Μου τον μετρησε και μενα.....στο τελος σχεδον μου τον ισιωσε !

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.559
Έβαλα το τρελό αγόρι να το κουνάει γύρω-γύρω, το όφωνο, να πάρουμε και κουνιστές μετρήσεις αλλά είναι τόσο αυστηρά στρεϊτ που δεν μπορούσε να το κουνήσει σωστά.

Μία μέτρηση κουνιστή μόνο πήραμε, ήταν μια ωραία μονότονη κατηφόρα.

Την επόμενη φορά χρειάζομαι άλλο βοηθό, πιο ανοικτό σε παιχνίδια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Ε όχι και πριμάτη τονική ισορροπία.
Φλαταριστή ναι.
Στον JMF δεν κάνει να γράφουμε αντιρρήσεις...Αφήνουμε εικόνες να μιλάνε...μόνες τους. :wink:
fr no eq (2).png

(Η τονική συμπεριφορά λογαριάζεται ως πριμάτη με σημείο αναφοράς τη μέση στάθμη στα 250 Hz...)
- ανισορροπίες στο spectrogram -......με κα@λωσες πρωι πρωι....πως μου τα γραφεις ετσι....λουτσα εγινα βρε........ :laugh: :laugh:
Αγορακι αληθεια δεν κρατησαμε τιποτα....παροτι ηξερα οτι θα βαραγαμε 40 σελιδες και θα μου το κανατε καραπουταναρα το νημα (εννοειται οτι πρωτος θα το εκανα εγω )πιστεψε με δεν σκεφτηκαμε να το κανουμε ....δυστυχως φιλος....
Ο Conte Dapostino ισιωνε,στραβωνε,βυθιζε,απλωνε,κονταινε,τεντωνε,εκοβε ,πετσοκοβε ...μονο κοπτοραπτη δεν εκανε στο τελος ολα καλα και πιστεψτε με ρε βλακουνες το αποτελεσμα ειναι πραγματικα ουσιαστικο και ηχητικα καλλιτερο.......

Ξεχασα να σας αναφερω αγαπητα μου κουφαλογα οτι το DELAY στη metric και στο γραφημα που δημιουργηθηκε ρυθμιστηκε στα 26.4 ms !

Να και μια συχνοτικη παρασταση σε ροζουλι αποχρωσεις......εδω ειναι το ζουμι .... View attachment 250063
Λέω ν'αφήσω τον φιλότιμο dapost να μας εξηγήσει τι συμβαίνει εδώ στη ζώνη κάτω των 100 Hz...
fr sub (2).jpg

Η πρώτη οκτάβα φαίνεται ακμαία,η δεύτερη προς τρίτη όχι και τόσο...
Όπως θα πω και γω τώρα για τα ...Ψωράλ να τo αφήσω ...παρακαταθήκη!
Άλλο EVOLUTION και άλλο POLLUTION :p :p
Άλλο Pollution και άλλο Solution... :sneaky:
(Δεν άντεξα και το εξήγησα ο ίδιος...)

Last edited:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Έβαλα το τρελό αγόρι να το κουνάει γύρω-γύρω, το όφωνο, να πάρουμε και κουνιστές μετρήσεις αλλά είναι τόσο αυστηρά στρεϊτ που δεν μπορούσε να το κουνήσει σωστά.

Μία μέτρηση κουνιστή μόνο πήραμε, ήταν μια ωραία μονότονη κατηφόρα.

Την επόμενη φορά χρειάζομαι άλλο βοηθό, πιο ανοικτό σε παιχνίδια.
Ορισμενα πραματα δεν μου τα επιτρεπει το αντριλικι μου ρε φιλε......ποσο να το κουνησω το οφωνο δηλαδης....εχουμε και ενα κουτελο(μπρος πισω). :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.433
- ανισορροπίες στο spectrogram -......με κα@λωσες πρωι πρωι....πως μου τα γραφεις ετσι....λουτσα εγινα βρε........ :laugh: :laugh:
Αγορακι αληθεια δεν κρατησαμε τιποτα....παροτι ηξερα οτι θα βαραγαμε 40 σελιδες και θα μου το κανατε καραπουταναρα το νημα (εννοειται οτι πρωτος θα το εκανα εγω )πιστεψε με δεν σκεφτηκαμε να το κανουμε ....δυστυχως φιλος....
Ο Conte Dapostino ισιωνε,στραβωνε,βυθιζε,απλωνε,κονταινε,τεντωνε,εκοβε ,πετσοκοβε ...μονο κοπτοραπτη δεν εκανε στο τελος ολα καλα και πιστεψτε με ρε βλακουνες το αποτελεσμα ειναι πραγματικα ουσιαστικο και ηχητικα καλλιτερο.......

Ξεχασα να σας αναφερω αγαπητα μου κουφαλογα οτι το DELAY στη metric και στο γραφημα που δημιουργηθηκε ρυθμιστηκε στα 26.4 ms !

Να και μια συχνοτικη παρασταση σε ροζουλι αποχρωσεις......εδω ειναι το ζουμι .... View attachment 250063
Λέω ν'αφήσω τον φιλότιμο dapost να μας εξηγήσει τι συμβαίνει εδώ στη ζώνη κάτω των 100 Hz
"Της κοντής ποφτής τα μαλλιά τής φταίνε" έλεγε ο πατέρας μου.
:lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
11.806
Γεια σου φίλε Βλάση με τα καινούρια σου ηχεία. Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα που έδωσες τον KRELL, μιας και ήταν συνώνυμο με το nickname σου, αλλά πάμε παρακάτω! Είσαι ένα βήμα πριν τα ενεργά.

Για να είναι λίγο πιο ευανάγνωστα τα γραφήματα, τα πείραξα λίγο:

Πριν:
Prin.png

Μετά:
meta.png

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Γεια σου φίλε Βλάση με τα καινούρια σου ηχεία. Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα που έδωσες τον KRELL, μιας και ήταν συνώνυμο με το nickname σου, αλλά πάμε παρακάτω! Είσαι ένα βήμα πριν τα ενεργά.

Για να είναι λίγο πιο ευανάγνωστα τα γραφήματα, τα πείραξα λίγο:

Πριν:
View attachment 250086

Μετά:
View attachment 250087
Γεια σου αγοραρε......σχετικα με τον Κρελλ 2 φορες καηκε μη χε δηλαδη οποτε εφυγε και τελειωσε η υποθεση....απο την αλλη με τα ενεργα οταν πειστω μπορει να παω εκει φιλος...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Eπειδη με ρωτησε ενας φιλος οι μπασοπαγιδες πισω στην γωνια ειναι της
Acousonics Big Bass 120

και τα absorbers πισω απο το συστημα της Vicoustic.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.559
Δεν μου επιτρέπεται να εξηγήσω όλα τα μυστικά του καλιμπρασιον αλά νταποστινο σε δημόσιο φόρουμ.

Θα πω μόνο ότι δε σπαταλώ headroom, ειδικά σε χαμηλές συχνότητες και όταν το σαμπ είναι ανήλικο και ο χώρος αχανής. Ξεκινάω από ψηλα και κόβω, αφήνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να καγκουριασει κατά το δοκούν και χωρίς ψηφιακό κλιπινγκ.

Last edited:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Δεν μου επιτρέπεται να εξηγήσω όλα τα μυστικά του καλιμπρασιον αλά νταποστινο σε δημόσιο φόρουμ.

Θα πω μόνο ότι δε σπαταλώ headroom, ειδικά σε χαμηλές συχνότητες και όταν το σαμπ είναι ανήλικο και ο χώρος αχανής. Ξεκινάω από ψηλα και κόβω, αφήνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να καγκουριασει κατά το δοκούν και χωρίς ψηφιακό κλιπινγκ.
Ετσι ετσι....αστους να σκασουνε απο τη ζηλεια τους γιατρε μου....αμαν πχια που θελουν να τα μαθουν ολα !!!! :dance2: :tongue: :tongue: :laugh::laugh:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.559
Επίσης αφήνω πάντα στο χρήστη ρυθμιστικά μπάσα, μεσαία, πρίμα (εφόσον υπάρχει η δυνατότητα) καθότι όπως έχω γράψει πολλακις γράφω στα π@π@ρια μου τις γνωστές ταργκετ καμπύλες one size fits all.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.559
Κάτω από τα 60Hz δεν βλέπω να έχουμε πράμα
Για αυτό προστέθηκε εκτός των μπάσων, μεσαίων, πριμων και ένα έξτρα φίλτρο πέριξ των 60 Hz το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να προσθέσει μέχρι 5 db χωρίς ψηφιακό κλιπινγκ. To φίλτρο αυτό μπορεί να είναι και μόνιμα ον. Αλλά θα προτιμούσα άλλη λύση ( δεύτερο σαμπ, γκουχου). Η ψηφιακη τόνωση των μπάσων δυστυχως ακούγεται σαν πορδή. Νταποστινο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Για αυτό προστέθηκε εκτός των μπάσων, μεσαίων, πριμων και ένα έξτρα φίλτρο πέριξ των 60 Hz το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να προσθέσει μέχρι 5 db χωρίς ψηφιακό κλιπινγκ. To φίλτρο αυτό μπορεί να είναι και μόνιμα ον. Αλλά θα προτιμούσα άλλη λύση ( δεύτερο σαμπ, γκουχου). Η ψηφιακη τόνωση των μπάσων δυστυχως ακούγεται σαν πορδή. Νταποστινο.
To δευτερο sub φιλος το θελω και εγω αλλα ειδες τα προβληματα του χωρου μου ποσο δυσκολο ειναι να βρεθει το σωστο σημειο και να σεταριστει αναλογα...παραθυρα,πορτες ,καναπεδες,χωρισματα τα προβληματα που αντιμετωπιζω!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.559
Στην ροζ απόκριση που είναι χωρίς εξομάλυνση (που by the way δεν είναι η τελική ούτε κουνιστή, είναι πριν την τελική ρύθμιση delay/cross) βλέπετε διάφορες πολύ στενές βυθίσεις στο διάστημα 30 με 100hz και όχι στα 60 Hz. Δεδομένης της απόστασης ακρόασης δείτε πουν το οφωνο και άλλων παραγόντων, όχι τέλεια αλλά σιγά το ωα θα έλεγα.

Σημείωση, σχολιάζουμε αποσπασματικά πραγματικά γραφήματα από πραγματικο χώρο και όχι διάφορα ευτράπελα που συχνά βλέπω σε νήματα εδώ κι αλλού, με το σαμπ αγκαλιά. Μην αρχίσω ...

Last edited:

Reaction score
11.806
Σημείωση, σχολιάζουμε αποσπασματικά πραγματικά γραφήματα από πραγματικο χώρο και όχι διάφορα ευτράπελα που συχνά βλέπω σε νήματα εδώ κι αλλού, με το σαμπ αγκαλιά. Μην αρχίσω ...
Καλέ πού είναι αυτά; Βάλε κάνα λινκ γιατί δεν έχω πάρει χαμπάρι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Επίσης αφήνω πάντα στο χρήστη ρυθμιστικά μπάσα, μεσαία, πρίμα (εφόσον υπάρχει η δυνατότητα) καθότι όπως έχω γράψει πολλακις γράφω στα π@π@ρια μου τις γνωστές ταργκετ καμπύλες one size fits all.
Εδώ παρέλειψες ένα προφίλ που θα έκοβε τα πάντα στις τρεις πρώτες οκτάβες,ώστε να είχαν απόκριση σαν...Rehdeko.
... Η ψηφιακη τόνωση των μπάσων δυστυχως ακούγεται σαν πορδή. Νταποστινο.
Σε αυτό ειδικά με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο...
Στην ροζ απόκριση που είναι χωρίς εξομάλυνση (που by the way δεν είναι η τελική ούτε κουνιστή, είναι πριν την τελική ρύθμιση delay/cross) βλέπετε διάφορες πολύ στενές βυθίσεις στο διάστημα 30 με 100hz και όχι στα 60 Hz. Δεδομένης της απόστασης ακρόασης δείτε πουν το οφωνο και άλλων παραγόντων, όχι τέλεια αλλά σιγά το ωα θα έλεγα.

Εδώ όμως υπάρχει ένα...φωνήεν.
Μην ντρέπεσαι,άνοιξε την καρδιά σου να πεις έξω από τα δόντια ότι τα βαρβάτα αρσενικά - alpha males όπως αποκαλούνται διεθνώς - τοποθετούν τα sub όπου τους αρέσει να τα βλέπουν και όχι όπου θα έδιναν τη βέλτιστη απόκριση,αφού οι μελέτες περί βέλτιστου spectrogram με γνώμονα τις ευαισθησίες του χώρου θα έδιναν στο εγχείρημα χαρακτήρα...αδερφίστικο. :lol:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.559
Rehdeko,τι ειπες τωρα, με συγκινησες.

Αληθεια, τα εχεις ακουσει; Εγω μονο απο το γιουτιουμπι οπως και τα ones.

Περιμεμω προσκληση απο ιδιοκτητες αμφοτερων...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Rehdeko,τι ειπες τωρα, με συγκινησες.
Αληθεια, τα εχεις ακουσει; Εγω μονο απο το γιουτιουμπι οπως και τα ones.
Απορώ πώς δεν έχεις καταλάβει ότι αφού είχα κάποτε γούστα όμοια με του Πάρι θα έχω ακούσει τουλάχιστον τα RK 115...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.230
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney