- Reaction score
- 3.580
Διαγραφή διπλοεγγραφής. Βλέπε επόμενο post μου.
Για να δουν και υπόλοιποι αυτό που σου έστειλα σε pmO sp502 έγραψε στις @ 27th October, 18:02"]
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι υπάρχουν καλές και κακές συσκευές ανεξαρτήτου τιμής.
Και πως ορίζουμε το καλό;
Πολύ απλά: Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, με άλλα λόγια είναι εντός προδιαγραφών.
Συνδυάστε τα παραπάνω και έχουμε το "ματσινγκ" σας!
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών) με αντίστοιχη συσκευή και καλώδιο, τέλεια (πέτυχε).
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών) με κακή συσκευή ή καλώδιο, μάλλον δεν.
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών και τραβάει και εκτός) με λίγο κακή συσκευή ή καλώδιο που δεν είναι ακριβως 75Ω, κάτι μπορεί να γίνει (έτυχε).
----------------------------------------------------------------------------------------------
Καλημέρα φίλε μου SP502,
Σε προηγούμενο post σου, εσύ ανέφερες πρώτος για τις προδιαγραφές των μηχανημάτων και προφανώς εννοούσες τις τεχνικές προδιαγραφές που δίνουν οι κατασκευαστές. Γι αυτό το λόγο κι εγώ σου απάντησα ότι οι προδιαγραφές του κατασκευαστή δεν αποτελούν πάντα κριτήριο ποιότητας.
και κρατάω τοΚάποιοι ίσως ορίσουν ότι καλό είναι αυτό που δουλεύει και πέρα των προδιαγραφών.
Σίγουρα όμως κακό είναι αυτό που δεν καλύπτει τις βασικές προδιαγραφές...
Και ερχόμαστε στο ζήτημα προδιαγραφές και ποιοι τις θέτουν...
Για τον απλό αναλογικό ήχο τα πράγματα είναι απλά μεταφορά 20Hz-20kHz χωρίς
εισαγωγή διαφορών φάσεων και ισόποσης μεταβολής εντάσεων σε όλο αυτό το έυρος ζώνης.
Χρόνια τώρα ξέρουν όλοι οι κατασκευαστές τι αντίσταση πρέπει να έχουν στην έξοδο
ενός ενισχυτή για να μην επηρεάζεται από το φορτίο, αντίστοιχα στην είσοδο, πόση
πρέπει να είναι η εμπέδηση ενός καλωδίου κοκ
(όπως οι μηχανικοί ξέρουν πόσα σίδερα θα βάλουν σε μια γέφυρα για να μην πέσει... αλλά αυτή καμιά φορά πέφτει)
είναι προφανές ότι δεν δέχομαι αυτά που δίνουν ξερά οι κατασκευαστές, απλάΚαι ερχόμαστε στο ζήτημα προδιαγραφές και ποιοι τις θέτουν...
Μπάμπη, το μόνο σημείο που διαφωνούμε, είναι το αρεστό, ή μη, του σωστού. Και θεωρώ δεδομένη την πρόθεση από μέρους ενός κατασκευαστή, να φτιάξει κάτι που να παίζει σωστά, πιστά αυτό που θα του δώσεις. Εξ ου και ο όρος υψηλή πιστότητα. Το ξέρω, πως η αλήθεια δεν είναι πάντοτε αρεστή, αλλά πες μου κάτι. Πήγες ποτέ σε συναυλία και έφυγες πριν τελειώσει, επειδή δεν σου άρεσε; Θέλω να πω δηλαδή, ότι, ναι μεν, το αληθές μπορεί να μην είναι αρεστό, αλλά εγώ τουλάχιστον βρίσκω τουλάχιστον συναρπαστικό το να απολαμβάνω ένα αληθοφανές άκουσμα από μηχανές αναπαραγωγής.
Εάν εσένα σε φτιάχνει το «φτιασιδωμένο» άκουσμα, τότε προφανώς ανήκουμε σε διαφορετικές φιλοσοφικές σχολές, και αυτό είναι όλο. Διαφέρουμε ως προς τον τρόπο αναζήτησης, ενώ μπορεί να διαφέρουμε και ως προς το ζητούμενο. Μήπως, όμως, λέω μήπως, τελικά αυτό που «σε φτιάχνει», σε φτιάχνει επειδή απλώς πλησιάζει τις ηχητικές προσλαμβάνουσες παραστάσεις που έχεις, όντας το πλέον πιστό και αληθές;
Τελικά, γιατί το άκουσμα του ουδέτερου συστήματος όταν ευχάριστο, αλλά είναι ευτύχημα το γεγονός, ότι δεν επανελήφθη αυτή η ευχαρίστηση;
Δεν έχω αρπαχτεί, αλλά μάλλον δεν έχουν γίνει κατανοητά αυτά που γράφω,SP502,
ποιες προδιαγραφές εννοείς για να καταλάβουμε ?
Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις σε παρένθεση το (εντός προδιαγραφών). Των δικών σου προδιαγραφών εννοείς ή του κατασκευστή ?
Δεν σε καταλαβαίνω γιατί αρπάχτηκες . Συμφωνώ ότι αμέσως μετά στό ίδιο post αναφέρεις ότι δεν εμπιστεύεσε κι εσύ τις προδιαγραφές των κατασκευαστών. Αλλά γιατί στην αρχή αναφέρεσε σε αυτούς τους συνδιασμούς ?
Εξαρτάται. Αν το εγκρίνουν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Βλέπεις, το woofer στο πλάι ελλαττώνει τη φάτσα, "κρύβοντας" όγκο. :mrgreen: [/quote]Και στο κάτω κάτω της γραφής στο 2005 είμαστε, όχι άλλα γούφερ στα πλαϊνά των ηχείων! Μπροστά να κοιτάζουνε τουλάχιστον, οκ?
Ρε τρελαμέντος, άμα μας πάρει κανείς χαμπάρι εδώ μέσα να μιλάμε έτσι, ξέρεις τι έχει να γίνει?...ΟΚ thank you. Πολλά φιλάκια.