Ηλιακοί θερμοσίφωνες

Reaction score
6.596
Βρε παιδιά γράφτηκε ότι οι ανοξείδωτοι τρυπάνε, οξειδώνονται κ.λ.π.
Τα ανοξείδωτα οξειδώνονται;
Οι κολλήσεις μπορεί να αποτύχουν, αλλά σήμερα οι τεχνικές κολλήσεων και οι μηχανές κόλλησης είναι σε υψηλό επίπεδο.

Έτσι μπορούμε να πούμε και για τον χάλκινο.
Αν κάπου δεν πετύχει η κόλληση θα χάνει νερά. Και οι χάλκινοι έχουν κόλληση.
Αν το εργαστάσιο κάνει καλή δουλειά στις κολλήσεις και οι ίνοξ και οι χάλκινοι είναι αθάνατοι.

Α!
Ίνοξ στα λατινικά είναι ο άφθαρτος.
Ετσι πιστευα και εγω...εχεις δει ανοξειδωτα σε θαλασσινο νερο?
Τα ανοξειδωτα ειναι με κατηγοριες, ακομη και ετσι ομως κουταλι,πηρουνι,μαχαιρι εχεις δει σκουριασμενο; Αφησε εξω εκτεθημενο ...
Επισης στις κολλησεις η θερμοκρασια πιθανον να αλλοιωνει τα χαραχτηριστικα της αρχικης χυτευσης...
Κολλησεις υπαρχουν περαν του καζανιου σε ολες τις εισοδους εξοδους σωληνωσεων και στον μανδυα...
Τελος ο χαλκος δεν οξειδωνεται; η πρασινιλα τι ειναι;

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.588
Στους ηλιακούς όμως δεν μπαίνει θαλασσινό νερό.
Αν είναι ινοξ 316 αντέχει και στο θαλασσινό.

Δεν βρίσκω πουθενά κάτι τέτοιο.
Μου το είχε πει ένας γείτονας συνταξιούχος καθηγητής φιλόλογος.
Του είχα φτιάξει ανοξείδωτα κάγκελα στο μπαλκόνι του.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.185
Δεν βρίσκω πουθενά κάτι τέτοιο.
... εχει πεσει η σκεπη του κολοσεουμ στη ρωμη...που ειχαν τους χελιουμ μποιλερουμ (θερμοσιφουνουμ λαικιστι) ... δεν το ξερουν πολλοι αυτο.. ηταν πατεντουμ που δεν ειχε παρει κοπιραιτουμ τοτενες.. :king: 🐒

Reaction score
6.596
Στους ηλιακούς όμως δεν μπαίνει θαλασσινό νερό.
Αν είναι ινοξ 316 αντέχει και στο θαλασσινό.

Μου το είχε πει ένας γείτονας συνταξιούχος καθηγητής φιλόλογος.
Του είχα φτιάξει ανοξείδωτα κάγκελα στο μπαλκόνι του.
απαντησα στο δεν οξειδωνονται τα ινοξ, μαχαιρια ψαροντουφεκαδων ανοξειδωτα σε κοτερα, ψαροβαρκες εισαστε της στεριας μου φαινεται...
Παμε και στην στερια εχω αφησει κουταλια εξω εκτεθημενα σε βροχινο νερο μαντεψε....

Reaction score
4.149
Βρε παιδιά γράφτηκε ότι οι ανοξείδωτοι τρυπάνε, οξειδώνονται κ.λ.π.
Τα ανοξείδωτα οξειδώνονται;
Οι κολλήσεις μπορεί να αποτύχουν, αλλά σήμερα οι τεχνικές κολλήσεων και οι μηχανές κόλλησης είναι σε υψηλό επίπεδο.

Έτσι μπορούμε να πούμε και για τον χάλκινο.
Αν κάπου δεν πετύχει η κόλληση θα χάνει νερά. Και οι χάλκινοι έχουν κόλληση.
Αν το εργαστάσιο κάνει καλή δουλειά στις κολλήσεις και οι ίνοξ και οι χάλκινοι είναι αθάνατοι.

Α!
Ίνοξ στα λατινικά είναι ο άφθαρτος.
Μιχάλη μου σαφώς τρυπάνε και τα (άφθαρτα) ανοξείδωτα...
Ωστενιτικός ανοξείδωτος χάλυβας AISI 316L πάχους 4 χιλιοστών, σε μπόϊλερ προθέρμανσης νερού χρήσης ανοιχτού τύπου...
Μετά από 2 εξάμηνα χρήσης με οσμωμένο νερό Μυκόνου...
9890BF98-FEBF-4F88-B809-30EF3538EE20.jpeg
EB4220CA-9248-44F4-8285-36188B9A1E79.jpeg

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.482
Titanium ρε , δεν χαμπαριάζει τίποτις.
Αλλά μην ζητάτε μηχανική αντοχή.
Είχα κάτι τελικά εξατμίσεων ,στη μηχανή .Akrapovic . Δεν καταλάβαιναν τίποτα.
Οταν μιά μέρα έπαισε επάνω στο ένα ένας ντελιβεράς με την πάπια του το είδα και έπαθα εγκεφαλικό .

Last edited:

TGD

Reaction score
10.403
Εγώ έχω ηλιακούς Rotex, ήρθαν με την ενδοδαπέδια. Χάλκινοι, 5 συλλέκτες.

Ο ένας χαλάει ένα μήνα μετά τη λήξη της εγγύησης. Γκρίνια, γκρίνια, τρεις ακόμα με συνεχόμενα serial number έχουν χαλάσει λίγο νωρίτερα από το ίδιο μαγαζί. Οι Γερμανοί αρνούνται την αντικατάσταση, και ο αντιπρόσωπος μου τον αλλάζει με 50% έκπτωση και χωρίς εργατικά.

Μετά δυο χρόνια χαλάει άλλος ένας. Η ίδια ακριβώς βλάβη. Άνοιγμα των κολλήσεων στον πρώτο σωλήνα, στο κάτω μέρος.

Έρχεται ο μάστορας να προσπαθήσει να τον κολλήσει. Τον κόλλησε κι αμέσως άνοιξε η κόλληση στην δεύτερη σωλήνα. Μου λέει:

Όταν προτοήρθαν τα Rotex κάθε κάθετη σωλήνα του συλλέκτη είχε το δικό της χάλκινο "πτερύγιο". Από μια χρονιά και πέρα όλες οι σωλήνες είναι κολλημένες σε ένα μονοκόμματο κομάτι χαλκού για οικονομία. Οι παλιές δεν χάλαγαν ποτέ. Στις νέες με τη συστολή-διαστολή καθώς μπαίνει κρύο νερό ανοίγουν ακριβώς σε αυτό το σημείο, στην κόλληση της πρώτης κάθετης σωλήνας. Τα έχουμε πει στους Γερμανούς, αλλά κάνουν την πάπια. Οι Γερμανοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως στην Ελλάδα οι ηλιακοί ανεβάζουν σοβαρές θερμοκρασίες (το καταγραφικό του συστήματος έχει δείξει μέγιστη θερμοκρασία στα πάνελ 170 βαθμούς κι ελάχιστη -6).

Ευτυχώς οι 3 αρχικοί έκλεισαν 10ετία και ο 1 έκλεισε 7ετία και τώρα δουλεύω το σύστημα με 4 συλλέκτες.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.588
Μιχάλη μου σαφώς τρυπάνε και τα (άφθαρτα) ανοξείδωτα...
Ωστενιτικός ανοξείδωτος χάλυβας AISI 316L πάχους 4 χιλιοστών, σε μπόϊλερ προθέρμανσης νερού χρήσης ανοιχτού τύπου...
Μετά από 2 εξάμηνα χρήσης με οσμωμένο νερό Μυκόνου... View attachment 240076 View attachment 240077
Νίκο κάτι δεν πήγε καλά εκεί! :idk:
Μήπως ήταν απιονισμένο το νερό;

Reaction score
6.712
Οδηγίες αγοράς κ κριτήρια για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Πρώτα απ' όλα πρέπει να πούμε ότι αν έχουμε λέβητα φυσικού αερίου δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να βάλουμε ηλιακό
Θερμοσίφωνα. Είναι πεταμένα λεφτά.
Δεν το λέω εγώ τα νούμερα το λένε.

Αν υποθέσουμε ότι ένα φτηνός ηλιακός έχει περίπου 650 € θα χρειαστούμε άλλα 100 € για την τοποθέτηση σύνολο 750€.
Για να ισχύει η εγγύηση θέλουμε και ετήσια συντήρηση κόστος το λιγότερο 30€ (ξεμάτιασμα και λίγο αντιπαγοτικο) τίποτα παραπάνω. Σε 10 χρόνια θα έχουμε δώσει 300€ σε 20 χρόνια 600€

σύνολο όλα μαζι 1050 σε 10 χρόνια... (η τιμές που λέω είναι στο πάτωμα)
Ολα αυτά βέβαια χωρίς να υπολογίσουμε το νερό που πάει χαμένο στους χαμηλούς ορόφους στις ψηλές πολυκατοικίας.
όσο για την ποιότητα του νερού δεν είναι και ότι καλύτερο σε πόλεις με άλατα πόσο μάλλον όταν τον δουλεύουμε κ με ρεύμα. Μόνο στην περίπτωση των οικογενειών που αποτελείται από πολλά μέλη 4 και πάνω.

έχω πελάτη που έβαλε calpak με 1300 € και κόστος συντήρησης 50 €.... κάντε τον υπολογισμό κ πείτε μου αν θα κάνει απόσβεση.....

Αν τώρα είναι απαραίτητη η αγορά του τι πρέπει να προσέξουμε....
SAVE_20220210_210332.jpg

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός