Υπερθέρμανση ενισχυτη

ika

News
Reaction score
16.764
....
Δηλαδή απλά τα βάζεις και χαμηλωνη το ρεύμα του cd ? Δεν εχεις κανένα άλλο πρόβλημα με ήχο?
Αν εννοείς αν είχα ακουστή αλλοίωση του ήχου πέραν της μείωσης της στάθμης, δεν θυμάμαι να είχα προσέξει κάποια. Αν υπήρχε και δεν την άκουγα....
Γενικά ρίχνουν την στάθμη εξόδου, δεν είναι ειδικά μόνο για το CDp. Τότε είχε μόνο μια έκδοση (με -10 ή -12db αν θυμάμαι καλά), τώρα βλέπω πως τα έχει σε -10 & -15db.
Το μόνο πρόβλημα μου ήταν χωροταξικό, καθόσον μπαίνουν ανάμεσα στην είσοδο και στο βύσμα του RCA και είναι σαν να μακραίνει πολύ το όλο μήκος του βύσματος, οπότε αν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος δεν πολυβολεύουν.

Reaction score
94
Αν εννοείς αν είχα ακουστή αλλοίωση του ήχου πέραν της μείωσης της στάθμης, δεν θυμάμαι να είχα προσέξει κάποια. Αν υπήρχε και δεν την άκουγα....
Γενικά ρίχνουν την στάθμη εξόδου, δεν είναι ειδικά μόνο για το CDp. Τότε είχε μόνο μια έκδοση (με -10 ή -12db αν θυμάμαι καλά), τώρα βλέπω πως τα έχει σε -10 & -15db.
Το μόνο πρόβλημα μου ήταν χωροταξικό, καθόσον μπαίνουν ανάμεσα στην είσοδο και στο βύσμα του RCA και είναι σαν να μακραίνει πολύ το όλο μήκος του βύσματος, οπότε αν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος δεν πολυβολεύουν.
Πρόβλημα χώρου δεν έχω ... Θα πάρω ένα ζευγάρι
Το CD δεν έχει μεταβλητή έξοδο;
Δηλαδή?
Πρόβλημα χώρου δεν έχω ... Θα πάρω ένα ζευγάρι

Δηλαδή?
Το marantz cd 60 έχω δεν το γνωρίζω

ika

News
Reaction score
16.764
.....
Δηλαδή?

Εννοεί αν έχει στο τηλεχειριστήριο του CD και volume, να μπορείς να αυξομειώνεις την στάθμη αναπαραγωγής.
Αν έχει, μπορείς να το κάνεις από εκεί. Και δωρεάν.
Πιθανά δεν θα κρατάει την ρύθμιση όταν το κλείνεις και κάθε φορά θα πρέπει να την ξανακάνεις.
Για το λόγο αυτό είχα πάρει τα attenuators, είχε volume το CDp μου, αλλά μου την έδινε που δεν κράταγε την ρύθμιση όταν το έκλεινα.

Last edited:

Reaction score
11.765
Βλέπω έχει ρύθμιση volume στο τηλεχειριστήριο. Δοκίμασε να την χαμηλώσεις στο -10 dB από εκεί πρώτα και δοκίμασε να μας πεις αν ζεσταίνεται ο ενισχυτής.

Reaction score
29.630
Λοιπόν ο ενισχυτης είναι κανονικά ρυθμισμένος στα 240 πάει αυτό, τον άφησα ανοικτό τουλάχιστον μισή ώρα χωρίς να παίζει και ίσα που κατάλαβα την θερμότητα... ελάχιστη, τώρα έχω μισή ώρα που παίζει κασσετα (sodom-agent orange 😆) και η θερμότητα είναι πολύ μικρή. Οπότε είναι το cd player. Οπότε ανεμιστήρες.
Βλέπω ότι παίζεις με loudness , κομμένα τα μπάσσα στους 400 κύκλους περίπου 6db αν το βλέπω καλά και volume αρκετά ψηλά .
Γιατί ;

Reaction score
94
Βλέπω ότι παίζεις με loudness , κομμένα τα μπάσσα στους 400 κύκλους περίπου 6db αν το βλέπω καλά και volume αρκετά ψηλά .
Γιατί ;
Μου αρεσ ι περισσότερο σαν ήχος
Αλλά ακούω εναλλακτική

Reaction score
23.211
Εμένα έχει το cd player μου. Δεν την χάνει την ρύθμιση όταν το κλείνω.

Όταν όμως το χαμηλώσω κάτω απο ένα σημείο .... ο ενισχυτής κάνει shut down. 😀 (θα λειτουργεί κανένα ασφαλιστικό του ; χα χα).

Το έχω πάντα στο max.

Reaction score
94
John markou να βγάλω το loudness λες?
Μου αρέσει πολύ το άτιμο , τα μπάσα τα έχω κόψει γιατί με loudness έχει ολλα
5-η σελίδα.

Τι θα γίνει τώρα; Θα περιμένω πολύ;
Τα subs τι να τα κάνω από μπασσο είμαι μια χαρά

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.370
ο πσηλος ο ανγκελοσχιστης των σοντομ παιζει με 2 δεκαπενταρια -και για τουιτερ εχει τι διαλο ειναι τουτο- στη καθησχια του, και μαλιστα σε διαταξη P-J στους μαγνητες της ερυθρας βρωμιαρας..κατι ξερει 🐒
1687425979712.png

Reaction score
94
ο πσηλος ο ανγκελοσχιστης των σοντομ παιζει με 2 δεκαπενταρια -και για τουιτερ εχει τι διαλο ειναι τουτο- στη καθησχια του, και μαλιστα σε διαταξη P-J στους μαγνητες της ερυθρας βρωμιαρας..κατι ξερει 🐒
View attachment 296449
Αδερφέ μου το ξέρω το μεταλ θέλει μπάσο ... Όμως έχω δοκιμάσει στο δωμάτιο μου cerwin vega με 15" woofer και μπουμαριζε όλο το δωμάτιο πολύ λασπη

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αδερφέ μου το ξέρω το μεταλ θέλει μπάσο ... Όμως έχω δοκιμάσει στο δωμάτιο μου cerwin vega με 15" woofer και μπουμαριζε όλο το δωμάτιο πολύ λασπη
Έχεις δει το σχετικό θέμα για το ηχείο σου εδώ;
https://www.avsite.gr/forum/threads/wharfedale-linton-85th-anniversary.194084/

Στην απάντηση 6 έχω ανεβάσει την εμπέδηση του ηχείου. Όπως φαίνεται δεν είναι ότι ευκολότερο φορτίο στα χαμηλά.
Η μουσική που ακούς έχει πολύ ενέργεια εκεί που το ηχείο <<παραξενεύει>>.

Last edited:

Reaction score
94
Έχει δει το σχετικό θέμα για το ηχείο σου εδώ;
https://www.avsite.gr/forum/threads/wharfedale-linton-85th-anniversary.194084/

Στην απάντηση 6 έχω ανεβάσει την εμπέδηση του ηχείου. Όπως φαίνεται δεν είναι ότι ευκολότερο φορτίο στα χαμηλά.
Η μουσική που ακούς έχει πολύ ενέργεια εκεί που το ηχείο <<παραξενεύει>>.
Εναλλακτική λύση για δωμάτιο 20 τ.μ.?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.523
Εναλλακτική λύση για δωμάτιο 20 τ.μ.?
Μετρήσεις για να βρεις τα room modes (σε ποιες συχνότητες "boomάρει" ο χώρος) και subwoofers.

Reaction score
396
Κανονικά, εφόσον ήρθε από συντήρηση, ξεκινάς με το ρεύμα ηρεμίας. Αν δεν είναι αυτό που έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής έχεις θέμα θερμοκρασίας.
Για να το διαπιστώσεις, ανάβεις τον ενισχυτή και τον έχεις χωρίς ήχο για μισή ώρα τουλάχιστον. Λογικά δεν θα έχει ανεβάσει θερμοκρασία, αν όλα είναι σωστά ρυθμισμένα.
Rotel ra-960 bx ολοκληρωμενος.Αναμένος απλά και μετά από μισή ώρα είναι ζεστός αρκετά.Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;;;;Να τον πάω για ένα απλό service και να τους πώ το πρόβλημα;;;;;Σημειώνω πως δεν βλέπω κάποιον επιλογέα ρεύματος όπως του Sansui του φίλου που είχε το θέμα . Συνδεμένο στην έξοδο του cd ένα phono stage.Η μόνη σύνδεση με τον ενισχυτή.

1600px-Rotel_RA-960_BX-2.jpg

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.764
δεν έχει επιλογέα τάσης, όπως γράφει στην ταμπέλα είναι μόνο 220V

Reaction score
29.630
Μπορεί να έχει μέσα επιλογέα τάσης. Το αυτοκόλητο πίσω δηλώνει ότι το μηχάνημα είναι σεταρισμένο για 220v ac που είχε παλιά όλη η ευρώπη πλην Βρετανίας .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv