Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Reaction score
1
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Παναγιώτη η λύση αυτή με βολευει.Δυο ερωτήσεις ακομα:
που βρίσκεις 25αρια δισκάκια με 1,5Ε;
ενα καλό προγραμματακι για burn

ευχαριστώ !!!!

Πάντως όχι φυσικά στην Ελλάδα! :137:

Τα ελληνικά καταστήματα, όπως το συνηθίζουν φυσικά, ψάχνουν μονίμως για χοντρομ@λ@κες! :141:

Χρειάζεσαι ένα λογαριασμό paypal και πιστωτική κάρτα φυσικά, και απευθύνεσαι κυρίως στο αγγλικό e-bay, τουλάχιστον από εκεί ψωνίζω εγώ!

Μερικές από τις επιλογές σου αυτή τη στιγμή στο αγγλικό e-bay (τα προϊόντα ανανεώνονται συνεχώς)

α. Η απολύτως φτηνότερη λύση αυτή τη στιγμή, πιθανότατα η φτηνότερη του πλανήτη! Τα δισκάκια της INF από το Χονγκ Κονγκ.

http://cgi.ebay.co.uk/10-pc-Disc-Hu...ewItemQQptZBI_Blank_Media?hash=item3ca93201b0

Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείς να δεις όλες τις δοκιμές του πωλητή με κάποια από τα Blu-ray writers της αγοράς. Τα δισκάκια γράφονται σε ταχύτητα 2x από το δικό μου LG GGW-H20L με το τελευταίο firmware (YL05). Προσοχή εδώ: Τα συγκεκριμένα δισκάκια απαιτούν να έχεις περασμένο το τελευταίο firmware, με παλαιότερο firmware θα έχεις προβλήματα! Έχω κάψει μέχρι στιγμής οχτώ δισκάκια από αυτά, ενώ αντιμετώπισα πρόβλημα με ένα ουσιαστικά δισκάκι (δεν αναγνωρίζεται από κανένα από τα δύο HTPC μου). Θεωρώ ότι ακόμα και ένα ποσοστό 20% απώλειες να έχεις με τα συγκεκριμένα δισκάκια, πάλι θα είσαι κερδισμένος λόγω της πολύ χαμηλής τιμής τους.

Στα συγκεκριμένα μπορείς να δεις ότι αυτή τη στιγμή η τιμή τους στη δημοπρασία είναι στα 11 ευρώ (η συσκευασία των δέκα), ενώ ο νικητής θα τα αποκτήσει κάπου στα 15 ευρώ (λήγει σε 18 ώρες)...

β. Αν από την άλλη μεριά θέλεις κάτι πιο επώνυμο, με μηδέν προβλήματα εγγραφής, αλλά και πιο ακριβό φυσικά, θα πας στα δισκάκια της Traxdata. Γράφονται άφοβα σε ταχύτητα 4x. Έχω κάψει μέχρι στιγμής εβδομήντα τέτοια δισκάκια, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ούτε σε ένα δισκάκι! :111:

Εξαιρετικά δισκάκια, συστήνονται ανεπιφύλακτα! :126:

http://cgi.ebay.co.uk/Traxdata-Blu-...erComponents_BlankCDsDVDs?hash=item439c8d26ba

Ο συγκεκριμένος πωλητής είναι 100% εγγυημένος και άψογος, έχω ψωνίσει πολλές φορές από αυτόν. Δυστυχώς, τώρα τελευταία, έχει ανεβάσει τις τιμές του, έχω αγοράσει τα Traxdata από αυτόν ακόμα και στα 1,8 ευρώ το ένα. Σε μια βδομάδα το πολύ, τα δισκάκια θα είναι στην πόρτα σου! Όπως βλέπεις, τα συγκεκριμένα τα πουλάει αυτή τη στιγμή στα 26 ευρώ (η συσκευασία των δέκα), άρα σου έρχονται στα 2,6 ευρώ το ένα...

Για να μάθεις τα πάντα που αφορούν τις εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray, διάβασε το θέμα μου «Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray», θα βρεις εκεί όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, καθώς και τις δοκιμές που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής σε πολλά δισκάκια...

γ. Για πρόγραμμα εγγραφής, χρησιμοποίησε το Image Burn 2,5 χωρίς δεύτερη σκέψη, φοβερό πρόγραμμα και εντελώς δωρεάν.

Reaction score
0

Φοβερή ενημέρωση Παναγιώτη και χίλια ευχαριστώ !!!!

Reaction score
27

Για να κόψεις τις μαύρες μπάρες από τις ταινίες 2,35:1 θα πρέπει να κάνεις κανονική επεξεργασία (δηλαδή re-encoding), μια διαδικασία που απαιτεί πολλές ώρες, από 7-8 ώρες και πάνω ανάλογα με την ταινία, και με τη χρήση μάλιστα ταχύτατου διπύρηνου ή τετραπύρηνου επεξεργαστή.

Σε αυτή τη διαδικασία μπαίνεις μόνο όταν θέλεις για τους γνωστούς λόγους (αν φυσικά δεν υπάρχουν προβλήματα χωρητικότητας στο pc σου), να μειώσεις το αρχικό μέγεθος των αρχείων video .m2ts.

Όταν λοιπόν μιλάμε για ματρόσκες-αναφοράς, όπως στην περίπτωσή μας, το αρχικό video έχει μείνει ανέγγιχτο, δεν έχει υποστεί δηλαδή καμία συμπίεση, άρα και οι μαύρες μπάρες έχουν παραμείνει στη θέση τους, σαν ενεργό κομμάτι του κάδρου.

Επίσης, θα πρέπει να θυμάσαι το εξής σημαντικό: αν μετατρέψεις τα αρχικά .m2ts σε συμπιεσμένες ματρόσκες, κόβοντας τις μαύρες μπάρες από τις ταινίες 2,35:1, μετά δεν έχεις πλέον τη δυνατότητα να τις μετατρέψεις μελλοντικά με το TSmuxer σε δομή αρχείων Bluray .iso, αν θελήσεις για τον οποιονδήποτε λόγο να τις κάψεις σε Blu-ray δισκάκια για να παίξουν σε κάποιο Blu-ray player ή για να τις παίξεις με το Powerdvd από σκληρό δίσκο.

Σε αυτή την περίπτωση, το TSmuxer θα «ξεχειλώσει» στον κατακόρυφο άξονα το κάδρο από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι μαύρες μπάρες, για να γεμίσει το κάδρο του 16:9, παραμορφώνοντας εντελώς τη σωστή αναλογία του κάδρου! Εγώ τουλάχιστον, όσες φορές το επιχείρησα αυτό συνέβη, αν κάποιος από εσάς έχει ανακαλύψει κάποια ρύθμιση του TSmuxer που να το αποτρέπει αυτό, ας μας το γράψει...

Αλλά στο τέλος τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω, για ποιον ακριβώς λόγο θα ήθελες να κόψεις τις μαύρες μπάρες από τις ματρόσκες σου; :118:
Παναγιωτη σ ευχαριστω για την απαντηση.
στην ερωτηση σου τωρα, οι λογοι ειναι οι εξης..

καθε υλικο 1080π που κυκλοφορει σε ματροσκα εχει υποστει υποβαθμιση του bitrate του. αυτο οπως και να χει ριχνει κατα κατι την ποιοτητα της εικονας και ιδιαιτερα στις γρηγορες σκηνες..
υπαρχουν λοιπον καποια εργα (πχ κινγκ κονγκ σου λεω) που θα ηθελα να τα αποθηκευσω στον σκληρο μου με το μεγιστο δυνατο bitrate, για να εχω και την μεγιστη αποδωση που θα μπορουσα να παρω απ αυτα.
παραλληλα, ουτε τις μαυρες γραμμες γουσταρω να βλεπω, ουτε τα εξτρα, ουτε τις 100 παραπανισιες γλωσσες που εχει ο δισκος, ουτε τιποτα.
σκεφτηκα λοιπον πως αξιζει για 5-10 εργα, αντι να εχεις το iso τους που μπορει να ειναι 40-45 gb και να εισαι αναγκασμενος να βλεπεις και τις μπαρες, να τα κανεις οσο καλυτερη ματροσκα 1080 γινεται, να εχεις το μεγιστο bitrate, και ας εχεις και το τραβηγμα προς τα πανω στον mpc hc που περιεγραψες.
το τραβηγμα δεν μ ενοχλει. καθολου μπορω να πω..
αντιθετως οι μαυρες μπαρες μ ενοχλουν πολυ..
και παλι ευχαριστω, και αν θελεις μου εξηγεις για το re encoding που πρεπει να κανω. (προγραμματα που απαιτουνται και διαδικασια..)
οσο για τις ωρες που χρειαζεται.. ε.. θα το βαλω οταν κοιμαμαι.. :107:

εξαλλου εχω ι7 και 2 nvidia se SLI που δεν χαμπαριαζουν.. :126:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Το τράβηγμα πάνω κάτω δεν υπάρχει όταν δηλώσεις στο player 4:3 τότε παίζει κανονικά τις ματρόσκες που τις έχεις κάνει δισκάκια blue ray, αλλά και τα original δισκάκια! δεν ξαναπειράζεις τίποτα!

Reaction score
0

Aν και νέος στο forum,ειναι καλο να ξέρουμε οτι το ripbot συνεργαζεται άψογα με το suprip οσον αφορα τους υποτιτλους απο BD.Ο οδηγος για το ripbot ειναι καλος,ομως το ripbot δεχεται και αρκετες αλλες ρυθμίσεις για καλυτερα αποτελέσματα.

Reaction score
80

Για ενημέρωση
Ο Κοτσόβολος έχει δισκάκια bluray 25GB επανεγγράψιμα και απλά στην τιμή των 10 € η πεντάδα, άρα 2 € το ένα

Τα rewritable είναι της verbatim και τα άπλα είναι philips

Εγώ πάντως τσίμπησα 2 πεντάδες επανεγγράψιμα ήδη :116:

Reaction score
3

Καλά τα δισκάκια, αλλά τα blu ray εγγραφής, πότε θα πέσουν;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη έχω νέα! στην τελευταία παραλαβή δισκακίων συνέβη το εξής, το ID του δίσκου έγραφε ΡΙΤΕΚ-ΒΡ2-00 ενώ θα έπρεπε να γράφει κάτι τέτοιο BD-R25PWX25CBA, έστειλα μήνυμα και περιμένω απάντηση, όμως διάβασα στο ίντερνετ ότι το brand name είναι της TDK αλλά ο κατασκευαστής είναι η RITEK! αυτό όμως δεν αναγράφεται όταν παραγγέλνεις!
και δεν είναι σε όλα τα δισκάκια της TDK, μάλλον παίζει η τιμή!! για πρόσεξέ το!

Reaction score
1

Παναγιώτη έχω νέα! στην τελευταία παραλαβή δισκακίων συνέβη το εξής, το ID του δίσκου έγραφε ΡΙΤΕΚ-ΒΡ2-00 ενώ θα έπρεπε να γράφει κάτι τέτοιο BD-R25PWX25CBA, έστειλα μήνυμα και περιμένω απάντηση, όμως διάβασα στο ίντερνετ ότι το brand name είναι της TDK αλλά ο κατασκευαστής είναι η RITEK! αυτό όμως δεν αναγράφεται όταν παραγγέλνεις!
και δεν είναι σε όλα τα δισκάκια της TDK, μάλλον παίζει η τιμή!! για πρόσεξέ το!

Ναι, το κάνουν αυτό κάποιες φορές Ηλία μου οι κατασκευαστές, το ίδιο ακριβώς είχα γράψει και για τα δισκάκια των 50GB της JVC. Προφανώς πρόκειται για «εσωτερικές συμφωνίες» των ιαπωνικών εργοστασίων, για τις οποίες φυσικά δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα.

Στα δισκάκια της JVC, απέξω η πλαστική συσκευασία έχει φαρδύ πλατύ το λογότυπο της JVC. Επάνω στα δισκάκια όμως με ανάγλυφα γράμματα βρίσκεται το λογότυπο της Victor, ενώ μέσα από τα Windows το Image Burn τα αναγνωρίζει σαν TDK!!! :111:

Πιάσε δηλαδή το αβγό και κούρεψέ το... :142:

Αλλά παιδιά είμαστε off topic εδώ όσον αφορά τα μηνύματά μας για τα Blu-ray δισκάκια. Όλα τα σχετικά μηνύματα να τα γράφετε στο θέμα μου «Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray», για να είναι όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες εκεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.726
Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Η διαδικασία είναι πολύ απλή απλούστατη: ριπάρεις ή έχεις στον σκληρό σου δίσκο σε μορφή αρχείων κάποιο Blu-ray δισκάκι που έχεις αγοράσει νόμιμα. :137:

Με το TSmuxer 1.10.06 κάνεις add το αρχείο .m2ts της ταινίας, έχοντας επιλέξει στις αρχικές σου ρυθμίσεις το create Blu-ray disk.
πολύ ωραία και πολύ απλά, όταν η ταινία όλη βρίσκεται σε ένα αρχείο m2ts.

Έχω πέσει όμως και σε κάποια blue ray που η ταινία είναι μοιρασμένη σε καμιά 30-αριά (ή και πολύ περισσότερα) αρχεία m2ts χωρίς καν να μπορώ να βρω τη σειρά τους! Αν μάλιστα έχει θεάτρικαλ και δε ξερω γω τι άλλη έκδοση ταυτόχρονα, επικρατεί ένα απόλυτο χάος.

Υπάρχει καμιά λύση σε αυτό? πως συμμαζεύονται αυτόματα όλα αυτά τα αρχεία σε ένα? (το να τα βρω ένα ένα και να τα αριθμήσω και να τα ενώσω, δεν είναι επιλογή, θα μου πάρει κανα μηνα....)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.134

Έχω πέσει όμως και σε κάποια blue ray που η ταινία είναι μοιρασμένη σε καμιά 30-αριά (ή και πολύ περισσότερα) αρχεία m2ts χωρίς καν να μπορώ να βρω τη σειρά τους! Αν μάλιστα έχει θεάτρικαλ και δε ξερω γω τι άλλη έκδοση ταυτόχρονα, επικρατεί ένα απόλυτο χάος.

Υπάρχει καμιά λύση σε αυτό? πως συμμαζεύονται αυτόματα όλα αυτά τα αρχεία σε ένα? (το να τα βρω ένα ένα και να τα αριθμήσω και να τα ενώσω, δεν είναι επιλογή, θα μου πάρει κανα μηνα....)

Βοηθάει το παρακάτω;

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=800519&postcount=6

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.726

θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

πάντως, δε το είχα δει, θενκς.

Reaction score
1

Κώστα, ξέχνα όλα τα άλλα, χρησιμοποίησε το BDinfo, απλό, απλούστατο και πολύ εξυπηρετικό προγραμματάκι, σου αναλύει σε δευτερόλεπτα κάθε Blu-ray δισκάκι, με όλα τα playlists κτλ. :126:

Απλά επιλέγεις μέσα από το BDinfo τον φάκελο στον οποίο έχεις αποθηκεύσει το Blu-ray που σε ενδιαφέρει και καθάρισες...

JL_

Reaction score
19
Yποτίθεται βέβαια πως από το 2008, τα δισκάκια της JVC (Japan Victor Company), τα κατασκευάζει η Taiyo Yuden... Χμμμ... :121:

Reaction score
1

Yποτίθεται βέβαια πως από το 2008, τα δισκάκια της JVC (Japan Victor Company), τα κατασκευάζει η Taiyo Yuden... Χμμμ... :121:

Όλα ανεξαιρέτως τα printable Blu-ray δισκάκια των 50GB της JVC, που μου έχουν έρθει από την Ιαπωνία Γιάννη, το Image Burn τα αναγνωρίζει σαν TDK... :121:

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Όλα ανεξαιρέτως τα printable Blu-ray δισκάκια των 50GB της JVC, που μου έχουν έρθει από την Ιαπωνία Γιάννη, το Image Burn τα αναγνωρίζει σαν TDK... :121:
Aυτά είναι Παναγιώτη;

Απ' ό,τι βλέπω στη σελίδα της Taiyo Yuden, βέβαια, δεν κατασκευάζει ακόμα BD-R DL, οπότε εφόσον η JVC πουλάει και τέτοια, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών τελικά, μάλλον δεν αφορά το σύνολο της παραγωγής...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Aυτά είναι Παναγιώτη;

Απ' ό,τι βλέπω στη σελίδα της Taiyo Yuden, βέβαια, δεν κατασκευάζει ακόμα BD-R DL, οπότε εφόσον η JVC πουλάει και τέτοια, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών τελικά, μάλλον δεν αφορά το σύνολο της παραγωγής...

Ναι, αυτά πρέπει να είναι, γιατί η φωτογραφία της συσκευασίας μοιάζει ολόιδια με αυτές που έχουν βάλει οι Γιαπωνέζοι πωλητές στο αγγλικό e-bay. Επιπλέον, τα περιθώρια εκτύπωσης είναι ακριβώς αυτά, δηλαδή 24-118 mm.

Αλλά για να μπορούν να μας τα πουλούν φθηνότερα, οι Γιαπωνέζοι πωλητές ανοίγουν τις αρχικές συσκευασίες από τα δισκάκια των 50GB της JVC, αφαιρούν τις πλαστικές θηκούλες που φαίνεται ότι τις χρησιμοποιούν κάπου αλλού, και μας τα ταχυδρομούν σε άλλες πρόχειρες χάρτινες συσκευασίες.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη διάβασες την απάντηση που μου έστειλε ο Γιαπωνέζος μεταπωλητής? την έχω στο <Πιστοποιημένες εγγραφές.....>

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος