Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Reaction score
0
Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Εγώ δοκίμασα και στην σειρά C8000. Έπαιξε οτι και αν δοκίμασα (ανεξάρτητα απο κωδικοποίηση, bitrate, frames κ.α.) ακόμα και αρχεία που παραδοσιακά προβληματίζουν εξωτερικούς players (π.χ. WDHD TV κ.α.).
Σε αρχεία με ήχο DTS, κάνει downmix σε stereo. Ο downmixed ήχος βγαίνει και στην οπτική έξοδο ήχου όπου μπορούμε να συνδέσουμε εξωτερικό ενισχυτή (εδώ καλό θα ήταν να έχουμε δυνατότητα επιλογής του ήχου: αυτούσιο DTS ή stereo).
Το μόνο μειονέκτημα που είδα είναι η μη υποστήριξη AVCHD (π.χ. απο camera SONY). Δυστυχώς έχω πάρα πολλά τέτοια αρχεία απο την camera μου και ψάχνω κάποιον καλό μεταροπέα. Έχετε καμιά ιδέα?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Από μια δοκιμή που μόλις έκανα σε μια C750 (και πιθανότατα εφαρμόζεται σε όλες τις "C"), ισχύει αυτό που ίσχυε και για τη σειρά "B": τα αρχεία .mts (πχ από HD βιντεοκάμερα Canon HG20) και τα .m2ts (από BluRay) παίζουν κανονικά, αρκεί να αλλαχτεί η επέκταση του ονόματος του αρχείου σε .ts (χωρίς επανακωδικοποίηση).

Reaction score
0

Όταν αλλάζω την επέκταση του αρχείου δεν έχω ήχο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Τι να σου πω, εγώ έχω ήχο κανονικά με την Canon. Πάντως σίγουρα δε φταίει η (μη) υποστήριξη AVCHD: κι η HG20 έτσι γράφει και μάλιστα σε υψηλότερο bitrate από τη δική σου (24 έναντι 17 Mbit/s).

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Να σας πω επίσης ότι έκανα και μια πρόχειρη δοκιμή στο DLNA μέσω ενσύρματου εκατοσταριού δικτύου, με πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας και την πλήρη απουσία "σπασιμάτων", ακόμα και με υλικό 1080p.

Τα Windows 7 είδαν και εγκατέστησαν αυτόματα τη Samsung και η όλη διαδικασία της αναπαραγωγής βίντεο ήταν πολύ εύκολη και διαφανής. Ωστόσο -μάλλον επειδή χρησιμοποιείται ο Windows Media Player, τον οποίο έχω εντελώς ασετάριστο- δεν προβάλλονται οι υπότιτλοι και υποστηρίζονται ορισμένα μόνο είδη HD video πχ wmv (με συμπίεση VC1).

Απ'ότι γνωρίζω υπάρχουν προγράμματα τρίτων με πολύ καλύτερη συνεργασία με το DLNA και θα ήταν πολύ χρήσιμο αν κάποιος ξέρει να μας πει περισσότερα. Το σίγουρο είναι ότι η μέθοδος του DLNA έχει πολύ ενδιαφέρον τελικά.

Reaction score
0

Εγώ χρησιμοποίησα το PC Share manager που υπάρχει στο site της Samsung.
Έχω επίσης ενσύρματο κατοστάρι δίκτυο. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή, ενώ υποστηρίζονται όλα τα αρχεία (εκτός φυσικά από AVCHD). Το PC share φαίνεται να λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τον αντίστοιχο μηχανισμό των Windows 7, αφού δεν χρησιμοποιεί τον media player των windows. Όλες οι ρυθμίσεις (όσες χρειάζονται) γίνονται στη πλευρά της τηλεόρασης (π.χ. υπότιτλοι). Στο PC ορίζω απλώς τα folders που θέλω να είναι shared. Επίσης κατα την αναπαραγωγή ενός αρχείου στην τηλεόραση, δεν φάινεται να μεταβάλλεται ο φόρτος του επεξεργαστή στο PC.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Στην Canon είναι .mts, σε μια Sanyo HD που είχα πάρει για δοκιμή ήταν .mp4...
Γενικά οι καταλήξεις των containers δε σημαίνουν και πολλά -σημασία έχει η κωδικοποίηση που υπάρχει μέσα. Ένα καλό πρόγραμμα για να τη βρούμε, είναι και το Media Info.

Ενδεικτικά, παραθέτω τις πληροφορίες που δίνει για αρχεία της HG20, μήπως σε βοηθήσουν (ειδικά αυτές για τον ήχο):
Format : BDAV
Format/Info : Blu-ray Video
Overall bit rate : 23.8 Mbps
Maximum Overall bit rate : 24.0 Mbps

Video
ID : 4113 (0x1011)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 22.6 Mbps
Maximum bit rate : 22.7 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.436

Audio
ID : 4352 (0x1100)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 256 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Video delay : -80ms

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Εγώ χρησιμοποίησα το PC Share manager που υπάρχει στο site της Samsung.
Έχω επίσης ενσύρματο κατοστάρι δίκτυο. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή, ενώ υποστηρίζονται όλα τα αρχεία (εκτός φυσικά από AVCHD). Το PC share φαίνεται να λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τον αντίστοιχο μηχανισμό των Windows 7, αφού δεν χρησιμοποιεί τον media player των windows. Όλες οι ρυθμίσεις (όσες χρειάζονται) γίνονται στη πλευρά της τηλεόρασης (π.χ. υπότιτλοι). Στο PC ορίζω απλώς τα folders που θέλω να είναι shared. Επίσης κατα την αναπαραγωγή ενός αρχείου στην τηλεόραση, δεν φάινεται να μεταβάλλεται ο φόρτος του επεξεργαστή στο PC.
Πολύ ενδιαφέρον giordi! Θα το δοκιμάσω κι εγώ μόλις βρω χρόνο.

Reaction score
0

Καλημέρα σε όλους. Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους DLNA freeware servers (πληροφορίες εδώ http://www.rbgrn.net/content/21-how-to-choose-dlna-media-server-windows-mac-os-x-or-linux ), αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να δω υπότιτλους. Το μόνο πρόγραμμα που τα κατάφερε ήταν το Wild Media Server, δοκιμαστικό για 15 μέρες, που στοιχίζει 40$ ή άδεια. Αλλά προσοχή! Μόνο για ένα δίκτυο, δηλαδή αν σεταριστεί για ασύρματο, δεν δουλεύει στο ενσύρματο (θέλει επιπλέον άδεια - άλλα 40$ !). Σερβίρει τα πάντα άψογα, ακόμη και ασυμπίεστο DV .avi ή 1080 .mkv. Η τηλεόραση είναι η Samsung UE37C6600 και ο υπολογιστής ένας καινούριος iMac, που μπορεί και τρέχει και (κάποια) προγράμματα windows through X11 & freeware utility wine

Reaction score
620

Τον PS3 Media Server που έχει έκδοση και για MacOs σίγουρα δεν τον δοκίμασες.
Κάποιοι στα forum του δίνουν και οδηγίες για το πως να φτιάξεις renderer ειδικά για Samsung.

http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=2099&start=520#p31993

Reaction score
0

Τον PS3 Media Server που έχει έκδοση και για MacOs σίγουρα δεν τον δοκίμασες.
Κάποιοι στα forum του δίνουν και οδηγίες για το πως να φτιάξεις renderer ειδικά για Samsung.

http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=2099&start=520#p31993
Όντως. Νόμιζα ότι είναι μόνο για PS3! Σε ευχαριστώ πάντως και σίγουρα θα το δοκιμάσω.
Μόλις χθες η Samsung έβγαλε νέο firmware (http://www.samsung.com/gr/support/d...e=&prd_ia_cd=02011500&model_cd=&menu=download ), το δοκίμασε κανείς? Γιατί σε προηγούμενες αναβαθμίσεις υπήρξαν προβλήματα μη υποστήριξης κάποιων αρχείων μετά την αναβάθμιση

Reaction score
0

Το firmware βγήκε στις 31/5. Το εγκατέστησα και δεν είδα κάποιο πρόβλημα (ούτε είδα και καμιά διαφορά). Τι αρχεία ενοείς?

Reaction score
0
Καλησπέρα σας, μόλις χθες αγόρασα τη Samsung LED 40'' UE6500 και έχω κάνει update στο λογισμικό σε 2010/05/28_001013.

Αναφορικά με ταινίες divx παίζει σωστά τους ενσωματωμένους υπότιτλους και δεν τους παίζει όταν είναι σε ξεχωριστό αρχείο .srt.

Θα εκτιμούσα βαθύτατα αν κάποιος συμφορουμίτης ποστάρει τις (προσωπικές) ρυθμίσεις του για εικόνα και ήχο γιατί έχω ψιλοζαλιστεί με τις επιλογές.....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.660

Απλά φρόντισε τα αρχεία εικόνας και υποτίτλων να έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα. Και βέβαια όρισε στο μενού της τηλεόρασης (για μία και μόνη φορά) την κωδικοσελίδα ως ελληνική.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Απλά φρόντισε τα αρχεία εικόνας και υποτίτλων να έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα. Και βέβαια όρισε στο μενού της τηλεόρασης (για μία και μόνη φορά) την κωδικοσελίδα ως ελληνική.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση..

Το βρήκα πως γίνεται, το γράφω και για άλλους, εννοείται στις ρυθμίσεις για υπότιτλους έχω ορίσει ελληνικά η κωδικοσελίδα όμως ορίζεται μόνο κατά την αναπαραγωγή της ταινίας ως εξής:

Media Play==>Βίντεο==>Αρχείο Ταινίας==>(ξεκινάει να παίζει η ταινία) Τools==>Ρύθμιση Υποτίτλων==>Κωδικοποίηση==>Ελληνικά

Και πάλι ευχαριστώ πολύ :107: :123: :114:

Reaction score
32

παιδια καλησπερα!εχω την SAMSUNG 7000 LED 40'.η ερωτηση που θελω να κανω ειναι η εξης.oπως γνωριζουμε η συγκεκριμενη tv δεν παιζει τα εργα hd με ηχο dts o οποιος θελει μετατροπη σε ac3 κλπ κλπ.καπου μεσα στο φορουμ πηρε το ματι μου οτι η καινουργιες SAMSUNG υποστηριζουν ηχο dts.αληθευει αυτο?και αν ναι γινεται τιποτε στην δικη μου με καποιο firmware?η μηπως γνωριζει καποιος αν προτιθεται η SAMSUNG μελλοντικα να κανει κατι με το θεμα αυτο?

Reaction score
0

παιδια καλησπερα!εχω την SAMSUNG 7000 LED 40'.η ερωτηση που θελω να κανω ειναι η εξης.oπως γνωριζουμε η συγκεκριμενη tv δεν παιζει τα εργα hd με ηχο dts o οποιος θελει μετατροπη σε ac3 κλπ κλπ.καπου μεσα στο φορουμ πηρε το ματι μου οτι η καινουργιες SAMSUNG υποστηριζουν ηχο dts.αληθευει αυτο?και αν ναι γινεται τιποτε στην δικη μου με καποιο firmware?η μηπως γνωριζει καποιος αν προτιθεται η SAMSUNG μελλοντικα να κανει κατι με το θεμα αυτο?
Δε ξέρω την απάντηση σε αυτό που ρωτάς, αλλά επειδή έχω ακριβώς την ίδια τηλεόραση ήθελα να πώ πως έχω απογοητευθεί απο τη samsung. Κι αυτό το λέω γιατί μάλλον το παράτησε το μοντέλο της υπό την έννοια ότι δεν έχει βγάλει καμία αναβάθμιση. Θα μπορούσε π.χ. να προσθέσει κάποια επιπλέον widgets στο internet tv ή να επιτρέπει την εγγραφή απο το usb!

Reaction score
0

Δε ξέρω την απάντηση σε αυτό που ρωτάς, αλλά επειδή έχω ακριβώς την ίδια τηλεόραση ήθελα να πώ πως έχω απογοητευθεί απο τη samsung. Κι αυτό το λέω γιατί μάλλον το παράτησε το μοντέλο της υπό την έννοια ότι δεν έχει βγάλει καμία αναβάθμιση. Θα μπορούσε π.χ. να προσθέσει κάποια επιπλέον widgets στο internet tv ή να επιτρέπει την εγγραφή απο το usb!

Αν αυτό δεν είναι αναβάθμιση/σεις τότε πιό/ά είναι.

http://www.samsung.com/gr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_mdl_cd=UE46C7000WWXXH&prd_mdl_name=UE46C7000WW&prd_ia_sub_class_cd=P

Εγώ έχω την 46C800 και παίζει mkv me dts.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_