Επιλογή phono stages

Reaction score
666
- δεν είμαι σίγουρος , μιάς και στην πρώτη περίπτωση το phono θα ξεμπροστιάσει τις όποιες μετριότητες , ενώ στην δεύτερη απλά θα χαθούν ή θα αποδοθούν ελλιπώς οι αρετές της κεφαλής

- γενικά υποστηρίζω να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη και περισσότερη πληροφορία από την αρχή . . . μετά ( ότι και να γίνει ) το σήμα έστω και λίγο υποβιβάζεται . . . . παράδειγμα : - ας πάμε ένα βήμα πίσω , στον δίσκο δηλαδή , καλύτερα καλός δίσκος με μέτρια κεφαλή , παρά κακός με καλή . . . στην δεύτερη περίπτωση απλά θα μεγεθυθούν τα προβλήματα του δίσκου

Δυστυχώς υπάρχουν και κακοί δίσκοι (παραγωγή -εγγραφή - εκτύπωση κλπ). Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κάποιους στη δισκοθήκη μας. Προσωπικά τους αποδέχομαι όπως είναι, επειδή αξίζει η μουσική που περιέχουν, παρόλο που το σύστημά μου δεν τους κολακεύει.

Το να "θάβεται" μια καλή MC κεφαλή από ανεπαρκές gain και να ακούγεται επίπεδη, άχρωμη, χωρίς δυναμικά κλπ, ή από impedance mismatch, φαντάζομαι δε θα το ήθελε κανένας, μας έτσι?

Αντίθετα το να εξαντλήσουμε τα όρια μιας κεφαλής έχοντάς την σωστά ταιριασμένη στο βραχίονα και το phono, χάνοντας ίσως σε refinement, coherence και κάποιες λεπτομέρειες του δίσκου, νομίζω ότι πολλοί θα το ήθελαν.

Ο φίλος που άνοιξε το νήμα εμπίπτει στη 2η περίπτωση.

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.588
Το να "θάβεται" μια καλή MC κεφαλή από ανεπαρκές gain και να ακούγεται επίπεδη, άχρωμη, χωρίς δυναμικά κλπ, ή από impedance mismatch, φαντάζομαι δε θα το ήθελε κανένας μας έτσι?
- ναι , δεν διευκρίνισα πως εννοείται πως αναφέρομαι σε σωστό a priori ταίριασμα κεφαλής - βραχίονα - phono . . . απλά λέγοντας μέτριο phono εννοώ κατώτερο από πλευράς υλικών

Reaction score
666
- ναι , δεν διευκρίνισα πως εννοείται πως αναφέρομαι σε σωστό a priori ταίριασμα κεφαλής - βραχίονα - phono . . . απλά λέγοντας μέτριο phono εννοώ κατώτερο από πλευράς υλικών

Δεν είναι μόνο τα υλικά αλλά και η σχεδίαση του phono που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αν είναι σωστά ταιριασμένη (impedance & gain) η κεφαλή στο phono τότε δε χρειάζεται να πάμε σε καλύτερο phono. Σκοπός του phono είναι να προσαρμοστούν σωστά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της κεφαλής και να ενισχυθεί επαρκώς το σήμα της.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν είναι μόνο τα υλικά αλλά και η σχεδίαση του phono που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αν είναι σωστά ταιριασμένη (impedance & gain) η κεφαλή στο phono τότε δε χρειάζεται να πάμε σε καλύτερο phono. Σκοπός του phono είναι να προσαρμοστούν σωστά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της κεφαλής και να ενισχυθεί επαρκώς το σήμα της.
Οπως και να το δεις ειναι "λαθος". Οταν σκεφτεσαι την αγορα μιας κεφαλης χωρις να υπολογιζεις το phono η το αντιθετο, θα κανεις λαθος.Ενα πολυ καλο phono ισως δειξει αρετες μιας σχετικα φτηνης κεφαλης που δεν τις ακουγες με πιο φθηνο phono αλλα ποτε δεν θα κανει μια φθηνη κεφαλη να ακουγεται χειροτερα απο οσο ειναι στην πραγματικοτητα.

Reaction score
321
Ευχαριστώ τον Γιώργο με το μαγαζί που μου δανεισε το ifi mirco phono να το δοκιμάσω κάναμε κατι ρυθμίσεις τωρα το εχω βαλει και παίζει το εχει κάνεις το συγκεκριμένο ; να του κανω ρυθμίσεις μεσω βελονας 2m browse orthofon ; χωρητικότητα ; gain;

Reaction score
666
Ευχαριστώ τον Γιώργο με το μαγαζί που μου δανεισε το ifi mirco phono να το δοκιμάσω κάναμε κατι ρυθμίσεις τωρα το εχω βαλει και παίζει το εχει κάνεις το συγκεκριμένο ; να του κανω ρυθμίσεις μεσω βελονας 2m browse orthofon ; χωρητικότητα ; gain;

Χωρητικότητα βάλε 100pF, load 47k και gain 48dB.

https://ifi-audio.com/wp-content/uploads/2018/06/micro-iphono-2-P1240669.jpg

Reaction score
666
Μα η 2m orthofon browse ειναι 5 mv μηπως πρεπει να βαλω 36 και όχι 48 που μου ειπες;
Δοκίμασε και τις 2 τιμές gain και αφήνεις αυτή που το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί περισσότερο.

Eπειτα παίξε και με τη χωρητικότητα. Δοκίμασε και στα 200pF, 300 pF.

Οι ρυθμίσεις gain και load αν και αναγράφονται το ίδιο, αποφέρουν διαφορετικό αποτέλεσμα απο phono σε phono κι από σύστημα σε σύστημα.

Last edited:

Reaction score
321
Παναγιτσα μου αχχα εβαλα gain 48 απογειωθηκε το σύστημα συνιθως στον ενισχυτή βαζω 30 και το χαμηλωσα στα 20 πωπω τωρα μενει να παιξω με την χωτητικοτητα το έχω στο 300 θα δοκιμασω 200 και 100 αν και στην βελονα στο μανουαλ γραφει απο 150 εως 300

Reaction score
666
Παναγιτσα μου αχχα εβαλα gain 48 απογειωθηκε το σύστημα συνιθως στον ενισχυτή βαζω 30 και το χαμηλωσα στα 20 πωπω τωρα μενει να παιξω με την χωτητικοτητα το έχω στο 300 θα δοκιμασω 200 και 100 αν και στην βελονα στο μανουαλ γραφει απο 150 εως 300

Είδες τελικά που ήταν λίγο το gain στα 36 dB?

Reaction score
321
Είδες τελικά που ήταν λίγο το gain στα 36 dB.
Αστα μου εχουν πεσει τα σαγόνια μεχρι στιγμης το θεμα βρω την καταλληλη χωρητικότητα δεν έχει σημασία να παιζει δυνατά οσο βγάλει τα οργανα τα πισω να βγάζει καθαρο ηχο κατι που το δικο μου project box s βρωμιζε τον ηχο

Reaction score
321
Αστα μου εχουν πεσει τα σαγόνια μεχρι στιγμης το θεμα βρω την καταλληλη χωρητικότητα δεν έχει σημασία να παιζει δυνατά οσο βγάλει τα οργανα τα πισω να βγάζει καθαρο ηχο κατι που το δικο μου project box s βρωμιζε τον ηχο
Χμ προβλιματισμος χμ αφου ζεστάθηκε καλα το phono παίζοντας που ανεβασα το gain στους 48 και 300χωρητικοτητα αρχισε σε κατι δυνατα κομμάτια και τσιριζε το ηχείο κατευθειαν το εκλεισα εριξα την χωρητικοτητα στα 200 το ίδιο και στα 100 οποτε αναγκαστικά και εριξα το gain στα 36 μάλλον η βελονα δεν σηκωνει 48 gain

Reaction score
666
Χμ προβλιματισμος χμ αφου ζεστάθηκε καλα το phono παίζοντας που ανεβασα το gain στους 48 και 300χωρητικοτητα αρχισε σε κατι δυνατα κομμάτια και τσιριζε το ηχείο κατευθειαν το εκλεισα εριξα την χωρητικοτητα στα 200 το ίδιο και στα 100 οποτε αναγκαστικά και εριξα το gain στα 36 μάλλον η βελονα δεν σηκωνει 48 gain

Από χωρητικότητα που κατέληξες? Κατάλαβες διαφορές?

Αν έχεις πιο χαμηλά το volume του ενισχυτή έχεις αυτό το "τσίριγμα"' που αναφέρεις?

Reaction score
321
Από χωρητικότητα που κατέληξες? Κατάλαβες διαφορές?

Αν έχεις πιο χαμηλά το volume του ενισχυτή έχεις αυτό το "τσίριγμα"' που αναφέρεις?
Απο χωρητικότητα τι 300 τι 200 το ιδιο παιζει πω ξενερωσα που κατεβηκα σε gain γιατι παιζει ασθενικα ναι και που χαμηλωσα στο. Ενισχυτη το volume. στο 48 gain στο phono μαλλον ζεσταθηκε η βελονα; το phono κανει τσιριγματα ενω οταν σου ειπα το εβαλα στο 48 απογειωθηκε το συστημα στους πρωτους δισκους έπαιζε μια χαρα μετα αρχισαν

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas