D είναι καλύτερη από την τάξη A
- η τάξη D είναι καλύτερη από την τάξη AB
- η τάξη Α είναι καλύτερη από την τάξη A2
- η τάξη Α2 είναι καλύτερη από την τάξη D
- η τάξη T είναι καλύτερη από την τάξη D
- η τάξη D είναι καλύτερη από την τάξη T
- κλπ κλπ κλπ, θα μπορούσα να γράφω για μέρες..

Είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει διερευνηθεί πλήρως το τι μας αρέσει στον ήχο. Κι ω τι έκπληξη, είναι κάτι αντικειμενικό, κι όχι στη σφαίρα του υποκειμενικού! Δι φακτς οφ λαιφ.

Και με μετρήσεις. Και στα αμιγώς τεχνικά θέματα, αλλά και στα θέματα της παρεξηγημένης ψυχοακουστικής, της αντιληπτότητας. Όλα ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ είναι.

Στη μουσική άλλο, εκεί υπάρχουν γούστα κι απόψεις, άλλος προτιμάει να ακούει τζαζ, άλλος κλασσική, άλλος έντεχνο, άλλος ροκ, άλλος μινιμαλ, άλλος ποπ κλπ.

Στο τι παίζει καλύτερα όμως, δεν υπάρχουν ούτε γούστα, ούτε απόψεις. Λυπάμαι, χάσατε όσοι το νομίζατε. ;)

Στο θέμα της εμφάνισης, υπάρχουν και γούστα και απόψεις.

Στο θέμα της αριθμητικής, δεν υπάρχουν ούτε γούστα ούτε απόψεις. Κι ο ήχος, περιγράφεται εξόχως με αριθμούς. Πολύπλοκους μεν, αλλά αριθμούς, χωρίς περιθώρια για απόψεις. Χωρίς δημοκρατία. Όπως κάθε τι στη σφαίρα της τεχνολογίας, της επιστημονικής αντικειμενικότητας.

Υπάρχουν σφαίρες υποκειμενισμού, στην τέχνη, στην μουσική, στην αισθητική, στη μόδα, στη θρησκεία, στα πιστεύω του καθενός, κλπ.

Στον ήχο όμως, τα πράγματα είναι εντελώς αντικειμενικά, είναι ένα αμιγώς τεχνολογικό αντικείμενο και είναι ξεκάθαρα θέμα επιστημονικής γνώσης το να στηθεί σωστά ένα ηχοσύστημα-χώρος για αναπαραγωγή της ηχογραφημένης ή ζωντανής μουσικής.

Άλλο τώρα το να στηθεί σωστά το ηχοσύστημα-χώρος, κι άλλο να ευχαριστηθεί το μάτι του καθενός, κι εντελώς άλλο το να ακούει τη μουσική του και να τη γουστάρει ο μουσικόφιλος, μη μπερδευόμαστε, οκ?

Ιδίως όταν γνωρίζετε καλά πως άπειροι μουσικόφιλοι στον πλανήτη μας, ευχαριστιούνται τη μουσική τους και πλημμυρίζουν από συναισθήματα, ενώ ακούνε από ένα άθλιο αντικειμενικά ηχοσύστημα-χώρο, από ραδιόφωνο, από οποιοδήποτε μέσο και στέρεο. Μη συγχέετε το μέσο ή την ποιότητα ήχου με την απόλαυση της μουσικής, είναι ξεχωριστά αντικείμενα και το ένα δεν είναι προϋπόθεση για το άλλο. Επίσης, μη συγχέετε την οπτική απόλαυση των μηχανημάτων με την απόλαυση της μουσικής, διότι ομοίως το ένα δεν είναι προϋπόθεση για το άλλο. Κάποτε επιτέλους θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα διαφορετικά αντικείμενα, καθώς κάποια από αυτά ανήκουν στη σφαίρα του υποκειμενικού και φυσικά εκεί χωράνε απόψεις και γούστα, ενώ κάποια άλλα είναι αμιγώς αντικειμενικά θέματα και είναι τόσο γελοίο να προσπαθεί οποιοσδήποτε να επιβάλλει υποκειμενική άποψη σε αυτά, όσο και στην αριθμητική του δημοτικού.
Μάλιασε η γλώσσα του

IMG_0766.JPG

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.450
ας μη λέγονται τέτοια περί wikipedia και τεκμηρίωσης, προφανώς δεν γράφετε ούτε διαβάζετε επιστημονικές εργασίες, I rest my case
Εσύ γράφεις;
Υπάρχει κάποιος λόγος που αφήνεις το ερώτημα του Πέτρου αναπάντητο; Όχι τίποτε άλλο, αν είναι να ξέρω να βγάλω τις επιστημονικές εργασίες που έγραψα και μελέτησα για να τις μετρήσουμε.;)

Reaction score
715
Υπάρχει κάποιος λόγος που αφήνεις το ερώτημα του Πέτρου αναπάντητο; Όχι τίποτε άλλο, αν είναι να ξέρω να βγάλω τις επιστημονικές εργασίες που έγραψα και μελέτησα για να τις μετρήσουμε.;)
Εξαρτάται. Ποιός από τους 2 την έγραψε αναλογικά; Η καλύτερη σίγουρα θα είναι αυτή που γράφτηκε με φτερό και μελάνι από δοχείο.

Reaction score
4.985
Ανεξαρτήτως τεχνολογίας, μια συσκευή είναι τόσο καλή
όσο σωστά μεταφέρει το μουσικό μήνυμα.
Στο τέλος της μέρας το ερώτημα είναι ένα και μόνο:

Αυτό που ακούς σε πείθει ? Εχει κάτι απο το μέταλλο των πνευστών,
τα ξύλα του έγχορδου, τη ταχύτητα και τη δύναμη των κρουστών,
το ανθρώπινο της φωνής ..?

Η εμπειρία δείχνει οτι σημασία έχει το πώς εφαρμόζεται κάθε φορά,
η κάθε τεχνολογία. Διαφοροποιήσεις προς το καλλίτερο η το χειρότερο
πάντα θα υπάρχουν.

Σε μια συνέντευξη του Μαρκ Λέβινσον διαβάζεις το εξής:
- What is hi end for you?
- When you forget about equipment.
Το μέσον πετυχαίνει την αποστολή του όταν φεύγει απο τη μέση.
Ευχές σε όλους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members