Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Μια παρένθεση στο θέμα.
...by far the dippest bass (true 20Hz)...
Τα ηχεία του Λουκά είναι το καλύτερο παράδειγμα για να καταλάβει κανείς για ποιόν λόγο ακόμη κι ένα ηχείο πλήρες συχνοτικά σαν κι αυτό, ενδεχομένως να χρειάζεται την συμβολή ενός subwoofer ικανών διαστάσεων για να πει κάποιος ότι είναι 101% ολοκληρωμένο. Πέραν του ότι έχουμε πει κατά καιρούς όσοι έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, με την άδειά του (ή χωρίς :137:) θα παραθέσω ένα κείμενο του αγαπημένου :138: σας γεροξεκούτη του RDoherty, από τα forums του avmentor.

Πολλές φορές διαβάζουμε τους διάφορους άσχετους λυμεώνες της αναπαραγωγής του ήχου να παραληρούν για "αργό" ή "γρήγορο" μπάσσο, βαθύ, πλαδαρό, σφιχτό, γεμιστό, πλακί, με μακαρόνια ή με σως Μαδέρα.

Φυσικά τους διαφεύγει η ουσία και η ουσία είναι η Φυσική. Το "γρήγορο" μπάσσο των δίπολων ηχείων δεν είναι αποτέλεσμα μαγείας, αλλά αναπόφευκτη συνέπεια της αρχής λειτουργίας τους, διά της οποίας συζεύγνυνται με το φορτίο του αέρα προσδίδοντας του ταχύτητα και όχι πίεση (όπως εναργώς ανέλυσες) - οι όροι στα Αγγλικά είναι velocity coupling και pressure coupling. Αντίστοιχα τα μονόπολα είναι pressure couplers. Για το λόγο αυτό τα μονόπολα συζεύγνυνται καλύτερα με τους ρυθμούς του χώρου σε σημεία (π.χ. γωνίες) που είναι κοιλίες πίεσης (pressure antinodes) και κόμβοι ταχύτητας (π.χ. γωνίες), ενώ τα δίπολα σε σημεία που είναι κοιλίες ταχύτητας (velocity antinodes) και κόμβοι πίεσης (pressure nodes). Είναι προφανές ότι σε επαφή με την επιφάνεια ενός τοίχου η ταχύτητα αναγκαστικά μηδενίζεται και συνεπώς στο σημείο αυτό ένα στάσιμο κύμα ταχύτητας οφείλει να έχει κόμβο (node), ενώ ένα στάσιμο πίεσης έχει κοιλία (antinode). Tα κύματα αυτά έχουν πάντα διαφορά φάσεως π/2.

Ανάλογα με την αρχή λειτουργίας του, ένα δίπολο σε επαφή με ένα boundary εμφανίζει εκτεταμένη ακύρωση της ακτινοβολίας του στα μπάσσα με δύο μηχανισμούς: τα δίπολα με γούφερ εμφανίζουν τυπική ακύρωση λόγω καταστρεπτικής συμβολής της πίσω με την μπροστά ακτινοβολία. Τα δίπολα μεμβράνης, επειδή συζεύγνυνται με τον αέρα καθ' όλη τους την (μεγάλη) επιφάνεια, "βλέπουν" το φορτίο τους να απειρίζεται (τροπόν τινα) στις αντίστοιχες χαμηλές συχνότητες και έτσι προοδευτικά παύουν να ακτινοβολούν.

Πολλοί προβληματίζονται γιατί τα δίπολα αδυνατούν να δώσουν την αίσθηση του μπάσσου, την γνωστή "γροθιά στην κοιλιά" (στο συκώτι, για να ακριβολογούμε). Ο λόγος είναι απλός και ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο παραγωγής ήχου από το κάθε όργανο. Υπάρχουν όργανα που παράγουν βαθύ μπάσο χωρίς να αυξάνουν την επικρατούσα πίεση του αέρα στο χώρο. Τέτοια είναι το τσέλλο, το κοντραμπάσσο (arco ή pizzicato, αδιάφορο), το πιάνο και το DI (direct-injected) ηλεκτρικό μπάσσο. Αυτά τα όργανα μπορούν να αποδοθούν ολόσωστα από ένα δίπολο.

Υπάρχουν επίσης όργανα που δημιουργούν μία προσωρινή υπερπίεση στο χώρο όπου παίζουν. Τέτοια είναι τα πνευστά (τούμπα, κόντρα-φαγκότο, κοντρα-τρομπόνι), τα τύμπανα και το ηλεκτρικό μπάσσο που παίζεται μέσω ενισχυτή και μεγαφώνου. Στις περιπτώσεις αυτές η υπερπίεση δημιουργείται από τον μουσικό (π.χ. με τα πνευμόνια) ή ηλεκτρικά. Είναι φύσει αδύνατον για ένα δίπολο να αναπαραγάγει αυτή την προσωρινή υπερπίεση, που είναι συστατικό του ήχου αυτών των οργάνων. Όποιος ελπίζει να το πετύχει με κάποιον τρόπο, πλανάται πλάνην οικτράν.
...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Καλώς τον !
The Amphitryon is the easiest load among the Analysis models and the Epsilon the least easy.
Και τα Όμικρον; Είναι δυσκολώτερα και από τα Έψιλον δηλαδή; Και τελικά στην πράξη τι σημαίνει αυτό, όταν τα Ωμέγα χρειάζονται τα βατ σε εκατοντάδες, ενώ τα Όμικρον θα παίξουν αξιοπρεπώς και με λιγώτερα;

Νομίζω κατάφερα και τις εικόνες! Ουάου!

Ελπίζω να τα κατάφερα!

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

................
Βρήκα το τεύχος 122 του The Absolute Sound με το τεστ του M-1 [Millenium 1] του J.Valin.Είναι παρίμοιο με το δικό μου ηχείο.
Επίσης σήμερα έλαβα το τεύχος 187[Buyer's Guide 2009] όπου στα καλύτερα ηχεία συμπεριλαμβάνει το Sound Lab M-1 και γράφει ο Valin τα εξής:
"A huge full-range electrostat, the M-1's have the biggest soundfield, by far the dippest bass (true 20Hz), and most lifelike dynamic range ......in addition a gorgeous tone color, lightning transient responce, single-driver coherence, and phenomenal inner detail. The M-1's hemispherical panels provide excellent bottom end that can be a bit overpowering if placement and amplification aren't carefully minded. ............" JV
Ελπίζω να είναι χρήσιμη η άποψη του JV. Λ.Σ.
Μπράβο Κε Στεφανίδη ! Το κείμενο αυτό βοηθάει να ξεκαθαρίσουν κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις που κυκλοφορούν αβασάνιστα και απέχουν της πραγματικότητας .....

Επαναλαμβάνω ότι για συγκρίσεις χαμηλού και μέγιστων εντάσεων απαιτούνται υλοποιήσεις (από αμφότερα τα στρατόπεδα) ισεμβαδικών επιφανειών και παρεμφερούς μεγέθους ......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βασικά, τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο Βασίλης λέγοντας ότι:
Αν ακούσετε το πρίμο των μαγνητοστατικών MAGNEPAN MG3A και μετά ακούσετε ένα ANALYSIS θα νομίσετε ότι τα ANALYSIS δεν έχουν πρίμα.
Πάντως, αυτό το roll off εξηγεί επαρκώς την γλυκύτητα των ηχείων και τις ξεκούραστες ακροάσεις που προσφέρουν.

...

Reaction score
8
Νομίζω κατάφερα και τις εικόνες! Ουάου! Σελίδα 1, σελίδα 2, σελίδα 3, σελίδα 4, σελίδα 5.
ευχαριστουμε φιλε mr_jameson, απο τα ελαχιστα τεστ των Αναλυσις που μου ελειπαν.

Reaction score
250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Προφανώς ο συντάκτης στα διαγράμματα μπέρδεψε τους τίτλους! Ανεξάρτητα από αυτό ,σύμφωνα με τις μετρήσεις του, για να βγάλει το Ωmega 114 db θέλει 1024 Watt ενισχυτή.

Αυτό αναφέρεται αποκλειστικά σαν αντίλογος στα περί μεγίστων εντάσεων που προαναφέρθηκαν και όχι σαν στοιχείο ποιότητας ήχου.

Reaction score
8
...by far the dippest bass (true 20Hz)...
χωρις να θελω να κρινω, μια και το ανωτερω ηχειο μπορει να ειναι θαυμασιο ηχειο ειναι κρητηριο το οτι φτανει τα 20 ενω το πτωχο παλιο Ομεγα τα 22;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
χωρις να θελω να κρινω, μια και το ανωτερω ηχειο μπορει να ειναι θαυμασιο ηχειο ειναι κρητηριο το οτι φτανει τα 20 ενω το πτωχο παλιο Ομεγα τα 22;
Μα ποιός σου λέει ότι παίζει το Ωμέγα στους 22 κύκλους; Για δες τι λέει το παραπάνω ριβιού. :126:

...

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Μα ποιός σου λέει ότι παίζει το Ωμέγα στους 22 κύκλους; Για δες τι λέει το παραπάνω ριβιού. :126:

...
όντως τα φτάνει !!!-17 DB στα 20Hz... Αν θεωρήσουμε ακριβή-σοβαρή την παρακάτω μέτρηση......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Ανεξάρτητα από αυτό ,σύμφωνα με τις μετρήσεις του, για να βγάλει το Ωmega 114 db θέλει 1024 Watt ενισχυτή.
Αν έχει 87dB ευαισθησία, πως το βγάζεις αυτό ρε Βασίλη;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι αλλά έτσι λέει ο κατασκευαστής νομίζω. Με 84dB βγαίνει όντως αυτό που λες.

...

Reaction score
8
ΒΑσιλη μου ειτε το θες να το παραδεχτεις ειτε οχι, ειναι παγκοσμιως παραδεκτο, οτι τα αμιγως ηλεκτροστατικα ηχεια δεν μπορουν να επιτυχουν τις σταθμες των μαγνητοστατικων.
Σε ολα τα συγκρητικα η ατομικα τεστ που εχουν γινει αυτο βγαινει ως συμπερασμα και αυτο δεν αλλαζει με μια εξαιρεση. Αυτο τοχει καταλαβει ακομα και η Μαρτιν Λογκαν και αν θες επιβεβαιωση μετρησε μονο την μεβρανη χωρις τα γουφερ οποιοδηποτε ηχειου της να δεις σε τι αστεια σταθμη θα φτασει. Ολος ο κοσμος, ολοι οι ριβιουερς, ολοι οι χομπιστες γνωριζουν οτι τα προβληματα των ηλεκτροστατικων ειναι οι σταθμες και το ρολ οφ στα ακρα. Τωρα τι να πω. Κυττα τις ανωτερες σταθμες που μπορει να φτασει ενα Μαρτιν λογκαν με τα γουφερ μαζι και πες μας. Τωρα για το ποσο ισχυ χρειαζονται τα μαγνητοστατικα για να φτασουν σε ανωτατες σταθμες αυτο ειναι αλλο. Απλα τα μαγνητοστατικα μπορουν να δεχτουν αυτην την ισχυ και για αυτο τις πετυχαινουν ενω τα ηλεκτροστατικα αν την δεχτουν θα γινουν καρβουνο. Αυτη ειναι μια αδυναμια κατασκευης και δεν αλλαζειοτι και να γινει.Γι αυτο βαζουν και τοσες μεβρανες στα χαμηλα την μια πισω απο την αλλη.

Α και κατι αλλο οι μετρησεις εμενα δεν μου λενε τιποτα γιατι οποιαδηποτε μετρηση ηλεκτροστατικου η μαγνητοστατικου σε συγκριση με ενα ηλεκτροδυναμικο ειναι αστεια. Αλλα αυτο δεν μου λεει τιποτα για την ακουστικη ποιοτητα του ηχειου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πλάκα έχουμε πάντως.
Μήπως ακούει κανείς στο σπίτι του πάνω από 110dB κορυφές; Και αν ναι, πάρτε ένα sub να μην χαλάσετε τα πάνελ σας. :137:

...

Reaction score
8
εγω οταν εχω νευρα

εχω ενα κιαν πετυχει μια αγορα που σχεδιαζω θαχω τρια

87 ωτιμπι το παλιο 86 το νεο. Ετσι αναφερεται τουλαχιστον.

Reaction score
1
Πλάκα έχουμε πάντως.
Μήπως ακούει κανείς στο σπίτι του πάνω από 110dB κορυφές; Και αν ναι, πάρτε ένα sub να μην χαλάσετε τα πάνελ σας. :137:

...
Έλα μπράβο, πές τα...

Και μήπως να σταματήσει εδώ η κουβέντα καλύτερα μου φαίνεται;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88