Ηλιακοί θερμοσίφωνες

Reaction score
571
το 1996 έβαλα ενα 200λιτρο 3πλής και έβγαλε μέχρι το 2016 με 5ετή συντήρηση ,μάρκα δεν θυμάμαι ,τον άλλαξα και ο λόγος είναι ότι άμα μείνεις μετά τρέχεις και δεν μου αρέσει.
2016 έβαλα Ηλιοακμή, μέχρι σήμερα άψογος .
Καλοκαιρινούς μήνες 15πόντους ανοιχτός στο κάτω μέρος,δεν θέλω παραπάνω ,μου περισσεύει μαδάς γαλοπούλα.
περιοχή Αιγάλεω

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.437
πιθανώς έχετε μικρότερους συλλέκτες για συγκεκριμένο δοχείο νερού (αφού έχετε και περισσότερους μήνες καλοκαίρι)
και το καλοκαίρι βράζει το νερό λιγότερο
Θα ψάξω να βρω τη μελέτη το μέγεθος των συλλεκτών.
Το μυστικό είναι το δοχείο να μην είναι μικρότερο από 200lit και να γίνεται καθημερινή χρήση του ΖΝΧ.
Αν πας διακοπές, τότε τον καλύπτεις.
Όπως πιο πάνω.

Ανοίξατε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.437
Θα ψάξω να βρω τη μελέτη το μέγεθος των συλλεκτών.

Όπως πιο πάνω.

Ανοίξατε ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Το σύστημα αποτελείται από δύο (2) ηλιακούς συλλέκτες επιλεκτικής βαφής, διαστάσεων 2μ*1μ = 4 τετραγωνικά μέτρα συνολικά. Το δοχείο είναι χωρητικότητας 300lt.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.798
Και εδώ οι 300αριδες πάνω κάτω τόσα είναι. Υπάρχουν μέχρι και 4.8m2.

Reaction score
1.275
Λοιπόν ο χαλκινος του φίλου άνοιξε όπως σας είπα.
Δεν του κάλυπταν αντικατάσταση γιατί του είπαν ήταν κολλημένη η βαλβίδα εκτόνωσης ως αποτέλεσμα να σηκώσει πίεση και να ανοίξει...δεν έσπασε σωλήνας στο σπίτι και άνοιξε το καζάνι.Γι αυτό του είπαν πως έπρεπε να το κοιτάει τεχνικός αν και προληπτικά
τεσπα
Μετά από αρκετή πίεση του έκαναν απλα μια έκπτωση στον καινούριο τπτ παραπάνω...

Reaction score
1.275
Σκέφτομαι μήπως βάλω ένα ηλεκτρικο boiler στο υπόγειο γιατί το χειμώνα κρυώνει πολύ γρήγορα το νερό από τον ηλιακό.το ανάβω το βράδυ και μέχρι το πρωί όταν έχει κρυο έξω δεν έχει αρκετό για μπανιο.το καλοκαίρι θα έχω κανονικά τον ηλιακό.το έχεις ψάξει καθόλου αν αξίζει;

Reaction score
1.275
Ένα σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας θα ήταν ενεργειακά αποδοτικό; Απλά η σύνδεση του σπιτιού θα γίνεται στο σημείο που είναι ο ηλιακός.Μηπως οι απώλειες θα είναι σημαντικές;ταράτσα υπόγειο 6 όροφοι...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Υπαρχουν πολλοι και φθηνοι τροποι για να αυτοματοποιησεις και να χρονοπρογραμματισεις την εναυση της ηλεκτρικης αντιστασης του θερμοσιφωνα.

Reaction score
1.275
Έχω σύστημα αυτοματοποίησης. Απλά θέλω αυτή την αλλαγή για καλύτερη απόδοση.πολλες φορές κάνω μπάνιο το βράδυ και μένει νερό.το πρωί όμως είναι απλά χλιαρό.κριμα δεν είναι να ζεσταίνω ξανά 200 λίτρα χωρίς λογο;αν ήταν στο υπόγειο το σύστημα θα ήταν θεωρώ ζεστό.

Reaction score
2.308
Έχω σύστημα αυτοματοποίησης. Απλά θέλω αυτή την αλλαγή για καλύτερη απόδοση.πολλες φορές κάνω μπάνιο το βράδυ και μένει νερό.το πρωί όμως είναι απλά χλιαρό.κριμα δεν είναι να ζεσταίνω ξανά 200 λίτρα χωρίς λογο;αν ήταν στο υπόγειο το σύστημα θα ήταν θεωρώ ζεστό.
εσύ σε ποιον όροφο είσαι;
θα παίρνεις νερό από το υπόγειο. Θα είχε νόημα να το εξετάσεις εφόσον το δοχείο του νερού θα ήτανε δίπλα σου,
αλλά πάλι έχει προϋποθέσεις.
Πόσο μακριά είσαι από ταράτσα, πόσο χρήση κάνεις, δεν έχω βρει υπολογισμούς για το πόσες ώρες θα δουλεέυει τη μέρα το μοτέρ της βεβιασμένης, αν θυμάμαι καλά για μένα που το κοίταγα, 2 ενδιάμεσοι όροφοι μέχρι ταράτσα ήταν 50 W, σίγουρα δεν θα τα γλιτωνα σε σχέση με το να ανάβω την αντίσταση του ηλιακού,
το σκεφτόμουνα μόνο για να έχω ζςστό νερό χωρίς να κατεβάζω 7 λίτρα όποτε χρειαζόμουνα (η απόσταση μέχρι τον ηλιακό).

Reaction score
1.275
Το δοχείο δεν είναι κοντά μου.απο το υπόγειο θα ανεβαίνει ταράτσα για να συνδεθεί στη παροχή και μετά 3 ορόφους κάτω παλι
Τι αυτό ρωτάω αν αξίζει γιατί δε ξέρω τι κατανάλωση σε ρεύμα θα έχει ο κυκλοφοριτης που θα πηγαίνει το νερό των πάνελ στο καζάνι.
Εσύ μήπως εννοείς κυκλοφορούν ώστε να γυρίζει το ζεστό νερό ώστε να έχεις σχεδόν αμέσως ζεστό στη βρύση;

Reaction score
2.308
όχι για βεβιασμένης μιλάω,
γιατί πρέπει να κατεβάσω νερό από ταράτσα για να έχω ζεστό,
σκεφτόμουνα να είχα το δοχείο στο χώρο μου (μπάνιο),
ο κυκλοφορητής θα ήτανε 50 W για 2 ορόφους που μεσολαβούν μέχρι ταράτσα, αλλά δεν ξέρω πόσες ώρες θα δούλευε κάθε μέρα κατά μέσο όρο

τώρα άμα έχεις ηλιακό - δοχείο απόσταση 6 ορόφους και θες πάλι στη χρήση να ανεβαίνει το νερό από το δοχείο ταράτσα και μετά να κατεβαίνει σπίτι για χρήση, δε νομίζω να συμφέρει με τίποτα

Reaction score
1.275
Κάπου κάποτε είχα δει ένα σύστημα που είχε και ένα πάνελ φωτοβολταϊκο και κάλυπτε όπως έλεγε τις ενεργειακές καταναλώσεις του συστήματος

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Καταρχήν ένα σύστημα βεβιασμένης έχει ένα σημαντικό κόστος αγοράς και ακόμη πιο σημαντικό εγκατάστασης.
Επίσης, θέλει έξτρα σωλήνα επανακυκλοφορίας του νερού χρήσης, τον ανάλογο κυκλοφορητή και τρόπο ενεργοποίησής του αν δε θέλεις να δουλεύει συνέχεια. Χωρίς αυτό, το ζεστό νερό θα κάνει πολλή ώρα για να ανεβεί τόσους ορόφους. Χρειάζεται επίσης δοχείο διαστολής.
Απώλειες θερμότητας φυσικά υπάρχουν και σε συστήματα βεβιασμένης.
Τέλος, είναι κάπως πιο απαιτητικό στη συντήρηση (έλεγχος πίεσης ψυκτικού υγρού, πλήρωση με ειδική τρόμπα, κλπ.)
Δε θα το συζητούσα καν απλά και μόνο για να κρατάει ζεστό νερό από το βράδυ ως το πρωί. Ειδικά αν δεν υπάρχει το κατάλληλο δίκτυο σωληνώσεων ήδη στο σπίτι.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.503
Το νερό κρυώνει κυρίως διότι καθώς καταναλώνεται εισέρχεται κρύο νερό στο δοχείο το οποίο αναμιγνύεται με το ζεστό, όχι επειδή βρίσκεται έξω.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Το νερό κρυώνει κυρίως διότι καθώς καταναλώνεται εισέρχεται κρύο νερό στο δοχείο το οποίο αναμιγνύεται με το ζεστό, όχι επειδή βρίσκεται έξω.
Πολύ σωστό, και γι αυτό το λόγο κρυώνει και σε δοχείο σε κλειστό χώρο.
Αλλά από βράδυ μέχρι πρωί, που συνήθως δεν υπάρχει κατανάλωση, κάτι γίνεται.
Επίσης, τα δοχείο κλειστού χώρου είναι κάθετα ενώ οι τα δοχεία των ηλιακών οριζόντια. Βοηθάει και αυτό, έχουν καλύτερη διαστρωμάτωση θερμοκρασίας.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497