- Reaction score
- 11.767
Το CD δεν έχει μεταβλητή έξοδο;
Αν εννοείς αν είχα ακουστή αλλοίωση του ήχου πέραν της μείωσης της στάθμης, δεν θυμάμαι να είχα προσέξει κάποια. Αν υπήρχε και δεν την άκουγα........
Δηλαδή απλά τα βάζεις και χαμηλωνη το ρεύμα του cd ? Δεν εχεις κανένα άλλο πρόβλημα με ήχο?
Πρόβλημα χώρου δεν έχω ... Θα πάρω ένα ζευγάριΑν εννοείς αν είχα ακουστή αλλοίωση του ήχου πέραν της μείωσης της στάθμης, δεν θυμάμαι να είχα προσέξει κάποια. Αν υπήρχε και δεν την άκουγα....
Γενικά ρίχνουν την στάθμη εξόδου, δεν είναι ειδικά μόνο για το CDp. Τότε είχε μόνο μια έκδοση (με -10 ή -12db αν θυμάμαι καλά), τώρα βλέπω πως τα έχει σε -10 & -15db.
Το μόνο πρόβλημα μου ήταν χωροταξικό, καθόσον μπαίνουν ανάμεσα στην είσοδο και στο βύσμα του RCA και είναι σαν να μακραίνει πολύ το όλο μήκος του βύσματος, οπότε αν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος δεν πολυβολεύουν.
Δηλαδή?Το CD δεν έχει μεταβλητή έξοδο;
Το marantz cd 60 έχω δεν το γνωρίζωΠρόβλημα χώρου δεν έχω ... Θα πάρω ένα ζευγάρι
Δηλαδή?
Εννοεί αν έχει στο τηλεχειριστήριο του CD και volume, να μπορείς να αυξομειώνεις την στάθμη αναπαραγωγής......
Δηλαδή?
Το marantz cd 60 έχω δεν το γνωρίζω
Βλέπω έχει ρύθμιση volume στο τηλεχειριστήριο. Δοκίμασε να την χαμηλώσεις στο -10 dB από εκεί πρώτα και δοκίμασε να μας πεις αν ζεσταίνεται ο ενισχυτής.Το marantz cd 60 έχω δεν το γνωρίζω
Βλέπω ότι παίζεις με loudness , κομμένα τα μπάσσα στους 400 κύκλους περίπου 6db αν το βλέπω καλά και volume αρκετά ψηλά .Λοιπόν ο ενισχυτης είναι κανονικά ρυθμισμένος στα 240 πάει αυτό, τον άφησα ανοικτό τουλάχιστον μισή ώρα χωρίς να παίζει και ίσα που κατάλαβα την θερμότητα... ελάχιστη, τώρα έχω μισή ώρα που παίζει κασσετα (sodom-agent orange) και η θερμότητα είναι πολύ μικρή. Οπότε είναι το cd player. Οπότε ανεμιστήρες.
Μου αρεσ ι περισσότερο σαν ήχοςΒλέπω ότι παίζεις με loudness , κομμένα τα μπάσσα στους 400 κύκλους περίπου 6db αν το βλέπω καλά και volume αρκετά ψηλά .
Γιατί ;
5-η σελίδα.Τέταρη σελίδα ήδη, αλλά καμία αναφορά για subs ή ενεργά...
We're losing our touch.
Τα subs τι να τα κάνω από μπασσο είμαι μια χαρά5-η σελίδα.
Τι θα γίνει τώρα; Θα περιμένω πολύ;
Αδερφέ μου το ξέρω το μεταλ θέλει μπάσο ... Όμως έχω δοκιμάσει στο δωμάτιο μου cerwin vega με 15" woofer και μπουμαριζε όλο το δωμάτιο πολύ λασπηο πσηλος ο ανγκελοσχιστης των σοντομ παιζει με 2 δεκαπενταρια -και για τουιτερ εχει τι διαλο ειναι τουτο- στη καθησχια του, και μαλιστα σε διαταξη P-J στους μαγνητες της ερυθρας βρωμιαρας..κατι ξερει
View attachment 296449
Έχεις δει το σχετικό θέμα για το ηχείο σου εδώ;Αδερφέ μου το ξέρω το μεταλ θέλει μπάσο ... Όμως έχω δοκιμάσει στο δωμάτιο μου cerwin vega με 15" woofer και μπουμαριζε όλο το δωμάτιο πολύ λασπη
Εναλλακτική λύση για δωμάτιο 20 τ.μ.?Έχει δει το σχετικό θέμα για το ηχείο σου εδώ;
https://www.avsite.gr/forum/threads/wharfedale-linton-85th-anniversary.194084/
Στην απάντηση 6 έχω ανεβάσει την εμπέδηση του ηχείου. Όπως φαίνεται δεν είναι ότι ευκολότερο φορτίο στα χαμηλά.
Η μουσική που ακούς έχει πολύ ενέργεια εκεί που το ηχείο <<παραξενεύει>>.
Μετρήσεις για να βρεις τα room modes (σε ποιες συχνότητες "boomάρει" ο χώρος) και subwoofers.Εναλλακτική λύση για δωμάτιο 20 τ.μ.?
Rotel ra-960 bx ολοκληρωμενος.Αναμένος απλά και μετά από μισή ώρα είναι ζεστός αρκετά.Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;;;;Να τον πάω για ένα απλό service και να τους πώ το πρόβλημα;;;;;Σημειώνω πως δεν βλέπω κάποιον επιλογέα ρεύματος όπως του Sansui του φίλου που είχε το θέμα . Συνδεμένο στην έξοδο του cd ένα phono stage.Η μόνη σύνδεση με τον ενισχυτή.Κανονικά, εφόσον ήρθε από συντήρηση, ξεκινάς με το ρεύμα ηρεμίας. Αν δεν είναι αυτό που έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής έχεις θέμα θερμοκρασίας.
Για να το διαπιστώσεις, ανάβεις τον ενισχυτή και τον έχεις χωρίς ήχο για μισή ώρα τουλάχιστον. Λογικά δεν θα έχει ανεβάσει θερμοκρασία, αν όλα είναι σωστά ρυθμισμένα.