Γνωρίζω και τα δαχτυλίδια και τους άξονες που αναφέρεις.Οι μηδέν ανοχές που έχουν δεν εξυπηρετούν στην συγκεκριμένη εφαρμογή.Είναι εντελώς απογοητευτικές.Για μια αβίαστη και σταθερή περιστροφή του πλατό πρέπει να βρεις την σωστή ανοχή μεταξύ άξονα και κουζινέτου και αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με την διάμετρο του άξονα.Όσο πιο μεγάλη διάμετρο τόσο μεγαλύτερες και οι ανοχές.Άλλες ανοχές θα δώσεις σε 10mm άξονα δαχτυλίδι και άλλες σε 30mm. Τα ατσάλια των μηχανημάτων punching λόγο ολικής βαφής (σκλήρυνσης) δεν δέχονται καμία κατεργασία πλην του ρεκτιφιαρίσματος. Για τα δαχτυλίδια υπήρχαν μπόλικα ρετάλια υλικού στο εργαστήριο που κάθονταν.Τέλος όταν ασχολείσαι με το "χόμπι-τρέλα" σου,χρόνο και κόπο δεν υπολογίζεις.Αυτό που μετράει είναι να σε ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα.Πως και δεν χρησιμοποίησες τα έτοιμα αυτολιπαινόμενα μπρούντζινα δαχτυλίδια του εμπορίου με γυαλισμένη την τρύπα;
Έχουν μεγάλη ακρίβεια στην διάσταση, είναι στο μηδέν που λέμε.
Θα γλύτωνες χρόνο.
Εγώ σε τέτοιες κατασκευές τα χρησιμοποιώ πολύ και για άξονα βάζω τα ατσάλια αέρος που προορίζονται για καλούπια σε μηχανήματα cnc punch.
Κι αυτά στο μηδέν, με τέλεια ρεκτιφιαρισμένη γυαλισμένη επιφάνεια.
Συνήθως χρησιμοποιώ τα 12 χιλιοστών διάμετρο.
Α! ξέχασα να πω ότι είμαι κι εγώ της δουλειάς.
Most visitors online was 3165 , on 26 Sep 2025