Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Reaction score
1
Απάντηση: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Πριν λίγο διάβασα το άρθρο πάντως δεν κατάλαβα χριστό :142: και για τον optoma που ενδιαφέρομαι πάλι δεν κατάλαβα χριστό...μέχρι να κατανοήσω τις έννοιες είναι, μετά θα τα καταλαβαίνω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ποιος σου ειπε οτι μπορεις να διαβαζεις και να βγαζεις και συμπερασματα :143:

Reaction score
1

Ελα μου ;;;!!! :142::142:

Γενικά η άποψή μου είναι ότι ο ειδικός τύπος έχει ξεφύγει, αν δεν ασχολείσαι με τον χώρο δεν καταλαβαίνεις τίποτα...Και στα περιοδικά μοτοσυκλέτας που διαβάζω αν κάποιος δεν είναι του χώρου δεν καταλαβαίνει τίποτα !!!! κάτι για τον απλό κόσμο ρε παιδί μου, ήμαρτον !!!!! Π.χ. διάβασα μιά κριτική για κάποια ταινία blu ray στο ίδιο τεύχος και νόμιζα ότι διάβαζα φιλολογικές απόψεις της στοάς του βιβλίου :137: ...απλότητα ρε γμτ, απλότητα !

Reaction score
15.548

Μα εκει ειναι ολο το παιχνιδι φιλε μου....κατα αυτον τον τροπο κανουν τρικλοποδιες στο νοημα...:137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Γεμισε ο τοπος γριβιουερς
ενα πραμα σαν την γραβιερα
ξεκινησε απο τα γκραβαρα , και κατεληξε να υπαρχει και σαλαμινος:143:

αν φωναξεις ενας γριβιουερ ρε παιδια
θα μαζευτουν ουρα , ενα πραμα σαν τα φωτομοντελα:143:

και περιμενεις να ενδωσεις στο βαθυστοχασμο της καθε βαριας κληρονομιας
που πας ρε καραμητρο :143:

γελασαμε και αποψε:142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τελικα ισως να εχεις θεμα επειδη δεν εισαι απο την γαλλικη γριβιερα
δεν εχεις αιμα βαρυσταλαχτο ρε παιδακι μου ,
που ειναι ο μπουτια-ζουραρεισον

Reaction score
15.548

Αλλη μια αποψη..

JVC RS50 vs Sony VPL-VW90/85
Ok, this is after about two hours of viewing both 2D and 3D material - I want to do some more this evening when I have complete darkness, since while I have blackout blinds in my room, there is some light leakage in the day.

To those not following my posts elsewhere, know that I own a VPL-VW-85. I purchased a VPL-VW90es, but because of poor optical convergence and motion handling issues that may or may not have been related, returned it. The opportunity to get an RS50 overnight presented itself, and I took it. So my comparisons and comments below are subjective and not side by side, but, well close enough.

Lest I be accused of gushing, let's leave these comments as preliminary and give me a few more days to evaluate more material and comment further...but here it goes...

Note that for the 85, there was no panel alignment required. For the 90, I needed to use shift and zone convergence, which may impact some if this.

My screen is an HP 2.8 gain - sources were a DirecTV HR-24, HTPC playing BDMV folders, and a Samsung 7900 3D BR player, all fed through a Denon AVR-4311, video convert off. 3D glasses were the Sony's/X103's for the 90es, JVC only for the RS20

Motion Handling/Fringing:
1st: 85
2nd: RS50
3rd: VW90es

In this category, the 85 does maintain the edge - with any Film Projection mode, there is no red green fringing that I can see, and Frame Interpolation renders the least tearing artifacts.

The RS50 comes in second, since I can invoice CMD modes 3 or 4 and not experience fringing. Modes 1 or 2 will invoke fringing (leading me to believe, panel alignment or not, the fringing on the 90 is panel/processing related). Overall high speed motion clarity seems a bit softer with the RS50

In third is the 90, since either Film Projection Mode 1 or 2 invokes the fringing.

Sharpness:
1st: 85
2nd: 90es
3rd: RS50

The 85 and 90 are pretty much neck and neck, the RS50 is a close third. Somehow, the Sony's always seem a tad sharper to me.

Contrast/Image Depth/Shadow Detail:
1st: RS50
3rd: 85

Need to do a lot more testing here in the evening, but the RS50, even in my non bat cave, had a deeper 2D image, with excellent shadow detail. 90es was close behind however.

Color Controls:
tied: 90es/85

Assumptive, given the built in CMS of the JVC

3D Brightness:

Here I was quite surprised. In Normal lamp mode, with the Iris clamped down -1 or -1, and 6500K color temperature, I felt I had an appreciably brighter 3D image than with the Sony, regardless of which glasses I used.

I will try to post a shot or two later through the glasses...

3D Sharpness:

Much more detail with the 50, but of course, this relates to...

3D Ghosting Minimization:

Sam is right - the RS50 is close to the Panasonic plasma. Almost no ghosting in the two IMAX titles (Grand Canyon/Under the Sea), much better front to back clarity. Really cannot tell you if the 90es convergence issue, (electronically fixed with panel alignment) would contribute to the classic crosstalk presentation, but I suspect there is something else at play resulting in difference in experience between the two projectors). I guess I could knock the RS50 out of alignment electronically and see if that causes a bloom of ghosting...

The only odd experience I feel, and I think this is less the projection of the image than how it is shot, is shallow depth of field - when foreground images are purposely out-of-focus: out-of-focus + 3D in general makes me feel awkward, like both my eyes are in the same head (insert jokes here).

Flicker Minimization:

I would have thought the lower refresh on the JVC would make me sense the flicker more, but its not the case. I feel some fatigue with both, but less with the RS50, and less sense of flickering.

Fan Noise (low)
All tied

Fan Noise (high)
Sony's tied for quieter
JVC louder

I will post more as I go through this. Also, know that I am not compelled to keep the RS50 - there is a local AVS member waving cash to pry it from me, and Sony called today and will do an advance exchange if I wish...so I have all options. I will watch some more live action tonight and gain further opinions on the matter...but the shotgun wedding so far has produced a prettier bride than I imagined...

Reaction score
8.350

διαβασα το αρθρο του ΗΧΟΥ το οποιο ειναι επαρκως κατατοπιστικο οσον αφορα το συγκεκριμενο συγκριτικο.Οι αποριες παντως καποιου που ενδιαφερεται να παρει προβολεα, νομιζω θα αφορουν και την συγκριση με το οικονομικοτερο μοντελο της JVC που δεν αναφερεται.

Reaction score
0

Και μια ερωτηση προς τον Μανωλη Κ. ο οποιος τους μετρησε:

"Ποιον απο τους δυο θα επελεγες να παρεις σπιτι σου?"
Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η επιλογή του Μανώλη αλλά αυτό που ρωτάς δεν έχει καθόλου εύκολη απάντηση.

Reaction score
8.350

Μπαμπη μιας και εισαι εδω δεν μας λες δυο λογια σχετικα μεταξυ Χ7 και Χ3 που ουτως η αλλως δεν αναφερεται στο αρθρο του ΗΧΟΥ?

Reaction score
15.548

Διαβασα(συγκεκριμενα τις μετρησεις)και εγω το αρθρο του Ηχου..

Με βαση τις μετρησεις του Μανωλη για το συγκεκριμενο καδρο, σαφως και εχει προβαδισμα ο jvc x7 εναντι του sony 90 και στο μαυρο και στο λευκο..

Ενα κλικ καλυτερο μαυρο ο jvc και 20-25% περισοτερο φως..
Το ansi contrast εφαμιλο...η διαφορα εχει μηδενικο αποτελεσμα στην οθονη..

Επισης το φασμα λευκου δειχνει καλυτερο στον jvc στο μπλε και κοκκινο.....

Τα περι αρθρου δεν ξερω πιανου ειναι....δεν το διαβασα...:137:

Reaction score
0

Μπαμπη μιας και εισαι εδω δεν μας λες δυο λογια σχετικα μεταξυ Χ7 και Χ3 που ουτως η αλλως δεν αναφερεται στο αρθρο του ΗΧΟΥ?
Δημήτρη, ο μικρός είναι πολύ καλό μηχανάκι. Ελάχιστα έχει να ζηλέψει απ΄το μεγάλο, εκτός φυσικά απ΄το πλήρες CMS που σου προσφέρει ο X7.
Κατά τα άλλα, τα δύο μηχανάκια είναι πάρα πολύ κοντά, οι μικροδιαφορές τους πιό πολύ φαίνονται στις μετρήσεις παρά στο μάτι. Τα 2 χιλιάρικα όμως που ζητάει παραπάνω ο X7 είναι σημαντικά.

Reaction score
8.350

Δημήτρη, ο μικρός είναι πολύ καλό μηχανάκι. Ελάχιστα έχει να ζηλέψει απ΄το μεγάλο, εκτός φυσικά απ΄το πλήρες CMS που σου προσφέρει ο X7.
Κατά τα άλλα, τα δύο μηχανάκια είναι πάρα πολύ κοντά, οι μικροδιαφορές τους πιό πολύ φαίνονται στις μετρήσεις παρά στο μάτι. Τα 2 χιλιάρικα όμως που ζητάει παραπάνω ο X7 είναι σημαντικά.
ευχαριστω.Το καλυψες το θεμα μου φαινεται.:126:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η επιλογή του Μανώλη αλλά αυτό που ρωτάς δεν έχει καθόλου εύκολη απάντηση.
Εννοεις πως ο καθενας απο εμας εχει διαφορετικες αναγκες η/και
προτιμησεις?:126:

Reaction score
8.350

συμφωνα με το αρθρο ο καθενας υπερτερει καπου και μειονεκτει αλλου,ισως εννοει αυτο.

Reaction score
0

Κυρίως αυτό... Εσύ πχ δεν ξέρω ποιόν θα διάλεγες, ειλικρινά.
Τώρα θα μου πείς εδώ δεν έχω αποφασίσει εγώ, θα ήξερα για σένα; :116:
Το έχω σκεφτεί 100 φορές κι έχω αλλάξει γνώμη τις μισές.
Πάρα πολύ καλά μηχανάκια, δεν το συζητάω, αλλά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τι σ΄ενδιαφέρει. Κάτι άλλο που - τουλάχιστον για μένα - μπαίνει στη ζυγαριά, είναι η συμπεριφορά τους μετά τις 150-200 ώρες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.667
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale