Matching... Τι είναι τούτο?...

Reaction score
3.580
O sp502 έγραψε στις  @ 27th October, 18:02"]
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι υπάρχουν καλές και κακές συσκευές ανεξαρτήτου τιμής.
Και πως ορίζουμε το καλό;
Πολύ απλά: Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, με άλλα λόγια είναι εντός προδιαγραφών.
Συνδυάστε τα παραπάνω και έχουμε το "ματσινγκ" σας!
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών) με αντίστοιχη συσκευή και καλώδιο, τέλεια (πέτυχε).
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών) με κακή συσκευή ή καλώδιο, μάλλον δεν.
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών και τραβάει και εκτός) με λίγο κακή συσκευή ή καλώδιο που δεν είναι ακριβως 75Ω, κάτι μπορεί να γίνει (έτυχε).
----------------------------------------------------------------------------------------------

Καλημέρα φίλε μου SP502,
Σε προηγούμενο post σου, εσύ ανέφερες πρώτος για τις προδιαγραφές των μηχανημάτων και προφανώς εννοούσες τις τεχνικές προδιαγραφές που δίνουν οι κατασκευαστές.  Γι αυτό το λόγο κι εγώ σου απάντησα ότι οι προδιαγραφές του κατασκευαστή δεν αποτελούν πάντα κριτήριο ποιότητας.

Reaction score
3.580
Το thread έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό μπορεί να εξηγηθεί πολύ απλά γιατί συμβαίνει.

Γιατί απλά δεν έχει βρεθεί ακόμα η συνταγή και ο κόσμος ψάχνετε μπας και μπορέσει να βρεί κάποια άκρη με το so called matching.

Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά μας και αυτό οφείλεται σε  κάτι που δεν ματσάρει σωστά.

Προσπαθήστε όμως να δείτε το θέμα  με διαφορετικό τρόπο.

Ξεκινήστε ανάποδα !!!
Δηλαδή, πείτε στον εαυτό σας ότι τα δικό σας συστήματα είναι ματσαρισμένο με τέλειο τρόπο μεταξύ τους και όλα τα υπόλοιπα ολοκληρωμένα συστήματα της αγοράς είναι λάθος ή ακούγονται λάθος.  

Αν βρεθεί κάποιος να το αποδείξει στα χαρτιά θα πάρει σίγουρα το βραβείο Νόμπελ.

Για να το αποδείξει κάποιος θα πρέπει να έχει το πηγαίο σήμα που έφυγε από όλα τα μικρόφωνα στο στούντιο της ηχογράφησης και να το συγκρίνει με το ακουστική πίεση που δέχεται το αυτί ενός ακροατή και κατόπιν ο εγκεφαλός του.

Αυτό είναι μια πολύ καλή άσκηση για τους ειδικούς του χώρου που πιστεύουν ότι στα χαρτιά όλα μπορούμε να τα έξηγήσουμε επιστημονικά και με την υφιστάμενη τεχνολογία που διαθέτει ό άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη.

Το πρόβλημα για μένα με τον ηλεκτρονικά αναπαραγόμενο ήχο είναι ότι απέχει πολύ από τον φυσικό ήχο, οπότε ακόμα και το πιο άπειρο αυτί το καταλαβαίνει με την πρώτη. Τα εκατομμύρια που έχουμε ξοδέψει για το ήχο μας δεν δικαιολογούν το αποτέλεσμα που έχουμε πάρει. Από εδώ ξεκινάει το πρώτο mismatch.

Reaction score
51
Σήμερα θα σας μιλήσω για το κυνήγι!
-Υπάρχουν λοιπόν οι κυνηγοί!
Παίρνουν όπλα, φυσίγγια, ρούχα, αδιάβοχα, σκύλους, στολές, τζίπ, χάρτες και τρέχουν, στήνονται , κρυώνουν, κυνηγάνε, τσακώνονται, σκοτώνονται, και στο τέλος μπορεί και να ψωνίσουν και τίποτε από κανένα μαγαζί.
-Και υπάρχουν και αυτοί που τρο τρώνε το κυνήγι!
Ανοίγουν ένα καλό μπουκάλι κρασί, ανάβουν το τζάκι, τα κεράκια, φτιάχνουν και καμμιά πατατούλα, καμμιά σαλατίτσα και τρώνε το κυνήγι όμορφα και ωραία! :mrgreen:

Reaction score
10
O sp502 έγραψε στις @ 27th October, 18:02"]
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι υπάρχουν καλές και κακές συσκευές ανεξαρτήτου τιμής.
Πολύ απλά: Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, με άλλα λόγια είναι εντός προδιαγραφών.
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών) με αντίστοιχη συσκευή και καλώδιο, τέλεια (πέτυχε).
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών και τραβάει και εκτός) με λίγο κακή συσκευή ή καλώδιο που δεν είναι ακριβως 75Ω, κάτι μπορεί να γίνει (έτυχε).
----------------------------------------------------------------------------------------------

Καλημέρα φίλε μου SP502,
Σε προηγούμενο post σου, εσύ ανέφερες πρώτος για τις προδιαγραφές των μηχανημάτων και προφανώς εννοούσες τις τεχνικές προδιαγραφές που δίνουν οι κατασκευαστές. Γι αυτό το λόγο κι εγώ σου απάντησα ότι οι προδιαγραφές του κατασκευαστή δεν αποτελούν πάντα κριτήριο ποιότητας.
Για να δουν και υπόλοιποι αυτό που σου έστειλα σε pm
Αντιγράφω από το ίδιο post:
Κάποιοι ίσως ορίσουν ότι καλό είναι αυτό που δουλεύει και πέρα των προδιαγραφών.
Σίγουρα όμως κακό είναι αυτό που δεν καλύπτει τις βασικές προδιαγραφές...
Και ερχόμαστε στο ζήτημα προδιαγραφές και ποιοι τις θέτουν...

Για τον απλό αναλογικό ήχο τα πράγματα είναι απλά μεταφορά 20Hz-20kHz χωρίς
εισαγωγή διαφορών φάσεων και ισόποσης μεταβολής εντάσεων σε όλο αυτό το έυρος ζώνης.
Χρόνια τώρα ξέρουν όλοι οι κατασκευαστές τι αντίσταση πρέπει να έχουν στην έξοδο
ενός ενισχυτή για να μην επηρεάζεται από το φορτίο, αντίστοιχα στην είσοδο, πόση
πρέπει να είναι η εμπέδηση ενός καλωδίου κοκ
(όπως οι μηχανικοί ξέρουν πόσα σίδερα θα βάλουν σε μια γέφυρα για να μην πέσει... αλλά αυτή καμιά φορά πέφτει)
και κρατάω το
Και ερχόμαστε στο ζήτημα προδιαγραφές και ποιοι τις θέτουν...
είναι προφανές ότι δεν δέχομαι αυτά που δίνουν ξερά οι κατασκευαστές, απλά
γιατί αυτά δεν λένε όλη την αλήθεια αλλά ένα μικρό μέρος αυτής.

Σε μεταγενέστερα posts αναφέρω ξεκάθαρα ποια είναι η άποψη μου.

Με τα σημερινά δεδομένα είναι το αυτί αυτού που πληρώνει και ακούει που θα αποφασίσει.
(και η απόφαση πολλές φορές δεν στηρίζεται στο τι ακούγεται πιο κοντά στο
πραγματικό - φυσικό ήχο!!! - κάτι που γράφηκε και από άλλους)
(ειδικά όταν αυτός θέλει και να βλέπει κάτι όμορφο ταυτόχρονα, ξέρει
ότι θα δώσει παραπάνω για την εμφάνιση, που επηρεάζει φυσικά την ακουστική
απόλαυση έμμεσα, από την οπτική ευχαρίστηση του ιδιοκτήτη)

Αλλά αν θες με πιστεύεις στο ότι για περισσότερα από αυτά που ακούς
υπάρχουν τρόποι να μετρηθούν, να μοντελοποιηθούν και γενικότερα
να έχεις μία πρόβλεψη στο πόσο και που θα ακουστεί διαφορά περνώντας
από ένα σύστημα (όπου σύστημα είναι όλη η αλυσίδα αναπαραγωγής)σε ένα άλλο.

Πάντα καλές ακροάσεις

ΥΓ1 Κάποια στιγμή ίσως πρέπει να ξεκινήσει ένα thread για το πόσο
"βελτιώνει" τον ήχο (και φουσκώνει τις τσέπες του κατασκευαστή -μεταποιητή)
ένα ωραίο περίβλημα...

ΥΓ2 Το ζήτημα της ηχογράφησης και αποθήκευσης της πληροφορίας είναι κάτι
άλλο που δεν μπαίνει μέσα σε αυτά που συζητάμε εδώ, αφού η σύγκριση
δύο συστημάτων γίνεται πάντα με το ίδιο αποθηκευμένο υλικό

ΥΓ3 Τελικά μήπως καταλήγουμε όλοι να λέμε ότι υπάρχει ζήτημα matching
κοιτώντας το ίσως από διαφορετική σκοπιά ο καθένας;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπάμπη, το μόνο σημείο που διαφωνούμε, είναι το αρεστό, ή μη, του σωστού. Και θεωρώ δεδομένη την πρόθεση από μέρους ενός κατασκευαστή, να φτιάξει κάτι που να παίζει σωστά, πιστά αυτό που θα του δώσεις. Εξ ου και ο όρος υψηλή πιστότητα.  Το ξέρω, πως η αλήθεια δεν είναι πάντοτε αρεστή, αλλά πες μου κάτι. Πήγες ποτέ σε συναυλία και έφυγες πριν τελειώσει, επειδή δεν σου άρεσε; Θέλω να πω δηλαδή, ότι, ναι μεν, το αληθές μπορεί να μην είναι αρεστό, αλλά εγώ τουλάχιστον βρίσκω τουλάχιστον συναρπαστικό το να απολαμβάνω ένα αληθοφανές άκουσμα από μηχανές αναπαραγωγής.

Εάν εσένα σε φτιάχνει το «φτιασιδωμένο» άκουσμα, τότε προφανώς ανήκουμε σε διαφορετικές φιλοσοφικές σχολές, και αυτό είναι όλο. Διαφέρουμε ως προς τον τρόπο αναζήτησης, ενώ μπορεί να διαφέρουμε και ως προς το ζητούμενο. Μήπως, όμως, λέω μήπως, τελικά αυτό που «σε φτιάχνει», σε φτιάχνει επειδή απλώς πλησιάζει τις ηχητικές προσλαμβάνουσες παραστάσεις που έχεις, όντας το πλέον πιστό και αληθές;

Τελικά, γιατί το άκουσμα του ουδέτερου συστήματος όταν ευχάριστο, αλλά είναι ευτύχημα το γεγονός, ότι δεν επανελήφθη αυτή η ευχαρίστηση;

Αγαπητέ Κώστα, μέσα σε πολύ λίγες γραμμές κατάφερες και έστειλες την μπάλα στα μνήματα (εκεί που είναι η θέση της όμως) και μάλιστα τόσο μέσα, που αμφιβάλω αν θα την ξαναβρούμε. :lol:

Και εξηγούμαι:

Οι μεγάλες αλήθειες.
- Το αρεστό δεν είναι πάντα το σωστό, ακόμη και όταν κοστίζει 52 μιλούνια γιούρα.
- Το σωστό δεν είναι εύκολα αντιληπτό μιας και μιλάμε για υποκειμενικά πράγματα.
- Το δικό σου ξύρισμα για εμένα είναι ένα σωστό χάδι.
- Το ρεαλιστικό δεν είναι πάντα και αρεστό. Αλήθεια έχει ακούσει κανείς τρομπέτα να παίζει σε δωμάτιο 4Χ5? Άντεξε?...
.............

Τα μεγάλα ψέματα.
- Το σορόπι είναι ρεαλισμός και έρχεται μόνο με σωστό matching.
- Οι ξύστρες προέρχονται από λάθος matching.
- Η ευφωνία, το ουδέτερο, το εύηχο είναι επίσης σωστό matching.
- To πορτοφόλι σου δεν αντέχει τον σωστό ήχο ήτοι το σωστό matching.
..............

Συμπεράσματα...?
- Πρέπει οπωσδήποτε οι χαιεντάδες, κάποτε να αποφασίσουν τι εστί σωστός ήχος.
- Πρέπει να οριστεί επίσης ο όρος ρεαλισμός για να αποφασίσουμε αν μας αρέσει ή όχι. :wink:
- Οι χροιές δεν πρέπει οπωσδήποτε να αποτελούν το σημαντικότερο σημείο διερεύνησης, την ιθάκη του χαιεντά, εις βάρος πιο σημαντικών θεμάτων όπως πχ το μέγεθος σκηνής. Και αυτό γιατί η χροιά είναι υποκειμενικά αρεστή ή όχι, ενώ τα άλλα είναι πιο αντικειμενικά κριτήρια.
- Το matching όπως αυτό παρουσιάζεται στο σύγχρονο marketing, πουλάει γιατί δίνει εύκολες, ψευδής αλλά πιστευτές απαντήσεις, σε ερωτήματα σχετικά απλά. Μια εύκολη εξήγηση του γιατί μας άσερε αυτό που ακούσαμε, που στο κάτω κάτω τι τους νoιάζει τους άλλους?
..............

Και τελικά πρέπει να αποφασίσω.
- Ο πουρές μου αρέσει ζεστός και δεν με ενδιαφέρει πως τον τρώει ο καλύτερος σεφ του κόσμου?
- Θα φάω πάπια με πορτοκάλι (παρόλο που αηδιάζω), αφού το λέει ο Mark Levinson?
- Το σύστημά μου θα αφορά εμένα ή θα αφορά και τους άλλους?
- Θα σταματήσω ποτέ να έχω αυταπάτες ότι το δικό μου είναι το σωστό και των άλλων είναι λάθος?
- Αν εγώ δεν ξέρω τι θέλω (ούτε ποιό είναι το σωστό), θα μου πει το... matching, ο κατασκευαστής, ο έμπορος, ο reviewer...?

Για εμένα πάντως, πιο αντικειμενικό matching από αυτό που αναφέρει ο Μπάμπης Θ. για τα νίκελ και τα έπιπλα δεν υπάρχει....

Reaction score
3.580
SP502,

ποιες προδιαγραφές εννοείς για να καταλάβουμε ?

Εγραψες αυτό που ακολουθεί :

///  Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι υπάρχουν καλές και κακές συσκευές ανεξαρτήτου τιμής.
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών και τραβάει και εκτός) με λίγο κακή συσκευή ή καλώδιο που δεν είναι ακριβως 75Ω, κάτι μπορεί να γίνει (έτυχε).   ///

Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις σε παρένθεση το (εντός προδιαγραφών).  Των δικών σου προδιαγραφών εννοείς ή του κατασκευστή ?

Δεν σε καταλαβαίνω γιατί αρπάχτηκες .  Συμφωνώ ότι αμέσως μετά στό ίδιο post αναφέρεις ότι δεν εμπιστεύεσε κι εσύ τις προδιαγραφές των κατασκευαστών. Αλλά γιατί στην αρχή αναφέρεσε σε αυτούς τους συνδιασμούς ?

Reaction score
0
Νίκο είπες τη μεγάλη αλήθεια...

Συνήθως εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι ψάχνουμε και ελπίζουμε πως ακούγωντας άλλα συστήματα σε άλλους χώρους θα βρούμε άκρη...

Πάντως αν και παρακολουθώ τη συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον μάλλον καταλήγω πως σε πρακτικό επίπεδο δεν υπάρχει κάποια λύση.
Απ τη μία δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις και κατά δεύτερον είναι σχεδόνα αδύνατο να ακούσω κάποιο μηχανάκι στο χώρο μου πριν το πληρώσω...

Οπότε πάλι στα ίδια μένουμε...το πληρώνεις κι αν δεν σου κάτσει...έχασες!!!

Reaction score
3.580
Αγαπητέ Sambalis,
καλο αυτό με τους κυνηγούς και τους καλοφαγάδες.

Να μην ξεχνάμε κι αυτούς που τρώνε ότι τρώνε και δεν γνωρίζουν τι τρώνε και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν.
Το κακό είναι με μας που το ψάχνουμε. Ετσι και στο φαγητό. Αν γνωρίζεις καλά τι έχει μέσα αυτό που τρως, σου κόβετε η όρεξη και δεν το απολαμβάνεις.

Reaction score
3.580
Το τέλειο matching για μένα το έχω ακούσει αλλά δεν αναφέρω ποιο σύστημα είναι.
Απλά θα χρειαστώ περίπου 50-60 χιλιάρικα για να το απόκτήσω.

Οπως προανέφερα, όλα είναι θέμα χρημάτων.
Τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμοί αλλά το γνωρίζω και δεν έχω αυταπάτες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.658
Χρυσόστομε!

ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!!!!!!

(Αναφορικά με τα posts του Κώστα Κόγια στη σελ 5)

Reaction score
10
SP502,

ποιες προδιαγραφές εννοείς για να καταλάβουμε ?

Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις σε παρένθεση το (εντός προδιαγραφών). Των δικών σου προδιαγραφών εννοείς ή του κατασκευστή ?

Δεν σε καταλαβαίνω γιατί αρπάχτηκες . Συμφωνώ ότι αμέσως μετά στό ίδιο post αναφέρεις ότι δεν εμπιστεύεσε κι εσύ τις προδιαγραφές των κατασκευαστών. Αλλά γιατί στην αρχή αναφέρεσε σε αυτούς τους συνδιασμούς ?
Δεν έχω αρπαχτεί, αλλά μάλλον δεν έχουν γίνει κατανοητά αυτά που γράφω,
ίσως επειδή έχω την τάση να γράφω λίγο πυκνά.
Όταν λέω λοιπόν προδιαγραφές δεν εννοώ του κατασκευαστή, γιατί αυτός
μια χαρά τα μετράει όλα, σωστά και με το νόμο. Αλλά τα συγκεκριμένα πράγματα
που μετράνε και η μεθοδολογία, δείχνουν ένα σχεδόν μηδενικό ποσοστό
για την ολική συμπεριφορά στο κομμάτι του φάσματος που μας ενδιαφέρει.

Για μένα οι προδιαγραφές είναι να περνάει το σύνολο του φάσματος 20Hz -20kHz
που περιγράφεται από μία f(t) στο μέσο αποθήκευσης και να βγαίνει στην έξοδο
μία F(t)=k*f(t) όπου k μία πραγματική σταθερά και ονομάζεται κέρδος.
Αυτό είναι ιδανικό, ουσιαστικά μη εφικτό, γιατί οι συσκευές καταλήγουν να έχουν ένα
k που εξαρτάται από την συχνότητα και έχει και φανταστικό μέρος (διαφορά φάσης).

Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλα κατασκευαστικά κυρίως ζητήματα όπως αντιστάσεις
εισόδων - εξόδων,κλπ. Εκεί υπάρχουν κάποιες "συμβάσεις" όπως ότι μπορώ
να δώσω καλή συμπεριφορά του μηχανήματός μου σε ότι αφορά την επίπεδη απόκριση
αλλά να μην μπορεί να παίξει καλά με ότι τιμή αντίστασης "δει" στην έξοδό του,
παρά μόνο με ένα μικρό εύρος τιμών και από εκεί και πέρα να χαλάει αυτή
η συμπεριφορά (αλλά εδώ μπαίνουμε σε λεπτομέρειες).
Το σίγουρο είναι ότι θα μπορούσαν και σε αυτό το σημείο να υπάρχουν
προδιαγραφές (θεσπισμένες από κάποιον φορέα όπως η ΙΕΕΕ) ή να τα
δίνουν τα χαρακτηριστικά αυτά οι κατασκευαστές (κάτι παρόμοιο γίνεται για τα ηχεία).

Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.658
Και να συμπληρώσω:

Μάλιστα, υπάρχουν ωραία μηχανάκια, σωστά, που ό,τι και να κάνεις (ε, χμ χμ, καλά, τεσπα) παίζουνε καλά, ή έστω έχουνε μια συγκεκριμένη απαίτηση, όπως τα μάγκι για μπρατσωμένα ενισχυτικά, αλλά υπάρχουν και μηχανάκια που ΔΕΝ παίζουνε καλά, τελεία και παύλα. Και τότε συχνά πυκνά ακούς το μάτσινγκ και τα συναφή.

Διότι άμα γδέρνει το πρίμο και σφυρίζει και ξύνει και ρεύεται, τι να τον κάνω τον ζούφιο λαμπάτο; Να τον ματσάρω; Βρε ουστ!

Καιρός να πούμε μερικά πράγματα με τ'όνομά τους, γιατί τελικά δε μασάμε σανό.... Δε μπορεί ρε παιδιά το ρεντέκο να πουλιέται στα λευτά που το πουλάνε, γιατί αηδίες παίζει, έλεος, ούτε καμπίνα της προκοπής, σιγά τ'αυγά μεγάφωνο, κρος δεν έχει, τρίχες, μπάσσα δεν έχει, πρίμα δεν έχει, δυναμικά δεν έχει, ε, και όλα είναι θέμα μάτσινγκ, σωστά; ΜΗ ΧΕ...

Άμα είναι να δίνεις τα λευτά με τα τσουβάλια για να παίζει όπως το ράδιο του παππού σου, αυτό δεν είναι χαϊεντισμός, είναι μαλ....ία!

Και στο κάτω κάτω της γραφής στο 2005 είμαστε, όχι άλλα γούφερ στα πλαϊνά των ηχείων! Μπροστά να κοιτάζουνε τουλάχιστον, οκ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Και στο κάτω κάτω της γραφής στο 2005 είμαστε, όχι άλλα γούφερ στα πλαϊνά των ηχείων! Μπροστά να κοιτάζουνε τουλάχιστον, οκ?
Εξαρτάται. Αν το εγκρίνουν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Βλέπεις, το woofer στο πλάι ελλαττώνει τη φάτσα, "κρύβοντας" όγκο. :mrgreen: [/quote]

Reaction score
3.580
SP502, τώρα σε κατάλαβα βρε παιδί μου.  Εννούσες τα εντός προδιαγραφών (σε παρένθεση) χαρακτηριστικά που αποφεύγουν να δίνουν ή να μετράνε οι κατασκευαστές.
ΟΚ  thank you. Πολλά φιλάκια.

Reaction score
3.580
Οι μεγάλες δυνάμεις, αγοράζουν πολύ φτηνότερα από εκεί παρά εμείς οι μικρές δυνάμεις από εδώ.
Φίλος μου έφερε προσφατα από Αμερική τα Martin Logan Summit (ετσι γραφεται ?) με το ακριβό φινίρισμα με 9.000 δολλάρια (καινούργια του κουτιού). Είναι αξιωματικός στην Αεροπορία και δεν πλήρωσε τελωνεία γιατί δικαιούται να φέρει τα πράγματά του από εκεί. Είχε πάει Αμερική για εκπαιδευτικούς λόγους.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι το τελωνείο αλλά το ότι οι τιμές εδώ είναι πολύ υψηλές και το matching γίνεται πολύ πιο δύσκολα.
Τα αντίστοιχα Martin Logan εδώ έχουν περίπου 14.000 Ευρώ.
Αν μας διαβάζει οι φίλος μας, ας μας γράψει πως έγινε το matching από τον dealer στην Αμερική.

Reaction score
3.580
Τσαρουχά Νίκο, μας έχουν πάρει χαμπάρι γι αυτό η βελόνα στο VU του Server του ΑV-Site χτυπάει κόκκινο.

(Κάποια άλλα sites βαράνε μύγες. Καλό εεεε ???)

Reaction score
3.580
Εμείς εδώ με την τρέλλα μας και τα κακοματσαρίσματά μας περνάμε καλά.
Κάνουμε και καλό matching αμα λάχει ναμμμμμ.

Αλλά πάνω απ' όλα είμαστε αγαπημένοι σαν αδελφ..κια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλό αλλά δεν μας ενδιαφέρει ρε φιλαράκ, οπότε όσο λιγότερο ασχολούμαστε τόσο το καλύτερο... Δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης, ούτε έχουμε να χωρίσουμε με κανέναν τίποτα.

Sorry για την παρένθεση, στο θέμα μας plssssss. :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.049
Members
38.526
Νεότερο μέλος