- Reaction score
- 640
Λοιπον. Ο Lumagen, εγγυημενα ειναι video level (16-235), το oppo ΝΟΜΙΖΩ ο,τι το ευχω βαλει να ειναι 16-235, και ο avr, εχει σιγουρα κλειστο το video processing. Δεν εχω δει ομως αν εχει καπου αλλου μεμονωμενα ρυθμιση για το ευρος μεσα στα μενου.
Εγω νομιζω οτι εχεις μεγαλυτερο headroom για το contrast, αν το βαλεις τον pj 16-255. Ετσι το αντιλαμβανομαι, και ετσι φαινεται να μου λειτουργει.
Νομιζω οτι θα μου λειτουργουσε αντιθετα, ανεβαζα 0-255 π.χ. σε ολες τις συσκευες στο video chain και μετα στο pj εβαζα 16-235, οποτε οσο και να ανεβοκατεβαζα contrast δεν θα εβλεπα τις μπαρες πανω απο το 235.
Mε εχει φαει η περιεργεια. Πρεπει να γυρισω πισω!
Αστε γιατι εχω χαλαστει σημερα, γιατι ημουν σε μια πλατεια με τα παιδια, και τα εβγαζα μια φωτογραφια σε ενα αγαλμα και μετα πηγε η μικρη να κατεβει και νομιζα πως θα γλυστρουσε και ενστικτωδως κανω κινηση να την πιασω και μου φευγει το τηλεφωνο και η οθονη εγινε θρυψαλλα.... Μεγαλες χαρες.
ΥΓ: ουτε εγω βλεπω photos
Βρε συ δεν βαζεις αλλα στην πηγη και αλλα στον προβολεα εαν εχεις επιλεξεις στην πηγη την 16-235 θα επιλεξεις το ιδιο στον προβολεα εαν εχεις βαλει 0-255 στην πηγη το ιδιο θα επλεξεις και στον scaler και στον ενισχυτη και στον προβολεα .
Λογικα πρεπει να εχει και ο ενισχυτης ρυθμιση .
Το 16-255 με εχει προβληματισει σε οτι αφορα τον lumagen οι επιλογες που εχει ειναι 0-255 και 16-235 ειναι καλυτερα αντι για superwhite να επιλεξεις Enhanced εαν θελεις να πας σε 0-255 και το color space στο αυτοματο .
Εγω στην θεση σου εαν η πηγη σου βγαζει σημα Full RGB 4:4:4 θα εδινα 0-255 εαν η πηγη σου βγαζει σημα YCbCRr θα εδινα 16-235 . Εσυ τα εχεις ψιλομπερδεψει και γι αυτο παιρνεις αυτο το αποτελεσμα