Φωτισμος Home Cinema...Πειτε τις ιδεες σας

Reaction score
384
Εαν υπαρχει τετοια ζητηση να κανω κατι τοτε. Ισως φτιαξω κανενα diy πακετο για να βοηθησω.
Ενας κοντρολερ κανει γυρω στα 280 ευρο, οχι 450.

Reaction score
0
Δημήτρη sorry που άργησα να απαντήσω αλλά οι υποχρεώσεις δε μου αφήνουν και πολύ χρόνο για internet πλέον. Σχετικά με την ερώτηση σου, ναι κάτι τέτοιο εννοώ σε αποτέλεσμα. Τώρα δεν ξέρω για τα δικά σου υλικά αλλά αν κρίνω από το panel του controller, τότε υποθέτω ότι έχεις κάνει αρκετά καλή και προσεγμένη δουλειά. Το δικό μου σετακι είναι σε χαμηλότερη κατηγορία.

Παραθέτω το site και για τον φίλο loggeo από όπου προμηθεύτηκα το όλο σετ.

ΕΔΩ

Reaction score
187
αγοραστηκαν οι γυψοσανιδες και οι βασεις,βρηκα και οπτικες ινες 0,75mm 36 ευρω τα 100μ
και 1mm 56 ευρω τα 100 μετρα.

θα ανοιξω νεο ποστ με φωτος απο την αρχη.μεινετε συντονισμενοι.το θεμα ειναι να γινει η κατασκκευη με το λιγοτερο δυνατο κοστος.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Κι εγώ θα ανεβάσω photos πιθανών σήμερα. Έβαλα led rope περιμετρικά του σαλονιού (εντός κρυφού φωτισμού) 15 μέτρα και dmx-dimmable power supply για 180w. Το συνολικό κόστος ήταν περίπου στα 800 ευρώ. Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον φίλο Δημήτρη για τις υπερπολύτιμες συμβουλές του.:622:

Reaction score
0
Να χαιρετήσω και γω με τη σειρά μου το ενδιαφέρον θέμα.
Αλλά να ρωτήσω το Δημήτρη κάτι άλλο σχετικά με τους συρόμενους πίνακες.
Με ποιό τρόπο σύρονται δεξιά-αριστέρά. Γιατί δε φαίνεται κάποιος μηχανισμός ράγας κλπ. Είναι και οι φωτο σκοτεινές και δε καταλαβαίνω.
Εκτός του ότι ειναι ωραία ιδέα για home cinema το σκέφτομαι ότι είναι καλή ιδέα να κρύψει κανείς τους αντιαισθητικούς πίνακες στα meeting rooms, ξέρετε αυτούς που γράφουμε με τα μαρκαδοράκια και είναι πάντα λερωμένοι όταν έρχεται πελάτης χαχα.

Reaction score
384
Τα 2 μοτερ τα εβαλα μεσα στον τοιχο, και δεν φαινονται, ακομα και απο το πλαι να κοιταξεις.
Πιο φτηνα θα σου ερθει να καθαριζεις τον πινακα, παρα να κανεις κατι τετοιο!:107:

Reaction score
0
Μια ιδέα που μου ήρθε είναι να χρησιμοποιήσει κανείς τις ράγες που έχουν τα συρτάρια της κουζίνας. Κόστος ελάχιστο και αντοχή αρκετή για να αντέξει ένα πίνακα. Απλά όταν ανοίγει θα φαίνεται το στέλεχος. Αλλά στο κλειστό δε θα φαίνεται τίποτα.

Reaction score
384
Tα μοτερ ειναι γυρω στα 10 εκατοστα πλατος, και βρισκονται 7 ποντους σε αποσταση απο την πλασμα. Αρα με τους πινακες κλειστους η ανοικτους, παντα καλυβονται απο πινακα.:107:
Εχουν βαθος 20-25 ποντους, αρα οπως καταλαβαινεις ολος ο τοιχος χτιστηκε γυρω απω 2 μοτερ!:137:

Τα υπολοιπα ειναι πιασμενα πισω απο τους πινακες, και κουνιουνται μαζι τους. Γι'αυτο δε βλεπεις τιποτα.

Reaction score
384
Βαλτε καμια φωτογραφια ρε τεμπεληδες!
Εχετε κανει τοση δουλεια και ολοι περιμενουμε να δουμε τα χρωματιστα σας ταβανια!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Sorry για την καθυστέρηση παιδιά.Δυστυχώς ως φωτογράφος δεν τα πάω καθόλου μα καθόλου καλά!Παρόλα αυτά θα ποστάρω κάποιες φωτογραφίες του χώρου μου. Έδω (όπως και στα σποτάκια που θα δείτε παρακάτω) χρησιμοποιήσα τα λεγόμενα ψηράκια με λάμπες 12v led χρώματος cool white.

Attachments

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Και πάμε στο σαλόνι!Εκεί στεγάζεται το home cinema μου.Για τα σποτ στο τζακι τα είπαμε. Στον κρυφό φωτισμό επέλεξα led rope rgb. Τα λοιπά σποτάκια είναι 12volta και είναι 13 στο σύνολο περιμετρικά του χώρου.Εδώ απέφυγα τα led γιατί ήθελα πιό δυνατό φωτισμό(τον οποίο και ντιμάρισα). Το rope ήταν 15 μέτρα.

Attachments

Reaction score
187
loggeo μια χαρα ειναι οι φωτογραφιες.μου αρεσει παρα πολυ τα ραφακια που εχεις φτιαξει και ο φωτισμος τους!μπραβο!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
loggeo μια χαρα ειναι οι φωτογραφιες.μου αρεσει παρα πολυ τα ραφακια που εχεις φτιαξει και ο φωτισμος τους!μπραβο!
Προχώρησες εσύ με τις οπτικές ίνες; Περιμένω να δω photos!

Reaction score
384
Δεν ξερω εαν το προσεξατε, αλλα το θεμα αυτο ειχε 4252 views.
Mεγαλο νουμερο για την κατηγορια ''Εφαρμογες''.
Αρα ο φωτισμος ειναι θεμα που ''τραβαει'' απ'οτι δειχνει!:144:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Φωτισμος Home Cinema...Πειτε τις ιδεες σας

Ωραίο φαίνεται , μπράβο καλή δουλειά.
....
..Εδώ απέφυγα τα led γιατί ήθελα πιό δυνατό φωτισμό(τον οποίο και ντιμάρισα). Το rope ήταν 15 μέτρα.
Με ενδιαφέρει και εμένα ακριβώς αυτό.
"σωλήνα" δηλαδή που να μπορώ να ντιμάρω και να μην είναι led-rgb.

Ξέρεις λεπτομέρειες όπως:
Ποια η διάμετρος του rope ?
Τιμή / μέτρο
Το ίδιο για εξωτερική χρήση.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Μάλλον λάθος έκφραση μου. Εσωτερικά χρησιμοποίησα led rope.Τα led τα απέφυγα στα περιμετρικά σποτάκια γιατί δεν βγάζουν δυνατό φωτισμό. Πάντως το ντιμάρισμα είναι εφικτό είτε χρησιμοποιήσεις led ,είτε φωτοσωλήνα φθωρίου, είτε 12volt λάμπες.
Οπότε σχετικά με αυτό που ρωτάς, η λύση είναι να πας σε σωλήνα φθωρίου. Είναι αρκετά πιο φτηνή, αλλά το ποσον και τις τεχνικές προδιαγραφές θα σου τις πει κάποιος που το έχει κάνει ήδη έτσι.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik