RT60 Υλικά για δημιουργία πίνακα

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
ότι γίνει, από το τίποτα όπως είχα πει στην αρχή του νήματος ας εκμεταλλευτώ αυτές τις επιφάνειες.
Διαφωνώ. Με τοσο λεπτά πάνελ, το μονο που θα πετύχεις θα ειναι να ρίξεις το RT ψηλά και να νεκρώσεις τον χώρο, και δεν θα εχεις κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στα 100-600Hz που εχεις πρόβλημα. Υποκειμενικά θα ειναι σαν να βάλεις ενα equalizer και να χαμηλώσεις τα πρίμα.

Για μπάσο δεν μιλάμε καν στα 5 εκατοστά

Reaction score
7.890
Διαφωνώ. Με τοσο λεπτά πάνελ, το μονο που θα πετύχεις θα ειναι να ρίξεις το RT ψηλά και να νεκρώσεις τον χώρο, και δεν θα εχεις κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στα 100-600Hz που εχεις πρόβλημα. Υποκειμενικά θα ειναι σαν να βάλεις ενα equalizer και να χαμηλώσεις τα πρίμα.

Για μπάσο δεν μιλάμε καν στα 5 χιλιοστά
5 εκατοστά όχι χιλιοστά. Για τι πάχος μιλάμε δλδ?

Reaction score
7.890
Κάνε μια υπέρβαση και πες στην κυρία του σπιτιού για γωνίες.... Με κράνος καλού κακού ε? :rolleyes:
υπάρχει κάποιος μπούσουλας για να φτιάξει κάποιος μόνος του στις γωνίες?

ΠΧ τι φάρδος της γωνίας θα πρέπει να καλύπτει?
αν μπροστά είναι ντυμένη με κάποιο είδος ξύλου (ομορφιά πχ όπως της GIK ) θα κάνει δουλεία?
και αν ναι πίσω από το ξύλο μέχρι τον τοίχο με τι υλικό - υλικά ενδείκνυται να γεμίσει?
Πχ για να κάνω μια κατασκευή από κάτω μέχρι πάνω στις 2 γωνίες για αρχή πίσω από τα f left right

Reaction score
4.327
Θα σου δώκω πληροφορίες μόνο αν μου φτιάξεις hard tube υδρόψυξη ρε φίλε.... γιατί βαριέμαι να τα κάνω εγώ :roflmao: . Σοβαρά τώρα δεν υπάρχουν στάνταρ πράγματα ούτε τύποι υπολογισμού. Το πιο βασικό είναι να καλύψεις μεγάλη επιφάνεια με προτεραιότητα τις γωνίες. Εξαρτάται από το πάχος που θα φτιάξεις. Και ανάλογα το πάχος διαλέγεις και την πυκνότητα του υλικού. Όσο ανεβαίνεις σε πάχος τόσο κατεβαίνεις σε πυκνότητα. Είχα post-άρει ένα calculator στο θέμα του Νταχάρη. Επίσης άμα θες να καλύψεις περισσότερο τις χαμηλές συχνότητες μπροστά φροντίζεις να βάλεις ένα layer με κάποιο υλικό όπως χαρτί , αλουμινόχαρτο βινύλιο κ.λ.π. για να μην σε υπερ-κατεβάσει (σε χρόνους αντήχησης) τις πιο πάνω......

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
Απο το βιβλίο του κολλητού του @kkaram :

Fibrous absorbing panels that are 75mm or more in thickness should usefully attenuate frequencies down to the transition frequency...Thinner panels will simply roll off the high frequencies, changing but not eliminating the reflection, in effect modifying the off axis performance of the loudspeaker, thereby possibly degrading it...

54ADEEEF-787E-4A5D-975C-E974B472EA51.jpeg

6pcf=100kg/m3

Reaction score
7.890
Θα σου δώκω πληροφορίες μόνο αν μου φτιάξεις hard tube υδρόψυξη ρε φίλε.... γιατί βαριέμαι να τα κάνω εγώ :roflmao: . Σοβαρά τώρα δεν υπάρχουν στάνταρ πράγματα ούτε τύποι υπολογισμού. Το πιο βασικό είναι να καλύψεις μεγάλη επιφάνεια με προτεραιότητα τις γωνίες. Εξαρτάται από το πάχος που θα φτιάξεις. Και ανάλογα το πάχος διαλέγεις και την πυκνότητα του υλικού. Όσο ανεβαίνεις σε πάχος τόσο κατεβαίνεις σε πυκνότητα. Είχα post-άρει ένα calculator στο θέμα του Νταχάρη. Επίσης άμα θες να καλύψεις περισσότερο τις χαμηλές συχνότητες μπροστά φροντίζεις να βάλεις ένα layer με κάποιο υλικό όπως χαρτί , αλουμινόχαρτο βινύλιο κ.λ.π. για να μην σε υπερ-κατεβάσει (σε χρόνους αντήχησης) τις πιο πάνω......
:roflmao: εδώ είμαστε να σου φτιάξω ότι θέλεις. πλέον λέω να αλλάξω και την ταμπέλα και να προσθέσω υδραυλικές εγκαταστάσεις.
θέλω από κάπου να ξεκινήσω. αν δεν ήταν κοινόχρηστος χώρος θα τον είχα κανιβαλίσει για το μέγιστο αποτέλεσμα. ψάχνω μια ενδιάμεση κατάσταση.

1. πχ. εφόσον η γυναίκα είναι των καλών τεχνών και θέλει να φτιάξει κάποιους πίνακες ( εννοείτε από όταν ξεκίνησε το thread μέχρι τώρα έχει κάνει αρκετούς δεν περιμένει εμένα ) θέλω να το εκμεταλλευτώ. να φτιάξω τα τελάρα μου είτε για απορρόφηση είτε διάχυση δεν ξέρω τη είναι καλύτερο για το μεγάλο rt60 που έχω ιδικά πολύ χαμηλά

2. να φτιάξω μια κατασκευή που θα δένει αρμονικά τους πλαϊνούς τοίχους με τον μπροστά ο οποίος έχει επένδυση σκεφτόμασταν κάτι σε ξύλο και να το συνδυάσω ώστε να είναι και bass trap.
πχ. κάποιο πολύ λεπτό κόντρα πλακέ 3χιλ. που να καλύπτει από 30 πόντους τον εκάστοτε τοίχο από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι και μέσα να το γεμίσω με το κατάλληλο υλικό.
Χωρίς τίτλο.png

Reaction score
4.327
Όσο πιο λεπτό κόντρα πλακέ και προαιρετικά με κάποιες τρύπες θα κάνει καλύτερη δουλειά στις χαμηλές συχνότητες. Η γνώμη μου είναι όχι όλη η γωνία γεμάτη με υλικό. Χρειάζεται κενό από πίσω. Φτιάχνεις πάνελ με 10 πόντους πετροβάμβακα ή άλλο υλικό και το κρεμάς σαν υποτείνουσα στην γωνία. Περιμένεις βέβαια να πάρεις και άλλες γνώμες....
Πες στην κυρά μπορεί να με κάνει αυτό σε κάδρο; :roflmao:

as.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
. να φτιάξω μια κατασκευή που θα δένει αρμονικά τους πλαϊνούς τοίχους με τον μπροστά ο οποίος έχει επένδυση σκεφτόμασταν κάτι σε ξύλο και να το συνδυάσω ώστε να είναι και bass trap.
πχ. κάποιο πολύ λεπτό κόντρα πλακέ 3χιλ. που να καλύπτει από 30 πόντους τον εκάστοτε τοίχο από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι και μέσα να το γεμίσω με το κατάλληλο υλικό.
Καλή ιδέα.
Προτείνω μέσα να βάλεις 110κιλών+ πετροβάμβακα, και το ξύλο μπροστά να είναι mdf 10mm πάχους, και πάνω στο ξύλο, διάχυση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Ναι.
Αυτό που πρότεινα προ λίγου έκανε αυτός στο βίντεο.

Μόνο που δεν έχει μια ενιαία ξύλινη επιφάνεια στην πρόσοψη, είναι προτιμότερο να είναι μια ενιαία, και χωρίς δεσίματα σα καμπίνα.

Ώστε να πάλλεται.

Επίσης τα 30cm για κάθε πλευρά του τριγώνου απορρόφησης, είναι λίγα.

60 είναι νορμάλ.

Reaction score
7.890
πάνω στο ξύλο, διάχυση.
Όταν λές πάνω στο ξύλο, στη πρόσοψη ή από μέσα πριν τον πετροβάμβακα? Θα ήθελα - θέλαμε να φένεται το ξυλο. Η ουσία είναι αυτή να είναι κάτι όμορφο
[DOUBLEPOST=1551166618][/DOUBLEPOST]
γωνιες κοιτα να κανεις.....
Ναι το είδα το βίντεο, βασικά έχω δει όλο το youtube για diy bass traps ή πάνελ.
Αν κάνω αυτό το τρίγωνο με το σκελετό απευθείας βιδωμένο πάνω στους τοίχους σε όλο το ύψος το γεμίσω πετροβάμβακα και το κλείσω μπροστα με το ξύλο, δεν θα γίνει δουλειά?
[DOUBLEPOST=1551166772][/DOUBLEPOST]
Επίσης τα 30cm για κάθε πλευρά του τριγώνου απορρόφησης, είναι λίγα.

60 είναι νορμάλ.
Συμβιβασμός. Το καταλαβαίνω αλλά 60 είναι too much. 30-35 max.

Reaction score
7.890
Ώστε να πάλλεται
Οπότε αυτό που σκέφτηκα να είναι βιδωμένο στο τοίχο δε μας κάνει? Στην ουσία 2 δοκάρια 3 πόντους και ύψος 3 μέτρα. Το ένα 30 πόντους στον αριστερό το άλλο 30 πόντους στον μπροστινό από την γωνία, βιδωμα στον τοίχο, γεμισμα με πετροβάμβακα και μπροστά κλείσιμο με το λεπτό mdf

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Όταν λές πάνω στο ξύλο, στη πρόσοψη
Ναι, στην όψη.
Δες τα skyline μήπως σου/της αρέσουν, ή κάποιον διαχυτή του εμπορίου με ίσια επιφάνεια εμπρός, που μπορείς να βάλεις ύφασμα με σχέδιο που θες τυπωμένο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7